X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata ja ci niestety nie pomogę:(

Miriam, daj spokój, ta moja pracodawca to pożal się Boże:/ miała zawieźć L$ dziś do ZUS, bo przeciez jechała i co, psinco:/ oczywiście L4 dalej w zakładzie pracy. Ale co za różnica- niestety dla niej żadna, więc co jej tam:/

Dziś jakoś bezsmakowa jestem, coś bym zjadła, a sama nie wiem co, masakra:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina czekoladę na pewno byś zjadła;-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, widze ze uchodze za majowego grubasa!:d o Wy:P

ale akurat tym razem o dziwo nie!:P może jakiś owoc wszamam, albo po drodze do kuchni mnie smak natchnie:)

patulla, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle na żelazo dobra jest herbata z pokrzywy pita 2-3 razy w tygodniu.
    Mirka gratuluję 100 % córci :)
    Ja też miałam dzisiaj wizytę i mam założony pessar na szyjkę, niby nie boli ale póki co czuję że tam jest-może kwestia przyzwyczajenia. USG nie chciałam bo było 03. stycznia, za dwa tygodnie kolejna wizyta to wtedy zobaczę co u małego słychać, Serduszko słyszałam a to najważniejsze. Mały kopie i fika mam wrażenie że cały czas :)

Bea_tina, patulla, Limerikowo lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a u mnie w końcu dalszy ciąg remontu,tak się nakurzyło że do teraz oczy szczypią,jutro malowanie a potem sprzątanie tego syfu :-( eh nic mi się niechce taka padnięta jestem :-( a najgorsze przed nami

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - tylko się nie przemęczaj

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Elle na żelazo dobra jest herbata z pokrzywy pita 2-3 razy w tygodniu.
    Mirka gratuluję 100 % córci :)
    Ja też miałam dzisiaj wizytę i mam założony pessar na szyjkę, niby nie boli ale póki co czuję że tam jest-może kwestia przyzwyczajenia. USG nie chciałam bo było 03. stycznia, za dwa tygodnie kolejna wizyta to wtedy zobaczę co u małego słychać, Serduszko słyszałam a to najważniejsze. Mały kopie i fika mam wrażenie że cały czas :)

Dziękuję, zozol - dobrze wiedzieć o tej pokrzywie.

Dziewczyny, ja to Wam zazdroszczę tak ruchliwych dzieciaczków. Moja mała jest chyba z tych leniuszków, bo rusza się co jakiś czas, a i tak te ruchy nie są jakieś super silne. Najbardziej ją czuję jak leżę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - mój synuś potrafi kopać cały dzień, teraz to nawet gdy chodzę. Często ostatnio budzi mnie rano, nie lubi gdy leżymy na lewym boku i kopie do momentu aż się przekręcę. Wczoraj podczas jazdy samochodem okładał mnie piąstkami w okolicy żeber po prawej stronie. Wiem, bo na USG okazało się, że ma główkę przy moim żołądku, a rączki przy twarzy. Jest ułożony pośladkowo, więc kopie mnie raczej gdzieś po dole.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-bez przemęczania nie idzie :-( jutro malowanie sprzątanie i ciąg dalszy na gorze mamy do zrobienia moj pokoik sypialnie i dla małej zrobić wogóle to cała góra :-(a czasu coraz mniej:-(
    To jednak synuś???;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry.

Niunia powoli z tym remontem.

A ja myślałam, że pośpię sobie dzisiaj. I co? Pobudka o 7:/ A mężuś musiał do pracy dzisiaj iść, więc nici z mojej laby, może jutro... Za to mam już śniadanko zjedzone, pranko zrobione, Mały poszedł na drzemkę, ale pewnie tylko chwilka. Zawsze to coś... Za to ja jeszcze w piżamie siedzę;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 09:17

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia współczuję remontu i tego syfilisa, niecierpie jak jest wszystko białe, ale za to zaraz będzie śliczny pokoik dla Lei:)

patulla też miałam dzis plan leżeć cały dzień i przespać całą noc, ale moja psina miała inne plany i co chwilę mnie budziła:P Także, ani w nocy nie pospałam, a pobudkę miałam po 8... Ale teraz już po śniadanku będe się zabierać za sprzątanie, pranie itp:)

dziewczyny, dziś wpadłam na dziwny pomysł! Wzięłam słuchawki i włączyłam muzykę(Adel) i jedną słuchawkę wziełam sobie, a drugą przyłożyłam do pępka:P nie wiem czy maluch coś słyszał, ale w połowie pierwszej piosenki zaczął delikatnie podrygiwać, ale nie zakładam, że to przez muzyke:P Ciekawa jestem czy słyszał czy nie:P

Miłego dnia!

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - jednak synuś, maluch zachował atrybuty męskie ;) Mąż odetchnął, chociaż już było mu to obojętne - grunt, by było zdrowe i urodziło się o czasie i byśmy mogli się cieszyć jego dorastaniem. Tylko to się liczy.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - super pomysł! :) Maluchy podobno lubią fajną muzykę. Mój zaczął szaleć, gdy puściłam mu płytę Karnawałowe przeboje dla malucha z gazety Mam dziecko. Mi się średnio podobało, widać mamy inny gust :) Urodzi się niezły indywidualista...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina,patulla-zanim skończymy remont to mała do szkoły pójdzie :p hehe

natalinka-to gratuluje synka ;-) jak bedzie się nazywał???;-) to zmieniam na liście że chłopak;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki NIUNIA :)
    póki co Jakub Karol :)

patulla, niunia, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki :) ja do 4:40 tej nocy nie spałam, koszmar jakiś :(, Beatina nie dołuj się ja też mam 11 kg na plusie, a myślałam że teraz brzuch zacznie rosnąć jak wściekły a tu nic dalej spokojnie i jednostajnie 1 cm tygodniowo :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka, może troche więcej niż podejrzewałam, ale wogóle się nie przejmuje, dla mnie przedewszystkim zdrowie maluszka, a ja sobie poradze:) raz już 20 kg zrzuciłam, drugi raz też mi się uda, a maluszek zapewne mi w tym pomoże:)

Kurcze jestem w szoku zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło 117/66! Chyba w tej ciąży nie miałam tak prawidłowego:D:D:D

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-ja też buszowałam w nocy do 3-4 ;-) oglądałam macgyvera ;-) hehe Ja mam 12kg na plusie pociesze cie ;-) a od 2 tyg waga w sumie stoi w miejscu niema drastycznych skoków;-) i w sumie nikt nie zauważa że jestem w ciąży ;-) w kurtke się zapakuje i nie widać ;-)

beatina-gratuluje super ciśnienia ;-) 20kg??po jakim czasie??ja sie martwie jak ja to zrzuce hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra w pierwszej ciąży przytyła 25kg, w dwóch kolejnych 30 i 35kg mam nadzieję że u mnie tak nie będzie :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia przez ok pół roku, dlatego wagą może nieco, ale raczej się nie przejmuje:) dam radę:P zresztą nie ukrywajmy, teraz słabo się ruszam, bo w domu siedze, na żadne eskapady się nie wybieram więc kilogramy łatwo dochodzą:) no i nie ukrywam, nieszczesne słodycze:/ ale może w kończu uda mi się jakoś je ograniczyć:)

mirka moja w pierwszej przytyla 45, w drugiej już 20:) a u mnie będzie na odwrót w pierwszej 16 a w tej hoho:D

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ