Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata ja ci niestety nie pomogę:(

Miriam, daj spokój, ta moja pracodawca to pożal się Boże:/ miała zawieźć L$ dziś do ZUS, bo przeciez jechała i co, psinco:/ oczywiście L4 dalej w zakładzie pracy. Ale co za różnica- niestety dla niej żadna, więc co jej tam:/

Dziś jakoś bezsmakowa jestem, coś bym zjadła, a sama nie wiem co, masakra:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina czekoladę na pewno byś zjadła;-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, widze ze uchodze za majowego grubasa!:d o Wy:P

ale akurat tym razem o dziwo nie!:P może jakiś owoc wszamam, albo po drodze do kuchni mnie smak natchnie:)

patulla, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle na żelazo dobra jest herbata z pokrzywy pita 2-3 razy w tygodniu.
    Mirka gratuluję 100 % córci :)
    Ja też miałam dzisiaj wizytę i mam założony pessar na szyjkę, niby nie boli ale póki co czuję że tam jest-może kwestia przyzwyczajenia. USG nie chciałam bo było 03. stycznia, za dwa tygodnie kolejna wizyta to wtedy zobaczę co u małego słychać, Serduszko słyszałam a to najważniejsze. Mały kopie i fika mam wrażenie że cały czas :)

Bea_tina, patulla, Limerikowo lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a u mnie w końcu dalszy ciąg remontu,tak się nakurzyło że do teraz oczy szczypią,jutro malowanie a potem sprzątanie tego syfu :-( eh nic mi się niechce taka padnięta jestem :-( a najgorsze przed nami

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - tylko się nie przemęczaj

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Elle na żelazo dobra jest herbata z pokrzywy pita 2-3 razy w tygodniu.
    Mirka gratuluję 100 % córci :)
    Ja też miałam dzisiaj wizytę i mam założony pessar na szyjkę, niby nie boli ale póki co czuję że tam jest-może kwestia przyzwyczajenia. USG nie chciałam bo było 03. stycznia, za dwa tygodnie kolejna wizyta to wtedy zobaczę co u małego słychać, Serduszko słyszałam a to najważniejsze. Mały kopie i fika mam wrażenie że cały czas :)

Dziękuję, zozol - dobrze wiedzieć o tej pokrzywie.

Dziewczyny, ja to Wam zazdroszczę tak ruchliwych dzieciaczków. Moja mała jest chyba z tych leniuszków, bo rusza się co jakiś czas, a i tak te ruchy nie są jakieś super silne. Najbardziej ją czuję jak leżę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - mój synuś potrafi kopać cały dzień, teraz to nawet gdy chodzę. Często ostatnio budzi mnie rano, nie lubi gdy leżymy na lewym boku i kopie do momentu aż się przekręcę. Wczoraj podczas jazdy samochodem okładał mnie piąstkami w okolicy żeber po prawej stronie. Wiem, bo na USG okazało się, że ma główkę przy moim żołądku, a rączki przy twarzy. Jest ułożony pośladkowo, więc kopie mnie raczej gdzieś po dole.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-bez przemęczania nie idzie :-( jutro malowanie sprzątanie i ciąg dalszy na gorze mamy do zrobienia moj pokoik sypialnie i dla małej zrobić wogóle to cała góra :-(a czasu coraz mniej:-(
    To jednak synuś???;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry.

Niunia powoli z tym remontem.

A ja myślałam, że pośpię sobie dzisiaj. I co? Pobudka o 7:/ A mężuś musiał do pracy dzisiaj iść, więc nici z mojej laby, może jutro... Za to mam już śniadanko zjedzone, pranko zrobione, Mały poszedł na drzemkę, ale pewnie tylko chwilka. Zawsze to coś... Za to ja jeszcze w piżamie siedzę;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 09:17

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia współczuję remontu i tego syfilisa, niecierpie jak jest wszystko białe, ale za to zaraz będzie śliczny pokoik dla Lei:)

patulla też miałam dzis plan leżeć cały dzień i przespać całą noc, ale moja psina miała inne plany i co chwilę mnie budziła:P Także, ani w nocy nie pospałam, a pobudkę miałam po 8... Ale teraz już po śniadanku będe się zabierać za sprzątanie, pranie itp:)

dziewczyny, dziś wpadłam na dziwny pomysł! Wzięłam słuchawki i włączyłam muzykę(Adel) i jedną słuchawkę wziełam sobie, a drugą przyłożyłam do pępka:P nie wiem czy maluch coś słyszał, ale w połowie pierwszej piosenki zaczął delikatnie podrygiwać, ale nie zakładam, że to przez muzyke:P Ciekawa jestem czy słyszał czy nie:P

Miłego dnia!

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - jednak synuś, maluch zachował atrybuty męskie ;) Mąż odetchnął, chociaż już było mu to obojętne - grunt, by było zdrowe i urodziło się o czasie i byśmy mogli się cieszyć jego dorastaniem. Tylko to się liczy.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - super pomysł! :) Maluchy podobno lubią fajną muzykę. Mój zaczął szaleć, gdy puściłam mu płytę Karnawałowe przeboje dla malucha z gazety Mam dziecko. Mi się średnio podobało, widać mamy inny gust :) Urodzi się niezły indywidualista...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina,patulla-zanim skończymy remont to mała do szkoły pójdzie :p hehe

natalinka-to gratuluje synka ;-) jak bedzie się nazywał???;-) to zmieniam na liście że chłopak;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki NIUNIA :)
    póki co Jakub Karol :)

patulla, niunia, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki :) ja do 4:40 tej nocy nie spałam, koszmar jakiś :(, Beatina nie dołuj się ja też mam 11 kg na plusie, a myślałam że teraz brzuch zacznie rosnąć jak wściekły a tu nic dalej spokojnie i jednostajnie 1 cm tygodniowo :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka, może troche więcej niż podejrzewałam, ale wogóle się nie przejmuje, dla mnie przedewszystkim zdrowie maluszka, a ja sobie poradze:) raz już 20 kg zrzuciłam, drugi raz też mi się uda, a maluszek zapewne mi w tym pomoże:)

Kurcze jestem w szoku zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło 117/66! Chyba w tej ciąży nie miałam tak prawidłowego:D:D:D

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-ja też buszowałam w nocy do 3-4 ;-) oglądałam macgyvera ;-) hehe Ja mam 12kg na plusie pociesze cie ;-) a od 2 tyg waga w sumie stoi w miejscu niema drastycznych skoków;-) i w sumie nikt nie zauważa że jestem w ciąży ;-) w kurtke się zapakuje i nie widać ;-)

beatina-gratuluje super ciśnienia ;-) 20kg??po jakim czasie??ja sie martwie jak ja to zrzuce hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra w pierwszej ciąży przytyła 25kg, w dwóch kolejnych 30 i 35kg mam nadzieję że u mnie tak nie będzie :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia przez ok pół roku, dlatego wagą może nieco, ale raczej się nie przejmuje:) dam radę:P zresztą nie ukrywajmy, teraz słabo się ruszam, bo w domu siedze, na żadne eskapady się nie wybieram więc kilogramy łatwo dochodzą:) no i nie ukrywam, nieszczesne słodycze:/ ale może w kończu uda mi się jakoś je ograniczyć:)

mirka moja w pierwszej przytyla 45, w drugiej już 20:) a u mnie będzie na odwrót w pierwszej 16 a w tej hoho:D

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ