X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Szyjka się skróciła z 39 mm do 33 mm. Kazał leżeć i pytał czy mi lepiej w domu, czy w szpitalu. Mały ma albo 714 albo 735 g - nie wiem, bo jakoś inny ten wydruk z USG i są podane dwie wartości. Trochę się zirytowałam, bo kazał zapłacić za wizytę na oddziale 150 zł... Hmmm... ostatnio powiedział, że nie chce mnie narażać na koszty, więc jeśli coś się dzieje mam jechać do niego na oddział. Nie sądziłam, że ma na myśli grę na dwa fronty - prywatnie i "prywatnie" na NFZ...

Limerikowo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy jak to kazał zapłacić ? w szpitalu eh i c moze jeszcze wpisał cię że przyjechałaś na ip żeby nfz naciągnąć eh szkoda słów jeżeli już brał kase to mógl zniżke dać za to że prąd kasa chorych pokryje i nie jego sprzęt :/ sory ze sie wtracam ale zelzilam sie tym faktem ze lekarze tak traktuja :/

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore LadeeVit za 40 zl opakowanie.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-po wizycie daj sprawozdanie odrazu ;-)

natalinka-bezczelny ,kazał zapłacić :-( trzymaj się jesteśmy z tobą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 00:31

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie biorę witamin bo po nich wymiotuje. Wyniki miałam kiepskie to się zmusiłam tydzień temu żeby wziąć prenatal classic i po 5 min leciałam do toalety ;/ teraz biorę samo żelazo. Lekarka przepisała mi sorbifer :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    ja też już nie biorę witamin bo po nich wymiotuje. Wyniki miałam kiepskie to się zmusiłam tydzień temu żeby wziąć prenatal classic i po 5 min leciałam do toalety ;/ teraz biorę samo żelazo. Lekarka przepisała mi sorbifer :)
    Ooo... to widzę, że masz tak jak ja;-) Jak to mój lekarz powiedział: "następuje zwrot do nadawcy" :D
    I ładny brzusio Aga:-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty;-)

Miłego dnia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 08:43

aga8787 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, wczorajsza wizyta strasznie długa wybadał mnie od każdej strony, szyjka wysoko i na 33 mm nie skraca się, łożysko delikatnie się podniosło więc może uda się rodzić sn, córcia ładnie rośnie wszystkie wymiary prawidłowe, wagi nie znam bo mój lekarz na razie jej nie podaje, i w końcu powiedział że to na 100% dziewczynka. Najlepsze było jak mi pokazywał że ma główkę koło pępka i zaczął szturchać ją głowicą od USG a potem wsadził mi palec do pępka i mówi no niech pani przyciśnie mocniej to pani poczuje główkę, a mój mąż jak wyszliśmy to mówi no już miałem go ochrzanić żeby mi córki po głowie nie szturchał :)

aga8787, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i za tydzień czeka mnie glukoza :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-gratuluje 100% córci ;-) a mi tam glukoza mineła pozytywnie;-) nie taka zła tylko troche słodka ;-)

beatina??????gdzie jesteś????

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - uznał to za normalną wizytę. Nie jest ważne, że sprzęt w szpitalu prehistoryczny i nawet nie sprawdził czy maluch jest okręcony pępowiną. Gdybym wiedziała, zapytałabym jeszcze o szereg rzeczy, które miałam poruszyć na wizycie, ale uwierzcie - z nerwów nie wiedziałam nawet jak otworzyć portfel...
    A... Kubuś pozostał Kubusiem :) Wszystko było widać idealnie.
    Mirka gratuluje dobrych wieści ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka - gratuluje córci :) najważniejsze że wszystko w porządku:)

Ja mam wizytę w poniedziałek i powinnam mieć USG :) mam nadzieje że wszystko dokładnie sprawdzi bo moje połowkowe trwało 5 min i usłyszałam tylko nie widzę nic niepokojącego

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga8787-5min??? Wow nic niepokojącego??co to ma znaczyć??? Ja w poniedziałek do położnej ide ;-) a usg pewnie dopiero na koniec lutego bo niedawno byłam

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka kurde dziwny ten lekarz az szkoda słów nie dziwie ci sie ze byłaś zdenerwowana

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no strasznie szybkie to badanie :( zapisanych tyle ludzi było że nie wyrabiali ;/ mam nadzieje ze moja lekarka poswięci nam więcej czasu
    W czwartek mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :) jestem ciekawa jak to będzie wyglądać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 12:55

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już daaaawno po wizycie, ale jak zwykle pojechałam do pracy zawieźć L4, a co za tym idzie ploteczki, do zus i na małe zakupy:)

Maluch cały i zdrowy. Szyjka ok, powiedział, żeby uważac na ciśnienie i zwiększył mi lekowanie. i w razie jakbym miała 140/100 to natyczmiastowo do szpitala(oczywiście w razie takiego "wypoczynkowego" a nie w trakcie "pracy"). Także wszystko dobrze szyjka ok:)

Ale jestem mistrzem! poszłam po receptę i co??? Beatka zgubiła receptę od lekarza!!! TRAGEDIA z moją głową, pół domu przeszukałam i nic. Dobrze, że zadzwoniłam do domowego i mi przepisze:P Ja to nie mogę w spokoju czegoś załatwić:P

A najlepiej, pojechałam do pracy, oprócz plotek, żeby odrazu do ZUS zawieżć L4, moja kochana pracodawczyni oczywiście na 15 do pracy(chodzi jak chce), a jak jej powiedziałam, że nawet do niej do domu pojade, żeby tylko to dziś zawieźć, to nie! Ona sama:/ Masakra, co za wsparcie:/

A w Zus w końcu dostałam konkretną odpowiedź. Mój pracodawca podając mój zarobek nie uwzględnił premii(nagrody). I babka w końcu powiedziała, że niech pracodawca poda ze wszystkim, a co najwyżej oni tego nie uznają(bo wg pracodawcy to się nie wlicza, a sama przy zasiłku macierzyńskim dostawała wypłatę z tą samą premią). Także licze, że to złoży i będzie to już wyglądać zupełnie inaczej;P

Acha i oczywiście nadal przoduję wagowo! +11kg, ale jeszcze jakoś może to zdzierże:P

Miriam, Limerikowo, patulla, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - super że wszystko jest dobrze :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym upadku nie miałam dolegliwości poza siniakiem na kolanie ,mała się rusza wiec chyba jest ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 14:08

Limerikowo, aga8787, Bea_tina lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Ja na początku brałam femibion ale strasznie drogi jest potem chyba przez miesiąc ladeevit ale mi nie pasowały na jelita .Lekarz polecił mi pharmaton matruelle ale te tez kosztują ok 50zł wiec znalazłam sobie o tym samym składzie dopelherz mama i ma dha i wapń i bardzo mi podpasywało poza tym cena to 25zł na mc jestem farmaceutką- ich skład mi się spodobał ;)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata w widzisz wszystko sie wyjaśniło z premia :) no a co do pracodawcy to tez takie wsparcie miałam eh szkoda gadać

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie ale bez USG tylko serduszka posłuchałam.
    byłam zrobić badania i oczywiście hemoglobina poniżej normy muszę wiecej żelaza łykać.

i w moczu mam bilirubinę- czy któraś z was to miała i czy to jest szkodliwe, bo w necie różnie piszą

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ