X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maz? Wiem ze zmeczony po pracy, ale no bez przesady! A jak on nie bedzie chetny to moze kogos podtrudnic? Na pare dni, a kamien z serca, moze kosztownie, ale wszystko dla brzuszka!

natalinka, niunia lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, odpuść na dzień, dwa i zobaczysz od razu wszystko w lepszych kolorach:-) Nie warto robić na siłę, bo jak w szpitalu wylądujesz to od razu będziesz miała duuużo czasu na odpoczynek. Lepiej sama w porę odpuść! :-) Głowa do góry;-)

natalinka, niunia lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIUNIA - ja trochę zmieniłam priorytety jak w 14 tc po remoncie wylądowałam na oddziale z plamieniem, a większość przecież robił mąż - nie dźwigałam, tylko trochę się poschylałam. Od tego czasu w miarę możliwości staram się odpoczywać, chociaż są takie dni, że chodzę trochę więcej. Teraz obiecuję sobie leżeć - dziś już się nieźle przestraszyłam. DZIEWCZYNY MAJĄ RACJĘ - trzeba zwolnić

niunia, patulla lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój chłop,to brak mi słów do niego w takim tępie robi że masakra,cały tydz malował jadalnie i to na odpiernicz :-( a ja czuje ,że nie daje rady:-( eh te chłopy...

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia z moim jest podobnie od 2 miesiecy maluje łóżeczko dla małej ;/ a jak mu przypomne żeby zrobił je do końca to haja... współczuje remontu ja remontowałam mieszkanie przed ślubem wiec jest w sumie świeżo i kolor pod dziewczynkę :)
    nie rób nic ponad swoje siły

ja jestem po szkole rodzenia. Zajęcia trwały 2 godziny i te były takie organizacyjne :) trwają w sumie 1,5 miesiąca wiec super :)

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe chłopy jak to chłopy, z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej:/

Ale skoro on ma taki zapał, czy to oznacza, że Ty musisz nadrabiać jego niezdarność, niunia postaw się i tyle!

aga 2 godziny sama organizacja:P dobrze Was tam przeszkolą!

ja już nie mam pomysłu jak by sobie pomóc, a spać też średnio mi się chce, eh, oby jutro było lepiej!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - a może pastylki z miętą w czekoladzie? Mojemu mężowi przy grypie żołądkowej pomagały... Wprawdzie się z nim kłóciłam co do ich skuteczności, ale raczej miał rację...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wygrzeją żołądek - podobnie jak krople.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt... ciężko jest z remontem :-/
    nie sądziłam ze będzie aż tak ciężko....
    My zatrudnilismy ludzi bo si nie damy rady :-/
    - nie ukrywam jest ciężko tym bardziej przy rozliczeniach - np dziś elektryk zawołał 600 zł :-o koparka mi opadła!!!!

Niunia <3 wspieram całym serduchem. <3
    ...jednak nie walcz w pojedynkę. - juz za późno na udawanie Herculesa - sama wszystkiego nie udzwigniesz :-/
    Walnie FOCHA - może facet oprzytomnieje?? u mnie podziałalo

.... i ci faceci - niby tatuskowie ale ze nie noszą tych cudzych brzuszków to zdarza im się zapomnieć o nadchodzącym dniu ZERO?!!!

wszystkie jesteśmy na podobnym etapie ciążowy - to już 3 trymestr!!!!
    już niebawem FINISZ!!!!

ps. dziś przyszedł mój pierwszy staniczek do karmienia ;-) teraz będę się modlić aby cycorki mi już nie urosły <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 22:10

niunia lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    III trymestr to już tak poważnie brzmi i tak nie dużo do końca. Jeszcze tylko kilka tygodni i będzie można przestać się martwić. Ja już nie mogę doczekać się Maleństwa i włączył mi się syndrom "wicia gniazda", bo najchętniej wszystko bym kupiła (tym bardziej, że mało potrzebuję), wszystko wyprała i ułożyła i czekała:-P
    W ogóle jak myślę o Małym to jestem ciekawa jaki będzie i w ogóle to wśród moich znajomych jakieś "boom dzieciowe" i wszyscy na fb chwalą się Maluszkami - one takie słodkie i mojego też już chcę:-P Ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku a ja jakoś wytrzymam;-)

Facetami nie ma co się przejmować, bo osiwiejemy i jak my będziemy wyglądać jako mamusie:D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co martwi,mnie ten ból brzucha wogóle się już zgiąć nie moge :-( nie wiem kompletnie co jest grane :-( nie wiecie co to może oznaczać??strasznie niechce jechać do szpitala :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Niunia jak się czujesz? Mam nadzieję, że przeszło Tobie wczoraj?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-w sumie leże i się nie ruszam!!! bo tylko się rusze i odrazu brzuch mnie boli :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może no spe weź sobie i leżenie jak najbardziej wskazane;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia leż i weź jakąś nospe czy coś w ten deseń, ale jak Ci nie przejdzie, to niestety, ale będziesz musiała jechać! Kurcze Kochana, załatwił Cię ten cholenderski remont:( Mam nadzieję, że jak wypoczniesz, to Ci przejdzie:)

Kurcze mi do III trymestru brakuje 9/10 dni, to jeszcze nie mam się z czego cieszyć:P Ale nie powiem wielkimi krokami się do niego zbliżamy, też już się nie mogę doczekać, jak mam nadzieję zobaczę maleństwo, jak nareszcie będę mogła mieć swojego skarba w ramionach:) Chyba, nigdy go z nich nie wypuszcze i nikomu nie oddam:):):)

A dziś miła niespodzianka, przyszły kompleciki kaftaniki z półśpiochami:) Śliczności! Oczywiście wszystko zaraz schowałam, ale w kwietniu będzie szał, bo jak się wezmę za pranie prasowanie to chyba nie będę się mogła napatrzeć na te maleństwa:) Kurcze, nie ukrywajmy, każda z nas czeka na maj, ale ja to jednak pierw czekam na kwiecień, bo wtedy już pokupujemy brakujące rzeczy i wózek i ogólnie już będzie wielkie szykowanie:) Aktualnie mam 2 miesiące przestoju:( Ale luty krótki to minie, w marcu prenatalne 19 więc będe miała na czym skupić myśli;P a później wspaniały kwiecień:D Oh, już sie nie mogę doczekać!!

Aaaa ja dziś dietka sucharkowa:D Niby już żołądek nie boli, ale mimo wszystko wolę nie ryzykować nawrotu:( także szaleństwo, a na obiad polecono mi ryż ze smażonym jabłkiem:D także nie jest źle:)

Miłego dnia!!

agata86 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a gdzie kupowałaś ten biustonosz do karmienia? też muszę zakupić bo mi ciasno w moich sprzed ciąży i tak długo w nich pochodziłam:)
    Bea-tina dobrze, że Ci przeszło ale faktycznie lepiej na razie być na sucharkach;)
    dziewczyny uważajcie na siebie przy tych remontach!
    jeśli Was pocieszę to mnie czeka prawdopodobnie jeszcze przeprowadzka w kwietniu nie wiem jak to będzie? wyobrażam sobie, że będę musiała wszystko delegować a inni będą robić hi hi hi no bo na kilka tygodni przed porodem to nie będę niczego nosić! Termin mam na 5 maja ale ostatnie 2 miesiączki były o tydzień wcześniej czyli zapewne i poród też odbędzie się kilka dni wcześniej.
    wczoraj byłam na szkole rodzenia super zajęcia, uśmiałam się bo kobieta, która je prowadzi wiele rzeczy mówi z własnego doświadczenia! "nie owija w bawełnę mówi prosto z mostu" a mi się to podoba bo wiadomo, że wtedy trafi do wszystkich. Były pod koniec ćwiczenia też mi się to podobało bo wiem co mogę w jakich się dobrze czuję, nad czym muszę popracować chyba wiem ja chcę rodzić więc trzeba zacząć wzmacniać mięśnie! no i codzienne spacery po dwa razy dziennie minimum po pół godziny też są bardzo ważne. więc czas na specerek :)
    Joala dziel się proszę z nami swoimi przemyśleniami na temat składów kosmetyków itp. ja chętnie się douczę, niestety ale na rynek trafiają świństwa a my konsumenci nie zdajemy sobie z tego sprawy - bo właśnie nie posiadamy wiedzy!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oceniam ludzi którzy używają takich a nie innych kosmetyków bo mają prawo wyboru po prostu rozglądałam się w kosmetykach i chemii dziecięcej bo chciałam trochę rzeczy dokupić i jak dla siebie nie sprawdzam składów bo nie mam jakiejś paranoi tak dla dziecka każda matka chce jak najlepiej a zaczęłam sprawdzać przypadkowo zupełnie bo chwyciłam za pierwszy lepszy kosmetyk z półki i tak się akurat stało ze miał tak chemicznie bogaty skład ze nie byłam w stanie uwierzyć ze to dla niemowlęcia i tak zaczęłam szukać tego odpowiedniego i pasującego mi.
    Nie chce być jakaś stronnicza mi hipp przypasował ale nie jest to tak że trzymam się go rekami i nogami bo np. jego chusteczki mi średnio pasują.
    Każdy ma prawo decydować o swoim dziecku ja nie chce w niego wcierać pochodnych formaldechydu ,SLSów, tony parabenów i detergentów i wielu wielu innych chemikaliów jeśli mogę kupić coś bardziej naturalniejszego.
    A nie oszukujmy sie o wielu firmach nie słyszymy bo bębnią nam reklamami tych największych koncernów które nie koniecznie są aż tak godne polecenia ale po prostu maja kasę żeby się wypromować.A z tymi emolientami tez jest rożnie a kupujemy je w aptece z myślą że są bezpieczne i najlepsze,płacimy za nie 30-40zł za butelkę niejednokrotnie owszem natłuszczają nam dzieciaczka to jesteśmy w stanie zauważyć ale nie widać co się jeszcze w niego wchłania.

Mnie czeka oddanie nam świeżego mieszkania które obecnie wystaje z ziemi do użytkowania w październiku ;) i remont od A do Z bo to stan deweloperski ;D Także miło już się cieszę.;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 16:02

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha Joala witaj w gronie czekających na remonty:)
    oj widzę że sporo z nas na taką sytuację:) u nas raczej będzie w grę wchodziło odświeżenie ale jednak robota zawsze jakaś będzie do zrobienia.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala ja tam się nie czułam oceniana czy skrytykowana, fajnie, że ktoś kto się na tym zna daje dobre rady:) Nie mam żadnego doświadczenia więc rady innych są bardzo pomocne w decydowaniu, w szczególności, że większość zakupów chemicznych zostawiłam sobie na koniec:) Także, jak tylko masz jakieś rady, to ja chętnie o nich przeczytam:)

Na całe szczęście, dziś już żołądek niemal sprawny na 100% nawet apetyt sie pojawił delikatny:) ale normalne jedzonko dopiero jutro, co by na spokojnie wprowadzić, a później nie przeżywać tego samego!

Niunia co z Tobą? Daj znać co się dzieje!!

U Was remonty i nas pewnie w marcu-kwietniu malowanie mieszkania, ale nie drastyczne bardziej po kątem odświeżenia:)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, a ja całkiem poważnie z tym blogiem mówiłam:-)

Niunia...?! Co się dzieje?

A jeżeli chodzi o remonty to przez nami najprawdopodobniej w najbliższych latach budowa domu...

magdalena, niunia lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ