Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maz? Wiem ze zmeczony po pracy, ale no bez przesady! A jak on nie bedzie chetny to moze kogos podtrudnic? Na pare dni, a kamien z serca, moze kosztownie, ale wszystko dla brzuszka!

natalinka, niunia lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, odpuść na dzień, dwa i zobaczysz od razu wszystko w lepszych kolorach:-) Nie warto robić na siłę, bo jak w szpitalu wylądujesz to od razu będziesz miała duuużo czasu na odpoczynek. Lepiej sama w porę odpuść! :-) Głowa do góry;-)

natalinka, niunia lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIUNIA - ja trochę zmieniłam priorytety jak w 14 tc po remoncie wylądowałam na oddziale z plamieniem, a większość przecież robił mąż - nie dźwigałam, tylko trochę się poschylałam. Od tego czasu w miarę możliwości staram się odpoczywać, chociaż są takie dni, że chodzę trochę więcej. Teraz obiecuję sobie leżeć - dziś już się nieźle przestraszyłam. DZIEWCZYNY MAJĄ RACJĘ - trzeba zwolnić

niunia, patulla lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój chłop,to brak mi słów do niego w takim tępie robi że masakra,cały tydz malował jadalnie i to na odpiernicz :-( a ja czuje ,że nie daje rady:-( eh te chłopy...

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia z moim jest podobnie od 2 miesiecy maluje łóżeczko dla małej ;/ a jak mu przypomne żeby zrobił je do końca to haja... współczuje remontu ja remontowałam mieszkanie przed ślubem wiec jest w sumie świeżo i kolor pod dziewczynkę :)
    nie rób nic ponad swoje siły

ja jestem po szkole rodzenia. Zajęcia trwały 2 godziny i te były takie organizacyjne :) trwają w sumie 1,5 miesiąca wiec super :)

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe chłopy jak to chłopy, z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej:/

Ale skoro on ma taki zapał, czy to oznacza, że Ty musisz nadrabiać jego niezdarność, niunia postaw się i tyle!

aga 2 godziny sama organizacja:P dobrze Was tam przeszkolą!

ja już nie mam pomysłu jak by sobie pomóc, a spać też średnio mi się chce, eh, oby jutro było lepiej!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - a może pastylki z miętą w czekoladzie? Mojemu mężowi przy grypie żołądkowej pomagały... Wprawdzie się z nim kłóciłam co do ich skuteczności, ale raczej miał rację...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę wygrzeją żołądek - podobnie jak krople.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt... ciężko jest z remontem :-/
    nie sądziłam ze będzie aż tak ciężko....
    My zatrudnilismy ludzi bo si nie damy rady :-/
    - nie ukrywam jest ciężko tym bardziej przy rozliczeniach - np dziś elektryk zawołał 600 zł :-o koparka mi opadła!!!!

Niunia <3 wspieram całym serduchem. <3
    ...jednak nie walcz w pojedynkę. - juz za późno na udawanie Herculesa - sama wszystkiego nie udzwigniesz :-/
    Walnie FOCHA - może facet oprzytomnieje?? u mnie podziałalo

.... i ci faceci - niby tatuskowie ale ze nie noszą tych cudzych brzuszków to zdarza im się zapomnieć o nadchodzącym dniu ZERO?!!!

wszystkie jesteśmy na podobnym etapie ciążowy - to już 3 trymestr!!!!
    już niebawem FINISZ!!!!

ps. dziś przyszedł mój pierwszy staniczek do karmienia ;-) teraz będę się modlić aby cycorki mi już nie urosły <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 22:10

niunia lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    III trymestr to już tak poważnie brzmi i tak nie dużo do końca. Jeszcze tylko kilka tygodni i będzie można przestać się martwić. Ja już nie mogę doczekać się Maleństwa i włączył mi się syndrom "wicia gniazda", bo najchętniej wszystko bym kupiła (tym bardziej, że mało potrzebuję), wszystko wyprała i ułożyła i czekała:-P
    W ogóle jak myślę o Małym to jestem ciekawa jaki będzie i w ogóle to wśród moich znajomych jakieś "boom dzieciowe" i wszyscy na fb chwalą się Maluszkami - one takie słodkie i mojego też już chcę:-P Ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku a ja jakoś wytrzymam;-)

Facetami nie ma co się przejmować, bo osiwiejemy i jak my będziemy wyglądać jako mamusie:D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co martwi,mnie ten ból brzucha wogóle się już zgiąć nie moge :-( nie wiem kompletnie co jest grane :-( nie wiecie co to może oznaczać??strasznie niechce jechać do szpitala :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Niunia jak się czujesz? Mam nadzieję, że przeszło Tobie wczoraj?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-w sumie leże i się nie ruszam!!! bo tylko się rusze i odrazu brzuch mnie boli :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może no spe weź sobie i leżenie jak najbardziej wskazane;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia leż i weź jakąś nospe czy coś w ten deseń, ale jak Ci nie przejdzie, to niestety, ale będziesz musiała jechać! Kurcze Kochana, załatwił Cię ten cholenderski remont:( Mam nadzieję, że jak wypoczniesz, to Ci przejdzie:)

Kurcze mi do III trymestru brakuje 9/10 dni, to jeszcze nie mam się z czego cieszyć:P Ale nie powiem wielkimi krokami się do niego zbliżamy, też już się nie mogę doczekać, jak mam nadzieję zobaczę maleństwo, jak nareszcie będę mogła mieć swojego skarba w ramionach:) Chyba, nigdy go z nich nie wypuszcze i nikomu nie oddam:):):)

A dziś miła niespodzianka, przyszły kompleciki kaftaniki z półśpiochami:) Śliczności! Oczywiście wszystko zaraz schowałam, ale w kwietniu będzie szał, bo jak się wezmę za pranie prasowanie to chyba nie będę się mogła napatrzeć na te maleństwa:) Kurcze, nie ukrywajmy, każda z nas czeka na maj, ale ja to jednak pierw czekam na kwiecień, bo wtedy już pokupujemy brakujące rzeczy i wózek i ogólnie już będzie wielkie szykowanie:) Aktualnie mam 2 miesiące przestoju:( Ale luty krótki to minie, w marcu prenatalne 19 więc będe miała na czym skupić myśli;P a później wspaniały kwiecień:D Oh, już sie nie mogę doczekać!!

Aaaa ja dziś dietka sucharkowa:D Niby już żołądek nie boli, ale mimo wszystko wolę nie ryzykować nawrotu:( także szaleństwo, a na obiad polecono mi ryż ze smażonym jabłkiem:D także nie jest źle:)

Miłego dnia!!

agata86 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a gdzie kupowałaś ten biustonosz do karmienia? też muszę zakupić bo mi ciasno w moich sprzed ciąży i tak długo w nich pochodziłam:)
    Bea-tina dobrze, że Ci przeszło ale faktycznie lepiej na razie być na sucharkach;)
    dziewczyny uważajcie na siebie przy tych remontach!
    jeśli Was pocieszę to mnie czeka prawdopodobnie jeszcze przeprowadzka w kwietniu nie wiem jak to będzie? wyobrażam sobie, że będę musiała wszystko delegować a inni będą robić hi hi hi no bo na kilka tygodni przed porodem to nie będę niczego nosić! Termin mam na 5 maja ale ostatnie 2 miesiączki były o tydzień wcześniej czyli zapewne i poród też odbędzie się kilka dni wcześniej.
    wczoraj byłam na szkole rodzenia super zajęcia, uśmiałam się bo kobieta, która je prowadzi wiele rzeczy mówi z własnego doświadczenia! "nie owija w bawełnę mówi prosto z mostu" a mi się to podoba bo wiadomo, że wtedy trafi do wszystkich. Były pod koniec ćwiczenia też mi się to podobało bo wiem co mogę w jakich się dobrze czuję, nad czym muszę popracować chyba wiem ja chcę rodzić więc trzeba zacząć wzmacniać mięśnie! no i codzienne spacery po dwa razy dziennie minimum po pół godziny też są bardzo ważne. więc czas na specerek :)
    Joala dziel się proszę z nami swoimi przemyśleniami na temat składów kosmetyków itp. ja chętnie się douczę, niestety ale na rynek trafiają świństwa a my konsumenci nie zdajemy sobie z tego sprawy - bo właśnie nie posiadamy wiedzy!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oceniam ludzi którzy używają takich a nie innych kosmetyków bo mają prawo wyboru po prostu rozglądałam się w kosmetykach i chemii dziecięcej bo chciałam trochę rzeczy dokupić i jak dla siebie nie sprawdzam składów bo nie mam jakiejś paranoi tak dla dziecka każda matka chce jak najlepiej a zaczęłam sprawdzać przypadkowo zupełnie bo chwyciłam za pierwszy lepszy kosmetyk z półki i tak się akurat stało ze miał tak chemicznie bogaty skład ze nie byłam w stanie uwierzyć ze to dla niemowlęcia i tak zaczęłam szukać tego odpowiedniego i pasującego mi.
    Nie chce być jakaś stronnicza mi hipp przypasował ale nie jest to tak że trzymam się go rekami i nogami bo np. jego chusteczki mi średnio pasują.
    Każdy ma prawo decydować o swoim dziecku ja nie chce w niego wcierać pochodnych formaldechydu ,SLSów, tony parabenów i detergentów i wielu wielu innych chemikaliów jeśli mogę kupić coś bardziej naturalniejszego.
    A nie oszukujmy sie o wielu firmach nie słyszymy bo bębnią nam reklamami tych największych koncernów które nie koniecznie są aż tak godne polecenia ale po prostu maja kasę żeby się wypromować.A z tymi emolientami tez jest rożnie a kupujemy je w aptece z myślą że są bezpieczne i najlepsze,płacimy za nie 30-40zł za butelkę niejednokrotnie owszem natłuszczają nam dzieciaczka to jesteśmy w stanie zauważyć ale nie widać co się jeszcze w niego wchłania.

Mnie czeka oddanie nam świeżego mieszkania które obecnie wystaje z ziemi do użytkowania w październiku ;) i remont od A do Z bo to stan deweloperski ;D Także miło już się cieszę.;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 16:02

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha Joala witaj w gronie czekających na remonty:)
    oj widzę że sporo z nas na taką sytuację:) u nas raczej będzie w grę wchodziło odświeżenie ale jednak robota zawsze jakaś będzie do zrobienia.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala ja tam się nie czułam oceniana czy skrytykowana, fajnie, że ktoś kto się na tym zna daje dobre rady:) Nie mam żadnego doświadczenia więc rady innych są bardzo pomocne w decydowaniu, w szczególności, że większość zakupów chemicznych zostawiłam sobie na koniec:) Także, jak tylko masz jakieś rady, to ja chętnie o nich przeczytam:)

Na całe szczęście, dziś już żołądek niemal sprawny na 100% nawet apetyt sie pojawił delikatny:) ale normalne jedzonko dopiero jutro, co by na spokojnie wprowadzić, a później nie przeżywać tego samego!

Niunia co z Tobą? Daj znać co się dzieje!!

U Was remonty i nas pewnie w marcu-kwietniu malowanie mieszkania, ale nie drastyczne bardziej po kątem odświeżenia:)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, a ja całkiem poważnie z tym blogiem mówiłam:-)

Niunia...?! Co się dzieje?

A jeżeli chodzi o remonty to przez nami najprawdopodobniej w najbliższych latach budowa domu...

magdalena, niunia lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ