KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niunia, odpuść na dzień, dwa i zobaczysz od razu wszystko w lepszych kolorach:-) Nie warto robić na siłę, bo jak w szpitalu wylądujesz to od razu będziesz miała duuużo czasu na odpoczynek. Lepiej sama w porę odpuść!
Głowa do góry;-)
natalinka, niunia lubią tę wiadomość

-
NIUNIA - ja trochę zmieniłam priorytety jak w 14 tc po remoncie wylądowałam na oddziale z plamieniem, a większość przecież robił mąż - nie dźwigałam, tylko trochę się poschylałam. Od tego czasu w miarę możliwości staram się odpoczywać, chociaż są takie dni, że chodzę trochę więcej. Teraz obiecuję sobie leżeć - dziś już się nieźle przestraszyłam. DZIEWCZYNY MAJĄ RACJĘ - trzeba zwolnić
niunia, patulla lubią tę wiadomość

-
niunia z moim jest podobnie od 2 miesiecy maluje łóżeczko dla małej ;/ a jak mu przypomne żeby zrobił je do końca to haja... współczuje remontu ja remontowałam mieszkanie przed ślubem wiec jest w sumie świeżo i kolor pod dziewczynkę

nie rób nic ponad swoje siły
ja jestem po szkole rodzenia. Zajęcia trwały 2 godziny i te były takie organizacyjne
trwają w sumie 1,5 miesiąca wiec super
niunia, magdalena lubią tę wiadomość
-
hehehe chłopy jak to chłopy, z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej:/
Ale skoro on ma taki zapał, czy to oznacza, że Ty musisz nadrabiać jego niezdarność, niunia postaw się i tyle!
aga 2 godziny sama organizacja:P dobrze Was tam przeszkolą!
ja już nie mam pomysłu jak by sobie pomóc, a spać też średnio mi się chce, eh, oby jutro było lepiej! -
no fakt... ciężko jest z remontem

nie sądziłam ze będzie aż tak ciężko....
My zatrudnilismy ludzi bo si nie damy rady
- nie ukrywam jest ciężko tym bardziej przy rozliczeniach - np dziś elektryk zawołał 600 zł :-o koparka mi opadła!!!!
Niunia
wspieram całym serduchem. 
...jednak nie walcz w pojedynkę. - juz za późno na udawanie Herculesa - sama wszystkiego nie udzwigniesz
Walnie FOCHA - może facet oprzytomnieje?? u mnie podziałalo
.... i ci faceci - niby tatuskowie ale ze nie noszą tych cudzych brzuszków to zdarza im się zapomnieć o nadchodzącym dniu ZERO?!!!
wszystkie jesteśmy na podobnym etapie ciążowy - to już 3 trymestr!!!!
już niebawem FINISZ!!!!
ps. dziś przyszedł mój pierwszy staniczek do karmienia
teraz będę się modlić aby cycorki mi już nie urosły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 22:10
niunia lubi tę wiadomość
-
III trymestr to już tak poważnie brzmi i tak nie dużo do końca. Jeszcze tylko kilka tygodni i będzie można przestać się martwić. Ja już nie mogę doczekać się Maleństwa i włączył mi się syndrom "wicia gniazda", bo najchętniej wszystko bym kupiła (tym bardziej, że mało potrzebuję), wszystko wyprała i ułożyła i czekała:-P
W ogóle jak myślę o Małym to jestem ciekawa jaki będzie i w ogóle to wśród moich znajomych jakieś "boom dzieciowe" i wszyscy na fb chwalą się Maluszkami - one takie słodkie i mojego też już chcę
Ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku a ja jakoś wytrzymam;-)
Facetami nie ma co się przejmować, bo osiwiejemy i jak my będziemy wyglądać jako mamusie:D

-
Niunia leż i weź jakąś nospe czy coś w ten deseń, ale jak Ci nie przejdzie, to niestety, ale będziesz musiała jechać! Kurcze Kochana, załatwił Cię ten cholenderski remont:( Mam nadzieję, że jak wypoczniesz, to Ci przejdzie:)
Kurcze mi do III trymestru brakuje 9/10 dni, to jeszcze nie mam się z czego cieszyć
Ale nie powiem wielkimi krokami się do niego zbliżamy, też już się nie mogę doczekać, jak mam nadzieję zobaczę maleństwo, jak nareszcie będę mogła mieć swojego skarba w ramionach:) Chyba, nigdy go z nich nie wypuszcze i nikomu nie oddam:)

A dziś miła niespodzianka, przyszły kompleciki kaftaniki z półśpiochami:) Śliczności! Oczywiście wszystko zaraz schowałam, ale w kwietniu będzie szał, bo jak się wezmę za pranie prasowanie to chyba nie będę się mogła napatrzeć na te maleństwa:) Kurcze, nie ukrywajmy, każda z nas czeka na maj, ale ja to jednak pierw czekam na kwiecień, bo wtedy już pokupujemy brakujące rzeczy i wózek i ogólnie już będzie wielkie szykowanie:) Aktualnie mam 2 miesiące przestoju:( Ale luty krótki to minie, w marcu prenatalne 19 więc będe miała na czym skupić myśli;P a później wspaniały kwiecień
Oh, już sie nie mogę doczekać!!
Aaaa ja dziś dietka sucharkowa:D Niby już żołądek nie boli, ale mimo wszystko wolę nie ryzykować nawrotu:( także szaleństwo, a na obiad polecono mi ryż ze smażonym jabłkiem:D także nie jest źle:)
Miłego dnia!!
agata86 lubi tę wiadomość
-
Dorjana a gdzie kupowałaś ten biustonosz do karmienia? też muszę zakupić bo mi ciasno w moich sprzed ciąży i tak długo w nich pochodziłam:)
Bea-tina dobrze, że Ci przeszło ale faktycznie lepiej na razie być na sucharkach;)
dziewczyny uważajcie na siebie przy tych remontach!
jeśli Was pocieszę to mnie czeka prawdopodobnie jeszcze przeprowadzka w kwietniu nie wiem jak to będzie? wyobrażam sobie, że będę musiała wszystko delegować a inni będą robić hi hi hi no bo na kilka tygodni przed porodem to nie będę niczego nosić! Termin mam na 5 maja ale ostatnie 2 miesiączki były o tydzień wcześniej czyli zapewne i poród też odbędzie się kilka dni wcześniej.
wczoraj byłam na szkole rodzenia super zajęcia, uśmiałam się bo kobieta, która je prowadzi wiele rzeczy mówi z własnego doświadczenia! "nie owija w bawełnę mówi prosto z mostu" a mi się to podoba bo wiadomo, że wtedy trafi do wszystkich. Były pod koniec ćwiczenia też mi się to podobało bo wiem co mogę w jakich się dobrze czuję, nad czym muszę popracować chyba wiem ja chcę rodzić więc trzeba zacząć wzmacniać mięśnie! no i codzienne spacery po dwa razy dziennie minimum po pół godziny też są bardzo ważne. więc czas na specerek
Joala dziel się proszę z nami swoimi przemyśleniami na temat składów kosmetyków itp. ja chętnie się douczę, niestety ale na rynek trafiają świństwa a my konsumenci nie zdajemy sobie z tego sprawy - bo właśnie nie posiadamy wiedzy! -
Ja nie oceniam ludzi którzy używają takich a nie innych kosmetyków bo mają prawo wyboru po prostu rozglądałam się w kosmetykach i chemii dziecięcej bo chciałam trochę rzeczy dokupić i jak dla siebie nie sprawdzam składów bo nie mam jakiejś paranoi tak dla dziecka każda matka chce jak najlepiej a zaczęłam sprawdzać przypadkowo zupełnie bo chwyciłam za pierwszy lepszy kosmetyk z półki i tak się akurat stało ze miał tak chemicznie bogaty skład ze nie byłam w stanie uwierzyć ze to dla niemowlęcia i tak zaczęłam szukać tego odpowiedniego i pasującego mi.
Nie chce być jakaś stronnicza mi hipp przypasował ale nie jest to tak że trzymam się go rekami i nogami bo np. jego chusteczki mi średnio pasują.
Każdy ma prawo decydować o swoim dziecku ja nie chce w niego wcierać pochodnych formaldechydu ,SLSów, tony parabenów i detergentów i wielu wielu innych chemikaliów jeśli mogę kupić coś bardziej naturalniejszego.
A nie oszukujmy sie o wielu firmach nie słyszymy bo bębnią nam reklamami tych największych koncernów które nie koniecznie są aż tak godne polecenia ale po prostu maja kasę żeby się wypromować.A z tymi emolientami tez jest rożnie a kupujemy je w aptece z myślą że są bezpieczne i najlepsze,płacimy za nie 30-40zł za butelkę niejednokrotnie owszem natłuszczają nam dzieciaczka to jesteśmy w stanie zauważyć ale nie widać co się jeszcze w niego wchłania.
Mnie czeka oddanie nam świeżego mieszkania które obecnie wystaje z ziemi do użytkowania w październiku
i remont od A do Z bo to stan deweloperski
Także miło już się cieszę.;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 16:02
-
Joala ja tam się nie czułam oceniana czy skrytykowana, fajnie, że ktoś kto się na tym zna daje dobre rady:) Nie mam żadnego doświadczenia więc rady innych są bardzo pomocne w decydowaniu, w szczególności, że większość zakupów chemicznych zostawiłam sobie na koniec:) Także, jak tylko masz jakieś rady, to ja chętnie o nich przeczytam:)
Na całe szczęście, dziś już żołądek niemal sprawny na 100% nawet apetyt sie pojawił delikatny:) ale normalne jedzonko dopiero jutro, co by na spokojnie wprowadzić, a później nie przeżywać tego samego!
Niunia co z Tobą? Daj znać co się dzieje!!
U Was remonty i nas pewnie w marcu-kwietniu malowanie mieszkania, ale nie drastyczne bardziej po kątem odświeżenia:)
niunia lubi tę wiadomość

a ja czuje ,że nie daje rady:-( eh te chłopy...