X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tu taka cisza już śpicie? :) myślałam, że będę czytała zaległości a tu cisza....

ja dziś dziewczyny ćwiczyłam bo wczoraj na szkole rodzenia pokazano nam jakie ćwiczenia nam posłużą przy porodzie, jakie mogą dać nam ulgę w bólach a jakie nas zrelaksują więc przystąpiłam do działania:) fajnie coś robię na poczet porodu każdy powtarza, że będzie potrzeba sporo sił i sprawności więc musi coś w tym być :)
    testuje ostatnio przepisy bez mąki pszennej i próbuje piec z innych mąk, dziś wyszły mi pyszne muffiny z orzechami i jabłkami z maki gryczanej mniam pyszotka :) wreszcie dziewczyny jestem sobą bo w ciągu dnia wykonuje kilka rzeczy a nie taki marazm jak miałam na początku ciąży;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo:-)
    Nie śpimy od 6:30. Z dwójeczką to ja się chyba nigdy nie wyśpię:-P

A z siłami do porodu to racja. Ja zawsze myślałam, że mam dość dobrą kondycję, ale na porodówce to brakowało mi sił. Ale na pewno przyczyniło się do tego moje leżenie przez ostatnie 2 miesiące przed porodem. Dlatego jak można to na pewno warto ćwiczyć.

Niunia...?!?

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena chetnie skorzystam z przepisu na muffiny, zawsze chcialam zrobic a nigdy nie mialam po drodze;)

Ja dzis leniuch pisze nawet z lozka;) kurde dla jakie sny mialam! Wczoraj mialam okropny koszmar, a dzis dwa sny jeden z porodowki tyle ze ja bylam polozna!!?? A drugi z wakacji w gorach ze bylam okropna matka:(. Chyba jakies ukryte przeslanie, ze bede do bani:((((.

Dzis proba jedzenia rzeczy normalnych, zobaczymy czy sie uda!

Milego dnia!

Niunia czekamy na info od Ciebie!!!!!!!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!! Jesteście kochane,że tak się martwicie ale wczoraj cały dzień sprzątałam,w między czasie pierogi robiłam i padłam jak skarpeta że nawet nie miałam siły do was zajrzeć,czuje się jak po ciężkiej pracy w kamieniołomach :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia cały dzień o Tobie myślałam, ale najważniejsze że jesteś cała w w 2-paku:)

Liczę, że dziś troche odetchniesz?? Czy dalej 4 bieg?? OBY NIE!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale nie zapowiada się,żebym odetchneła :-( jeszcze chwile i do roboty dalej ;-) ale z przerwami ;-) a jak u ciebie????;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza proba zjedzenia posilku przebiegla pomyslnie:) w brzuchu mi się tylko niemiłosiernie przelewa, ale to przez to, że dwa dni nic nie jadlam pewnie:) a tak to żadnych planów jakichkolwiek, więc posiedze w domaczu i tyle:)

A ty Kochan uważaj na siebie! I dużo odpoczywaj! Jak tylko możesz!!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-staram się,ale wiesz jak to jest,ja siedze i odrazu myśle co robić jak wstane;-) na gorze mamy mnustwo roboty i musimy skończyć przed porodem a dużo czasu nie zostało już :-( a jak mała będzie to niechce remontów wiercenia i brudu :/ więc teraz ostatnie chwile mam

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domyslam się i się nie dziwie, jednak wkurza mnie to, że jesteś z tym sama, bo mimo wszystko to jest i dla Ciebie i dla małej bardzo duże obciążenie:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale co zrobie ??? samo się nie zrobi,a z takim leniwym chłopem to dużo nie zdziałam :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia nie pozostaje mi nic innego jak Cię wspierać chociaż myślami:(

My po zakupach domowych, bo super spacerku:) w domu pranie już 3 nastawione, ja po kąpieli i w sumie nawet się zastanawiam czy by się nie położyć i poczytać, bo ostatnio znowu bym dużo spała;P Ale jeszcze chwile poczekam, może w TV coś ciekawego poleci(choć wątpię:/)

Kurde dziewczyny, mam ananasa i nie mam pomysłu co z nim zrobić? Zawsze albo w plasterki, albo w kostkę i z jogurtem naturalnym, a zrobiłabym coś ciekawszego, macie może jakieś pomysły:>??

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja zbieram się do zrobienia bitej śmietany;-) tak mnie naszło ;-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać tylko ja mam mnóstwo czasu żeby siedzieć przed komputerem;-)

Ale dzisiaj nawet posprzątałam, no i cały dzień byłam z Konradem, a to największa moja praca jak na razie. Dla męża zostało jeszcze umycie podłóg, niech robi, a co? A z resztą tego mojego gadania: "Zrób to..., no zrób..." to i ja bym nie wytrzymała i dla świętego spokoju bym zrobiła:-P

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=13618031
    Tak w ramach kompletowania wyprawki

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiątkowe fotki z 28tc <3 mój cudowny bebzolek już jest cudnie ciążowy <3
    2myzsc6.jpg

... i jest nowinka - pierwsza, niewtajemniczona osóbka pogratulowała mi dzidziusia !!!!
    Jakaż byłam szczęśliwa !!! Aż zapytałam z ciekawości czy to plota poszła ???
    - " Czy ptaszki na mieście ćwierkają ??? "
    - a Pani na to: "nie, nic do mnie nie doszło, sama zauważyłam"
    ... i jak to ja zwykłam - od razu BURAK i BANAN :D

(ps. prawdę mówiąc to nigdy nie przypuszczałam że ciąża może być widoczna dopiero w III TRYMESTRZE !!! teraz trzeba się szybciutko nią nacieszyć bo zaraz będzie wielkie BOOM :P )

agata86, aga8787, patulla, magdalena, mychowe, szczessciara lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-ja sprzątać moge i robić ale podłogi mycie mnie wykańcza :-(

dorjana-to gratuluje,u mnie jeszcze nikt nie widzi brzusia a już jest;-) ci ludzie są ślepi :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstąpiłam w 7 miesiąc:) a myślałam, że dopiero za tydzień, jak rozpocznę III trymestr:) Super:)

Wczoraj małżonek zakomunikował, że Łukaszek zostaje(na szczęście)! Wyszło szydło, że nie nie słucha! Co za normalnie człowiek z niego!

Ja tam mam brzuszek pełną gębą, także widać już kupe czasu:P

Miłego dnia!

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja niedawno wstałam ;-) to tylko pozazdrościć brzusia ;-) u mnie mówią,że urodze i nikt nawet nie zauważy że w ciąży byłam :-( a za zimno,żebym latała z gołym brzuchem żeby się pochwalić ;-) właśnie u mnie też się dziwiłam jak to jest że 7miesiąc już a 3 trym tydzień później ;-) to w takim razie od którego txg jest 8miesiąc??? od 32 chyba co??? i potem 9 od 36??? nie mam pojęcia jak to liczyć,zawsze się gubie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 12:05

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! A ja znowu mega zirytowana. Młodsza siostra chyba przyniosła świnkę :( Jak mąż powiedział mojej mamie, że się boję, to odpowiedziała, że to nie jest ważne, gorsza starsza siostra, bo ona jest w I trymestrze... Chyba nie wie jakie szkody może wyrządzić wysoka gorączka... Przechodziłam świnkę, tylko nie wiem czy z 1 czy z 2 stron. Nie dość, że od kilku dni boli mnie brzuch, wczoraj miałam skurcze i już chciałam jechać na oddział, to jeszcze to..
    Dorjana - brzusio śliczny ;)
    Niunia - u mnie też chyba mało kto wie, bo prawie nie wychodzę. Ostatnio wpadł kuzyn, który mieszka po sąsiedzku i mega zdziwiony, a że pomagał przy ścince drzew na dach, zapytał zaraz męża który to miesiąc i jakie mam humory :)

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja postanowiłam że od jutra koniec ze słodyczami i innym badziewiem bo jak tak dalej pójdzie to za chwilę się nie ruszę trzeba się pohamować bo dalej tak być nie może :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ