KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a co tu taka cisza już śpicie?
myślałam, że będę czytała zaległości a tu cisza....
ja dziś dziewczyny ćwiczyłam bo wczoraj na szkole rodzenia pokazano nam jakie ćwiczenia nam posłużą przy porodzie, jakie mogą dać nam ulgę w bólach a jakie nas zrelaksują więc przystąpiłam do działania:) fajnie coś robię na poczet porodu każdy powtarza, że będzie potrzeba sporo sił i sprawności więc musi coś w tym być
testuje ostatnio przepisy bez mąki pszennej i próbuje piec z innych mąk, dziś wyszły mi pyszne muffiny z orzechami i jabłkami z maki gryczanej mniam pyszotka
wreszcie dziewczyny jestem sobą bo w ciągu dnia wykonuje kilka rzeczy a nie taki marazm jak miałam na początku ciąży;/
-
Witam weekendowo:-)
Nie śpimy od 6:30. Z dwójeczką to ja się chyba nigdy nie wyśpię
A z siłami do porodu to racja. Ja zawsze myślałam, że mam dość dobrą kondycję, ale na porodówce to brakowało mi sił. Ale na pewno przyczyniło się do tego moje leżenie przez ostatnie 2 miesiące przed porodem. Dlatego jak można to na pewno warto ćwiczyć.
Niunia...?!?
niunia lubi tę wiadomość

-
Magdalena chetnie skorzystam z przepisu na muffiny, zawsze chcialam zrobic a nigdy nie mialam po drodze;)
Ja dzis leniuch pisze nawet z lozka;) kurde dla jakie sny mialam! Wczoraj mialam okropny koszmar, a dzis dwa sny jeden z porodowki tyle ze ja bylam polozna!!?? A drugi z wakacji w gorach ze bylam okropna matka:(. Chyba jakies ukryte przeslanie, ze bede do bani:((((.
Dzis proba jedzenia rzeczy normalnych, zobaczymy czy sie uda!
Milego dnia!
Niunia czekamy na info od Ciebie!!!!!!!
niunia lubi tę wiadomość
-
pierwsza proba zjedzenia posilku przebiegla pomyslnie:) w brzuchu mi się tylko niemiłosiernie przelewa, ale to przez to, że dwa dni nic nie jadlam pewnie:) a tak to żadnych planów jakichkolwiek, więc posiedze w domaczu i tyle:)
A ty Kochan uważaj na siebie! I dużo odpoczywaj! Jak tylko możesz!!! -
Beatina-staram się,ale wiesz jak to jest,ja siedze i odrazu myśle co robić jak wstane;-) na gorze mamy mnustwo roboty i musimy skończyć przed porodem a dużo czasu nie zostało już
a jak mała będzie to niechce remontów wiercenia i brudu
więc teraz ostatnie chwile mam
-
niunia nie pozostaje mi nic innego jak Cię wspierać chociaż myślami:(
My po zakupach domowych, bo super spacerku:) w domu pranie już 3 nastawione, ja po kąpieli i w sumie nawet się zastanawiam czy by się nie położyć i poczytać, bo ostatnio znowu bym dużo spała;P Ale jeszcze chwile poczekam, może w TV coś ciekawego poleci(choć wątpię
)
Kurde dziewczyny, mam ananasa i nie mam pomysłu co z nim zrobić? Zawsze albo w plasterki, albo w kostkę i z jogurtem naturalnym, a zrobiłabym coś ciekawszego, macie może jakieś pomysły:>??
niunia lubi tę wiadomość
-
Jak widać tylko ja mam mnóstwo czasu żeby siedzieć przed komputerem;-)
Ale dzisiaj nawet posprzątałam, no i cały dzień byłam z Konradem, a to największa moja praca jak na razie. Dla męża zostało jeszcze umycie podłóg, niech robi, a co? A z resztą tego mojego gadania: "Zrób to..., no zrób..." to i ja bym nie wytrzymała i dla świętego spokoju bym zrobiła:-P

-
Pamiątkowe fotki z 28tc
mój cudowny bebzolek już jest cudnie ciążowy 
... i jest nowinka - pierwsza, niewtajemniczona osóbka pogratulowała mi dzidziusia !!!!
Jakaż byłam szczęśliwa !!! Aż zapytałam z ciekawości czy to plota poszła ???
- " Czy ptaszki na mieście ćwierkają ??? "
- a Pani na to: "nie, nic do mnie nie doszło, sama zauważyłam"
... i jak to ja zwykłam - od razu BURAK i BANAN
(ps. prawdę mówiąc to nigdy nie przypuszczałam że ciąża może być widoczna dopiero w III TRYMESTRZE !!! teraz trzeba się szybciutko nią nacieszyć bo zaraz będzie wielkie BOOM
)
agata86, aga8787, patulla, magdalena, mychowe, szczessciara lubią tę wiadomość
-
A ja dziś wstąpiłam w 7 miesiąc:) a myślałam, że dopiero za tydzień, jak rozpocznę III trymestr:) Super:)
Wczoraj małżonek zakomunikował, że Łukaszek zostaje(na szczęście)! Wyszło szydło, że nie nie słucha! Co za normalnie człowiek z niego!
Ja tam mam brzuszek pełną gębą, także widać już kupe czasu:P
Miłego dnia!
magdalena lubi tę wiadomość
-
Beatina-ja niedawno wstałam
to tylko pozazdrościć brzusia
u mnie mówią,że urodze i nikt nawet nie zauważy że w ciąży byłam
a za zimno,żebym latała z gołym brzuchem żeby się pochwalić
właśnie u mnie też się dziwiłam jak to jest że 7miesiąc już a 3 trym tydzień później
to w takim razie od którego txg jest 8miesiąc??? od 32 chyba co??? i potem 9 od 36??? nie mam pojęcia jak to liczyć,zawsze się gubie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 12:05
-
Witajcie! A ja znowu mega zirytowana. Młodsza siostra chyba przyniosła świnkę
Jak mąż powiedział mojej mamie, że się boję, to odpowiedziała, że to nie jest ważne, gorsza starsza siostra, bo ona jest w I trymestrze... Chyba nie wie jakie szkody może wyrządzić wysoka gorączka... Przechodziłam świnkę, tylko nie wiem czy z 1 czy z 2 stron. Nie dość, że od kilku dni boli mnie brzuch, wczoraj miałam skurcze i już chciałam jechać na oddział, to jeszcze to..
Dorjana - brzusio śliczny
Niunia - u mnie też chyba mało kto wie, bo prawie nie wychodzę. Ostatnio wpadł kuzyn, który mieszka po sąsiedzku i mega zdziwiony, a że pomagał przy ścince drzew na dach, zapytał zaraz męża który to miesiąc i jakie mam humory
niunia lubi tę wiadomość