Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol, apap można wziąć.

natalinka lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ,paracetamol na 100% można ale do 800mg dziennej dawki ;-) a ibupromu lekarz mówił,że od 3 trymestru nie wolno,trzymaj się kochana. Ja idę jutro do położnej,wogóle to od tyg brzuch mnie pobolewa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:43

natalinka, Limerikowo lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja się tak zaczytałam w książkę, że o 19 dopiero na szybko zrokiłam sobie coś do jedzenia! Oczywiście na szybko naleśniki:) bo co będę wymyślać. Mężulek po drzemce śpi nadal, więc pośpi 14 h i do pracy pójdzie:) ten to ma spanie dopiero;P

natalinka, dobrze, że sobie przełozyłaś wizytę, koniecznie powiedz o ciśnieniu, bo to bardzo ważne, o bólu głowy też nie zapomnij!

niunia ja z wagą to sama nie wiem, znaczy tydzień temu kupiliśmy do domu i teraz wiem, ale wcześniej byłam w różnych miejsach u lekarza i moja waga wachała się o 6 kg! więc trochę nie tego:/ teraz postanowiłam sobie co poniedziałek na czczo się ważyć, przynajmniej będę wiedzieć co i jak:)

Dziewczyny jeszcze 5 dni i zaczynam III trymestr!!! Niesamowite, dobrze pamiętam jak test pokazywałam, a tu już "z górki":D

magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja waże się zawsze na czczo na mojej wadze ;-) u położnej też ;-) ale ta w domu się liczy ;-) to twój mąż ma spanie jak mój ;-) eh ja to wogóle taka padnięta,do niczego się nie nadaje :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Tobie niunia to się nie dziwie żeś padnięta! A dziś też dalej remont, czy już powoli do przodu:>??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:*
    Lecę pod prysznic i spaaać... Oczy mi się już same zamykają. Brakuje mi spania na brzuchu:-( Nie lubię takich ograniczeń:-(

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remont to ja mam od kąd kupiliśmy dom ;-) w kwietniu 2 lata będzie i poki co to w takim tępie jeszcze 10lat ;-) plus 10lat na poprawki po moim a potem możemy dalej zaczynać od nowa wszystko ;-)

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia podsyłam kalkulator wagi http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html może coś Ci się rozjaśni u mnie wyszło ze przez ostatni miesiąc przybrałam najwięcej :) więc teraz powinnam uważam.

dziewczyny ja dziś po południu jakaś betka jestem ciężko mi i chyba żebra mi się rozchodzą bo bolą i mi ciasno w klatce piersiowej :(
    ja na spanie nie mogę narzekać! co prawda budzę się kilka razy w nocy.

Bea-tina ja czekałam strasznie aż mi stuknie III tr. tak mnie to cieszyło :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - powiem, bo muszę o wiele rzeczy zapytać np. o glukozę, bo jeszcze nie wspominał, że mam robić.
    Ja III trymestr zaczynam jutro :) Też nie mogłam się doczekać ;)
    Niunia - może się przeforsowałaś tym remontem? Może położna coś doradzi w sprawie tego bólu brzucha. Mnie bolał w terminie potencjalnej miesiączki.
    Z powodu tej jutrzejszej wizyty u ginekologa musiałam niestety przełożyć okulistę na piątek... A tak chciałam już być po badaniu dna oka...

Limerikowo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggdalena-tyje maksimum hehe;-) mi od rana nie dobrze,wogóle szczepiłam się na grype i co,i tak przeziębiona jestem :-(

natalinka-mnie ani razu nie bolał jak na @ ,wogóle jest mi nie dobrze :-( a dom musi być jako tak zrobiony póki dziecka niema bo co wtedy zrobie??? kurzy się brudzi a tu dziecko małe a tak to póki co mała bezpieczna w brzusiu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 22:24

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena ja za to już mam wagę na 36 t hahaha, aleś mnie zdołowała! Ale nic to! Odbije się po porodzie, spacerkami itp:D

natalinka, ja miałam glukoze w 18tc, a teraz mimo, że jestem w okolicach prawidłowego robienia to lekarz nic nie mówi:P może zapytam 20, a to już będzie za późno więc, no zobaczymy! Ale najważniejsze, że będziesz miała wizytę, to troszkę się uskopoisz:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina to przyjmij, że coś z nim nie hallo ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinaa-gdzie jesteś??? Pewnie śpisz albo zaczytana jesteś ;-)

dziewczyny jakie albumy kupujecie dla maleństwa albo jakie polecacie na pierwszy rok życia czy coś podobnego???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja będę miała robiona glukoza w środę. Mieszkam w UK i tutaj zawsze robią w 28 tygodniu, wiec niektóre z Was jeszcze mogą zrobić.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spie, no co Ty:P!!

Też własnie myślałam, ale bardziej o normalnym albumie na zdjęcia, w kolorze zapewne niebieskim może z jakimś fajnym czymś(nieokreślonym czyms) na pierwszej stronie:P

aaaa ostatnio dostałam opiepsz od mojej mamy i siostry, że wszystko kupuje dla malucha, a im to już nic nie zostanie do kupienia:P Ale nie ukrywajmy, lepiej samemu kupić, niż później czekać:P

magdalena, raczej że nie hallo:P no problemo dla mnie, wszystko wyjdzie w nadmiarze po porodzie:)! Musi, bo już mężowi obiecałam:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mychowe ;-) co tak późno ta glukoza???;-)

beatina-no już myślałam że mnie samą zostawitłaś ;-) ja szukam albumu czy czegoś ,sama nie wiem czego ;-) lepiej mieć więcej rzeczy niż za mało i wiesz jak ktoś chce coś kupić to teraz i niech da i tyle ;-) musimy się liczyć z tym co już mamy a nie co może dostaniemy ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna pamiątka taki album, później maluszek w starości będzie mógł oglądać sobie:) też będę szukać, ale ja już całą resztę zostawiam na kwiecien:)

a teraz o dziwo uciekam spać:) coś mnie kręci w oku, może uda mi się zasnąć:) Dobranoc!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-spokojnej nocki ,może chociaż ty się wyśpisz bo u mnie się nie zapowhpada ;-) mała wariuje teraz jej godziny szczytu ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Hej mychowe ;-) co tak późno ta glukoza???;-)

beatina-no już myślałam że mnie samą zostawitłaś ;-) ja szukam albumu czy czegoś ,sama nie wiem czego ;-) lepiej mieć więcej rzeczy niż za mało i wiesz jak ktoś chce coś kupić to teraz i niech da i tyle ;-) musimy się liczyć z tym co już mamy a nie co może dostaniemy ;-)

No właśnie czemu wy mialyscie tak wczesnie? ;) Bo w UK to jest norma, że się robi w 28 tygodniu, nie wcześniej :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe-to ja tam się nie znam ;-)eh zaś nie zasne :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ