X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol, apap można wziąć.

natalinka lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ,paracetamol na 100% można ale do 800mg dziennej dawki ;-) a ibupromu lekarz mówił,że od 3 trymestru nie wolno,trzymaj się kochana. Ja idę jutro do położnej,wogóle to od tyg brzuch mnie pobolewa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:43

natalinka, Limerikowo lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja się tak zaczytałam w książkę, że o 19 dopiero na szybko zrokiłam sobie coś do jedzenia! Oczywiście na szybko naleśniki:) bo co będę wymyślać. Mężulek po drzemce śpi nadal, więc pośpi 14 h i do pracy pójdzie:) ten to ma spanie dopiero;P

natalinka, dobrze, że sobie przełozyłaś wizytę, koniecznie powiedz o ciśnieniu, bo to bardzo ważne, o bólu głowy też nie zapomnij!

niunia ja z wagą to sama nie wiem, znaczy tydzień temu kupiliśmy do domu i teraz wiem, ale wcześniej byłam w różnych miejsach u lekarza i moja waga wachała się o 6 kg! więc trochę nie tego:/ teraz postanowiłam sobie co poniedziałek na czczo się ważyć, przynajmniej będę wiedzieć co i jak:)

Dziewczyny jeszcze 5 dni i zaczynam III trymestr!!! Niesamowite, dobrze pamiętam jak test pokazywałam, a tu już "z górki":D

magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja waże się zawsze na czczo na mojej wadze ;-) u położnej też ;-) ale ta w domu się liczy ;-) to twój mąż ma spanie jak mój ;-) eh ja to wogóle taka padnięta,do niczego się nie nadaje :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Tobie niunia to się nie dziwie żeś padnięta! A dziś też dalej remont, czy już powoli do przodu:>??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:*
    Lecę pod prysznic i spaaać... Oczy mi się już same zamykają. Brakuje mi spania na brzuchu:-( Nie lubię takich ograniczeń:-(

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remont to ja mam od kąd kupiliśmy dom ;-) w kwietniu 2 lata będzie i poki co to w takim tępie jeszcze 10lat ;-) plus 10lat na poprawki po moim a potem możemy dalej zaczynać od nowa wszystko ;-)

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia podsyłam kalkulator wagi http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html może coś Ci się rozjaśni u mnie wyszło ze przez ostatni miesiąc przybrałam najwięcej :) więc teraz powinnam uważam.

dziewczyny ja dziś po południu jakaś betka jestem ciężko mi i chyba żebra mi się rozchodzą bo bolą i mi ciasno w klatce piersiowej :(
    ja na spanie nie mogę narzekać! co prawda budzę się kilka razy w nocy.

Bea-tina ja czekałam strasznie aż mi stuknie III tr. tak mnie to cieszyło :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - powiem, bo muszę o wiele rzeczy zapytać np. o glukozę, bo jeszcze nie wspominał, że mam robić.
    Ja III trymestr zaczynam jutro :) Też nie mogłam się doczekać ;)
    Niunia - może się przeforsowałaś tym remontem? Może położna coś doradzi w sprawie tego bólu brzucha. Mnie bolał w terminie potencjalnej miesiączki.
    Z powodu tej jutrzejszej wizyty u ginekologa musiałam niestety przełożyć okulistę na piątek... A tak chciałam już być po badaniu dna oka...

Limerikowo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggdalena-tyje maksimum hehe;-) mi od rana nie dobrze,wogóle szczepiłam się na grype i co,i tak przeziębiona jestem :-(

natalinka-mnie ani razu nie bolał jak na @ ,wogóle jest mi nie dobrze :-( a dom musi być jako tak zrobiony póki dziecka niema bo co wtedy zrobie??? kurzy się brudzi a tu dziecko małe a tak to póki co mała bezpieczna w brzusiu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 22:24

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena ja za to już mam wagę na 36 t hahaha, aleś mnie zdołowała! Ale nic to! Odbije się po porodzie, spacerkami itp:D

natalinka, ja miałam glukoze w 18tc, a teraz mimo, że jestem w okolicach prawidłowego robienia to lekarz nic nie mówi:P może zapytam 20, a to już będzie za późno więc, no zobaczymy! Ale najważniejsze, że będziesz miała wizytę, to troszkę się uskopoisz:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina to przyjmij, że coś z nim nie hallo ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinaa-gdzie jesteś??? Pewnie śpisz albo zaczytana jesteś ;-)

dziewczyny jakie albumy kupujecie dla maleństwa albo jakie polecacie na pierwszy rok życia czy coś podobnego???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja będę miała robiona glukoza w środę. Mieszkam w UK i tutaj zawsze robią w 28 tygodniu, wiec niektóre z Was jeszcze mogą zrobić.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spie, no co Ty:P!!

Też własnie myślałam, ale bardziej o normalnym albumie na zdjęcia, w kolorze zapewne niebieskim może z jakimś fajnym czymś(nieokreślonym czyms) na pierwszej stronie:P

aaaa ostatnio dostałam opiepsz od mojej mamy i siostry, że wszystko kupuje dla malucha, a im to już nic nie zostanie do kupienia:P Ale nie ukrywajmy, lepiej samemu kupić, niż później czekać:P

magdalena, raczej że nie hallo:P no problemo dla mnie, wszystko wyjdzie w nadmiarze po porodzie:)! Musi, bo już mężowi obiecałam:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mychowe ;-) co tak późno ta glukoza???;-)

beatina-no już myślałam że mnie samą zostawitłaś ;-) ja szukam albumu czy czegoś ,sama nie wiem czego ;-) lepiej mieć więcej rzeczy niż za mało i wiesz jak ktoś chce coś kupić to teraz i niech da i tyle ;-) musimy się liczyć z tym co już mamy a nie co może dostaniemy ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna pamiątka taki album, później maluszek w starości będzie mógł oglądać sobie:) też będę szukać, ale ja już całą resztę zostawiam na kwiecien:)

a teraz o dziwo uciekam spać:) coś mnie kręci w oku, może uda mi się zasnąć:) Dobranoc!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-spokojnej nocki ,może chociaż ty się wyśpisz bo u mnie się nie zapowhpada ;-) mała wariuje teraz jej godziny szczytu ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Hej mychowe ;-) co tak późno ta glukoza???;-)

beatina-no już myślałam że mnie samą zostawitłaś ;-) ja szukam albumu czy czegoś ,sama nie wiem czego ;-) lepiej mieć więcej rzeczy niż za mało i wiesz jak ktoś chce coś kupić to teraz i niech da i tyle ;-) musimy się liczyć z tym co już mamy a nie co może dostaniemy ;-)

No właśnie czemu wy mialyscie tak wczesnie? ;) Bo w UK to jest norma, że się robi w 28 tygodniu, nie wcześniej :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe-to ja tam się nie znam ;-)eh zaś nie zasne :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ