X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Beatinaa-gdzie jesteś??? Pewnie śpisz albo zaczytana jesteś ;-)

dziewczyny jakie albumy kupujecie dla maleństwa albo jakie polecacie na pierwszy rok życia czy coś podobnego???

ja kupiłam ten tylko różowy http://www.empik.com/zapiski-od-kolyski-utrwal-najwazniejsze-momenty-z-zycia-swojego-dziecka-niebieska-opracowanie-zbiorowe,p1062223486,ksiazka-p bardzo mi się podoba :)

magdalena lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam fajna rzecz! trzeba będzie się zaznajomić z tematem pamiątek w odpowiednim czasie:)

A dziewczyny, gdzie jesteście?? Bo chyba nie spicie?? Ja sniadanie obracam i tyle z zajęć na dziś. Także kolejny dzień przenudzony... Chyba muszę zacząć kolejną ksiązkę hehe;P

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Ja jestem już od 8:-) Pogoda brzydka to i nic się nie chce (poza spaniem:-P)
    Najważniejsze wydarzenia z życia Konrada zapisuję w internetowym pamiętniku piccolino.pl - może kiedyś spiszę to do jakiegoś zeszytu albo coś. A zdjęć to mamy tak mało, że aż głupio. Ostatnio to w ogóle zdjęć nie robię (jedynie telefonem), bo w aparacie baterii nie mam... masakra, ale już mam w planie ich zakup:-P

Mogę Wam jeszcze polecić konkurs na brzuszek ciążowy (jeszcze została edycja lutowa i marcowa chyba), ja brałam udział w styczniowej edycji i czekam na wyniki (jak się nie uda to w lutym jeszcze wezmę udział). Na fb poszukajcie ferretti. Można wygrać pościel dla dziecka, albo rożek.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy ale ja podczytywałam pamiętniki:) kurczę wstałam dziś o 9:30 i to obudził mnie telefon od 4 nie spałam potem nadrobiłam jak całe łóżko miałam dla siebie bo mężuś do pracy poszedł;)
    Miriam fajne te albumy chyba coś kupię dziś planuję być w empiku.
    Ja będę robić zapewne duużo fotek.
    Patulla zerknę sobie co i jak.
    u mnie dziś kiepska pogoda buuu

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    magdalena ja za to już mam wagę na 36 t hahaha, aleś mnie zdołowała! Ale nic to! Odbije się po porodzie, spacerkami itp:D

no ja generalnie już przekroczyłam wagę z 40 tc, ale wczoraj zrobiłam zakupy pod kątem nowej, zdrowszej diety i od razu zaczęłam ją stosować więc może uda się trochę z wagą przystopować :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka jakie masz plany dietowe:>?? Też się zastanawiałam nad tym, ale z drugiej strony, ostatnie 3 miesiące swawoli jedzeniowej, później jak będę karmić, na co mam nadzieję, to już tak wszystkiego nie będę dziabac:)

U nas też dziś deszczowa pogoda, szkoda trochę, bo by się poszło na jakiś spacerek, a tak to dzień nudów w domu:/

Ale o dziwo! Posprzątałam w mieszkaniu, męzowi w pobojowisku szafki, bo juz nie miałam jak ubrań mu chować, posprzątałam rzeczy maluszka, bo było wszystko wszędzie:P no i w sumie godzinka pykła:P

A teraz chyba obiecana książka:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owoce tylko do południa, rezygnacja z pieczywa zamiast tego maca i wafle ryżowe, do obiadu zamiast ziemniaków kasza, a mięsko i warzywa gotowane na parze, myślę że dzidziusiowi niczego nie zabraknie a ja przestanę nadmiernie tyć :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ja w zasadzie pieczywo od paru lat tylko żytnie, owoców pochłaniam tony, mięso by mogło nie ustniec:P ale jak już to smażone, ale bez panierki, tylko przyprawy(a najczęściej i tak udko pieczone), ziemniaki średnio, raz w miesiącu raczej, ALE słodycze mnie pochłaniają, choć ostatnio zamiast chrupek biore paluszki, czekolade ostatnio jadłam od 2 tygodni, także ja staram się uważać na najgorsze słodyczostwo:/ chociaż u mnie dziwnie działa też pora jedzenia, od rana w zasadzie do obiadu nic, a po obiedzie to tylko do lodówki!!! Masakra:P

W każdym bądź razie trzymam za Ciebie kciuki kochana!! Mam nadzieję, że wytrwasz w postanowieniu a jedzonko będzie pyszniutkie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo, a co u Ciebie?? 100 lat już się nie oddzywałaś!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - daj znać co u położnej i jak się czujesz
    Bea_tina - jemy dla maluszków, więc jesteśmy usprawiedliwione ;)
    Dziś wyczekany początek III trymestru :) Po 17 wizyta u lekarza

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    owoce tylko do południa, rezygnacja z pieczywa zamiast tego maca i wafle ryżowe, do obiadu zamiast ziemniaków kasza, a mięsko i warzywa gotowane na parze, myślę że dzidziusiowi niczego nie zabraknie a ja przestanę nadmiernie tyć :)

no ja z tymi owocami to przeginałam potrafiłam zjeść przed spaniem;/ jakoś nie myślałam że mogą wpłynąć na wagę.
    mirka dobry plan! ja też modyfikuję bo nie chcę już za bardzo przytyć a przez ostatni miesiąc mi sporo weszło:( pozwoliłam sobie z chałką na śniadanko (kilka razy) a ja nie toleruje mąki pszennej i długo na złe efekty nie trzeba czekać, generalnie od długiego czasu jestem na waflach ryżowych.Moja nietolerancja niestety nie kończy się na mące do tego jeszcze mleko krowie i kukurydza więc łatwo nie jest. Gubią mnie teraz słodkości ale czekoladę zostawię awaryjnie wykluczę ciastka itp.

to co zakładamy klub wsparcia i szykujemy menu ze zdrową żywnością? :)

kupiłam w lidlu 3 pak bluzek dla małego skarpetki oraz dla siebie koszulę nocną tak ślicznie podkreśla brzuszek:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem ;-) wszystko ok ;-) mam przez kolejne 6 tyg co tydzień wizyte i 6 razy ktg ,to normalne???? że aż tyle razy???

co tam u was???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio mam wizyty co tydzień i usg szyjki

niunia lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to normalne jest ;) na tym etapie później będzie nawet do 2razy w tyg na sam koniec

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia bardzo właśnie dobrze, że będą wszystko monitorować:)

grupa wsparcia dietowego - super pomysł! Ja jestem za:) a kurde nie kumam, chyba lepiej na wieczór zjeść pomarańcza niż ciastko czy czekolade, to wyjdzie na to, że wieczorem nic nie mozna jeść! Zwariować można!

Kurcze odebrałam wyniki krwi i moczu i badanie moczu wyszło niepokojące, we czwartek ide powtórzyć, żeby mieć do lekarza na za tydzień!

A my po obiedzie, zostałam ładnie skopana! A najlepiej, że mały pilnuje, żebym się nie garbiła, bo zaraz wypycha się i nie mogę, niezły cwaniak:P

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina na pewno lepsza pomarańcza, ja też jestem z tych wieczornych podjadaczy, jak nie byłam w ciąży to mogłam śniadanie jeść po 16:00, ja właśnie gotuję zupkę brokułową, a do tego kurczak pieczony bez tłuszczu i sałatka ze świeżych warzyw :)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wizyt to ja nadal mam co cztery tygodnie

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w końcu jutro wizytę - tak mi się dłużyło już (4 tygodnie). I pewnie tez za 4 tygodnie będę miała kolejną, zobaczymy.

Niunia, a dlaczego już KTG masz? W sumie to to nic złego, fajnie mieć wszystko pod kontrolą.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla -miałam ktg już z 5 razy a teraz co tydzień po 30min nie wiem sama czemu

ja wstałam właśnie ;-) zasnęło mi się;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 16:50

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka, to urządasz prawdziwą ucztę:)

ciekawe jak natalinka po wizycie, na 17 chyba miała:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ