X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Beatinaa-gdzie jesteś??? Pewnie śpisz albo zaczytana jesteś ;-)

dziewczyny jakie albumy kupujecie dla maleństwa albo jakie polecacie na pierwszy rok życia czy coś podobnego???

ja kupiłam ten tylko różowy http://www.empik.com/zapiski-od-kolyski-utrwal-najwazniejsze-momenty-z-zycia-swojego-dziecka-niebieska-opracowanie-zbiorowe,p1062223486,ksiazka-p bardzo mi się podoba :)

magdalena lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam fajna rzecz! trzeba będzie się zaznajomić z tematem pamiątek w odpowiednim czasie:)

A dziewczyny, gdzie jesteście?? Bo chyba nie spicie?? Ja sniadanie obracam i tyle z zajęć na dziś. Także kolejny dzień przenudzony... Chyba muszę zacząć kolejną ksiązkę hehe;P

Miriam lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Ja jestem już od 8:-) Pogoda brzydka to i nic się nie chce (poza spaniem:-P)
    Najważniejsze wydarzenia z życia Konrada zapisuję w internetowym pamiętniku piccolino.pl - może kiedyś spiszę to do jakiegoś zeszytu albo coś. A zdjęć to mamy tak mało, że aż głupio. Ostatnio to w ogóle zdjęć nie robię (jedynie telefonem), bo w aparacie baterii nie mam... masakra, ale już mam w planie ich zakup:-P

Mogę Wam jeszcze polecić konkurs na brzuszek ciążowy (jeszcze została edycja lutowa i marcowa chyba), ja brałam udział w styczniowej edycji i czekam na wyniki (jak się nie uda to w lutym jeszcze wezmę udział). Na fb poszukajcie ferretti. Można wygrać pościel dla dziecka, albo rożek.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy ale ja podczytywałam pamiętniki:) kurczę wstałam dziś o 9:30 i to obudził mnie telefon od 4 nie spałam potem nadrobiłam jak całe łóżko miałam dla siebie bo mężuś do pracy poszedł;)
    Miriam fajne te albumy chyba coś kupię dziś planuję być w empiku.
    Ja będę robić zapewne duużo fotek.
    Patulla zerknę sobie co i jak.
    u mnie dziś kiepska pogoda buuu

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    magdalena ja za to już mam wagę na 36 t hahaha, aleś mnie zdołowała! Ale nic to! Odbije się po porodzie, spacerkami itp:D

no ja generalnie już przekroczyłam wagę z 40 tc, ale wczoraj zrobiłam zakupy pod kątem nowej, zdrowszej diety i od razu zaczęłam ją stosować więc może uda się trochę z wagą przystopować :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka jakie masz plany dietowe:>?? Też się zastanawiałam nad tym, ale z drugiej strony, ostatnie 3 miesiące swawoli jedzeniowej, później jak będę karmić, na co mam nadzieję, to już tak wszystkiego nie będę dziabac:)

U nas też dziś deszczowa pogoda, szkoda trochę, bo by się poszło na jakiś spacerek, a tak to dzień nudów w domu:/

Ale o dziwo! Posprzątałam w mieszkaniu, męzowi w pobojowisku szafki, bo juz nie miałam jak ubrań mu chować, posprzątałam rzeczy maluszka, bo było wszystko wszędzie:P no i w sumie godzinka pykła:P

A teraz chyba obiecana książka:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owoce tylko do południa, rezygnacja z pieczywa zamiast tego maca i wafle ryżowe, do obiadu zamiast ziemniaków kasza, a mięsko i warzywa gotowane na parze, myślę że dzidziusiowi niczego nie zabraknie a ja przestanę nadmiernie tyć :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ja w zasadzie pieczywo od paru lat tylko żytnie, owoców pochłaniam tony, mięso by mogło nie ustniec:P ale jak już to smażone, ale bez panierki, tylko przyprawy(a najczęściej i tak udko pieczone), ziemniaki średnio, raz w miesiącu raczej, ALE słodycze mnie pochłaniają, choć ostatnio zamiast chrupek biore paluszki, czekolade ostatnio jadłam od 2 tygodni, także ja staram się uważać na najgorsze słodyczostwo:/ chociaż u mnie dziwnie działa też pora jedzenia, od rana w zasadzie do obiadu nic, a po obiedzie to tylko do lodówki!!! Masakra:P

W każdym bądź razie trzymam za Ciebie kciuki kochana!! Mam nadzieję, że wytrwasz w postanowieniu a jedzonko będzie pyszniutkie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo, a co u Ciebie?? 100 lat już się nie oddzywałaś!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - daj znać co u położnej i jak się czujesz
    Bea_tina - jemy dla maluszków, więc jesteśmy usprawiedliwione ;)
    Dziś wyczekany początek III trymestru :) Po 17 wizyta u lekarza

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    owoce tylko do południa, rezygnacja z pieczywa zamiast tego maca i wafle ryżowe, do obiadu zamiast ziemniaków kasza, a mięsko i warzywa gotowane na parze, myślę że dzidziusiowi niczego nie zabraknie a ja przestanę nadmiernie tyć :)

no ja z tymi owocami to przeginałam potrafiłam zjeść przed spaniem;/ jakoś nie myślałam że mogą wpłynąć na wagę.
    mirka dobry plan! ja też modyfikuję bo nie chcę już za bardzo przytyć a przez ostatni miesiąc mi sporo weszło:( pozwoliłam sobie z chałką na śniadanko (kilka razy) a ja nie toleruje mąki pszennej i długo na złe efekty nie trzeba czekać, generalnie od długiego czasu jestem na waflach ryżowych.Moja nietolerancja niestety nie kończy się na mące do tego jeszcze mleko krowie i kukurydza więc łatwo nie jest. Gubią mnie teraz słodkości ale czekoladę zostawię awaryjnie wykluczę ciastka itp.

to co zakładamy klub wsparcia i szykujemy menu ze zdrową żywnością? :)

kupiłam w lidlu 3 pak bluzek dla małego skarpetki oraz dla siebie koszulę nocną tak ślicznie podkreśla brzuszek:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem ;-) wszystko ok ;-) mam przez kolejne 6 tyg co tydzień wizyte i 6 razy ktg ,to normalne???? że aż tyle razy???

co tam u was???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio mam wizyty co tydzień i usg szyjki

niunia lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to normalne jest ;) na tym etapie później będzie nawet do 2razy w tyg na sam koniec

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia bardzo właśnie dobrze, że będą wszystko monitorować:)

grupa wsparcia dietowego - super pomysł! Ja jestem za:) a kurde nie kumam, chyba lepiej na wieczór zjeść pomarańcza niż ciastko czy czekolade, to wyjdzie na to, że wieczorem nic nie mozna jeść! Zwariować można!

Kurcze odebrałam wyniki krwi i moczu i badanie moczu wyszło niepokojące, we czwartek ide powtórzyć, żeby mieć do lekarza na za tydzień!

A my po obiedzie, zostałam ładnie skopana! A najlepiej, że mały pilnuje, żebym się nie garbiła, bo zaraz wypycha się i nie mogę, niezły cwaniak:P

niunia, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina na pewno lepsza pomarańcza, ja też jestem z tych wieczornych podjadaczy, jak nie byłam w ciąży to mogłam śniadanie jeść po 16:00, ja właśnie gotuję zupkę brokułową, a do tego kurczak pieczony bez tłuszczu i sałatka ze świeżych warzyw :)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wizyt to ja nadal mam co cztery tygodnie

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w końcu jutro wizytę - tak mi się dłużyło już (4 tygodnie). I pewnie tez za 4 tygodnie będę miała kolejną, zobaczymy.

Niunia, a dlaczego już KTG masz? W sumie to to nic złego, fajnie mieć wszystko pod kontrolą.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla -miałam ktg już z 5 razy a teraz co tydzień po 30min nie wiem sama czemu

ja wstałam właśnie ;-) zasnęło mi się;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 16:50

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka, to urządasz prawdziwą ucztę:)

ciekawe jak natalinka po wizycie, na 17 chyba miała:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ