X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia jeśli u Ciebie taka pogoda jak u mnie(deszcz, a później śnieg), to się nie dziwie nastroju:)

magdalena gratulacje 29t! Też robiłam w ostatni czwartek badanie moczu i też mi coś nie tak wyszło, jutro dlatego jadę powtórzyć, a koleżanka dała mi instrukcje jak powinno się pobierać mocz więc zobaczymy, oby nie było nic złego:/

Ja to dziś dziwny dzień mam! Rano normalnie, o 13!! Już obiad zjedliśmy, troche pograliśmy i ja poszłam spać bo ziew za ziewem mnie atakował:P obudził mnie D stojąc nademną, tak mnie przestraszył! bo zauważył cała chmare ptaków i koniecznie musiał mi pokazać:) to już wstałam i tak się szwędam, sprzątam i czas leci:P

Ale dziewczyny ostatnio(odpukać), jakby więcej energii we mnie było! Wczoraj posprzątałam prawie całe mieszkanie, dziś zaczęłam szorować pułki w kuchni! Jestem sama z siebie dumna;P

A teraz kolacyjka i zaraz do czytania:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda nie najgorsza ,ale stres... co czytasz??? ;-) że tak cię wciągneło???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo czytam co mi w ręce wpadnie! Ostatnio jak byłam "chora" to mame pognałam do biblioteki i pozyczyła mi książkę autorki"ptaki ciernistych krzewów" pod tyt. "czas miłości", myślę, jakie miłosne pierdoły, ale z braku laku, czemu nie:D I byłam zachwycona! Wczoraj szybko łykłam "wszystko przed tobą", ale takie seee:P Dziś zaczynam nową, ale nie pamiętam tytułu:P Także ja akurat uwielbiam czytać i nie robi mi dużej różnicy, co to i jaki gatunek! Oby dużo i ciekawe:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też swędzi tak brzuch mi się aż czerwone pręgi porobiły z takimi jakby naczynka włosowate popękane to wygląda mi . Zresztą sama nie wiem.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i zła trochę jestem, bo USG mi nie zrobił:-( A tak liczyłam, że zobaczę Maluszka. No nic na następnej wizycie będę miała już na pewno, bo obowiązkowe będzie.
    A poza tym to zbadał mnie i szyjka ok jest, więc chyba wszystko w porządku u Małego.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, może swędzi bo rośnie brzuszek?? Częściej smaruj przeciwko suchosci(rozstępom) to powinno ci pomoc! I to koniecznie!!!!

patulla, szkoda, że malucha nie zobaczyłaś:( ja też podejrzewam, że na przyszłej wizycie go nie zobacze, no ale w sumie i tak te usg w przychodniach to śmiech na sali:P czekam bardziej na badanie prenatalne, ale to dopiero końcem marca:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, u mnie to samo, brzuch swędzi, czasem 3-4 razy dziennie smaruje i wtedy nie swedzi, najważniejsze, żeby o tym pamiętać, zanim zacznie swędzieć :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciągle się drapie ;-) tak mnie plecki swędzą :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie mamuśki śpiąa a ja z małą Niuńka tosty wcinami i wcale niechce się nam spać ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia tosty na zdrowie dla małej!:)

Ja już PO śniadaniu:) byłam dziś w laboratorium oddać znowu m, wchodze sala pełna, myślne, no nie godzina nie moja, po czym Pani pielęgniaka wchodzi i pyta, czy jest jakaś ciężarna? I weszłam pierwsza:D Niesamowicie mi humor poprawiła, który nie był wcale najgorszy;P

Także dziś zapewne odbędzie się drzemka w ciągu dnia, bo czemu nie:D A fajnie, bo kumpela dziś przychodzi to będę miała nowe ploty! hehe, zapowiada się miły dzień!!

niunia, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-to widze,że kulturka tam u ciebie w labolatorium ;-) eh a ja coraz bardziej przeziębiona :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajna promocja w kauflandzie, płyn do prania lovella z ceny 22 zł na 15, chyba pojade i już kupię:P bo cena prawie 2 za 1:P nie, że już prać będę czy coś, ale zawsze to oszczędność:) a teraz ide na drzemke, bo chyba to wstawanie o 7 mnie nie do końca usatysfakcjonowało;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja to śmigam jeszcze w piżamie ;-) coś niemoge się zebrać ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dzisaj też zbadać sobie krew bo ostatnie wyniki były kiepskie i zaczełam brać żelazo i chciałam sobie sprawdzić czy coś pomaga, nie wiem czy coś po 2 tygodniach bedzie wiadać.

• niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata86-ja miałam niski poziom i po tygodniu brania się wyrównło ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki i przepraszam że sporadycznie was odwiedzam ale teściowa miała operacje na płucach i muszę się nią zająć ,a po za tym kolejna wizytę mamy za nami ,z synkiem wszystko w porządku waży 1200 i po raz kolejny pokazał co ma między nóżkami , jak by chciał powiedzieć nie dowierzasz to sobie popatrz , niestety brzuch mi twardnieje i z tego powodu dostałam duphaston , jutro badania krwi i moczu i kolejna wizyta za miesiąc pozdrawiam was wszystkie i ma nadzieje że u każdej wszystko jest ok ( niestety nie byłam wstanie nadrobić tego co pisałyście)

niunia, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wszystkie gdzie się podziewacie???;-) pewnie popołudniowa drzemka ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - no co Ty, jak to spać w dzień?
    Ja jutro lecę na glukozę, a później okulista. Ciekawe co mi powie, bo ja wiem, że wzrok mi się okropnie pogorszył w ciągu ostatnich trzech lat. Nie widzę już napisów na telewizorze, no chyba, że przyłożę nos do niego ;) A teraz po 3 dniach namysłu sięgnęłam po słabą kawę - ciśnienie utrzymuje się na poziomie 100-110/60-50, więc chyba ciśnieniomierz elekt. szwankuje.

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa:) nie jedna Ci zazdrości takiej otwartości malucha hehe:) a rośnie pięknie, więc tylko czekać na dalszy rozwój:)

niunia, ja często śpię w niągu dnia, zawsze sie lepiej czuję i nie ma co sobie odmawiać! Super sprawa, a puki możemy to czemu nie!

natalinka, powodzenia jutro na glukozie! I super, że ciśnienie w normie! Ja z kawy piję tylko inkę z błonnikiem z dużą ilością mleka:) w pierwszym trymestrze miłam normalną rozpuszczalną też z mlekiem, ale no cóż, inka nie taka zła jak myślałam:)

A my dziś pojeździliśmy, byliśmy u kamieniarza, w bibliotece, kupiłam sobie zapas słonecznika w biedronce:D niestety nie zdążyłam do banku i chyba jutro się wybiorę na sekunde:P A co najważniejsze, zakupiliśmy płyny w kauflandzie, do białego i koloru, także zapas już mam, pozostaje czekać na kwiecień:)
    Mężulek poszedł spać więc się chwilę poszwędam i pewnie sama pójdę leżeć i czytać:)

niunia, slonkozusa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - no właśnie siostra mnie straszy, że nie powinnam robić jutro glukozy i iść zaraz do okulisty, bo nie dam rady. Mówi, że powinnam to robić u nas w lab. i pomiędzy badaniem wrócić do domu, ale z tego co ja wiem to nie można za bardzo chodzić, zwłaszcza po schodach. Planowałam jechać do innego laboratorium i tam siedzieć na poczekalni.

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ