Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia jeśli u Ciebie taka pogoda jak u mnie(deszcz, a później śnieg), to się nie dziwie nastroju:)

magdalena gratulacje 29t! Też robiłam w ostatni czwartek badanie moczu i też mi coś nie tak wyszło, jutro dlatego jadę powtórzyć, a koleżanka dała mi instrukcje jak powinno się pobierać mocz więc zobaczymy, oby nie było nic złego:/

Ja to dziś dziwny dzień mam! Rano normalnie, o 13!! Już obiad zjedliśmy, troche pograliśmy i ja poszłam spać bo ziew za ziewem mnie atakował:P obudził mnie D stojąc nademną, tak mnie przestraszył! bo zauważył cała chmare ptaków i koniecznie musiał mi pokazać:) to już wstałam i tak się szwędam, sprzątam i czas leci:P

Ale dziewczyny ostatnio(odpukać), jakby więcej energii we mnie było! Wczoraj posprzątałam prawie całe mieszkanie, dziś zaczęłam szorować pułki w kuchni! Jestem sama z siebie dumna;P

A teraz kolacyjka i zaraz do czytania:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda nie najgorsza ,ale stres... co czytasz??? ;-) że tak cię wciągneło???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo czytam co mi w ręce wpadnie! Ostatnio jak byłam "chora" to mame pognałam do biblioteki i pozyczyła mi książkę autorki"ptaki ciernistych krzewów" pod tyt. "czas miłości", myślę, jakie miłosne pierdoły, ale z braku laku, czemu nie:D I byłam zachwycona! Wczoraj szybko łykłam "wszystko przed tobą", ale takie seee:P Dziś zaczynam nową, ale nie pamiętam tytułu:P Także ja akurat uwielbiam czytać i nie robi mi dużej różnicy, co to i jaki gatunek! Oby dużo i ciekawe:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też swędzi tak brzuch mi się aż czerwone pręgi porobiły z takimi jakby naczynka włosowate popękane to wygląda mi . Zresztą sama nie wiem.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i zła trochę jestem, bo USG mi nie zrobił:-( A tak liczyłam, że zobaczę Maluszka. No nic na następnej wizycie będę miała już na pewno, bo obowiązkowe będzie.
    A poza tym to zbadał mnie i szyjka ok jest, więc chyba wszystko w porządku u Małego.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, może swędzi bo rośnie brzuszek?? Częściej smaruj przeciwko suchosci(rozstępom) to powinno ci pomoc! I to koniecznie!!!!

patulla, szkoda, że malucha nie zobaczyłaś:( ja też podejrzewam, że na przyszłej wizycie go nie zobacze, no ale w sumie i tak te usg w przychodniach to śmiech na sali:P czekam bardziej na badanie prenatalne, ale to dopiero końcem marca:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, u mnie to samo, brzuch swędzi, czasem 3-4 razy dziennie smaruje i wtedy nie swedzi, najważniejsze, żeby o tym pamiętać, zanim zacznie swędzieć :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciągle się drapie ;-) tak mnie plecki swędzą :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie mamuśki śpiąa a ja z małą Niuńka tosty wcinami i wcale niechce się nam spać ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia tosty na zdrowie dla małej!:)

Ja już PO śniadaniu:) byłam dziś w laboratorium oddać znowu m, wchodze sala pełna, myślne, no nie godzina nie moja, po czym Pani pielęgniaka wchodzi i pyta, czy jest jakaś ciężarna? I weszłam pierwsza:D Niesamowicie mi humor poprawiła, który nie był wcale najgorszy;P

Także dziś zapewne odbędzie się drzemka w ciągu dnia, bo czemu nie:D A fajnie, bo kumpela dziś przychodzi to będę miała nowe ploty! hehe, zapowiada się miły dzień!!

niunia, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-to widze,że kulturka tam u ciebie w labolatorium ;-) eh a ja coraz bardziej przeziębiona :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajna promocja w kauflandzie, płyn do prania lovella z ceny 22 zł na 15, chyba pojade i już kupię:P bo cena prawie 2 za 1:P nie, że już prać będę czy coś, ale zawsze to oszczędność:) a teraz ide na drzemke, bo chyba to wstawanie o 7 mnie nie do końca usatysfakcjonowało;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja to śmigam jeszcze w piżamie ;-) coś niemoge się zebrać ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dzisaj też zbadać sobie krew bo ostatnie wyniki były kiepskie i zaczełam brać żelazo i chciałam sobie sprawdzić czy coś pomaga, nie wiem czy coś po 2 tygodniach bedzie wiadać.

• niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata86-ja miałam niski poziom i po tygodniu brania się wyrównło ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki i przepraszam że sporadycznie was odwiedzam ale teściowa miała operacje na płucach i muszę się nią zająć ,a po za tym kolejna wizytę mamy za nami ,z synkiem wszystko w porządku waży 1200 i po raz kolejny pokazał co ma między nóżkami , jak by chciał powiedzieć nie dowierzasz to sobie popatrz , niestety brzuch mi twardnieje i z tego powodu dostałam duphaston , jutro badania krwi i moczu i kolejna wizyta za miesiąc pozdrawiam was wszystkie i ma nadzieje że u każdej wszystko jest ok ( niestety nie byłam wstanie nadrobić tego co pisałyście)

niunia, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy wszystkie gdzie się podziewacie???;-) pewnie popołudniowa drzemka ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - no co Ty, jak to spać w dzień?
    Ja jutro lecę na glukozę, a później okulista. Ciekawe co mi powie, bo ja wiem, że wzrok mi się okropnie pogorszył w ciągu ostatnich trzech lat. Nie widzę już napisów na telewizorze, no chyba, że przyłożę nos do niego ;) A teraz po 3 dniach namysłu sięgnęłam po słabą kawę - ciśnienie utrzymuje się na poziomie 100-110/60-50, więc chyba ciśnieniomierz elekt. szwankuje.

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa:) nie jedna Ci zazdrości takiej otwartości malucha hehe:) a rośnie pięknie, więc tylko czekać na dalszy rozwój:)

niunia, ja często śpię w niągu dnia, zawsze sie lepiej czuję i nie ma co sobie odmawiać! Super sprawa, a puki możemy to czemu nie!

natalinka, powodzenia jutro na glukozie! I super, że ciśnienie w normie! Ja z kawy piję tylko inkę z błonnikiem z dużą ilością mleka:) w pierwszym trymestrze miłam normalną rozpuszczalną też z mlekiem, ale no cóż, inka nie taka zła jak myślałam:)

A my dziś pojeździliśmy, byliśmy u kamieniarza, w bibliotece, kupiłam sobie zapas słonecznika w biedronce:D niestety nie zdążyłam do banku i chyba jutro się wybiorę na sekunde:P A co najważniejsze, zakupiliśmy płyny w kauflandzie, do białego i koloru, także zapas już mam, pozostaje czekać na kwiecień:)
    Mężulek poszedł spać więc się chwilę poszwędam i pewnie sama pójdę leżeć i czytać:)

niunia, slonkozusa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - no właśnie siostra mnie straszy, że nie powinnam robić jutro glukozy i iść zaraz do okulisty, bo nie dam rady. Mówi, że powinnam to robić u nas w lab. i pomiędzy badaniem wrócić do domu, ale z tego co ja wiem to nie można za bardzo chodzić, zwłaszcza po schodach. Planowałam jechać do innego laboratorium i tam siedzieć na poczekalni.

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ