KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niunia jeśli u Ciebie taka pogoda jak u mnie(deszcz, a później śnieg), to się nie dziwie nastroju:)
magdalena gratulacje 29t! Też robiłam w ostatni czwartek badanie moczu i też mi coś nie tak wyszło, jutro dlatego jadę powtórzyć, a koleżanka dała mi instrukcje jak powinno się pobierać mocz więc zobaczymy, oby nie było nic złego:/
Ja to dziś dziwny dzień mam! Rano normalnie, o 13!! Już obiad zjedliśmy, troche pograliśmy i ja poszłam spać bo ziew za ziewem mnie atakowałobudził mnie D stojąc nademną, tak mnie przestraszył! bo zauważył cała chmare ptaków i koniecznie musiał mi pokazać
to już wstałam i tak się szwędam, sprzątam i czas leci:P
Ale dziewczyny ostatnio(odpukać), jakby więcej energii we mnie było! Wczoraj posprzątałam prawie całe mieszkanie, dziś zaczęłam szorować pułki w kuchni! Jestem sama z siebie dumna;P
A teraz kolacyjka i zaraz do czytania:D -
oooo czytam co mi w ręce wpadnie! Ostatnio jak byłam "chora" to mame pognałam do biblioteki i pozyczyła mi książkę autorki"ptaki ciernistych krzewów" pod tyt. "czas miłości", myślę, jakie miłosne pierdoły, ale z braku laku, czemu nie:D I byłam zachwycona! Wczoraj szybko łykłam "wszystko przed tobą", ale takie seee:P Dziś zaczynam nową, ale nie pamiętam tytułu:P Także ja akurat uwielbiam czytać i nie robi mi dużej różnicy, co to i jaki gatunek! Oby dużo i ciekawe:D
-
Byłam u lekarza i zła trochę jestem, bo USG mi nie zrobił
A tak liczyłam, że zobaczę Maluszka. No nic na następnej wizycie będę miała już na pewno, bo obowiązkowe będzie.
A poza tym to zbadał mnie i szyjka ok jest, więc chyba wszystko w porządku u Małego.
-
Joala, może swędzi bo rośnie brzuszek?? Częściej smaruj przeciwko suchosci(rozstępom) to powinno ci pomoc! I to koniecznie!!!!
patulla, szkoda, że malucha nie zobaczyłaśja też podejrzewam, że na przyszłej wizycie go nie zobacze, no ale w sumie i tak te usg w przychodniach to śmiech na sali:P czekam bardziej na badanie prenatalne, ale to dopiero końcem marca:P
-
niunia tosty na zdrowie dla małej!
Ja już PO śniadaniu:) byłam dziś w laboratorium oddać znowu m, wchodze sala pełna, myślne, no nie godzina nie moja, po czym Pani pielęgniaka wchodzi i pyta, czy jest jakaś ciężarna? I weszłam pierwsza:D Niesamowicie mi humor poprawiła, który nie był wcale najgorszy;P
Także dziś zapewne odbędzie się drzemka w ciągu dnia, bo czemu nie:D A fajnie, bo kumpela dziś przychodzi to będę miała nowe ploty! hehe, zapowiada się miły dzień!!
niunia, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
Kurcze fajna promocja w kauflandzie, płyn do prania lovella z ceny 22 zł na 15, chyba pojade i już kupię
bo cena prawie 2 za 1:P nie, że już prać będę czy coś, ale zawsze to oszczędność
a teraz ide na drzemke, bo chyba to wstawanie o 7 mnie nie do końca usatysfakcjonowało;P
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki i przepraszam że sporadycznie was odwiedzam ale teściowa miała operacje na płucach i muszę się nią zająć ,a po za tym kolejna wizytę mamy za nami ,z synkiem wszystko w porządku waży 1200 i po raz kolejny pokazał co ma między nóżkami , jak by chciał powiedzieć nie dowierzasz to sobie popatrz , niestety brzuch mi twardnieje i z tego powodu dostałam duphaston , jutro badania krwi i moczu i kolejna wizyta za miesiąc pozdrawiam was wszystkie i ma nadzieje że u każdej wszystko jest ok ( niestety nie byłam wstanie nadrobić tego co pisałyście)
niunia, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość
-
Niunia - no co Ty, jak to spać w dzień?
Ja jutro lecę na glukozę, a później okulista. Ciekawe co mi powie, bo ja wiem, że wzrok mi się okropnie pogorszył w ciągu ostatnich trzech lat. Nie widzę już napisów na telewizorze, no chyba, że przyłożę nos do niegoA teraz po 3 dniach namysłu sięgnęłam po słabą kawę - ciśnienie utrzymuje się na poziomie 100-110/60-50, więc chyba ciśnieniomierz elekt. szwankuje.
niunia lubi tę wiadomość
-
slonkozusa:) nie jedna Ci zazdrości takiej otwartości malucha hehe:) a rośnie pięknie, więc tylko czekać na dalszy rozwój:)
niunia, ja często śpię w niągu dnia, zawsze sie lepiej czuję i nie ma co sobie odmawiać! Super sprawa, a puki możemy to czemu nie!
natalinka, powodzenia jutro na glukozie! I super, że ciśnienie w normie! Ja z kawy piję tylko inkę z błonnikiem z dużą ilością mleka:) w pierwszym trymestrze miłam normalną rozpuszczalną też z mlekiem, ale no cóż, inka nie taka zła jak myślałam:)
A my dziś pojeździliśmy, byliśmy u kamieniarza, w bibliotece, kupiłam sobie zapas słonecznika w biedronce:D niestety nie zdążyłam do banku i chyba jutro się wybiorę na sekunde:P A co najważniejsze, zakupiliśmy płyny w kauflandzie, do białego i koloru, także zapas już mam, pozostaje czekać na kwiecień
Mężulek poszedł spać więc się chwilę poszwędam i pewnie sama pójdę leżeć i czytaćniunia, slonkozusa lubią tę wiadomość
-
Bea_tina - no właśnie siostra mnie straszy, że nie powinnam robić jutro glukozy i iść zaraz do okulisty, bo nie dam rady. Mówi, że powinnam to robić u nas w lab. i pomiędzy badaniem wrócić do domu, ale z tego co ja wiem to nie można za bardzo chodzić, zwłaszcza po schodach. Planowałam jechać do innego laboratorium i tam siedzieć na poczekalni.