KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
wg mnie cisnieniomierz cisnieniomierzowi nie rowny
ja kupilam sobie omrona z allegro i jestem zadowolona
tez mnie pomiary 3x obowiazuja dziennie z nadcisnieniem, ale dopegyt super dziala i trzyma je w ryzach normy ciut ponizej 120/80 ;--))
brzucho smaruje rano i na wieczor, na razie nei daje skora czadu i mocno nie swedzi
nadrabiam dzis czytanie forum, bo wczor awaria energii odciela 125tys os w Irl w tym nas, niektorzy jeszcze nei pradu maja liczac w tysiacach, przewidywania sa na najblizsze 4dni ze na full naprawia
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
natalinka nie mam pojęcia dlaczego Ci zasugerowała przerwę, jedynie co to bym się martwiła Cie zostawić po badaniu okulistycznym, żebyś na pewno dobrze widziała i bezpiecznie do domu trafiła!
Limerkowo! to piękną niespodziankę bezprądową mieliście! U nas wyłączą na 10 min i już się nudzimy, a cały dzień byłby chyba nie do zniesienia! Na szczęście już wróciliście do "normalności".
Ja przy braniu 3x1 dopegytu mam ciśnienie 125-130/65-75, także sama nie wiem, ale wychodzi na to, że działa dobrze:PLimerikowo lubi tę wiadomość
-
natalinka ja też miałam 75 i czekałam 2 godziny między pierwszym a drugim badaniem
Dziś 2 raz byłam w szkole rodzenia i było o zakupacha ja już większość mam
brakuje mi wanienki i kosmetyków, zastanawiam się nad pieluchami bo czasem sa fajne promocje, ale nie wiem jakie sa najlepsze. Położna polecała dade z biedronki.
-
Natalinka-ja to czasami się kimne w dzień
ja też ślepa miałam nosić okulary to olałam :p do czasu aż wszystko stało się rozmazane ;-)teraz pierwsze co wstaje to okulary;-) ja chciałam iść na zakupy po glukozie żeby nie czekać tyle ale zbronili chodzić i musiałam siedzieć i czekać;-)ja to wypiłam i po godzinie oddałam krew i na tym koniec
betina-śpimy póki możemy
eh tak się narobiłam dziś tym sprzątaniem że niemoge się ruszać tak mnie wszystko boli,lece do wanny odpocząć a potem się kładde coś czuje że padne jak skarpetaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 20:18
-
u nas to juz 3 odciecie na ladnych pare h od grudnia liczac, 1sze wypadlo idealnie na dzien przed swietami
no ale w UK wtedy gorzej znacznie ludzie mieli, kto mial czynny wtedy kominek to tak jak w czepku urodzony ;--))
ja pilam glukoze 50g i nie byla najsmaczniejsza, jak pijecie 75g to juz w ogole podziwiam Was ;--))
a co Was na to sprzatansko tak wzielo? dalej sie remonty ciagna?
Babki byscie sie bolu plecow nie dorobily czasem, ostroznie, sprzatanie nie zajac ..ale samo zrobic sie nie chce niestety ehhh
niunia lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:A jeszcze Was podpytam, bo Wy macie to badanie za sobą
Jaką dawkę glukozy zapisał Wam lekarz? Mi 75. I jeszcze jedno: ile czeka się pomiędzy jednym a drugim pobraniem?
Natalinka, najpierw pobierają Ci krew na czczo. Potem pijesz glukozę (ja też miałam 75.). Czekasz godzinkę (nie wolno nigdzie chodzić, bo glukoza się wtedy spala i badanie wyjdzie niemiarodajne!), pobierają krew po raz pierwszy, znowu siadasz, czekasz drugą godzinę, pobierają krew i jesteś wolna
Ja siedziałam plackiem te bite dwie godziny, bo moja gin mnie uprzedziła, żebym nawet siusiu sobie wcześniej zrobiła, żebym nie chodziła w trakcie badania.
Mam nadzieję, że pomogłam. Trzymaj się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 23:14
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
hej, hej
ja też mialam 75 i nie chodziłam zresztą najlepsza pozycja siedzieć w bezruchu
wczoraj zaliczona szkoła rodzenia: kapanie niemowlaka, wyprawka, ubieranie fajne zajęcia powiem Wam, że mojemu M lepiej szło niż miale pewnie szybko się wprawię
macie jakieś pomysły na walentyki? u nas bez szaleństw mąż pracuje długo jakieś ciacho kupię. -
To jedna tez dobrze w końcu 156 pieluch za prawie 50zł a dade polecają wiec ja je chce
Mój maż jest tam kierownikiem więc musi wynaleźć ;)dla nas i koniec! nie ma wyjścia. hehe
A w Lidlu była chemia firmy -hipp tanio jakoś w poniedziałek i chyba jest jeszcze jak ktoś jest zainteresowanyi proszki do prania Lovelli,zaopatrzyłam się tam w proszek a hippy kupie w rossmanie już jeden tam kupiłam na sprawdzenie i mi tam pasi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 14:19
-
Hej
mnie od rana i męczy migrena,i ból brzucha i rozwolnienie porażka
aż przez myśl mi przeszło,że może rodze hehe ale to za wcześnie :d
joala-to fajnie,masz wszystko z pierwszej rękipowiesz i ci odłoży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 14:12
-
No niby mam ,ale jak sama sobie pójdę po gazetkę albo w necie sprawdzę co będzie bo on mi nie donosi ich no chyba ze jakimś cudem raz na jakiś czas przyniesie łaskawca ;)Dzisiaj go pogoniłam do pracy wcześniej po te pieluchy mimo ze marudził ze to niby za wcześnie ze po co teraz.