X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wielkości brzucha to mój jest nie do przegapienia tylko ślepy by nie zauważył :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prawdzie ze ja zawsze ważyłam jak przepiórka teraz już pewnie ze 60 kg mam to brzuch mam mega odstający ze mi bioder nie widać tzn tzw kości wystających tylko piłeczkę ,nisko osadzona piłeczkę i widać już chyba ze jestem w ciąży bo jak ostatnio czekałam na autobus a obok stały dwie starsze babcie to jedna do drugiej pchając się do drzwi mówiła niezbyt cicho ze muszą się śpieszyć żeby zająć miejsca siedzące bo takie z brzuchami jak ja to się rozsiadają ,gdybym nie miała brzucha i dwóch siatek z zakupami pewnie bym zrobiła im na złość ale stwierdziłam a niech posadzą sobie te swoje tyłki a w drzwiach ściągały ludzi z łokci ;/// bo muszą byc pierwsze. I niech mi ktoś coś powie o szacunku ,naśladowaniu i dobrym wychowaniu osób starszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 14:11

mychowe, aga8787 lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,
    Mirka ja też muszę się ogarnąć wczoraj dowiedziałam się od położnej, że owoce tylko do południa bo potem nie spalę takich cukrów i powstaje tłuszczyk :( odstawiam mączne rzeczy teraz mega dużo warzyw, kasz itp. ze słodyczami jest najgorzej. Wczoraj pojadłam niezdrowych przekąsek i w nocy się cholernie męczyłam więc długo się nie pokuszę!
    Dorjana bebzolek śliczny więcej napisałam w pamiętniku:)
    wczoraj miałam okulistę nie ma przeciwwskazań to porodu sn.
    gin też zaliczony niestety mam bakterię w moczu to powtórki! szyjka zamknięta ale wystąpiły bóle jak na miesiączkę mam się obserwować bo to nie dobre :( ale może to tylko stresik, który wczoraj wystąpił.
    niunia oszczędzaj się!
    Natalinka nie zazdroszczę choróbska w Twoim zasięgu:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że nikogo niema już;-) wiecie co dziś usłyszałam??? że najbardziej brzuch rośnie w 8-9mcu więc jest jeszcze szansa że się moim pochwale ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki pobudka!!!!;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam:-)
    Melduję swoją obecność.

Jeżeli chodzi o brzuszek to mój jest dobrze widoczny od ok. 20 tc, więc się nacieszę brzuszkiem;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-to tylko pozazdrościć ,ja jak sama nie powiem to nikt się nie domyśli :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już widać i inni też go widzą a pochwalę się nim :)

c9ad76067f012c85m.jpg

28tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 14:21

Bea_tina, Joala, niunia, Dorjana, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia przy II ciąży tak jest, że jest dużo szybciej widoczna:) wiem po sobie, bo w pierwszej było coś widać od 6 miesiąca, teraz brzuch mi zaczęło wypychać już od 9 t:)

magdalena śliczny brzusio:):):)

Ja dziś miałam bardzo ciężką noc. Nie mogłam zasnąć, a ok 2 w nocy maluszek tak zaczął sie wiercić, że nie mogłam się na spaniu skupić, chyba udało się dopiero między 4 a 5. Na szczęście mam nowe książki do czytania, więc nie wynudziłam się:P. Jednak zawsze się dziwiłam jak dziewczyny pisały, że maluch nie dały spać:P A tu na własnej spórze się przekonałam:)

Teraz wstałam po drzemce z mężem:P Przyjechał szybko z pracy, troche pograliśmy i poszliśmy spać:)

Dziś po uspokojeniu żołądka i właścimym(nieco nadmiernym jedzeniu:() wagowo jestem +9,5 kg, a w brzuszku mam już 116cm! Ale z dnia na dzień widzę, że brzusio klusio rośnie:) Łukaszek robi sobie wille hehe:)

Miłego dnia dziewczyny!:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio zaczęły boleć piersi bo mam taki ból jakby wysoko płuc z piersiami na raz myślę że to właśnie od nich czuje te boleści.
    A co do wiercenia dzidziusia to moja też się w nocy strasznie kotłuje i rusza ale już jest takim pączuszkiem że nie czuć jej kościstych nóżek jak wcześniej tylko taka całkiem sporawa i puchata musi być . Dziś w nocy jak się przekręciłam na bok to razem ze mną się obróciła i tak opadła i muszę stwierdzić że trochę już ciałka ma ;) i nogi czuć jak jej opadają gdzieś bardzo bardzo nisko czasami tak bezwładnie.Od dwóch dni w nocy mam tragicznie rwące skurcze łydek jeszcze trochę i bym chyba męża pogryzła z bólu dzisiejszej nocy.

Już się nafaszerowałam magnezemm ;)Dobrze że moja mama pracuje w szpitalu to na swoim dyżurze zapytała się ginekologa co mam brać na te nieszczęsne skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 15:27

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antoś też już szleje jak tylko może pamiętam parę tygodni temu bardzo chciałam tych ruchów a teraz mówię do niego aby dał mamie chwilkę odpoczynku, bo mama chce pospać :)
    a mnie coś od 2 dni tak pali w przełyku na wysokości początku mostka, niby zgaga niby nie zabiore reni ale zbytnio nie pomaga.

• magdalena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co zaczynają się nieprzespane noce? he he :)
    Joala mój to nóżkami (no chyba nimi) skacze mi po pęcherzu mało przyjemne:( sama nie wiem ile ma miejsca ale chyba nie dużo bo nie ma już fikołków tylko wypychanie a co będzie później :)
    brzuszek mi się rozciąga i pępek spłaszcza!
    Bea_tina podobnie przybieramy apartamenty rosną ale teraz one a nie my hi hi

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też wypycha ;) Oj mógłby ten czas szybciej lecieć ;)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie Mamusie! My się dziś czujemy dość kiepsko. Od wczoraj mam potworny ból głowy i nudności. Ciśnienie dziś osiągnęło 140/80, wczoraj 133/78 choć z natury jestem niskociśnieniowcem. Słowem: bywało lepiej. Już zaczęłam się nakręcać, że ten ból głowy ma związek z tym rozbitym termometrem i rtęcią...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena to możemy się stuknąć brzuszkami hihi:)

natalinka ból głowy może być spowodowany ciągłym powiększaniem objętości krwi w organiźnie, nie rtęcią:) lekarz mi powiedział ostatnio, że najgorsze jest do 32 t później już z górki;P ale ciśnienie faktycznie podwyższone, jak dalej takie będziesz miała(w spoczynku) to koniecznie idź do lekarza, żeby Ci przepisał (zapewne dopegyt) coś, bo takie ciśnienie to już niemal granica!

W I ciąży to dopiero nie spałam, ani w ciągu dnia ani w nocy, może po 3-4 godziny w ciągu dnia! Teaz to mam luksus spania! Bo w nocy(z wyjątkami) przesypiam ok 8h, a czasami drzemki w ciągu dnia się nawet zdarzą:) Także nie ma co narzekac:)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ci dobrze beatina ja generalnie nie śpię prawie wcale co godzinę muszę wstawać na siku a poprzedniej nocy to moja córka chyba boks trenowała na mamusi ale jakoś to przeżyję :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy nie możecie spać, a ja ciągle bym spała. Dzisiaj nawet nie słyszałam jak synek się obudził. Spałabym i spała i nie wyspana i tak jestem. Na siłę cały dzień jakoś muszę chodzić.

Mój brzusio ma 102cm obwodu i waga ostatnio w górę idzie szybko, ale liczę, że tak jak z Konradem ok. 32tc już zatrzyma się waga (albo nieznacznie tylko wzrośnie).

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-moja mała już od 2miesięcy nie daje o sobie zapomnieć ;-) i ciągle kopie ;-) przyzwyczajają nas maluchy ;-)

wogóle o 3 tyg minimalnie tyje nie wiem co jest grane ???jak u was?

my mamy problem z imieniemtjuż mojemu się lea odwidziała ;-) i szuka dalej poki co gada do mnie że ramona mu się podoba :p bezguście ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:07

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- spokojnie bóle głowy mogą teraz się nasilać mi tez tak mówiono choć ja tez ostatnio płukałam zęby nad świeżo umytą baterią przez mojego teścia chyba domestosem czy czymś takim bo w ten deseń śmierdziało i plułam sobie w twarz jak ja mogłam ale w sumie nie wiedziałam ze niedawno co mył ją i chodzi za mną ten zapach domestosu ...
    natalinka Będzie dobrze :) musi!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:11

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że będzie dobrze, ale te nudności i ból głowy mnie wykończą. Przeniosłam wizytę na jutro, bo ostatnie skurcze i bóle miesiączkowe dały mi popalić. Można wziąć Paracetamol, prawda?

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ