KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
W prawdzie ze ja zawsze ważyłam jak przepiórka teraz już pewnie ze 60 kg mam to brzuch mam mega odstający ze mi bioder nie widać tzn tzw kości wystających tylko piłeczkę ,nisko osadzona piłeczkę i widać już chyba ze jestem w ciąży bo jak ostatnio czekałam na autobus a obok stały dwie starsze babcie to jedna do drugiej pchając się do drzwi mówiła niezbyt cicho ze muszą się śpieszyć żeby zająć miejsca siedzące bo takie z brzuchami jak ja to się rozsiadają ,gdybym nie miała brzucha i dwóch siatek z zakupami pewnie bym zrobiła im na złość ale stwierdziłam a niech posadzą sobie te swoje tyłki a w drzwiach ściągały ludzi z łokci ;/// bo muszą byc pierwsze. I niech mi ktoś coś powie o szacunku ,naśladowaniu i dobrym wychowaniu osób starszych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2014, 14:11
mychowe, aga8787 lubią tę wiadomość
-
hej hej,
Mirka ja też muszę się ogarnąć wczoraj dowiedziałam się od położnej, że owoce tylko do południa bo potem nie spalę takich cukrów i powstaje tłuszczykodstawiam mączne rzeczy teraz mega dużo warzyw, kasz itp. ze słodyczami jest najgorzej. Wczoraj pojadłam niezdrowych przekąsek i w nocy się cholernie męczyłam więc długo się nie pokuszę!
Dorjana bebzolek śliczny więcej napisałam w pamiętniku:)
wczoraj miałam okulistę nie ma przeciwwskazań to porodu sn.
gin też zaliczony niestety mam bakterię w moczu to powtórki! szyjka zamknięta ale wystąpiły bóle jak na miesiączkę mam się obserwować bo to nie dobreale może to tylko stresik, który wczoraj wystąpił.
niunia oszczędzaj się!
Natalinka nie zazdroszczę choróbska w Twoim zasięgu:( -
niunia przy II ciąży tak jest, że jest dużo szybciej widoczna:) wiem po sobie, bo w pierwszej było coś widać od 6 miesiąca, teraz brzuch mi zaczęło wypychać już od 9 t:)
magdalena śliczny brzusio:)
Ja dziś miałam bardzo ciężką noc. Nie mogłam zasnąć, a ok 2 w nocy maluszek tak zaczął sie wiercić, że nie mogłam się na spaniu skupić, chyba udało się dopiero między 4 a 5. Na szczęście mam nowe książki do czytania, więc nie wynudziłam się. Jednak zawsze się dziwiłam jak dziewczyny pisały, że maluch nie dały spać
A tu na własnej spórze się przekonałam:)
Teraz wstałam po drzemce z mężem:P Przyjechał szybko z pracy, troche pograliśmy i poszliśmy spać
Dziś po uspokojeniu żołądka i właścimym(nieco nadmiernym jedzeniu:() wagowo jestem +9,5 kg, a w brzuszku mam już 116cm! Ale z dnia na dzień widzę, że brzusio klusio rośnie:) Łukaszek robi sobie wille hehe:)
Miłego dnia dziewczyny!Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mnie ostatnio zaczęły boleć piersi bo mam taki ból jakby wysoko płuc z piersiami na raz myślę że to właśnie od nich czuje te boleści.
A co do wiercenia dzidziusia to moja też się w nocy strasznie kotłuje i rusza ale już jest takim pączuszkiem że nie czuć jej kościstych nóżek jak wcześniej tylko taka całkiem sporawa i puchata musi być . Dziś w nocy jak się przekręciłam na bok to razem ze mną się obróciła i tak opadła i muszę stwierdzić że trochę już ciałka mai nogi czuć jak jej opadają gdzieś bardzo bardzo nisko czasami tak bezwładnie.Od dwóch dni w nocy mam tragicznie rwące skurcze łydek jeszcze trochę i bym chyba męża pogryzła z bólu dzisiejszej nocy.
Już się nafaszerowałam magnezemm ;)Dobrze że moja mama pracuje w szpitalu to na swoim dyżurze zapytała się ginekologa co mam brać na te nieszczęsne skurcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 15:27
-
nick nieaktualnyMój Antoś też już szleje jak tylko może pamiętam parę tygodni temu bardzo chciałam tych ruchów a teraz mówię do niego aby dał mamie chwilkę odpoczynku, bo mama chce pospać
a mnie coś od 2 dni tak pali w przełyku na wysokości początku mostka, niby zgaga niby nie zabiore reni ale zbytnio nie pomaga. -
to co zaczynają się nieprzespane noce? he he
Joala mój to nóżkami (no chyba nimi) skacze mi po pęcherzu mało przyjemne:( sama nie wiem ile ma miejsca ale chyba nie dużo bo nie ma już fikołków tylko wypychanie a co będzie później
brzuszek mi się rozciąga i pępek spłaszcza!
Bea_tina podobnie przybieramy apartamenty rosną ale teraz one a nie my hi hi -
Witajcie Drogie Mamusie! My się dziś czujemy dość kiepsko. Od wczoraj mam potworny ból głowy i nudności. Ciśnienie dziś osiągnęło 140/80, wczoraj 133/78 choć z natury jestem niskociśnieniowcem. Słowem: bywało lepiej. Już zaczęłam się nakręcać, że ten ból głowy ma związek z tym rozbitym termometrem i rtęcią...
-
magdalena to możemy się stuknąć brzuszkami hihi:)
natalinka ból głowy może być spowodowany ciągłym powiększaniem objętości krwi w organiźnie, nie rtęciąlekarz mi powiedział ostatnio, że najgorsze jest do 32 t później już z górki;P ale ciśnienie faktycznie podwyższone, jak dalej takie będziesz miała(w spoczynku) to koniecznie idź do lekarza, żeby Ci przepisał (zapewne dopegyt) coś, bo takie ciśnienie to już niemal granica!
W I ciąży to dopiero nie spałam, ani w ciągu dnia ani w nocy, może po 3-4 godziny w ciągu dnia! Teaz to mam luksus spania! Bo w nocy(z wyjątkami) przesypiam ok 8h, a czasami drzemki w ciągu dnia się nawet zdarząTakże nie ma co narzekac:)
magdalena lubi tę wiadomość
-
Wy nie możecie spać, a ja ciągle bym spała. Dzisiaj nawet nie słyszałam jak synek się obudził. Spałabym i spała i nie wyspana i tak jestem. Na siłę cały dzień jakoś muszę chodzić.
Mój brzusio ma 102cm obwodu i waga ostatnio w górę idzie szybko, ale liczę, że tak jak z Konradem ok. 32tc już zatrzyma się waga (albo nieznacznie tylko wzrośnie).
-
Dziewczyny-moja mała już od 2miesięcy nie daje o sobie zapomnieć
i ciągle kopie
przyzwyczajają nas maluchy
wogóle o 3 tyg minimalnie tyje nie wiem co jest grane ???jak u was?
my mamy problem z imieniemtjuż mojemu się lea odwidziałai szuka dalej poki co gada do mnie że ramona mu się podoba :p bezguście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:07
-
natalinka- spokojnie bóle głowy mogą teraz się nasilać mi tez tak mówiono choć ja tez ostatnio płukałam zęby nad świeżo umytą baterią przez mojego teścia chyba domestosem czy czymś takim bo w ten deseń śmierdziało i plułam sobie w twarz jak ja mogłam ale w sumie nie wiedziałam ze niedawno co mył ją i chodzi za mną ten zapach domestosu ...
natalinka Będzie dobrzemusi!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:11