X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo no właśnie lekarz mi nie powiedział ile miała, jak mi zakładał krążek bo mnie się skróciła na samym początku i tak już została. Ale chciał mnie ustrzec przed leżeniem plackiem tym bardziej że chodzę do pracy i chcę jeszcze pochodzić ze dwa miesiące. No i powiedział, że dzidzia jak już się odwróci główką w dół to może napierać na szyjkę i w końcu może się okazać ze już jest za krótka na założenia pessara i tylko leżenie pozostanie.
    Powiem Ci że bałam się odczucia jakie będzie wywoływać to coś w środku ale na szczęście wcale tego nie czuję a samo zakładanie było bezbolesne i trwało pół minuty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 13:26

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś spokojnie,ja leże plackiem i usiłuje zasnąć ale coś mi nie wychodzi :-( nie wiem jak sie położyć ,ciągle coś nie tak :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po dlugiej nie obecnosci:-) wkoncu zdecydowalismy sie na imie dla synka w kompromisie zostal Filipkiem:-) ja bylam w poniedzialek na glukozie u nas sa dwa pomiary jeden na czczo drugi po 2 godzinach. Ja po godzinie zaczelam wymiotowac i na tym sie skonczylo

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w srode dowiem sie czy mam ja powtorzyc choc nie ukrywam ze licze na to ze nie bede musiala:-) i byc moze zobacze mojego malucha:-) pisalyscie dziewczyny o tych pieluchach z dady ja wczoraj nie zastalam ani cenowki podobno juz sie sprzedaly i juz ich nie bedzie:-S

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza - nie zazdroszczę wizji powtarzania glukozy. Mój żołądek dopiero dziś dochodzi do siebie po wczorajszym badaniu.
    Mam do WAS Dziewczyny pytanie: jakie witaminy zażywacie? Ja biorę Prenatal Classic i zastanawiam się nad jego zmianą np. na Prenatal DUO z kwasami DHA.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20-ja miałam być filipkiem ;-) jakoś sentyment mi został ;-) współczuje wymitów po glukozie ;-) zaglądaj do nas częściej ;-) filipek będzie miał jedno imię czy dwa???;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój mąż przywiózł jednak jedna paczkę Dad nr 2-ostatnia była na sklepie;)
    Także spełnił moje życzenie :)jestem z niego dumna że zapamiętał i kupił ;D
    Ponoć rozchodziły się te megapaki jak ciepłe bułeczki.

Ja teraz zmieniłam witaminki na Doppelherz aktiv Mama i mają kwasy DHA i podobny skład co Pharmaton Matruelle i są dużo dużo tańsze od Pharmatonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 17:20

aga8787 lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- nasz Ty Filipku :-) a jak masz w gole na imię??

dziewczyny wystawilam troszke ciuszków na tablicy, jakby któraś była chętna :-)

http://tablica.pl/oferta/tanio-wyprawka-dla-dziecka-0-6-mc-okazja-CID88-ID4ZuMX.html

Zrobiłam dzis 4 prania, hehe a konca nie widac....nie mialam pojecia ze tyle rzeczy mam po jednym dziecku,szok :-)

magdalena lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zrobiłam muffinki

d5c1fdc85fc72346m.jpg

wczoraj mi sie nie chciało ale natchnęła mnie michaela w swoim pamiętniku i dziś wykonane :) pyszniutkie! wiem, że uważamy na to co jemy ale pocieszę Was to są wypieki z mąki żytniej razowej.

fizjo z pewnością obejrzę tablicę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:24

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    niunia- nasz Ty Filipku :-) a jak masz w gole na imię??

dziewczyny wystawilam troszke ciuszków na tablicy, jakby któraś była chętna :-)

http://tablica.pl/oferta/tanio-wyprawka-dla-dziecka-0-6-mc-okazja-CID88-ID4ZuMX.html

Zrobiłam dzis 4 prania, hehe a konca nie widac....nie mialam pojecia ze tyle rzeczy mam po jednym dziecku,szok :-)

fizjo wysłałam zapytanie na tablicy :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzień dobry :) taka tu cisza??

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wstałam ,ale łeb mnie boli :-( zaraz oszaleje :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hu hu jest tam kto????;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez źle się dziś czuję i nawet mi trochę niedobrze na żołądku ;/ Okropny dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 20:42

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo dziewczynki!

Ja miałam tak leniwie-odpoczynkowy weekend, że nawet nic nie pisałam:)

Ja glukoze miała w 18tc więc jest to raczej wynik "zakłamany".

Magdalena super muffinki! Sama szukam łatwego pomysłu właśnie na takie przegryzki, ale coś mi to nie idzie!

Kurde ja przy tak leniwym trybie weekendowym niemal wcale nie czuję ruchów malucha! Znaczy coś tam dyskretnie da o sobie znać, ale bez większych emocji:P Jutro powrót do "życia" więc liczę, że i maluch na tym skorzysta:)

Dzis na chwilę pojechaliśmy na zakupki i wzieliśmy sobie po kubku lodów:) aż człowiekowi milej;P a raz na jakiś czas można poszaleć, bo czemu nie!

A co do ważniejszych wieści! Dziś wkroczyliśmy w III trymestr!!! Jestem tak szczęśliwa, już z górki powinno iść, może nie kondycyjnie, ale przynajmniej czasowo:) OBY!!

Miłego wieczoru!

Miriam, niunia, agata86, magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka masze dzieci to chyba się jakoś telepatycznie łączą bo właśnie i sobote dzidzia szalała a w niedziele jak weszłam w III tak jak ty to mój Antoś zmienił się w lenia i wczoraj prawie wcale nie kopał.

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina mogę przesłać Ci przespis te muffinki są banalnie proste i szybko się robi i je:)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe agata być może, niewiadomo co się w brzuszkach kryje:P

magdalena bardzo chętnie!! Może w końcu uda mi się uda upiec:):)

Dziewczyny, czy Wy cujecie często czkawke maluchów, bo ja to chyba ani razu jeszcze ani nie czułam ani nie zaobserwowałam:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - teraz już tak jej nie odczuwam, ale rzeczywiście jeszcze kilka tygodni wcześniej mały dość często ją miewał. Myślę przynajmniej, że to była czkawka :)
    Mnie boli od soboty bardzo gardło. Już nie wiem co mogę brać. Płuczę gardło Septosanem, piję herbatę z cytryną i miodem, biorę cukierki z szałwii i nic... Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi... Jak nie przejdzie znowu trzeba będzie iść do rodzinnej... oby tylko nie po antybiotyk...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea tina brawo III trym to juz z gorki!!!
    ja tez czekam za tydz na 3 polowke
    Natalinka sprobuj na gardziloko tatntum verde w tab, mi tam super znieczulalo i pomoglo, plus cieply szaliczek 2 dni na szyje i cieplo sie trzymac, zadnych extra wypraw na dwor tylko w domku kurowac sie, a bralam smialo i streptils, niby pisza ze szkodzi ale mi tam nie zaszkodzilo, mala w brzuchu kopala jak trza po slidkich tabsach

Kolezanki czy macie moze bole po lewej str plecow w boku nad ledzwiami troche rwace i przechodzace czasem na zebra do przodu? ja pare dni juz wojuje, ale wczor jak jechalam autem to myslalam ze sie wsciekne,
    na razie biore furaginum, byc moze to kolka nerkowa byc moze ucisk, zlopie herbate z zurawina i pije jak cysterna, posmarowal mnie maz 2x wczor mascia konska i dzis juz nei cierpie na szczescie

w sob mam ginke i scan wiec podpytam, niech mi cos przepisze w razie czego
    gbjd4he.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ