KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fizjo no właśnie lekarz mi nie powiedział ile miała, jak mi zakładał krążek bo mnie się skróciła na samym początku i tak już została. Ale chciał mnie ustrzec przed leżeniem plackiem tym bardziej że chodzę do pracy i chcę jeszcze pochodzić ze dwa miesiące. No i powiedział, że dzidzia jak już się odwróci główką w dół to może napierać na szyjkę i w końcu może się okazać ze już jest za krótka na założenia pessara i tylko leżenie pozostanie.
Powiem Ci że bałam się odczucia jakie będzie wywoływać to coś w środku ale na szczęście wcale tego nie czuję a samo zakładanie było bezbolesne i trwało pół minuty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 13:26
-
Witam sie i ja po dlugiej nie obecnosci:-) wkoncu zdecydowalismy sie na imie dla synka w kompromisie zostal Filipkiem:-) ja bylam w poniedzialek na glukozie u nas sa dwa pomiary jeden na czczo drugi po 2 godzinach. Ja po godzinie zaczelam wymiotowac i na tym sie skonczylo
-
w srode dowiem sie czy mam ja powtorzyc choc nie ukrywam ze licze na to ze nie bede musiala:-) i byc moze zobacze mojego malucha:-) pisalyscie dziewczyny o tych pieluchach z dady ja wczoraj nie zastalam ani cenowki podobno juz sie sprzedaly i juz ich nie bedzie:-S
-
Sasza - nie zazdroszczę wizji powtarzania glukozy. Mój żołądek dopiero dziś dochodzi do siebie po wczorajszym badaniu.
Mam do WAS Dziewczyny pytanie: jakie witaminy zażywacie? Ja biorę Prenatal Classic i zastanawiam się nad jego zmianą np. na Prenatal DUO z kwasami DHA.
-
Mi mój mąż przywiózł jednak jedna paczkę Dad nr 2-ostatnia była na sklepie;)
Także spełnił moje życzenie :)jestem z niego dumna że zapamiętał i kupił
Ponoć rozchodziły się te megapaki jak ciepłe bułeczki.
Ja teraz zmieniłam witaminki na Doppelherz aktiv Mama i mają kwasy DHA i podobny skład co Pharmaton Matruelle i są dużo dużo tańsze od Pharmatonu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 17:20
aga8787 lubi tę wiadomość
-
niunia- nasz Ty Filipku
a jak masz w gole na imię??
dziewczyny wystawilam troszke ciuszków na tablicy, jakby któraś była chętna
http://tablica.pl/oferta/tanio-wyprawka-dla-dziecka-0-6-mc-okazja-CID88-ID4ZuMX.html
Zrobiłam dzis 4 prania, hehe a konca nie widac....nie mialam pojecia ze tyle rzeczy mam po jednym dziecku,szokmagdalena lubi tę wiadomość
-
a ja dziś zrobiłam muffinki
wczoraj mi sie nie chciało ale natchnęła mnie michaela w swoim pamiętniku i dziś wykonanepyszniutkie! wiem, że uważamy na to co jemy ale pocieszę Was to są wypieki z mąki żytniej razowej.
fizjo z pewnością obejrzę tablicęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 20:24
-
fizjo wrote:niunia- nasz Ty Filipku
a jak masz w gole na imię??
dziewczyny wystawilam troszke ciuszków na tablicy, jakby któraś była chętna
http://tablica.pl/oferta/tanio-wyprawka-dla-dziecka-0-6-mc-okazja-CID88-ID4ZuMX.html
Zrobiłam dzis 4 prania, hehe a konca nie widac....nie mialam pojecia ze tyle rzeczy mam po jednym dziecku,szok
fizjo wysłałam zapytanie na tablicy -
hejo dziewczynki!
Ja miałam tak leniwie-odpoczynkowy weekend, że nawet nic nie pisałam:)
Ja glukoze miała w 18tc więc jest to raczej wynik "zakłamany".
Magdalena super muffinki! Sama szukam łatwego pomysłu właśnie na takie przegryzki, ale coś mi to nie idzie!
Kurde ja przy tak leniwym trybie weekendowym niemal wcale nie czuję ruchów malucha! Znaczy coś tam dyskretnie da o sobie znać, ale bez większych emocji:P Jutro powrót do "życia" więc liczę, że i maluch na tym skorzysta:)
Dzis na chwilę pojechaliśmy na zakupki i wzieliśmy sobie po kubku lodów:) aż człowiekowi milej;P a raz na jakiś czas można poszaleć, bo czemu nie!
A co do ważniejszych wieści! Dziś wkroczyliśmy w III trymestr!!! Jestem tak szczęśliwa, już z górki powinno iść, może nie kondycyjnie, ale przynajmniej czasowo:) OBY!!
Miłego wieczoru!Miriam, niunia, agata86, magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea_tina - teraz już tak jej nie odczuwam, ale rzeczywiście jeszcze kilka tygodni wcześniej mały dość często ją miewał. Myślę przynajmniej, że to była czkawka
Mnie boli od soboty bardzo gardło. Już nie wiem co mogę brać. Płuczę gardło Septosanem, piję herbatę z cytryną i miodem, biorę cukierki z szałwii i nic... Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi... Jak nie przejdzie znowu trzeba będzie iść do rodzinnej... oby tylko nie po antybiotyk...
-
Bea tina brawo III trym to juz z gorki!!!
ja tez czekam za tydz na 3 polowke
Natalinka sprobuj na gardziloko tatntum verde w tab, mi tam super znieczulalo i pomoglo, plus cieply szaliczek 2 dni na szyje i cieplo sie trzymac, zadnych extra wypraw na dwor tylko w domku kurowac sie, a bralam smialo i streptils, niby pisza ze szkodzi ale mi tam nie zaszkodzilo, mala w brzuchu kopala jak trza po slidkich tabsach
Kolezanki czy macie moze bole po lewej str plecow w boku nad ledzwiami troche rwace i przechodzace czasem na zebra do przodu? ja pare dni juz wojuje, ale wczor jak jechalam autem to myslalam ze sie wsciekne,
na razie biore furaginum, byc moze to kolka nerkowa byc moze ucisk, zlopie herbate z zurawina i pije jak cysterna, posmarowal mnie maz 2x wczor mascia konska i dzis juz nei cierpie na szczescie
w sob mam ginke i scan wiec podpytam, niech mi cos przepisze w razie czego