X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w sumie mimo, ze jestem wyspana to po poludniu ciagnie zdrowo na drzemke, i tez godzinke do 2 max, widocznie tak byc musi ;--))
    poza tym sa ok przeplywy w lozysku tlenu i sub odzywczych jak nie kicamy ale odpoczywamy i Dzidzia zdrowo sobie rosnie
    jak sie poloze to dopiero zaczyna kopac sobei zdrowo, bum u bum wali, nie ma co ale stopy to ma dlugie ;--)))
    vqb1nyfi30wsniht.png

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was dopadla cukrzyca ciążowa? Bo u mnie wynik lekko ponad norme i teraz muszę cztery razy sprawdzać w ciągu dnia poziom cukru i będę rodzic tydzień wcześniej lub dwa.. no i mam dodatkowe USg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 20:07

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, a jaki mialas wynik i jaki pomiar (50,75)?

Limerkowo ciesze sie ze maluch zdrowiutki! Mnie to znowu kopie najczesciej na siedzaco, chociaz nie powiem, ze nie omieszka skopac zeberek w nocy:) zdarza sie ze mnie obudzi, ale wszystkie wiemy ze to z milosci wiec nie ma co sie krzywic:-)

magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-)
    Nie odzywałam się kilka dni, ale byłam u mamy i tam nie miałam zbyt dużo czasu żeby wchodzić na neta.
    Poczytałam Was trochę i cieszę, że wszystko u Was i Maluszków w porządku. Oszczędzajcie się i wypoczywajcie póki możecie. Ja ostatnio jestem już nie do życia, Konrad jest strasznie absorbujący i nie mam czasu żeby poleżeć sobie po południu i do tego jeszcze studia. Normalnie padam na pyszczek;-)

A tak co do zakupów i promocji to polecam stronę promobaby.pl

Pozdrawiam Wszystkie Ciężaróweczki:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 20:30

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Mychowe, a jaki mialas wynik i jaki pomiar (50,75)?

Limerkowo ciesze sie ze maluch zdrowiutki! Mnie to znowu kopie najczesciej na siedzaco, chociaz nie powiem, ze nie omieszka skopac zeberek w nocy:) zdarza sie ze mnie obudzi, ale wszystkie wiemy ze to z milosci wiec nie ma co sie krzywic:-)

Mieszkam w Uk i tutaj mierzą cukier w mmol/l, a nie mg, wiec moj wynik na czczo był 6.0, gdzie norma to 5.6,a po dwóch godzinach było 7.0,gdzie norma to 7.8. Wiec wg tej strony http://www.pfp.edu.pl/index.php?id=cukrzyca mam stan przedcukrzycowy i nieprawidłowa glikemie na czczo, wiec teraz muszę mierzyć cukier przed posiłkami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:14

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe - ja miałam po 2 godz podwyższony norma jest do 140 a ja mialam 150 i musialam tydzień mierzyc co 2 godziny przez cały dzień i o 3 w nocy, ale na szczescie było ok :)

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe więc patrząc na normy, to jedynie mialas podwyzszone ten pierwszy pomiar, a drugi bardzo dobry, a masz skierowanie do diabetologa, czy pierw idziesz do ginekologa?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla zainteresowanych
    saszka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Widzę, że często jest poruszany temat pozycji naszych maluszków po 30 tygodniu. Być może przyda Wam się moja wiedza w tej kwestii :)

Jednym ze sposobów zachęcenia dziecka do przyjęcia pozycji główkowej jest ćwiczenie, które należy wykonywać 2 razy dziennie przez 10 minut. Należy położyć się na plecach z podkurczonymi kolanami i kilkoma poduszkami pod pupą, tak, żeby biodra były wyżej niż żołądek. Ewentualnie można uklęknąć i oprzeć głowę na ramionach, tak żeby pupa była wyżej od głowy. W tych pozycjach główka dziecka unosi się swobodnie, co może skłonić je do zmiany pozycji.

Przeze mnie nie testowane, ale przez moją koleżankę owszem - z pozytywnym skutkiem :) Tak czy siak, wydaje mi się, że jeśli komuś zależy na porodzie sn, warto spróbować.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój syncio dał czadu tak wariował i poczuł to mój M był w szoku czuł to na swoich plecach i nie wiem czy dziś mały się nie przekręcił?! USG nam pokażę jaką ma pozycję może Bea_tina przyda mi się to ćwiczenie, fajnie, że to wrzuciałaś. Jeśli chodzi o spanie to ja nie jestem już taka śpiąca ale rano wstaję kolo 9:30 więc pośpię nie powiem ale trzeba korzystać:)

Mychowe wydaje mi się, że będzie wszystko dobrze no i będziesz widziała częściej swojego Maluszka :) Lepiej, że "dmuchają na zimne".

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena tak pomyslalam, a akurat z braku laku śledze wszystkie tematy i natrafiłam, więc pomyślałam ze a nóz komuś się przyda:) mam tylko nadzieje ze autorka mnie nie zroga hihi:)

Co do ułożenia to ja mam bardzo mieszane uczucia, niby wg usg mam głowkowe, a jak jestem kopana to albo pod zebrami, ale czasami tez czuje takie bolesne gilgotanie na dole, takze nie wiem:P a najlepiej jak sie wyprostuje! to juz w ogole ani mru mru :P

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko nic nie powie pewnie :)
    no ja jestem ciekawa nie mam pojęcia jak jest ułożony różnie go odczuwam:)
    piekłaś muffinki?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro własnie mam zamiar:D zrobie niespodzainke małżowi hihi:D

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super daj znać potem jakie Ci wyszły :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    mychowe więc patrząc na normy, to jedynie mialas podwyzszone ten pierwszy pomiar, a drugi bardzo dobry, a masz skierowanie do diabetologa, czy pierw idziesz do ginekologa?

Tak, zgadza się, drugi wynik był w normie, ale pierwszy za wysoki, moja mama ma cukrzycę i się śmiała, że dzień wcześniej musiałam cos zjeść i to prawda, bo zjadlam dwa lody wieczorem. Ale przynajmniej teraz będą wszystko monitorować. Tylko powiedzieli, że chcą abym rodziła tydzień lub dwa wcześniej, czyli będzie poród wywoływany..
    W Polsce też tak jest?

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe ja glukoze w Irl robilam 2x prywatnie i wynik mimo fasting (pozno bylo badanie)byl w graniacach normy tj 4.5 i 5.2
    teraz tez ide w 28tyg dopiero robia nie wczesniej w Medicusie Cork i wysiedze swoje 2 godz ,ale jak trzeba to trzeba dla zdrowia wlasnego i Dziecka wytrzymac te 3 klucia i smak glukozy
    mysle ze powinien Ci dac rodzinny glikometr i kup sobie paski w aptece plus dietka, powinno zbic troche
    porod przy cukrzycy jesli potwierdzi sie chca Ci robic jak piszesz wywolywany ze wzgledu na to ze dziecko moze sie urodzic wieksze juz przed terminem
    vqb1nyfi30wsniht.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Mamusie Czerwiec jest Fler, ktora ostatnio opisywala swoje zmagania z cukrzyca w Pl
    z tego co pamietam miala powtorzone badania plus diete i poradnie dla kobiet w ciazy z cukrzyca, jest na podobnym etepaie ciazy po 20tyg ale nic nie pisala ze ma miec porod wywolywany wczesniej w Pl
    czytalam ze dla kobiet z cukrzyca moga robic cesareke jak dzieco wychodzi wg pomiarow duze tj ponad 4,5kg lub ma sie nadcisnienie leczone w ciazy plus inne med wskazania

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kobietki :)
    pogoda się popsuła :( ale nic zaraz pędzę na zakupy i spacerek póki nie pada.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to Ty masz jeszcze sile Kobieto targac zakupy? podziwiam ;--)))
    mam nadz ze podstwowa spozywka chlebek, mleko, owoce i nie na 4pietro
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski!

Ja dxis lezakuje w podkolderniku:-) małż wczoraj nie wlaczyl pieca i zimno jak fiks;) teraz przyjechal to na szczescie bedzie juz tan dzialal:-)

Magdalena nie zazdroszcze zakupow, ostatnimi czasy to chodze bo musze a wczesniej to z radoscia;)

Ja jutro wizyta u gina i jade fo tez zaciazonej kolezanki 100km, ale juz raczej ostatnia wizyta przed rozwiazaniem wiec trzeba sie nacieszyc:-)

Milego dnia kobietki!

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie popołudniowo:-)
    Jak mi się nic nie chce, a na uczelni muszę skończyć poprzedni semestr i zaczął się już następny i teraz praktyki w szkole będę miała raz w tygodniu i muszę jak najdłużej chodzić na nie żeby nie mieć później problemów z ich zaliczeniem.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ