X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich w nowym tygodniu, tak sobie obliczyłam że teoretycznie zostało nam z mężem ostatnie 13 weekendów bez dzidziora, robi się więc poważnie :)
    mnie od kilku dni męczyła drętwiejąca skóra na wysokości żeber po prawej stronie, a wczoraj wieczorem zaczęły boleć żebra i tak cały czas trzyma, a Ewelinka kopie już coraz wyżej dzisiaj szalała jakieś 5cm powyżej pępka :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - dzięki
    Jeśli chodzi o bóle, to mi dokuczają uciski żeber z prawej strony promieniujące aż na plecy do kręgosłupa, takie "na wylot" - ale to jest właśnie maluch ;) Zaczynają nam dawać do wiwatu ;) Te bóle mam od świąt Bożego Narodzenia i teraz się nasilają - nie mogę siedzieć i leżeć też nie. Nie wiem jak to będzie jak nadejdzie 9 ms i mały będzie duużo większy ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie , pobrali mi cyto , wyniki krwi się poprawiły na trochę już lepsze ;)z czego się bardzo cieszę no i w marcu w 32tyg ostatnie usg i ustalanie spraw porodowych ;)

Oglądałam właśnie w telewizji porodówkę i się normalnie poryczałam jak zobaczyłam te maleństwa nie wyobrażam sobie jak będę wyć jak zobaczę swoją kruszynke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:59

aga8787, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey majówki jak tam samopoczucie ?????

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aefc8095e4f3600fgen.jpg
    tak mnie natchnęło na zdjęcie dzisiaj 26t4d

agata86, Bea_tina, aga8787, magdalena, Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ja jedynie moge polecić i syrop i tabletki prenalen, sama stosowałam i powiedzmy, że pomogło:) przynajmniej jest dozwolone w ciąży;P

Limerkowo Ty już III prenatalne a ja dopiero za miesiąc:P nieźle:)

Joala dobrze, że wyniki poprawione! Oby następnym razem były już idealne:)

mirka super wyglądasz! Brzusio piękny!

Ja dziś koleny leniwy dzień, chociaż mąłżonek wcześnie przyjechał i po śniadaniu poszliśmy na 1,5h spacerek:) a po nim oczywiście drzemka hehe:)
    Teraz wypiłam szklaneczkę koktajlu i aż człowiekowi milej:P

Zapomniałam napisać rano, że porównując ten poniedziałek do poprzedniego, to jestem wagowo na +0,4kg a w obwodzie -2cm! nieźle hehe:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie nadal muszę leżeć i brać leki.
    Mała rośnie ma 1300 gram i wymiary na 29 tydzień więc super :) dzisiaj z nami rozmawiała :) Mąż zachwycony :)

Bea_tina, Joala, magdalena lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga rewelacja i malutka już nie taka mała! Pięknie rośnie:) Ja idę dopiero we czwartek, ale nie nastawiam się na USG, bo na ostatniej wizycie już miałam, więc nie ma co:P

A odpoczynek nikomu nie zaszkodził! Oby tylko mała była szczęśliwa i jak najdłużej w apartamencie!:)

aga8787, Joala lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kolezanki ładne brzuszki i dziedzie tez ladnie rosną !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dobrze, że wyniki sie poprawiły:)
    Mirka fajny brzusio!
    aga8787 super że nawiązywaliście kontakt z mała;) który masz tydzień?
    Ja mam USG w czwartek ciekawe ile Oluś waży ?
    Wydaje mi się, że sporo przybrał bo tak wyraźnie go czuję a nie wspomnę że bolą mnie żebra pewnie wszystko się podnosi bo brzusio rośnie z dnia na dzień:)

aga8787 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane MAMUŚKI <3
    Serdecznie witam również nowe mamuśki - widze że grono się powiększyło :D

długo już nic nie pisałam i raczej nie uda mi się nadrobić zaległosci :/
    ale chciałam się przywitać :)))
    i jakież ważne tematy poruszyłyście !!!!
    oj będzie sporo do nadgonienia:
    - kosmetyki przerobione :)))
    - a z tą dadą to sobie nie wybaczę !!!! PRZEGAPIŁAM !!! a tyle czekałam na tą promocję :/
    Myślicie że jeszcze będzie okazja przed majówką ???

Nio Agnieszko - mój Nasz Misio też ma 1300 :))))
    ... spore klocuszki już tam nam urosły :P
    jeszcze drugie tyle przed nimi :D łoł ... będzie co wyciskać :P

Magdalenko, Beatinko - czekamy na wieści z niecierpliwością <3

Mirka - Boskie foto !!!

A jak ułożenie waszych bobasków ??
    czy już obróciły się u Was główkowo ??
    bo u mnie niestety nadal ułożenie pośladkowe :/
    - już mnie męczy to boksowanie po pęcherzu :P
    - łobuziak rośnie <3 KOFANY ŁOBUZIAK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 02:18

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena - jutro zaczynamy 30 tydzień :)

dorjana - rosną, rosną :) moja była ułożona główkowo na badaniu ale mam wrażenie że ona jeszcze zmienia pozycje bo takie fikołki mi w brzuchu robi :)
    Twój misio jeszcze ma szanse nie raz zmienić pozycje :)

Bea_tina - czekamy na wieści z czwartku może akurat zrobi USG :)

magdalena, Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny - ale piękne słonko dzisiaj! :)

Ja po wczorajszej wizycie, wszystko w porządku mała waży 1500 g.:)

Kochane, mam prośbę - czy możecie polecić poduszkę/rogal do spania? Będę wdzięczna, bo już powoli nie wyrabiam - zaczyna mi drętwieć lewa noga podczas spania i boli biodro, może poducha ciut pomoże?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana dobrze, ze się odezwałaś, no i że powoli powoli nadal ogarniacie remoncik! Obyś tylko nie przekoksowała się i nie nadwyrężała bardziej niż możesz!

Co do ułożenia to mój maluch jest ułożony od dawna główkowo, jednak z tego co się orientuję, ułożenie może się zmienić w każdej chwili, więc jeszcze na nic się nie nastawiam:) Tym bardziej, że potrafi mnie skopać z każdej strony w ciągu dnia/nocy:)

Kurcze, ciekawa jestem ile mój klusek waży! Chyba, że po tatusiu to szczypiorek hihi:)

Miłego dnia dziewczyny!!! U nas pięknie, także może uda się znowu małżonka na spacerek wyciągnąć:)

Dorjana, aga8787 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle na cierpinięcia nie wiem czy Ci poducha pomoże. Ja mam zdeetwiała(uwierz, że z krótkimi przerwamy) dwa palce u lewej ręki. Lekarz powiedział, że to zapewne jest wynik już dużej macicy na nerwy. A jeśli ucisk pojawia się na nogach, to może spróbuj podłożyć koc czy coś pod nogi, żeby były lekko w podwyższeniu?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię już od dawna z dodatkową poduszką między nogami, teraz podkładam ją też pod brzuch bo jak leżę na boku to mi wisi i ciągnie, u mnie się to sprawdza więc mam nadzieję że obejdę się do końca bez rogala :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki pogoda super! ja czekam na paczkę z zakupami :) a potem spacerek obowiązkowo.
    aga8787 zmieniłam w suwaczku datę porodu według pierwszego USG i już mam 30 tydzień raptem różnicy dwa dni :)
    Dorjana fajnie, że jesteś choć na chwilę.
    Elle spory dzidziuś extra. jeśli chodzi o drętwienie można masować tylko jak ja mam Ci to opisać;/ w szkole rodzenia mam babeczka tłumaczyła uciska się od biodra w dół kolana (tak wzdłuż)miejsce i ulga była to robiła to na mnie też mam bolące biodra w nocy :(

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś ma w rossmanie kartę rossnę to z nią teraz pieluszki nr1 są po 9zł za paczkę podobno ;) takie info dostałam od znajomej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 16:54

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest coś w tym bo mnie kasjerka pytała ostatnio a taką kartę.
    dostałam paczkę jejku takie fajne te rzeczy są dla maluszków:)
    Oluś ma pierwszy zestaw do pielęgnacji paznokietek, włosków he he :) zakupiony ręcznik z kapturkiem, termometr, dokupione pieluchy tetrowe bo u mnie w szpitalu wymagane jest 10 szt. i kupiłam biustonosz do karmienia, miałam nie kupować ale się skusiłam stwierdziłam, że jak będzie nie dobry to odeślę. Jestem w szoku mięciutki z zapasem jak mi piersi urosną bo wzięłam największy jaki mieli DD także na maksa zadowolona jestem z zakupów. Już sporo rzeczy mamy, więcej mam niż brakuje!
    Ale sobie dziś pospacerowałam jutro ma być podobnie! Yupi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 16:42

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dobry pomysł z kartą, tylko kiedy ja tam na zakupy sie wybiore hehe:P ale może do maja sie uda:)

magdalena, zazdroszcze zakupków:) Mnie też każda nawet najmniejsza rzecz cieszyla jak zamawiałam:) a ze reszta już w kwietniu, to zostaje mi cieszyc się waszymi łupami hihi:)

Dziewczyny, czy też tak macie, że jesteście ciągle senne?? Ja tego poprostu nie ogarniam! Codziennie w godzinach 13-15 muszę się położyć! Dziś spałam do 18!! Nie wiem skąd u mnie takie spanie:P Nie, że źle, ale zaskakuje mnie to:) Musze się chyba cieszyć puki mogę, później oby mi to nie było dane hehe:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ