KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam wszystkich w nowym tygodniu, tak sobie obliczyłam że teoretycznie zostało nam z mężem ostatnie 13 weekendów bez dzidziora, robi się więc poważnie
mnie od kilku dni męczyła drętwiejąca skóra na wysokości żeber po prawej stronie, a wczoraj wieczorem zaczęły boleć żebra i tak cały czas trzyma, a Ewelinka kopie już coraz wyżej dzisiaj szalała jakieś 5cm powyżej pępka -
Limerikowo - dzięki
Jeśli chodzi o bóle, to mi dokuczają uciski żeber z prawej strony promieniujące aż na plecy do kręgosłupa, takie "na wylot" - ale to jest właśnie maluchZaczynają nam dawać do wiwatu
Te bóle mam od świąt Bożego Narodzenia i teraz się nasilają - nie mogę siedzieć i leżeć też nie. Nie wiem jak to będzie jak nadejdzie 9 ms i mały będzie duużo większy
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie , pobrali mi cyto , wyniki krwi się poprawiły na trochę już lepsze ;)z czego się bardzo cieszę no i w marcu w 32tyg ostatnie usg i ustalanie spraw porodowych
Oglądałam właśnie w telewizji porodówkę i się normalnie poryczałam jak zobaczyłam te maleństwa nie wyobrażam sobie jak będę wyć jak zobaczę swoją kruszynke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:59
aga8787, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
natalinka ja jedynie moge polecić i syrop i tabletki prenalen, sama stosowałam i powiedzmy, że pomogło:) przynajmniej jest dozwolone w ciąży;P
Limerkowo Ty już III prenatalne a ja dopiero za miesiąc:P nieźle:)
Joala dobrze, że wyniki poprawione! Oby następnym razem były już idealne:)
mirka super wyglądasz! Brzusio piękny!
Ja dziś koleny leniwy dzień, chociaż mąłżonek wcześnie przyjechał i po śniadaniu poszliśmy na 1,5h spacerek:) a po nim oczywiście drzemka hehe:)
Teraz wypiłam szklaneczkę koktajlu i aż człowiekowi milej:P
Zapomniałam napisać rano, że porównując ten poniedziałek do poprzedniego, to jestem wagowo na +0,4kg a w obwodzie -2cm! nieźle hehe:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
aga rewelacja i malutka już nie taka mała! Pięknie rośnie:) Ja idę dopiero we czwartek, ale nie nastawiam się na USG, bo na ostatniej wizycie już miałam, więc nie ma co:P
A odpoczynek nikomu nie zaszkodził! Oby tylko mała była szczęśliwa i jak najdłużej w apartamencie!aga8787, Joala lubią tę wiadomość
-
Joala dobrze, że wyniki sie poprawiły:)
Mirka fajny brzusio!
aga8787 super że nawiązywaliście kontakt z mała;) który masz tydzień?
Ja mam USG w czwartek ciekawe ile Oluś waży ?
Wydaje mi się, że sporo przybrał bo tak wyraźnie go czuję a nie wspomnę że bolą mnie żebra pewnie wszystko się podnosi bo brzusio rośnie z dnia na dzień
aga8787 lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane MAMUŚKI
Serdecznie witam również nowe mamuśki - widze że grono się powiększyło
długo już nic nie pisałam i raczej nie uda mi się nadrobić zaległosci
ale chciałam się przywitać))
i jakież ważne tematy poruszyłyście !!!!
oj będzie sporo do nadgonienia:
- kosmetyki przerobione))
- a z tą dadą to sobie nie wybaczę !!!! PRZEGAPIŁAM !!! a tyle czekałam na tą promocję
Myślicie że jeszcze będzie okazja przed majówką ???
Nio Agnieszko - mój Nasz Misio też ma 1300)))
... spore klocuszki już tam nam urosły
jeszcze drugie tyle przed nimiłoł ... będzie co wyciskać
Magdalenko, Beatinko - czekamy na wieści z niecierpliwością
Mirka - Boskie foto !!!
A jak ułożenie waszych bobasków ??
czy już obróciły się u Was główkowo ??
bo u mnie niestety nadal ułożenie pośladkowe
- już mnie męczy to boksowanie po pęcherzu
- łobuziak rośnieKOFANY ŁOBUZIAK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 02:18
aga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
magdalena - jutro zaczynamy 30 tydzień
dorjana - rosną, rosnąmoja była ułożona główkowo na badaniu ale mam wrażenie że ona jeszcze zmienia pozycje bo takie fikołki mi w brzuchu robi
Twój misio jeszcze ma szanse nie raz zmienić pozycje
Bea_tina - czekamy na wieści z czwartku może akurat zrobi USGmagdalena, Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny - ale piękne słonko dzisiaj!
Ja po wczorajszej wizycie, wszystko w porządku mała waży 1500 g.
Kochane, mam prośbę - czy możecie polecić poduszkę/rogal do spania? Będę wdzięczna, bo już powoli nie wyrabiam - zaczyna mi drętwieć lewa noga podczas spania i boli biodro, może poducha ciut pomoże? -
Dorjana dobrze, ze się odezwałaś, no i że powoli powoli nadal ogarniacie remoncik! Obyś tylko nie przekoksowała się i nie nadwyrężała bardziej niż możesz!
Co do ułożenia to mój maluch jest ułożony od dawna główkowo, jednak z tego co się orientuję, ułożenie może się zmienić w każdej chwili, więc jeszcze na nic się nie nastawiam:) Tym bardziej, że potrafi mnie skopać z każdej strony w ciągu dnia/nocy:)
Kurcze, ciekawa jestem ile mój klusek waży! Chyba, że po tatusiu to szczypiorek hihi:)
Miłego dnia dziewczyny!!! U nas pięknie, także może uda się znowu małżonka na spacerek wyciągnąćDorjana, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Elle na cierpinięcia nie wiem czy Ci poducha pomoże. Ja mam zdeetwiała(uwierz, że z krótkimi przerwamy) dwa palce u lewej ręki. Lekarz powiedział, że to zapewne jest wynik już dużej macicy na nerwy. A jeśli ucisk pojawia się na nogach, to może spróbuj podłożyć koc czy coś pod nogi, żeby były lekko w podwyższeniu?
-
witajcie kobietki pogoda super! ja czekam na paczkę z zakupami
a potem spacerek obowiązkowo.
aga8787 zmieniłam w suwaczku datę porodu według pierwszego USG i już mam 30 tydzień raptem różnicy dwa dni
Dorjana fajnie, że jesteś choć na chwilę.
Elle spory dzidziuś extra. jeśli chodzi o drętwienie można masować tylko jak ja mam Ci to opisać;/ w szkole rodzenia mam babeczka tłumaczyła uciska się od biodra w dół kolana (tak wzdłuż)miejsce i ulga była to robiła to na mnie też mam bolące biodra w nocyDorjana lubi tę wiadomość
-
Jest coś w tym bo mnie kasjerka pytała ostatnio a taką kartę.
dostałam paczkę jejku takie fajne te rzeczy są dla maluszków:)
Oluś ma pierwszy zestaw do pielęgnacji paznokietek, włosków he hezakupiony ręcznik z kapturkiem, termometr, dokupione pieluchy tetrowe bo u mnie w szpitalu wymagane jest 10 szt. i kupiłam biustonosz do karmienia, miałam nie kupować ale się skusiłam stwierdziłam, że jak będzie nie dobry to odeślę. Jestem w szoku mięciutki z zapasem jak mi piersi urosną bo wzięłam największy jaki mieli DD także na maksa zadowolona jestem z zakupów. Już sporo rzeczy mamy, więcej mam niż brakuje!
Ale sobie dziś pospacerowałam jutro ma być podobnie! Yupi:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 16:42
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Joala dobry pomysł z kartą, tylko kiedy ja tam na zakupy sie wybiore hehe:P ale może do maja sie uda:)
magdalena, zazdroszcze zakupków:) Mnie też każda nawet najmniejsza rzecz cieszyla jak zamawiałam:) a ze reszta już w kwietniu, to zostaje mi cieszyc się waszymi łupami hihi:)
Dziewczyny, czy też tak macie, że jesteście ciągle senne?? Ja tego poprostu nie ogarniam! Codziennie w godzinach 13-15 muszę się położyć! Dziś spałam do 18!! Nie wiem skąd u mnie takie spanie:P Nie, że źle, ale zaskakuje mnie to:) Musze się chyba cieszyć puki mogę, później oby mi to nie było dane hehe:)