X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich w nowym tygodniu, tak sobie obliczyłam że teoretycznie zostało nam z mężem ostatnie 13 weekendów bez dzidziora, robi się więc poważnie :)
    mnie od kilku dni męczyła drętwiejąca skóra na wysokości żeber po prawej stronie, a wczoraj wieczorem zaczęły boleć żebra i tak cały czas trzyma, a Ewelinka kopie już coraz wyżej dzisiaj szalała jakieś 5cm powyżej pępka :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - dzięki
    Jeśli chodzi o bóle, to mi dokuczają uciski żeber z prawej strony promieniujące aż na plecy do kręgosłupa, takie "na wylot" - ale to jest właśnie maluch ;) Zaczynają nam dawać do wiwatu ;) Te bóle mam od świąt Bożego Narodzenia i teraz się nasilają - nie mogę siedzieć i leżeć też nie. Nie wiem jak to będzie jak nadejdzie 9 ms i mały będzie duużo większy ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie , pobrali mi cyto , wyniki krwi się poprawiły na trochę już lepsze ;)z czego się bardzo cieszę no i w marcu w 32tyg ostatnie usg i ustalanie spraw porodowych ;)

Oglądałam właśnie w telewizji porodówkę i się normalnie poryczałam jak zobaczyłam te maleństwa nie wyobrażam sobie jak będę wyć jak zobaczę swoją kruszynke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 15:59

aga8787, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey majówki jak tam samopoczucie ?????

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aefc8095e4f3600fgen.jpg
    tak mnie natchnęło na zdjęcie dzisiaj 26t4d

agata86, Bea_tina, aga8787, magdalena, Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ja jedynie moge polecić i syrop i tabletki prenalen, sama stosowałam i powiedzmy, że pomogło:) przynajmniej jest dozwolone w ciąży;P

Limerkowo Ty już III prenatalne a ja dopiero za miesiąc:P nieźle:)

Joala dobrze, że wyniki poprawione! Oby następnym razem były już idealne:)

mirka super wyglądasz! Brzusio piękny!

Ja dziś koleny leniwy dzień, chociaż mąłżonek wcześnie przyjechał i po śniadaniu poszliśmy na 1,5h spacerek:) a po nim oczywiście drzemka hehe:)
    Teraz wypiłam szklaneczkę koktajlu i aż człowiekowi milej:P

Zapomniałam napisać rano, że porównując ten poniedziałek do poprzedniego, to jestem wagowo na +0,4kg a w obwodzie -2cm! nieźle hehe:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie nadal muszę leżeć i brać leki.
    Mała rośnie ma 1300 gram i wymiary na 29 tydzień więc super :) dzisiaj z nami rozmawiała :) Mąż zachwycony :)

Bea_tina, Joala, magdalena lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga rewelacja i malutka już nie taka mała! Pięknie rośnie:) Ja idę dopiero we czwartek, ale nie nastawiam się na USG, bo na ostatniej wizycie już miałam, więc nie ma co:P

A odpoczynek nikomu nie zaszkodził! Oby tylko mała była szczęśliwa i jak najdłużej w apartamencie!:)

aga8787, Joala lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kolezanki ładne brzuszki i dziedzie tez ladnie rosną !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dobrze, że wyniki sie poprawiły:)
    Mirka fajny brzusio!
    aga8787 super że nawiązywaliście kontakt z mała;) który masz tydzień?
    Ja mam USG w czwartek ciekawe ile Oluś waży ?
    Wydaje mi się, że sporo przybrał bo tak wyraźnie go czuję a nie wspomnę że bolą mnie żebra pewnie wszystko się podnosi bo brzusio rośnie z dnia na dzień:)

aga8787 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane MAMUŚKI <3
    Serdecznie witam również nowe mamuśki - widze że grono się powiększyło :D

długo już nic nie pisałam i raczej nie uda mi się nadrobić zaległosci :/
    ale chciałam się przywitać :)))
    i jakież ważne tematy poruszyłyście !!!!
    oj będzie sporo do nadgonienia:
    - kosmetyki przerobione :)))
    - a z tą dadą to sobie nie wybaczę !!!! PRZEGAPIŁAM !!! a tyle czekałam na tą promocję :/
    Myślicie że jeszcze będzie okazja przed majówką ???

Nio Agnieszko - mój Nasz Misio też ma 1300 :))))
    ... spore klocuszki już tam nam urosły :P
    jeszcze drugie tyle przed nimi :D łoł ... będzie co wyciskać :P

Magdalenko, Beatinko - czekamy na wieści z niecierpliwością <3

Mirka - Boskie foto !!!

A jak ułożenie waszych bobasków ??
    czy już obróciły się u Was główkowo ??
    bo u mnie niestety nadal ułożenie pośladkowe :/
    - już mnie męczy to boksowanie po pęcherzu :P
    - łobuziak rośnie <3 KOFANY ŁOBUZIAK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 02:18

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena - jutro zaczynamy 30 tydzień :)

dorjana - rosną, rosną :) moja była ułożona główkowo na badaniu ale mam wrażenie że ona jeszcze zmienia pozycje bo takie fikołki mi w brzuchu robi :)
    Twój misio jeszcze ma szanse nie raz zmienić pozycje :)

Bea_tina - czekamy na wieści z czwartku może akurat zrobi USG :)

magdalena, Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny - ale piękne słonko dzisiaj! :)

Ja po wczorajszej wizycie, wszystko w porządku mała waży 1500 g.:)

Kochane, mam prośbę - czy możecie polecić poduszkę/rogal do spania? Będę wdzięczna, bo już powoli nie wyrabiam - zaczyna mi drętwieć lewa noga podczas spania i boli biodro, może poducha ciut pomoże?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana dobrze, ze się odezwałaś, no i że powoli powoli nadal ogarniacie remoncik! Obyś tylko nie przekoksowała się i nie nadwyrężała bardziej niż możesz!

Co do ułożenia to mój maluch jest ułożony od dawna główkowo, jednak z tego co się orientuję, ułożenie może się zmienić w każdej chwili, więc jeszcze na nic się nie nastawiam:) Tym bardziej, że potrafi mnie skopać z każdej strony w ciągu dnia/nocy:)

Kurcze, ciekawa jestem ile mój klusek waży! Chyba, że po tatusiu to szczypiorek hihi:)

Miłego dnia dziewczyny!!! U nas pięknie, także może uda się znowu małżonka na spacerek wyciągnąć:)

Dorjana, aga8787 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle na cierpinięcia nie wiem czy Ci poducha pomoże. Ja mam zdeetwiała(uwierz, że z krótkimi przerwamy) dwa palce u lewej ręki. Lekarz powiedział, że to zapewne jest wynik już dużej macicy na nerwy. A jeśli ucisk pojawia się na nogach, to może spróbuj podłożyć koc czy coś pod nogi, żeby były lekko w podwyższeniu?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię już od dawna z dodatkową poduszką między nogami, teraz podkładam ją też pod brzuch bo jak leżę na boku to mi wisi i ciągnie, u mnie się to sprawdza więc mam nadzieję że obejdę się do końca bez rogala :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki pogoda super! ja czekam na paczkę z zakupami :) a potem spacerek obowiązkowo.
    aga8787 zmieniłam w suwaczku datę porodu według pierwszego USG i już mam 30 tydzień raptem różnicy dwa dni :)
    Dorjana fajnie, że jesteś choć na chwilę.
    Elle spory dzidziuś extra. jeśli chodzi o drętwienie można masować tylko jak ja mam Ci to opisać;/ w szkole rodzenia mam babeczka tłumaczyła uciska się od biodra w dół kolana (tak wzdłuż)miejsce i ulga była to robiła to na mnie też mam bolące biodra w nocy :(

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś ma w rossmanie kartę rossnę to z nią teraz pieluszki nr1 są po 9zł za paczkę podobno ;) takie info dostałam od znajomej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 16:54

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest coś w tym bo mnie kasjerka pytała ostatnio a taką kartę.
    dostałam paczkę jejku takie fajne te rzeczy są dla maluszków:)
    Oluś ma pierwszy zestaw do pielęgnacji paznokietek, włosków he he :) zakupiony ręcznik z kapturkiem, termometr, dokupione pieluchy tetrowe bo u mnie w szpitalu wymagane jest 10 szt. i kupiłam biustonosz do karmienia, miałam nie kupować ale się skusiłam stwierdziłam, że jak będzie nie dobry to odeślę. Jestem w szoku mięciutki z zapasem jak mi piersi urosną bo wzięłam największy jaki mieli DD także na maksa zadowolona jestem z zakupów. Już sporo rzeczy mamy, więcej mam niż brakuje!
    Ale sobie dziś pospacerowałam jutro ma być podobnie! Yupi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 16:42

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dobry pomysł z kartą, tylko kiedy ja tam na zakupy sie wybiore hehe:P ale może do maja sie uda:)

magdalena, zazdroszcze zakupków:) Mnie też każda nawet najmniejsza rzecz cieszyla jak zamawiałam:) a ze reszta już w kwietniu, to zostaje mi cieszyc się waszymi łupami hihi:)

Dziewczyny, czy też tak macie, że jesteście ciągle senne?? Ja tego poprostu nie ogarniam! Codziennie w godzinach 13-15 muszę się położyć! Dziś spałam do 18!! Nie wiem skąd u mnie takie spanie:P Nie, że źle, ale zaskakuje mnie to:) Musze się chyba cieszyć puki mogę, później oby mi to nie było dane hehe:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ