KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
fizjo heheh ja po 2 godzinnym spacerku doturlalam sie do domu ,ale ciepło fajnie
co do dnia mężczyzn spokojnie tez zapomnialam heheh , ale moj sie wcale nie obraził bo o 8 marcu też zapomniał hmm nie obchodzimy takich swiat bo takie dni jak 14 luty, 8 marca czy inne dni powinny byc codziennie , a nie raz w roku Komercja se portfele nabija jak widzialam te uwiedniete tulipany w dloni facetów to komedia heheh , a jak jeszcze nawalony szedł i no powiedzmy szedl heheheh to dopiero widok na 8 marca hehehemychowe lubi tę wiadomość
-
Fizjo mi lekarz na pierwszej wizycie powiedział, żebym przytyła do 10 kg bez diet czy odchudzania tylko jadła z głową np. chleb ciemny, makaron pełnoziarnisty nie jadła nocami, bo wtedy uciekamy od problemów z ciśnieniem, z samopoczuciem, z cukrem i przy porodzie się nie namęczę stąd ten limit
i w jednym muszę rację mu przyznać, że faktycznie chodzi mi się lekko, gdyby nie to, że mała przypomina o sobie to bym nie powiedziała, że jestem w ciąży, na trzecie piętro wchodzę schodami bez zadyszki bez przerw i teraz jak już nie muszę leżeć latam dalej jak przed ciążą, cz do lekarza idę na nogach 3km w jedną stronę nie jeżdzę autobusem, także czuję się super jedynie bolą mnie żebra bo mała mi nogmai ciśnie, ale dalej uważam przy wstawaniu z leżenia jak mnie uczył czy przy schylaniu się
na pierwszej wizycie wazylam 57 kg ale że byłam po wizycie w Polsce to miałam tak na plusie dwa trzy kg i mimo, że to mu mówiłam to i tak do 10 kg mówił
natalinka lubi tę wiadomość
-
Bemommy - w sumie nie myśleliśmy o takich wkładkach, a zależy nam bardziej na tym, by wózek się bujał choć trochę. Taką funkcję spełniają wózki na paskach. Przedtem miałam do lulania w domu wziąć wózek młodszej siostry (użytkowany ostatnio przez starszą dla siostrzenicy), ale z racji jej ciąży jest to już niemożliwe. I tak wczoraj oberwałam, że po kilku dniach od wiadomości o jej ciąży zapytałam o ten stary wózek - wolę już nie zaczynać. Jakoś sobie damy radę sami. Co do siostry - to już te nasze relacje nigdy nie będą chyba takie jak kiedyś - zmieniły się nieodwracalnie, gdy wyszła za mąż i tylko się pogarszają. Tak się tylko z mężem śmiejemy co to będzie jak młodsza siostra kiedyś będzie w ciąży - starsza dalej będzie gonić peleton, by nie być gorszą. Mąż powiedział, że jak urodzę, strzelimy hasło, że staramy się o kolejne, ale nie wiem czy ona zdąży zakończyć okres połogu, a już będzie myśleć
Tak poza tym: wstydliwe te nasze dzieciaki - ja wychwyciłam tylko czubek noska, bo po bokach były rączki i nóżki. A tak w zasadzie, to Twoja mała Bemommy już ma super wagęMój jakoś zawsze łapie się na dolną granicę normy.
bemommy lubi tę wiadomość
-
Bemommy a widzisz ja podczas diety zmieniłam nawyki(2 lata temu). Tylko ciemne pieczywo, pełnoziarnisty makaron, ryz naturalny, sól to u nas w zasadzie nie istnieje, a mimo to nadwaga i wysokie ciśnienie mnie męczą, takze nie tylko żywienie o tym decyduje. A w pierwszej ciąży miałam wszystko książkowo!
Kurcze ja dzis posiedzialam na słoneczku, a jak wróciłam do domu to zasnęłam na 2 godziny! A Łukaszek zachwycony! Cały dzień tarmosi sie jak oszalały, a ja zachwycona!!! Zaraz jeszcze sobie koktajl robie(truskawkowo-bananowy) to już w ogóle pełnia szczęścia! -
nick nieaktualny
-
Mirka tez mialam plan zostac mama do 25 roku i teoretycznie sie udalo, praktycznie, zycie z nas zakpilo. Teraz juz mowie, byle juz bylo z nami, to sie tylko dla mnie liczy:-)
Pautlla ladny wynik,
Natalinka, siostra by sie chyba skichala, jakbyscie takim haslem zarzucili, az bum to chciala widziec hihi:-) -
Natalinka teoretycznie jeszcze zostalo 1,5 m-ca do końca i już wielkie rozpakowywanie przed nami :)Próbowałaś szukać w googlach recenzji o wózkach może ktoś coś podpowiada który będzie miał tą funkcję bujania? My myślimy o leżaczku z funkcją bujania, ale to się wstrzymujemy na razie, zobaczymy czy mała będzie lubiła huśtanie a może będzie wolała ręcznie także tak myślę, żeby niepotrzebnie nie kupować, bo człowieczek niby mały, a potrzebuje tylu rzeczy, że na bank trzeba by było napaść, żeby starczyło na wszystko
Ja zawsze mówię, że to jakim jest się dla drugiego człowieka to wraca po czasie, i naprawdę nie rozumiem jak można tak zazdrościć rodzeństwu jak rozkapryszone dziecko to ja teraz zabiore wózeczek, to ja teraz zabiorę ubrania, zamiast się cieszyć z siostrzeńca, że się układa mimo tych trudów i problemów co były, to nie patrzy gdzie ukuć żeby zabolało, nie rozumiem takich ludzi i podziwiam tych, którzy są obiektem ich zawiści i nie dostali jeszcze do głowy
Beatina zazdroszczę truskawekja od stycznia choruję na nie, ale na rynku nie chcą mi ich sprzedać dopiero w kwietniu maju mi pozwolili
nie powiedzieli czemu tylko głową kręcą, żebym nie kupowała
-
Bemommy truskawki mrozilam w zeszlym roku, jeszcze mi dwie paki zostaly do konsumpcji;) ale jak sama nie mroze to kupuje w kauflandzie mrozone 400g po 5 zl, tez sie nadaja, bo te teraz 'swieze' to szkoda gadac;)
Mi wczoraj stuklo 2 miesiace do cc(prawdopodobnie) wiem mozna zaczac odliczac;)bemommy, magdalena lubią tę wiadomość
-
Dokładnie... już tak mało nam zostało,tak szybko mi zleciał ten cały czas ciąży.
Teraz pewnie bedzie się czas ciągną bo już nie mogę doczekać się mojego maluszka
Wszystko powoli przygotowuje bo nie chce nic zostawiać na ostatnią godzinę .
Zresztą chciałabym żeby było po mojemuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:50
-
Zgadzam się z Wami - mi się włączył syndrom wicia gniazda, więc wpadłam w szał zakupów: wczoraj kolejny pajacyk, a w tym tygodniu czekam na paczkę z resztą ciuszków i drugą z rzeczami typu butelki, oliwka, kremy itd., bo znalazłam dość tani sklep na allegro, gdzie przy niektórych rzeczach różnica w porównaniu z innymi sprzedawcami wynosi 10 zł
Mam upatrzone łóżeczko i pościel, kocyk, koszule itp., a teraz zastanawiam się nad rożkiem. Moje marzenie to:
http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-becik-z-falbanka-i-szarfa-i4010583599.html
Tylko boje się, że falbanka może gryźć malucha. Co myślicie?
Bemommy - może nie chcą Ci sprzedać truskawek, bo to nie sezon, więc mogą zawierać dużo szkodliwych substancji, chemii? Nie wiem czy siostrę to cieszyło, bo jak cykl przed ciążą miałam monitoring, to chodziła zła jak osa, a ja badałam się po to tylko, by jeśli nie pęknie pęcherzyk podać zastrzyk, który mógłby tym samym zapobiec utworzeniu się kolejnej torbieli. Wizja operacji i wycięcia jajnika zbytnio mnie wtedy przestraszyła. Może kiedyś będzie inaczej, ale widzę, że się nie zapowiada, bo póki co siostra miesza i mam z tego tytułu same nieprzyjemności, albo ja, albo mąż, do którego już jedna koleżanka w pracy się przez moją siostrę przestała odzywać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fizjo ponieważ włosy chronią cię bardziej przed łapaniem bakterii, infekcji itp . Teraz się nie gole i dopiero bd mogla to zrobic po porodzie tak sie dzis dowiedzialam bo bylam na wizycie
Ogolnie nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty bo nic konkretnego sie nie dowiedzialam ..nie powiedzial czy to jest przed ostatnia wizyta i co dalej , Mała waży 2570g ( a jestem w 32 tyg) . Sam powiedzial , ze wedlug niektorych parametrow jest o 2 tyg do przodu i dalej mowi uparcie, ze urodze dopiero 09.maja a termin na usg jest 23.kwiecien .. ;/ no i badz czlowieku madry. Wolalabym zeby jednak okazalo sie ,ze bedzie w kwietniu .
bemommy, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość