KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam u nas piękne słońce, wiosna na całego, wy wszystkie już wózki kupujecie a ja dopiero w kwietniu łóżeczko, a wózek w maju, albo po porodzie w sumie zobaczy się, beatina brzuszek piękny, ale ja cię już chyba wyprzedziłam z obwodem 117cm, pomimo tego że ostatnio jakby wolniej rośnie
ciekawe ile będę miała w maju bo na początku tak szybko się powiększał że się śmiałam że dobiję do półtora metra
-
Mirka, ja wozek tez koncem kwietnia kupuje wiec nie jestes sama:-)
I faktycznie, wyprzedzilas mnie, ale tylko o 1 cm, wiec to zadna roznica;)
A tez mi sie wydaje, ze brzuch duzo szybciej teraz rosnie, ale niech rosnie! A o dziwo waga nie idzie juz tak w gore, wrecz stanela;) -
bea_tina wowow śliczny brzuszek!!!
) mój taki jakiś maluchny...
Wiesz co nie zamowilam tej kiecuszki gdyz uznalam ze pani modelka jest w niej BEZ brzuszka ciazowego i nie wiem jakby to wygladało
Ale zamowiłam inna- ma przyjsc ponoc w srode-to dam Ci znac czy jestem zadowolna. Moj maz powiedział ze jest bardzo kobieca...dlatego zamowiłam
tu link:
http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-kopertowa-rozkloszowana-04400-m-i4012153862.html
a i zamowiłam staniczek taki: (tez przyjdzie na dniach to dam znac czy warto) :
http://allegro.pl/biustonosz-maja-do-karmienia-produkt-polski-85d-i4025585892.html
i przy okazji rajstopki na te sliczne pogody:
http://allegro.pl/gatta-rajstopy-ciazowe-body-protect-20-den-4-l-i4002527713.html
niusiaa- to Ty młodziutrka jestesile masz lat???
natalinka- czekamy na wiadmosci:*
magadalenka- jak samopoczucie...???
bemommy klaps w tyłek-bo nic sie nie odzywasz
zmykam lezec) bo syn na spacerze z moja mama....trzeba korzystac z blogoslawienstwa ciszy,hehe
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim
:*
Takie dni powinny być codzienniepiękna pogoda aż każdy ma lepszy humor .
Fizjo - nom młoda młodaale mam nadzieję ,że przez mój wiek nie zmienicie "zdania" o mnie . Mam 21 lat dla scislosci.
Bea_tina - apartament ślicznyja mam 108 cm obwodu ale brzuszek mam bardziej okrągły i wyżej
Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyz ciekawości też sobie brzuszek zmierzyłam i mam 102
waga przez 2 tygodnie stała ale teraz znów w górę i jest 67 czyli +12
o oto mój brzuchal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 15:33
Bea_tina, Nusiaa, magdalena, mychowe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Bea_tina - cudny brzusio!
My po wizycie. Ostatnie pomiary chyba jednak były błędne - z brzuszkiem ok. Termin USG pokrywa się z terminem według OM - 13 maj. Maluch waży 1520 g i skrzętnie skrywa tajemnicę swej płci, zatem nie udało nam się tym razem potwierdzić czy to z pewnością chłopiec. Jak widać wstydliwy, bo znów rączkami i nóżkami zakrył buźkę. Ułożony nadal pośladkowo, więc lekarz mówi, że póki co ciążę zakończymy chyba cc. Ważna wiadomość: maluch nie miał dziś pępowiny na szyjceUf... Trochę gorsza - szyjka skróciła się do 29 mm z 34 ostatnio (a kiedyś było ponad 40 mm)
Coś mnie po tym badaniu boli brzuch jak na okres... A... ważę już 52 kg
czyli +10 w ciąży
Pobrał mi dziś posiew na GBS.
Bea_tina, agata86, aga8787, bemommy, magdalena lubią tę wiadomość
-
natalka super widzisz ze dobrze ......!!!!!!
moj no nie skrywa co za płeć wręcz sie chwalił swoim przyrodzeniem , aż gin mówił do niego chlopie zlituj się znowu heheheeh moj jest główką w dół wiec oby tej pozycji nie zmieniał!!!
no i życzę abys poznała płeć twojego bombla -
Joala wrote:Też jestem chyba jeszcze młodą mamą 24lata
.Dlatego Nussia ,mniej ważny jest wiek ważne jest żeby być odpowiedzialną osobą i mieć przysłowiowy olej w głowie.
Dokładnie też tak sądzę
Natalinka to super ,że wszystko w porządku u WasNapewno się jeszcze obróci ten Twój wstydniś ;p
-
niusiaa- nie taka młoda,hehe-żartuję
Popieram wczesne macierzyństwo...gdyż wtedy ma się chyba najwięcej siły i cierpliowości.heheh- nie żebym była stara
Dwa mc obchodziłam 25 lecie
także pani w średnim wieku,hehe-wg ukochanych przedszkolaków
agata- śliczny brzusiolek
kurcze a ja mam 99 w obwodzie...jestem w tyle za wami:(
Joala- no nie jesteś już taka młoda, heheh:-P
bea-tina- pije od x lat szklankę mleka dziennie tak z rańca-wiec nie szaleje teraz z wapniem.
natalinka-super ze fajnie! a szyjka jest przeciez ok!!! iiiii TY chudzibko...ile wazysz???
buziole:*
Bea_tina, Nusiaa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
- jak przedtem zawsze pokazywał siusiaka, tak teraz lekarz powiedział, że jest wyjątkowo niekorzystnie ułożony do badania. Kazał pamiętać, że 100 %-we potwierdzenie płci następuje dopiero przy określaniu płci noworodka.
Fizjo - tak, tak. Teraz ważę 52 kg. Zawsze chciałam więcej ważyć, więc się nie obrażę jeśli coś mi tam kg zostanie
Bea_tina - suplementuję wapń jedynie twarożkiem - mleka nie toleruję, bo się później okropnie czuję. Podobno warto zwiększać ilość spożywanego nabiału, bo po ciąży u kobiety dość często można się spotkać z osłabieniem kości.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Agata - maluch powiększył już lokum - super fotka
Mąż mi miał wczoraj zrobić amatorską sesję brzuszkową, ale jakoś nie miałam nastroju.
Byliśmy oglądnąć wózki i się normalnie załamałam - Riko Nano, który tak nam sie podobał jest super wizualnie, ale ogrooooomny w porównaniu z innymi wózkami i okropnie twardy. Może nie mam siły, ale nie mogłam nacisnąć rączki w dół, a jak sprzedawczyni to zrobiła, to wózek skoczył do góry... Myślę: ludzie, jeszcze niechcący później dziecko mi wypadnie
I mamy dylemat Bebetto Luca czy Tako City Move - odkrycie dnia dzisiejszego - amortyzowane zawieszenie super, tylko wygląd już nie ten...
-
Sprawa z wozkami to jest nie powiem, trudna do okielznania;) bo zawsze cos nie gra, ale no na cos sie trzeba zdecydowac;)
Ja czekam z sesja pseudo brzuszkowa na zazielenienie otoczenia, zastanawiam sie czy zdazymy, ale bedzie najwyzej w szarosci hihi;)
Chudziaszki nasze! Ale przynajmniej sie uzupelniamy hehe, nie kazdy musi wygladac jak modelka;) no ja to moze jako modelka plus plus size hihi;)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
To dzisiaj macie dzień mierzenia i ważenia:-) U mnie waga w normie, ok. 8 kg na plusie. A obwodu nie mierzyłam długo, może jutro zmierzę
Wapno podjadam dodatkowo, a właściwie popijam wapno musujące, bo lubię i niby też przeciwskurczowo trochę działa to lekarz kazał mi brać coś.
Tak mówicie o wczesnym macierzyństwie to i ja się pochwalęMam 24 lata (Właściwie skończone 23 lata w grudniu) i drugi bobasek w drodze, a pierwszy synuś niedługo będzie miał roczek. I jestem przeszczęśliwą młodą mamusią
Natalinka z szyjką uważaj i leż i odpoczywaj jak najwięcej.
Sudocremu nie kupuję. Na początek mam Bepanthen, bo mogę go użyć również na bolące brodawki (i nie trzeba zmywać ani nic) i do dupci też jest super - dla Konrada też miałam. A później używałam i używam do tej pory kremu bambino od czasu do czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 20:08
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kurde czy ja tu blizej 30 niz 20??? W czerwcu juz mi pyknie 27:) pierworodnego urodzilam jak mialam 24, prawie 25. No nic, zbabciłyście mnie jak nic;)
Ale duchem czuje sie na 18 wiec spoko, o dowód też czasami zapytaja;)
Natalinka a ogladalas ten w ktorym ja sie zakochalam wozku? Camarelo carera.
Ja wlasnie powoli robie liste zakupow higienicznych i duzo osob poleca ten sudocrem, ale nie wiem czy sama kupie. Chociaz jak sa duze odpazenia to tylko on pomoc pomaga. -
Bea_tinka - widziałam ten Twój w internecie - cudny. Niestety w realu go nie zobaczę, bo w żadnym sklepie go nie ma
a szkoda, bo chętnie zobaczyłabym jak to z tą "miękkością" u niego. Jeśli nie byłby sztywny - to byłby mój ideał - podobają mi się gondole z funkcją kołyski. Co do wieku - mi w maju stuknie 26 lat, a przyznam, że się nie czuję jak na swój wiek. Niektórzy twierdzą, że chodzę do szkoły średniej
Patulla - kurczę, poleguję cały czas, a widać ciągle się skraca. Lekarz nie robi alarmu. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, ale długo...
Joala - Tako podoba mi się w sumie, bo nawet trochę się buja... Tylko kolory pod zamówienie - trzeba czekać 3 tyg!!!bemommy lubi tę wiadomość