X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Dobija mnie niestety ta waga :(
    Za rok mamy wesele i chce/ musze schudnać do konca tego roku.
    Bede miec w sumie w domu tez dwojke dzieciaczkow , to tez bede sie starac miec duzo ruchu :)

Co do imienia to wybralismy Julia :)

Rozumiem Cię Nusiaaa ja jak za dużo ważę to źle sie czuje no ale teraz to nie ma wyjścia trzeba jeszcze dzielnie wytrzymać, choć przy drugim dzecku najpierw trochę zrzucę żeby nie dzwigać niepotrzebnych kg. super weselicho przed Tobą póki co ślub to był mój najpiękniejszy dzień w życiu, potem wesele i podróż poślubna, która zaowocowała ciąża :)
    Imię śliczne!

Nusiaa lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Hej dziewczyny:) Dziękuję za wszystkie linki i pomocne wiadomości:)Wagą nie ma co się przejmować bo to indywidualna sprawa. Ja w ciąży przytyłam tylko 5kg, za to przed jak zaczęłam leczenie na tarczycę przywaliłam i to sporo. Najważniejsze, żeby dzieciaki były zdrowe i szczęśliwie donosić.Trzymam za Was kciuki i Wy trzymajcie za mnie:) Imiona też fajne. Ja mam mieć MARIKĘ:))

Hmm Marika fajnie :)
    Nusiaa wrote:
    Niby tak ale jeszcze mi przynajmniej miesiąc został więc dużo czasu .
    Slyszalam ,że w ostatnim miesiącu raczej się już nie tyje .. ale ile w tym jest prawdy nie wiem :(

no chyba tak jest u mnie teraz mniejszy przyrost wiecie ważne, żeby jeść dla dwojga a nie za dwoje :) żeby było zdrowo!

Nusia ale numer u Was ale samo życie :)

Wiecie co ja kupiłam już biustonosz miałam tego nie robić ale wzięłam większy bawełniany będę w nim chodzić na początku i w domu (bo faktycznie wygląda średnio piersi się rozchodzą) potem zobaczę jakie będę piersi.
    sukieneczki super ja już nic nie kupuję bo ostatnio poszłam na ciucha i kupiłam 3 tuniki ;)
    oj też mam zamiar schudnąć i moja waga w ktorej dobrze się czuje to 73kg.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey z rana ......

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Przed ciążą ważyłam 56 kg teraz ważę 70 kg a jestem w 32 tyg :( czyli + 14 kg

kochana , a co ja mam powiedzieć jak przed zajściem w ciążę łykałam chormony , aby móc cieszyć się ciąża i przytyłam , a ciążę zaczynałam 6kg na plusie , a teraz mam też na plusie 11,5kg , ale mnie to dynda będę się tym zajmowała po ciąży , a teraz skupiam się nad Roczkiem , aby sie dobrze rozwijał i rósł :-)

Nusia luzik guzik !!!!!!

Nusiaa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps .Nusia wiec mam teraz 17,5 kg na plusie , a do maja jeszcze mi zostało i co teraz ;-)??????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jestescie super :) dzieki za wsparcie , teraz to mnie podnioslyscie na duchu i moja ambicja dobila max ;p

Fizjo moja mama ma tzn bedzie miala 41 lat , 19.04 ma urodziny w ten sam dzien co ja :P ..

Co do biustonosza do karmienia kupilam sobie narazie jeden bo u mnie nigdzie nie moglam znaleźć jakiegoś usztywnianego :(

Wesele mielismy robic w tym roku ale ze wzgledu na ciaze nie chcialam bo to za duzy wysilek a dziecko jest najwazniejsze . Wiec uzgodnilismy ,ze bedzie za rok w czerwcu . Sala zarezerwowana , fotograf i zespol tez wiec teraz tylko chcemy zaklepac kamerzyste zebysmy pozniej jak sie Kruszynka urodzi poswiecic jej wiecej uwagi :)

P.s - mam nadzieje ,ze nie zajde w ciaze w noc poslubna bo chyba bym nie wytrzymala tego psychicznie :D hehe

magdalena lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z waga to jak z wszystkim chce się coś to jest na odwrót ja bym chciała przytyć to się nie da. Mam 10 kg na plusie a tego nie widzę tylko brzuch i może trochę tyłek - juz nie taki kościsty :P a cycki nic mi nie urosły :( obym tylko o ciaży nie była chudsza niz przed bo tego sobie już nie wyobrażam

ug37df9hmgtex3az.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja z twoim samozaparciem to widzę ,że schudniesz w mgnieniu oka .:) bede trzymac kciuki i mam nadzieje ,ze bedziecie pisac jak Wam idzie zrzucenie zbednych kg ! :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA KOCHANE !! :) :**

ciekawe co nasi partnerzy nam sprawią ;p

aga8787 lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet

kwiaty-na-dzien-kobiet.jpg

Kaja, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Kaja z twoim samozaparciem to widzę ,że schudniesz w mgnieniu oka .:) bede trzymac kciuki i mam nadzieje ,ze bedziecie pisac jak Wam idzie zrzucenie zbednych kg ! :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA KOCHANE !! :) :**

hmmmm samozaparcie no powiedzmy hehehehe ja zaczęłam z moim mężem ćwiczyć w sierpniu ,aby jak znajdę w ciążę to lepeij bede wygladac ,a tu taka Mila niespodziankę w ciążę zaszlam i skonczylam z odchudzaniem ,ale moj m nie skończył i schudlo mu sie od sierpnia do teraz - 20 kg no i bede sama na polu walki ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Kobietki - życzymy z Kubusiem wszystkim Mamusiom dotrwania do godziny "0" oraz ekspresowych i jak najmniej bolesnych porodów. :) :) :) :) :) Buziaki :*

szczessciara, aga8787, Nusiaa, ALAALICJA lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto dzieło mojego męża :) mam nadzieje że małej się spodoba

649748c1bf.jpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 18:26

agata86, Bea_tina, ALAALICJA, Kaja, Joala lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Moj dopiero teraz sobie przypomniał dobry jest :/

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej pozno niz wcale :) :*

cab360a44b.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam z samego rana 2paki rafaello jedna dla mnie a druga dla brzuszka i później ukochane tulipany więc się postarał :D

Nusiaa lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bukietem róż nie mogę przyjść
    by złożyć Wam życzenia
    Lecz w słowach tych myśli
    niech się spełnią Wasze marzenia:)
    Dużo sukcesów oraz radości
    Dużo uśmiechów i spełnienia marzeń
    moc słodyczy w Dniu Kobiet.

KOCHANE KOBIETKI:)PRZYSZŁE MAMY ZDRÓWKA DLA WAS I DZIECIACZKÓW:)SZCZĘŚLIWEGO ZDROWEGO I TERMINOWEGO ROZWIĄZANIA:))

Nusiaa, szczessciara, natalinka, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo świateczne mamuśki!

Ja dziś średnio kiepski dzień:/ Obudziłam się z dużym zapasem energii nawet! Posprzątałam sobie w domu na spokojnie, nastawiłam z 4 prania, jak to w weekend:P byłam na cmentarzy troszkę ogarnąć to i owo, małe zakupki na dziś i zabrałam się za obiad, i jak do tąd super:)
    A później przyjechał małż, złożył mi oczywiście życzenia, ale bez prezentu, bo ja w sumie nie jestem zwolennikiem:P Także ok, ale kupiłam kwiatki dla mojej mamy, jego i naszych sióstr. Wyobraźcie sobie, że ja obiad kończę(ok 15) a małż jak zasnął, to śpi do tej pory! Z jednej strony się nie dziwie, ale cholera! Ładna pogoda, poszlibyśmy na spacer, cokolwiek, to co? Kolejny nudny dzień w domu:( i przez to mi tak smutno:( Kwiatki poucinałam i już zostawiłam, bo nie ukrywajmy, aż wstyd:( Taka jestem zła na niego, nawet nie chce mi się z nim gadać, ani nic. Do tego, dziś miałam kolejny błędny cynk o psinie mojej i już nie mam siły, martwię się jak szalona, a jak zawsze wszystko sama:(

Wybaczcie takie smęcenie, ale jest mi dziś tak fatalnie, jak mało kiedy:( Najchetniej to bym uciekła, ale nawet nie mam gdzie:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - Kochana głowa do góry! Jutro wstanie nowy, lepszy dzień ;)

Bea_tina, Kaja lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oby! Jedyna pozytywna myśl! Dzięki natalinka za przypomnienie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D
    Ja również świętowałam w dniu wczorajszym :)))
    na MAXA !!!
    przespałam cały dzień (z pobudką na śniadanko i bombonierkę :P
    i dalej śpikałam ...
    i co mnie bardzo dziwi - nadal chce mi się spać ...
    :P
    Wszystkiego najlepszego Kochane Kobietki, przyszłe i obecne Mamuśki <3

o8e7fk.jpg

(troszkę spóźnione ale szczere)

Pozdrawiam serdecznie <3
    ... i do następnego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 05:41

Nusiaa, mychowe lubią tę wiadomość

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ