WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle oczywiscie! Ja jestem za toba, ale zdarza sie malo ruchliwy dzien, to normalne, maluch teraz duzo spi i nie mozna wymagac zeby byl 24h w ruchu! A jak sie martwisz, to poloz sie spokojnie zjedz smakolyka i puknij w brzuch u mnie ti dziala, ale tez nie zawsze. A jak nie czujesz ruchow przez caly dzien to lepiej jedz na ip, niech sprawdza co i jak!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Beatinka!

Kładę się teraz na godzinkę i zobaczę, czy się poruszy...

Bea_tina lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała raz sie rusza cały dzień i prawie całą noc a potem mam dłuższą przerwe.
    Wczoraj w szkole rodzenia było na temat kąpieli i kosmetyków. Położna polecała całkiem innego niż ja miałam zamiar uzywać. Powiedziała że już nie ma dobrych oliwek, że kosmetyki najlepsze i najtańsze z ziaji i z tego co mówiła to chyba trzeba miec z 10 różnych rzeczy. Zgłupiałam normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 11:42

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle - mój mały też tak miał ostatnio. Mało co się ruszał przez 6 dni. Jak ruszył się popołudniu, to przez całą dobę nic. Teraz maluchy mogą się już raczej przeciągać - mój synuś wyciąga nóżki i czuję jak mnie łaskocze po żebrach. Kopie już rzadziej. U mnie cukierki, kawa nic nie dały, przekręcanie się z boku na bok też. Widocznie jakoś więcej wówczas spał. Kiedy czułaś ostatni ruch?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie jest non stop aktywny ale ma swoje godziny np. 4 rano :) czasem się budzę bo to są harce normalnie brzuch mi wtedy skacze!
    dzięki dziewczyny ciekawe co mi doktorek powie i co zleci teraz do zbadania :)będę dziś ważona no ciekawe ale robi mi się cieżko :( więc pewnie jakieś kg się pojawiły....
    fizjo puszka toffi mniam ;) tak na dobicie kilogramów he he he

aga8787 pamiętaj ile ludzi tyle opinii ja stosuje minimalizm co za duzo to nie zdrowo ;) i chyba będę się trzymała np. biały jeleń itp.
    a i tak dziecko samo zweryfikuje co mu bedzie pasiło :)
    jejku słońce wychodzi jak dobrze bo taka jakaś do d...y jestem ;/

Joala lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena zazdroszcze slonca! U nas przez caly tydzien sloneczko zasloniete niestety:( ale licze ze w przyszlym tygodniu bedzie i ladniej i cieplej:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas tez cały tydzień taki pochmurny no teraz coś sie przeciera :) a własnie jak psinka?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słoneczko świeci ładnie:-) Ale ja to mogłabym spać i spać i oczy same mi się zamykają. Jak dobrze, że mam teraz mamę do pomocy i zajmuje się Konradem. Ja mogę albo odpoczywać;-), albo napisać coś do mojej pracy.
    Chciałabym dzisiaj na małe zakupy (samochodem oczywiście) wyskoczyć z mamą, ale zobaczę czy mi pozwoli ruszyć się z domu:-P

Mój synuś sporo się rusza i ma takie swoje ulubione pory aktywności. Zawsze rano ok. 7 daje znać o sobie i wpycha się w żebra mamusi;-) i później w ciągu dnia odzywa się co jakiś czas, i wieczorem jak już leżę to też fika. Akurat ruchami nie muszę się martwić;-)

Jejciu, ale martwię się o to moje Maleństwo, żeby siedział w brzuszku jak najdłużej:-)

I Wam dziewczyny też życzę wszystkiego dobrego i leżcie, i odpoczywajcie ile tylko możecie, i trzymam kciuki za wszystkie wizyty - oby same dobre wieści:-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, nadal jej nie ma. Pare razy juz mielismy telefony ze ja zlapali, ale niestety. Teraz jestem na tropie, ze ja trzymaja w domu, kobieta ma mi dac znsc jak ja wypuszcza. Ale widocznie domyslili sie, ze sie tam krecimy i jej nie wypuszczaja nawet, ale jestem pelna nadzieji ze sie mimo tsk dlugiegoczasu sie znajdzie.

Patulla, jesli bedziesz robic nic, to na pewno bedzie wszystko dobrze, a na malucha w rezultacie nie bedziesz sie mogla doczekac!

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina co za ludzie jak maja tego psa to bym tam juz z Milicja była i sprawdziła ciekawe jak by mi pies zaginął i ktos go przetzymywal ludzka znieczulica nawet na zwierzęta !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zastanawiam sie dlaczego, ale nie jestem pewna ze to ona i nie wiem dokladnie ktory dom, wiec musze cierpliwie czekac na wiesci od tej pani. Jednak wole ja odzyskac niz myslec o intencjach ludzi.Wazne zebym ja tu miala przy sobie. Reszta to juz zycie;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na zakupach i w biedronce kupiłam piękną ramkę na zdjęcia do pokoju Eweliny różowa, taka długa na 5 zdjęć, za 15 zł bo mam zamiar włożyć tam cztery zdjęcia z USG chronologicznie :) i na koniec jako piąte zdjęcie Ewci po urodzeniu myślę że ciekawie to będzie wyglądało :)

Bea_tina, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia- hehe trzeba korzystac z ost tygodni kiedy wolno jesc...bez wyrzutów. Nie martwie sie kg...w miesiac po porodzie wrociłam do swojej wagi a nawet mniejszej. dziecko wysysa hehe :-)

daj znac po wizycie:*

mirka- swietny pomysł z tymi zdj :-) moge spapugowac??? :-)

co dzis robicie na obiadek???

wiecie co...stwierdziłam ze musze wynaleźć jakies obiady badziej bez miesne....za duzo tego miecha w jadlospisie moich chlopaków (ja nie jem...)
    macie jakies fajne przepisy??? :-) rozpatrze kazda ewentualnosc :-P

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papuguj :) ja na obiad dzisiaj bigos, będę miała spokój z gotowaniem przez weekend :P

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mała dziewczynka też się juz tylko gramoli nie bryka jak wcześniej i już nie fika koziołków, czasem rytmicznie puka zawzięcie jakby coś tam sobie znalazła do zabawy :-) Spokjnie nie martwcie się na zapas dzieciaczki więcej teraz śpią i zbierają siły na powitanie tego świata :-) i nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 16:22

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola ja tylko mam nadzieje ,ze młody nie bedzie buszowal po nocach jak teraz od 20 wlancza mu sie chyba ADHD z przerwami i do 23 buszuje na godzine cisza i znow odnowa az czasami do 4 nad ranem ,a co to bedzie na swiecie ,az sie zastanawiam jak ja go ujazmie hehehehehe w maju sie zobaczy :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    madzia- hehe trzeba korzystac z ost tygodni kiedy wolno jesc...bez wyrzutów. Nie martwie sie kg...w miesiac po porodzie wrociłam do swojej wagi a nawet mniejszej. dziecko wysysa hehe :-)

daj znac po wizycie:*

mirka- swietny pomysł z tymi zdj :-) moge spapugowac??? :-)

co dzis robicie na obiadek???

wiecie co...stwierdziłam ze musze wynaleźć jakies obiady badziej bez miesne....za duzo tego miecha w jadlospisie moich chlopaków (ja nie jem...)
    macie jakies fajne przepisy??? :-) rozpatrze kazda ewentualnosc :-P

A dużo przytyłaś w pierwszej ciąży i czy miałaś jakąś dietę /ćwiczyłaś ?? ja już jestem + 15kg i boję się ,że nie zrzucę tego tak szybko jakbym chciała . Na pewno bd ćwiczyć + dieta ale nie będę przeginać ze względu ,że chce karmić naturalnie Małą .

fizjo lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- w pierwszej ciąży byłam b. aktywna.(praca, studia...praktyki)Jestem fizjoterapetką- ale bez przesadyzmu dbałam o ruch.
    przytyłam 12kg bez jakis groszy.
    teraz oszczedzam sie jak moge;/ przez te szyjke co nie chce trzymac. zatem pewnie trudniej bedzie wrocic do formy-ale przy dwojce szkrabow pewnie nie bedzie z tym problemu ;-) zakupiłam juz podwojny wozek...więc szykują się nam długalaśne spacerki :-)a że moja firma jest ok 3 km od mieszkania....to bede tam dreptac namiętnie,heheh :-)

nie martw się!!!teraz najwaznijesze zeby Malutka była zdrowa!!!jakie imię wybrałaś???

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobija mnie niestety ta waga :(
    Za rok mamy wesele i chce/ musze schudnać do konca tego roku.
    Bede miec w sumie w domu tez dwojke dzieciaczkow , to tez bede sie starac miec duzo ruchu :)

Co do imienia to wybralismy Julia :)

magdalena lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia spokojnie, na prawde az tak wazny jest dla Ciebie wyglad? Wiadome ze kazdy ma wlasne uwarunkowania biologiczne i kazda z nas chcialaby szybko wrocic do 'formy' ale zachodzac w ciaze chyba kazdy liczy sie z tym, ze waga moze isc w gore! Zrzucenie moze zajac tez roznie od 1 dnia, do nawet do roku! Z kazda mozliwoscia trzeba sie liczyc, bo na prawde roznie moze byc. A lepiej puki co nie odmawiac dziecku, bo skoro ma sie na cos ochote, to najlepiej to zjesc.

Takie jest moje zdanie. Ja zaczynalam z duza waga, aktualnie mam +10-11kg. Jak dla mojej wagi to jest duzo, ale moim priorytetem jest zdrowie malucha i jego dobre samopoczucie, a jesli takie zapewni mu cos czego nie powinnam jesc, trudno!:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ