KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Elle oczywiscie! Ja jestem za toba, ale zdarza sie malo ruchliwy dzien, to normalne, maluch teraz duzo spi i nie mozna wymagac zeby byl 24h w ruchu! A jak sie martwisz, to poloz sie spokojnie zjedz smakolyka i puknij w brzuch u mnie ti dziala, ale tez nie zawsze. A jak nie czujesz ruchow przez caly dzien to lepiej jedz na ip, niech sprawdza co i jak!
-
Moja mała raz sie rusza cały dzień i prawie całą noc a potem mam dłuższą przerwe.
Wczoraj w szkole rodzenia było na temat kąpieli i kosmetyków. Położna polecała całkiem innego niż ja miałam zamiar uzywać. Powiedziała że już nie ma dobrych oliwek, że kosmetyki najlepsze i najtańsze z ziaji i z tego co mówiła to chyba trzeba miec z 10 różnych rzeczy. Zgłupiałam normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 11:42
-
Elle - mój mały też tak miał ostatnio. Mało co się ruszał przez 6 dni. Jak ruszył się popołudniu, to przez całą dobę nic. Teraz maluchy mogą się już raczej przeciągać - mój synuś wyciąga nóżki i czuję jak mnie łaskocze po żebrach. Kopie już rzadziej. U mnie cukierki, kawa nic nie dały, przekręcanie się z boku na bok też. Widocznie jakoś więcej wówczas spał. Kiedy czułaś ostatni ruch?
-
Mój nie jest non stop aktywny ale ma swoje godziny np. 4 rano
czasem się budzę bo to są harce normalnie brzuch mi wtedy skacze!
dzięki dziewczyny ciekawe co mi doktorek powie i co zleci teraz do zbadania :)będę dziś ważona no ciekawe ale robi mi się cieżkowięc pewnie jakieś kg się pojawiły....
fizjo puszka toffi mniamtak na dobicie kilogramów he he he
aga8787 pamiętaj ile ludzi tyle opinii ja stosuje minimalizm co za duzo to nie zdrowoi chyba będę się trzymała np. biały jeleń itp.
a i tak dziecko samo zweryfikuje co mu bedzie pasiło
jejku słońce wychodzi jak dobrze bo taka jakaś do d...y jestem ;/Joala lubi tę wiadomość
-
U nas też słoneczko świeci ładnie:-) Ale ja to mogłabym spać i spać i oczy same mi się zamykają. Jak dobrze, że mam teraz mamę do pomocy i zajmuje się Konradem. Ja mogę albo odpoczywać
, albo napisać coś do mojej pracy.
Chciałabym dzisiaj na małe zakupy (samochodem oczywiście) wyskoczyć z mamą, ale zobaczę czy mi pozwoli ruszyć się z domu:-P
Mój synuś sporo się rusza i ma takie swoje ulubione pory aktywności. Zawsze rano ok. 7 daje znać o sobie i wpycha się w żebra mamusi;-) i później w ciągu dnia odzywa się co jakiś czas, i wieczorem jak już leżę to też fika. Akurat ruchami nie muszę się martwić
Jejciu, ale martwię się o to moje Maleństwo, żeby siedział w brzuszku jak najdłużej:-)
I Wam dziewczyny też życzę wszystkiego dobrego i leżcie, i odpoczywajcie ile tylko możecie, i trzymam kciuki za wszystkie wizyty - oby same dobre wieści:-)
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
Magdalena, nadal jej nie ma. Pare razy juz mielismy telefony ze ja zlapali, ale niestety. Teraz jestem na tropie, ze ja trzymaja w domu, kobieta ma mi dac znsc jak ja wypuszcza. Ale widocznie domyslili sie, ze sie tam krecimy i jej nie wypuszczaja nawet, ale jestem pelna nadzieji ze sie mimo tsk dlugiegoczasu sie znajdzie.
Patulla, jesli bedziesz robic nic, to na pewno bedzie wszystko dobrze, a na malucha w rezultacie nie bedziesz sie mogla doczekac!magdalena lubi tę wiadomość
-
No zastanawiam sie dlaczego, ale nie jestem pewna ze to ona i nie wiem dokladnie ktory dom, wiec musze cierpliwie czekac na wiesci od tej pani. Jednak wole ja odzyskac niz myslec o intencjach ludzi.Wazne zebym ja tu miala przy sobie. Reszta to juz zycie;)
-
A ja byłam na zakupach i w biedronce kupiłam piękną ramkę na zdjęcia do pokoju Eweliny różowa, taka długa na 5 zdjęć, za 15 zł bo mam zamiar włożyć tam cztery zdjęcia z USG chronologicznie
i na koniec jako piąte zdjęcie Ewci po urodzeniu myślę że ciekawie to będzie wyglądało
Bea_tina, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
madzia- hehe trzeba korzystac z ost tygodni kiedy wolno jesc...bez wyrzutów. Nie martwie sie kg...w miesiac po porodzie wrociłam do swojej wagi a nawet mniejszej. dziecko wysysa hehe
daj znac po wizycie:*
mirka- swietny pomysł z tymi zdjmoge spapugowac???
co dzis robicie na obiadek???
wiecie co...stwierdziłam ze musze wynaleźć jakies obiady badziej bez miesne....za duzo tego miecha w jadlospisie moich chlopaków (ja nie jem...)
macie jakies fajne przepisy???rozpatrze kazda ewentualnosc
-
Dziewczyny moja mała dziewczynka też się juz tylko gramoli nie bryka jak wcześniej i już nie fika koziołków, czasem rytmicznie puka zawzięcie jakby coś tam sobie znalazła do zabawy
Spokjnie nie martwcie się na zapas dzieciaczki więcej teraz śpią i zbierają siły na powitanie tego świata
i nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 16:22
-
jola ja tylko mam nadzieje ,ze młody nie bedzie buszowal po nocach jak teraz od 20 wlancza mu sie chyba ADHD z przerwami i do 23 buszuje na godzine cisza i znow odnowa az czasami do 4 nad ranem ,a co to bedzie na swiecie ,az sie zastanawiam jak ja go ujazmie hehehehehe w maju sie zobaczy
-
fizjo wrote:madzia- hehe trzeba korzystac z ost tygodni kiedy wolno jesc...bez wyrzutów. Nie martwie sie kg...w miesiac po porodzie wrociłam do swojej wagi a nawet mniejszej. dziecko wysysa hehe
daj znac po wizycie:*
mirka- swietny pomysł z tymi zdjmoge spapugowac???
co dzis robicie na obiadek???
wiecie co...stwierdziłam ze musze wynaleźć jakies obiady badziej bez miesne....za duzo tego miecha w jadlospisie moich chlopaków (ja nie jem...)
macie jakies fajne przepisy???rozpatrze kazda ewentualnosc
A dużo przytyłaś w pierwszej ciąży i czy miałaś jakąś dietę /ćwiczyłaś ?? ja już jestem + 15kg i boję się ,że nie zrzucę tego tak szybko jakbym chciała . Na pewno bd ćwiczyć + dieta ale nie będę przeginać ze względu ,że chce karmić naturalnie Małą .fizjo lubi tę wiadomość
-
nusiaa- w pierwszej ciąży byłam b. aktywna.(praca, studia...praktyki)Jestem fizjoterapetką- ale bez przesadyzmu dbałam o ruch.
przytyłam 12kg bez jakis groszy.
teraz oszczedzam sie jak moge;/ przez te szyjke co nie chce trzymac. zatem pewnie trudniej bedzie wrocic do formy-ale przy dwojce szkrabow pewnie nie bedzie z tym problemuzakupiłam juz podwojny wozek...więc szykują się nam długalaśne spacerki :-)a że moja firma jest ok 3 km od mieszkania....to bede tam dreptac namiętnie,heheh
nie martw się!!!teraz najwaznijesze zeby Malutka była zdrowa!!!jakie imię wybrałaś??? -
Nusia spokojnie, na prawde az tak wazny jest dla Ciebie wyglad? Wiadome ze kazdy ma wlasne uwarunkowania biologiczne i kazda z nas chcialaby szybko wrocic do 'formy' ale zachodzac w ciaze chyba kazdy liczy sie z tym, ze waga moze isc w gore! Zrzucenie moze zajac tez roznie od 1 dnia, do nawet do roku! Z kazda mozliwoscia trzeba sie liczyc, bo na prawde roznie moze byc. A lepiej puki co nie odmawiac dziecku, bo skoro ma sie na cos ochote, to najlepiej to zjesc.
Takie jest moje zdanie. Ja zaczynalam z duza waga, aktualnie mam +10-11kg. Jak dla mojej wagi to jest duzo, ale moim priorytetem jest zdrowie malucha i jego dobre samopoczucie, a jesli takie zapewni mu cos czego nie powinnam jesc, trudno!