WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ja tez mam dzis problem z cisnieniem. Tyle ze ja juz sie szprycuje. A leze i prawie sie nie ruszam a mam 130/80 takze granica;/ wydaje mi sie ze to przez pogode moze? Znowu cos zrobilas nie pomich mysli??:( bardzo dlugo czekasz na wizyte:( ja licze zemjuz bede miala co 2 tygodnie, ale to sie okaze;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tu jestem chyba staruszka mi we wrześniu stuknie 28lat...masakra

Bea_tina lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - nie wiem czy nie po myśli... Za późno napisałam smsa jak wizyta, a tak ogólnie to ładnie siostra musiała na mnie i męża nagadać, bo dziś już mi się oberwało od mamy, że siostrze przykro, bo podobno jak chciała powiedzieć nam o płci dziecka, to uciekliśmy. Kurcze, nic takiego nie miało miejsca! Jak powiedziałam mężowi to aż się wkurzył. Raz tylko do mnie przyszła, ale rozmawiałam przez tel., więc poszła. To wszystko. Powiedziałam więc mamie, że nie rozumiem: co to siostra księżna Kate, że musi to jakoś oficjalnie ogłaszać skoro mama była nieupoważniona? Może niech poda informację do Polskiej Agencji Prasowej! Ja jak dowiedziałam się o płci i powiedziałam mamie przez tel., to zanim dojechaliśmy wiedzieli wszyscy i wtedy nie trzeba było upoważnienia. Dziś się też dowiedziałam, że podobno jej nie pogratulowałam ciąży - no tak, po co siostra ma mówić prawdę, skoro mamy nie było wówczas kiedy to zrobiłam. A w zasadzie to wszystko moja wina itp. Głowa mnie w pewnym momencie tak rozbolała, że zrobiło mi się słabo.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    to ja tu jestem chyba staruszka mi we wrześniu stuknie 28lat...masakra

ty staruszka co ja mam powiedzieć !!!!!!!! ja to wtedy Babcia jestem 34 w tym roku buuuuuuuuuu

agata86, ALAALICJA lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nono betina wasze cisnienia nie za fajne .....
    moje zawsze 116/72 lub ciut mniej ale nigdy wiecej :-)

hehehe ta Starość mnie konserwuje dobrze ;-)

agata86 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

ja nie uzywałam sudokremu...dostałam jakies probki w szkole rodzenia a potem w szpitalu jka sie urodził syn...i ten krem był jakis taki...ciezkoz mywalny ze szok. za to na pierwszejw izycie patronazowej polozna polecila nam termetiol(taki krem koloru blado brązowego)na wszelkie odparzenia. jest swietny i stosuje do dzis w awaryjnych sytacjach.

natalinka- o raaajuu.....wspolczuje. domyslam sie ze ciezko się nie angazowac w zycie rodzinne...ale odpusc sobie maksymalnie....bo i tak nic nie zwojujesz sama przeciw calej armi...:*

Widze ze wszystkie jestesmy z podobnego przedzialu wiekowego :-) hehe Wy moje staruszki:*

nie mogę się doczekac juz czwartku...do mojej wizyty :-) hehe w srode znowu wielkie golenie....mój maż juz się cieszy :-) się napatrzy heheh :-P

dobrej nocki:*

Limerikowo, agata86, natalinka lubią tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo zazdroszczę , mnie lekarz całkowicie zabronił golenia się do końca ciąży :( czuję się okropnie ale co mam zrobić .. Stwierdziłam ,że jutro na wizycie zapytam się czy już mogę bo według mojego kalkulatora i zgodnie z tygodniem ciąży termin mam na 24.kwietnia a pierwszy termin który mi obliczył był na 09.maj ..

cab360a44b.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodzieniaszki z Was:-) ja w tym roku 31 wiosenek zalicze:-)

mychowe, natalinka lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to rozpiętość wiekową mamy niezłą, nawet nie wiedziałam:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym roku (oj, musiałam chwile pomyśleć;) ) skończę 32 lata, wiec same młode mamy tu są :) Na szczęście jak mala się urodzi, to jeszcze będę miała 31 :)

Miałam dziś usg i muszę się pochwalić okazałym sloniatkiem, który rośnie u mnie w brzuchu.. wszystkie wymiary mieszcza się w górnej granicy normy i mala ma w przybliżeniu 2258 gram:) Byłam w szoku, że ma już ponad 2kg :)
    No i ładnie już główka w dol obrocona :)

Zaczynam się obawiać, że ubranka dla noworodka mogą być za małe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 22:49

Bea_tina, Limerikowo, aga8787, natalinka, Miriam, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to widzę, że równolatki jesteśmy :) Super, że z Kubusiem tak dobrze :) Twoja siostra musi być strasznie zakompleksiona, skoro ciągle chce być "na świeczniku" trochę skromności i pokory przydaje się w życiu, i kiedyś może się sparzyć na tym. Najważniejsze, że synuś zdrowy :)Natalinka a nie myślałaś o wkładzie do wózka, który sprawia ze w środku jest bardziej miękko? bo przy mnie kobitka takie coś kupowała i to ma miejsce żeby szelki przełożyć potem można to przełożyć czy do fotelika czy też nosidełka

Fizjo wybacz moją nieobecność, ale dużo się u mnie dzieje, pakowanie całego majdanu, przeprowadzka na większe mieszkanie, przygotowywanie pokoiku dla młodej od razu, kończenie zakupów dla młodej, robienie jedzenia dla 6 facetów- kolegów męża co pomagają w przeprowadzce i odświeżaniu mieszkania. A ja w swoim żywiole, bo w końcu mogę się ruszać ostatni miesiąc w domu to było piekło, ale w końcu wracam do świata :)

Dziś jeszzcze byłam na wizycie młoda waży 2144 g, podniosła się, ale wciąż głowką w dół, ale wszystko na swoim miejscu jest, ja przybrałam 9 kg jeszcze został mi jeden kg do wykorzystania :) i podobnie jak synek Natalinki rączką buźke zasłoniła i jedynie pokazała swoje uszko :) Ja na wizytach u lekarza dostaje takie walizeczki z próbkami i gratis butelką i smoczkiem i tam mam próbki sudocremu, ale używać go będę tylko przy odparzeniach, przy zwykłej zmianie pieluszki mam inny krem o bardziej lekkiej konsystencji :)

Niunia jak u ciebie? jak sie czujesz? jak córcia?

GRATULACJE Z OKAZJI UDANYCH WIZYT DZIEWCZYNY :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 13:59

Bea_tina, mychowe, Limerikowo, aga8787, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rozpietosc wiekowa to ja zwieksze na tym watku, w koncu maja skoncze 35latek i mam nadz ze dostane extra prezent czyli corcie
    bedziem obie majowe panny jak trza hi hi
    no gdyby nie klopoty to bylabym juz szczesliwa mamuska 2013 w styczniu lub pazdzierniku..zycie
    21go mam kolejny scan, podczytuje za to wage Waszych Malenstw bede potem porownywac
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

mychowe, aga8787, Bea_tina, agata86, magdalena lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo Małolaty wstawać Babcia budzi ;-)
    dzień dobry wszystkim i słonecznego dnia życzę :-)

agata86, mychowe lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z rana:-)
    Pobudka o 6:15 razem ze Słoneczkiem, więc nie ma mowy o długim leżakowaniu. A o 7 byłam już z Małym na pobranie krwi - dzielny ten mój synuś;-)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś szykuje sie kolejny piękny dzień:) Będzie trzeba to koniecznie wykorzystać spacerkowo:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do soboty ma być piękna pogoda przynajmniej tutaj moich okolicach takie zapowiedzi słyszałam wczoraj.Jeśli ktoś jeszcze nie zrobił prania to jest super czas teraz na to bo pięknie sobie wyschnie przy takiej pięknej pogodzie.Hehe mój mąż chodzi mi codziennie rano po pieczywko i pączki normalnie jak nigdy a ja sobie leżę pod kołderką :-) .Już nie mogę doczekać się jutrzejszego dnia kiedy zobaczę moją małą księżniczkę ,licze na to że wszystko będzie w porządku na szczęście mój mąż ma dzień wolny więc nie będę wtedy sama a tego trochę się bałam.Moja mama w szpitalu ma nocny dyżur więc jutro już jej nie będzie kiedy będę mieć badanie gdyby nie mój mąż zapewne chyba bym zwariowała albo bym ublagala mamę żeby jak zejdzie z dyżuru czekała na mnie tylko szkoda ją męczyć do godziny jedenastej po całej nieprzespanej nocy.Mam nadzieję że zima już nie wróci jest tak pięknie i oby w maju było cieplutko to będziemy z moim dzieciaczkiem siedzieć na dworku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 10:42

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala z tego co sledze prognozy, to u nas na południu od soboty ochłodzenie:( deszcz, deszcz ze sniegiem:( licze, ze to tylko na chwile i pozniej znowu sloneczko:) ale nie ukrywajmy, nie mamy wplywu na pogode, takze trzeba brac ci daja:-) kurcze dzis sie okaze, czy małż dostanie urlop! Fajnie by bylo! Spedzilibysmy troche czasu tylko we dwojke, puki jeszcze mizemy:) no i czeka go malowanie mieszkania, czym jest oczywiscie zachwycony hihi:-)

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

niusiaa czemu Ci zabronił golenia...??

mychowe- nono piękna waga dzieciątka :-) jestem ciekawa ile moje już waży...
    a ubranka fakt mogą byc przy maławe ,heheh. moj mial 57,5 cm przy urodzeniu...i te najmniejsze byly takie obciscle ze nie chodzil w nich prawie wcale :-P

bemommy- nooo witaj Sloneczko:* wreszcie jestes!! ooo to faktycznie masz sporo na głowie...ale to fajnie szybko Ci zleci to porodu bez zbednego myslenia :-P

a co to za limity w przybieraniu na wadze,heheh??:-)

Limerikowo- :*

kaja- jaka babcia??? ja CI dam zaraz babcie:*

patulla- pobranie krwi u synka czy u Ciebie?
    cos sie dzieje??

wszystkiem dobrego dnia:***
    ide robic fasolke po bretonsku...na specjalne zyzcenie meza :-P
    a wiecie wczoraj...byl dzien mezczyzny :-))) ja oczywiscie zapomnialam...ale mama była u mnie i poposilam zeby kupial mi czajnik dla meza...bedzie mial do biura nowy :-) ucieszył się:-)

buziaki:*

Limerikowo, Kaja, mychowe, bemommy, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, z synkiem byłam. Bo miał jakiś czas temu trochę za niską hemoglobinę i kontrolnie zobaczymy jak teraz, więc nic takiego.

Ja dzień mężczyzny "olałam" - a taka wredna byłam;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patula no snek widzę dzielny po rodzicach :-)

ciekawe jak moj bedzie dzielny bo ja to Panikara jestesm odnośnie pobierania ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ