KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalinka ja tez mam dzis problem z cisnieniem. Tyle ze ja juz sie szprycuje. A leze i prawie sie nie ruszam a mam 130/80 takze granica;/ wydaje mi sie ze to przez pogode moze? Znowu cos zrobilas nie pomich mysli??
bardzo dlugo czekasz na wizyte:( ja licze zemjuz bede miala co 2 tygodnie, ale to sie okaze;)
-
nick nieaktualny
-
Bea_tina - nie wiem czy nie po myśli... Za późno napisałam smsa jak wizyta, a tak ogólnie to ładnie siostra musiała na mnie i męża nagadać, bo dziś już mi się oberwało od mamy, że siostrze przykro, bo podobno jak chciała powiedzieć nam o płci dziecka, to uciekliśmy. Kurcze, nic takiego nie miało miejsca! Jak powiedziałam mężowi to aż się wkurzył. Raz tylko do mnie przyszła, ale rozmawiałam przez tel., więc poszła. To wszystko. Powiedziałam więc mamie, że nie rozumiem: co to siostra księżna Kate, że musi to jakoś oficjalnie ogłaszać skoro mama była nieupoważniona? Może niech poda informację do Polskiej Agencji Prasowej! Ja jak dowiedziałam się o płci i powiedziałam mamie przez tel., to zanim dojechaliśmy wiedzieli wszyscy i wtedy nie trzeba było upoważnienia. Dziś się też dowiedziałam, że podobno jej nie pogratulowałam ciąży - no tak, po co siostra ma mówić prawdę, skoro mamy nie było wówczas kiedy to zrobiłam. A w zasadzie to wszystko moja wina itp. Głowa mnie w pewnym momencie tak rozbolała, że zrobiło mi się słabo.
-
agata86 wrote:to ja tu jestem chyba staruszka mi we wrześniu stuknie 28lat...masakra
ty staruszka co ja mam powiedzieć !!!!!!!! ja to wtedy Babcia jestem 34 w tym roku buuuuuuuuuuagata86, ALAALICJA lubią tę wiadomość
-
hejka
ja nie uzywałam sudokremu...dostałam jakies probki w szkole rodzenia a potem w szpitalu jka sie urodził syn...i ten krem był jakis taki...ciezkoz mywalny ze szok. za to na pierwszejw izycie patronazowej polozna polecila nam termetiol(taki krem koloru blado brązowego)na wszelkie odparzenia. jest swietny i stosuje do dzis w awaryjnych sytacjach.
natalinka- o raaajuu.....wspolczuje. domyslam sie ze ciezko się nie angazowac w zycie rodzinne...ale odpusc sobie maksymalnie....bo i tak nic nie zwojujesz sama przeciw calej armi...:*
Widze ze wszystkie jestesmy z podobnego przedzialu wiekowegohehe Wy moje staruszki:*
nie mogę się doczekac juz czwartku...do mojej wizytyhehe w srode znowu wielkie golenie....mój maż juz się cieszy
się napatrzy heheh
dobrej nocki:*Limerikowo, agata86, natalinka lubią tę wiadomość
-
Fizjo zazdroszczę , mnie lekarz całkowicie zabronił golenia się do końca ciąży
czuję się okropnie ale co mam zrobić .. Stwierdziłam ,że jutro na wizycie zapytam się czy już mogę bo według mojego kalkulatora i zgodnie z tygodniem ciąży termin mam na 24.kwietnia a pierwszy termin który mi obliczył był na 09.maj ..
-
A ja w tym roku (oj, musiałam chwile pomyśleć
) skończę 32 lata, wiec same młode mamy tu są
Na szczęście jak mala się urodzi, to jeszcze będę miała 31
Miałam dziś usg i muszę się pochwalić okazałym sloniatkiem, który rośnie u mnie w brzuchu.. wszystkie wymiary mieszcza się w górnej granicy normy i mala ma w przybliżeniu 2258 gram:) Byłam w szoku, że ma już ponad 2kg
No i ładnie już główka w dol obrocona
Zaczynam się obawiać, że ubranka dla noworodka mogą być za małeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 22:49
Bea_tina, Limerikowo, aga8787, natalinka, Miriam, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość
-
Natalinka to widzę, że równolatki jesteśmy
Super, że z Kubusiem tak dobrze
Twoja siostra musi być strasznie zakompleksiona, skoro ciągle chce być "na świeczniku" trochę skromności i pokory przydaje się w życiu, i kiedyś może się sparzyć na tym. Najważniejsze, że synuś zdrowy :)Natalinka a nie myślałaś o wkładzie do wózka, który sprawia ze w środku jest bardziej miękko? bo przy mnie kobitka takie coś kupowała i to ma miejsce żeby szelki przełożyć potem można to przełożyć czy do fotelika czy też nosidełka
Fizjo wybacz moją nieobecność, ale dużo się u mnie dzieje, pakowanie całego majdanu, przeprowadzka na większe mieszkanie, przygotowywanie pokoiku dla młodej od razu, kończenie zakupów dla młodej, robienie jedzenia dla 6 facetów- kolegów męża co pomagają w przeprowadzce i odświeżaniu mieszkania. A ja w swoim żywiole, bo w końcu mogę się ruszać ostatni miesiąc w domu to było piekło, ale w końcu wracam do świata
Dziś jeszzcze byłam na wizycie młoda waży 2144 g, podniosła się, ale wciąż głowką w dół, ale wszystko na swoim miejscu jest, ja przybrałam 9 kg jeszcze został mi jeden kg do wykorzystaniai podobnie jak synek Natalinki rączką buźke zasłoniła i jedynie pokazała swoje uszko
Ja na wizytach u lekarza dostaje takie walizeczki z próbkami i gratis butelką i smoczkiem i tam mam próbki sudocremu, ale używać go będę tylko przy odparzeniach, przy zwykłej zmianie pieluszki mam inny krem o bardziej lekkiej konsystencji
Niunia jak u ciebie? jak sie czujesz? jak córcia?
GRATULACJE Z OKAZJI UDANYCH WIZYT DZIEWCZYNYWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 13:59
Bea_tina, mychowe, Limerikowo, aga8787, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość
-
a rozpietosc wiekowa to ja zwieksze na tym watku, w koncu maja skoncze 35latek i mam nadz ze dostane extra prezent czyli corcie
bedziem obie majowe panny jak trza hi hi
no gdyby nie klopoty to bylabym juz szczesliwa mamuska 2013 w styczniu lub pazdzierniku..zycie
21go mam kolejny scan, podczytuje za to wage Waszych Malenstw bede potem porownywac
mychowe, aga8787, Bea_tina, agata86, magdalena lubią tę wiadomość
-
Do soboty ma być piękna pogoda przynajmniej tutaj moich okolicach takie zapowiedzi słyszałam wczoraj.Jeśli ktoś jeszcze nie zrobił prania to jest super czas teraz na to bo pięknie sobie wyschnie przy takiej pięknej pogodzie.Hehe mój mąż chodzi mi codziennie rano po pieczywko i pączki normalnie jak nigdy a ja sobie leżę pod kołderką
.Już nie mogę doczekać się jutrzejszego dnia kiedy zobaczę moją małą księżniczkę ,licze na to że wszystko będzie w porządku na szczęście mój mąż ma dzień wolny więc nie będę wtedy sama a tego trochę się bałam.Moja mama w szpitalu ma nocny dyżur więc jutro już jej nie będzie kiedy będę mieć badanie gdyby nie mój mąż zapewne chyba bym zwariowała albo bym ublagala mamę żeby jak zejdzie z dyżuru czekała na mnie tylko szkoda ją męczyć do godziny jedenastej po całej nieprzespanej nocy.Mam nadzieję że zima już nie wróci jest tak pięknie i oby w maju było cieplutko to będziemy z moim dzieciaczkiem siedzieć na dworku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 10:42
-
Joala z tego co sledze prognozy, to u nas na południu od soboty ochłodzenie:( deszcz, deszcz ze sniegiem:( licze, ze to tylko na chwile i pozniej znowu sloneczko:) ale nie ukrywajmy, nie mamy wplywu na pogode, takze trzeba brac ci daja:-) kurcze dzis sie okaze, czy małż dostanie urlop! Fajnie by bylo! Spedzilibysmy troche czasu tylko we dwojke, puki jeszcze mizemy:) no i czeka go malowanie mieszkania, czym jest oczywiscie zachwycony hihi:-)
Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
hej
niusiaa czemu Ci zabronił golenia...??
mychowe- nono piękna waga dzieciątkajestem ciekawa ile moje już waży...
a ubranka fakt mogą byc przy maławe ,heheh. moj mial 57,5 cm przy urodzeniu...i te najmniejsze byly takie obciscle ze nie chodzil w nich prawie wcale
bemommy- nooo witaj Sloneczko:* wreszcie jestes!! ooo to faktycznie masz sporo na głowie...ale to fajnie szybko Ci zleci to porodu bez zbednego myslenia
a co to za limity w przybieraniu na wadze,heheh??
Limerikowo- :*
kaja- jaka babcia??? ja CI dam zaraz babcie:*
patulla- pobranie krwi u synka czy u Ciebie?
cos sie dzieje??
wszystkiem dobrego dnia:***
ide robic fasolke po bretonsku...na specjalne zyzcenie meza
a wiecie wczoraj...byl dzien mezczyzny)) ja oczywiscie zapomnialam...ale mama była u mnie i poposilam zeby kupial mi czajnik dla meza...bedzie mial do biura nowy
ucieszył się
buziaki:*
Limerikowo, Kaja, mychowe, bemommy, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość