WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala brak złych wiadomości, to super wieści;) gratuluje! No i juz mała nie taka mala fiu fiu:-)

A ja w przypływie energii umylam 3 z 4 okien, balkonowe juz zostawilam małżowi;) ale jestem z siebiedumna, jedynie do wieszania firanek zaangazowalam siostre, bo sama sie balam jednak;)
    Teraz relaks i dalej kopytkowo;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie brak złych wiadomości to bardzo dobra wiadomość :-) Strasznie się cieszę.
    No jest już spora ta moja Hania:-) a tyle do końca jeszcze zostało ,oby nie była jak tatuś 5kg bobaskiem bo za nic jej nie urodzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 15:05

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza. Jest o tyle dobrze, że nie jest gorzej. Zachwycony nie jest mój lekarz, ale mogę być w domu. Uff...

Bea_tina, agata86, aga8787, Kaja, ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra , jak Wam mija marzec ? bo mnie jakos sie bardzooo ciagnie .. Chcialabym zeby byla polowka kwietnia juz . Przynajmniej nie bede musiala sie przejmowac czy np. nie za malo sie Mała dzis ruszala itp :( pod koniec jakas depresja ciazowa mnie dopada chyba ..

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patula to chociaz tyle ,ze mozesz zostac w domu :)

cab360a44b.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny chce mi się kwietna już :-)

mychowe lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- co to za smutaśny humorek???

daje sobie reke odciac ze za rok dwa o tej porze bedziesz tesknic za czasem gdy nosiłas maluszka w brzuszku:*

bea-tina-kiecuszka fajna-polecam :-) wzielam kolor grafitowy. po wyprasowaniu jej i zalozeniu szpilek-laska ze mnie ze hoho :-) hehe

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, Patulla - dobre wieści :) Gratuluję w miarę udanych wizyt ;)
    Błagam Was o pomoc, bo już normalnie głupieję przy tych zakupach, a nie mam kogo zapytać. Jaki kocyk kupujecie: akrylowy, pluszowy (gruby, tłoczony - w sumie to początek maja i może być różne), czy jakiś z mikrofibry? Który najlepszy? Myślałam, by kupić z mikrofibry, a nie wiem czy na początek nie będzie zbyt cienki.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo pod koniec ciazy wariuje bo boje sie , ze cos moze pojsc nie tak .. rowniez jesli chodzi o te ruchy ;/..

cab360a44b.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Masakra , jak Wam mija marzec ? bo mnie jakos, ż sie bardzooo ciagnie .. Chcialabym zeby byla polowka kwietnia juz . Przynajmniej nie bede musiala sie przejmowac czy np. nie za malo sie Mała dzis ruszala itp :( pod koniec jakas depresja ciazowa mnie dopada chyba ..

Nusiaa - mam dokładnie to samo. Marzec mi się dłuży i myślę, że dopiero w kwietniu będzie szybciej czas mijał. Generalnie niczego nie chcę przyspieszać, ale moja mała jest tak nieruchliwa, że się stresuję czy wszystko w porządku i tylko z tego względu chciałabym, żeby mała była na świecie...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wessss no Matka nie wariuj z Twoja Córka wszystko gra i buczy ona poprostu juz ma mało miejsca ejj albo spi bo ile jej tam zostalo do wyjscia korzysta z domku :-)

Nusiaa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na Marzec mam propozycję bo mam to samo dni tyg mi sie juz merdaja i nie moge patrzec na ten marzec i moja propozycja wyrwac kartkę i ustawic juz na Kwiecien !!!!!!!!!!! JA już to zrobiłam bo mnie wkurzył dzis ten dzien ehhhh wrrrrr wsztystkim wmawiam ,ze to czwartek ,a brat dzwoni i mówił eje Lalka Tobie ta ciaża na mózg padła i na dni ktore sie mieszaja.......... i no posunełam kartkę z Marca ,a co !!!

Nusiaa, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo własnie czekałam na wiadomość:D Miałam właśnie pisać, czy może już ją dostałaś;P A nie ma zbyt głębokiego dekoltu? bo Ja cycata, a nie lubie tego eksponować;P

natalinka ja mam dwa kocyki polarkowe i jeden kupie akrylowy. Niby będzie wiosna itp, ale zawsze lepiej mieć w zanadrzu;P

Mnie sie puki co marzec nie dłuży(odpukać!) A mam sporo czekania, bo jutro wizytka(nareszcie!), za tydzień 19 prenatalne! I zaczyna się sezon urodzinowy, od jutra pierwszy mój tata:)

Dziewczyny, martwić się przestaniemy dopiero chyba po śmierci, także teraz, puki maluchy odczuwają nasze emocje starać się mimo wszystko cieszyć naszym stanem! I to już! Bo będzie lanie!

fizjo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaa- wiem wiem...ja tez sie stresuje:* a jaki porod planujesz??? mama albo partner beda przy Tobie??a moze jakas wykupiona polozna??zeby czuc sie pewniej :-)
    ja zaklepałam mame i polozną i czuje sie jako tako bezpecznie...ale fakt ulge poczuje jak juz bedzie po wszystkim :-)

natalinka- ja mam...chyba 5 kocyków....prezenty odwiedzajacych.hehe. Najbardziej przypasował mi polarowy- (rodzilam tez w maju) ale uzywalam go dopiero pozniej....bo tak to tylko pieluszką (bywalo ok 30stopni ciepla wtedy).

kaja- wariatko,hehe :-)grunt to pozytywne myslenie:*

a ja sie boje....ale wojny....oswirowac idzie jak sie oglada tv :(((((
    ma ktos podobne odczucia???

Bea_tina, Kaja lubią tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina- hehe-tez sie obawiałam tego dekoldu :-P ale jest ok. tej modelce to chyba specjalnie tak wywineli dekold ,hehe. mnie sie bardzo podoba....akurat tak na dwa mc a potem to moge ja przerobic nawet na scierki. prac chyba tylko trzeba recznie bo moglaby sie rozciagnac, tak na moje oko.

a mnie gin przelozyl wizyte na piatek...buuuuu.no ale ok-i tak go uwielbiam,hehe :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:

a ja sie boje....ale wojny....oswirowac idzie jak sie oglada tv :(((((
    ma ktos podobne odczucia???

przez to wszystko zaczęłam oglądać wiadomości, jak o tym myśle to mnie aż zimne poty ze strachu oblewaja:( Mam nadzieje, że te samce się ogarną i nie będzie większego zagrożenia:(

fizjo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina- mam podobne reakcje...aczkolwiek biore pod uwage emigracje w kazdej chwili....
    nie ma nic gorszego chyba jak wojna:(((((((

a zamowilam dzisiaj tutaj posciel:najbardziej mnie przekonali :-)

http://allegro.pl/remi-5el-posciel-do-kolyski-100-baw-nowe-wzory-i4037104491.html

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o emigracji nie myśle, niestety, nie jestem w stanie wszystkiego zostawić i odejść, liczę, że konflikt się jednak załagodzi:( OBY!!!

Pościel super!

My dziś mówiliśmy o zamawianiu wózka(już wybrany), i oczywiście za moją namową, jednak kupimy zestaw z bazą izofix. 200 zł różnicy, ale w sumie bezpieczeństwo malucha chyba jest bezcenne:) Oby się oczywiście nie przydało, ale może lepiej mieć niż później pluć sobie w twarz;P

Kurcze, ja to chyba zaraz ide spać, tak mi się już oczy kleją, że masakra!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina...mnie tez byłoby/bedzie opuscic wszystko... tu mam firme mieszkanie...rodzine.... Ale w obliczu wojny to wszystko przestaje miec chyba znaczenie....liczy sie tylko bezpieczenstwo tych najblizszych...
    wyrobilam Małemu juz dowód...Wszystko sie moze zdarzyc....choc jestem optymistką....to historia pokazała ile te sojusze sa warte;/

pokaz linka wozeczka :-)

my juz wozek mamy w piwnicy...i tylko czeka na pierwsze spacerki :-) takim podwojnym wozem to bedzie szalenstwo,hehe :-)

nooo i opuszczasz mnie???idz idz lulac :-))widac organizm tego potrzebuje :-P

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee jeszcze nie ide spac! Ale oczy sie kleją, wole nie kusić losu bo później obudze się o 3 i super bym miała;P

link do wózka:
    http://allegro.pl/wozek-2014-camarelo-carera-4w1-baza-isofix-8xgrat-i4052304025.html
    Kolor 17(szaro-żółty)

agata86 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ