KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ALAALICJA wrote:OOOOOOOO widzę, że my termin podobny mamy :)niestety wózek też jeszcze nie kupiony.Ale wyprawka juz komodę powoli zapełnia:)Damy radę
ja ubranka to mam na szczescie ale wozka jexzcze nie wiem, ze w sumie jeszcze troszke czasu jest na ten zakup ale wolalabym go juz miec:-)
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
magdalena wrote:no mamy podobny
ja ubranka to mam na szczescie ale wozka jexzcze nie wiem, ze w sumie jeszcze troszke czasu jest na ten zakup ale wolalabym go juz miec:-)
Dokładnie:) Jeszcze trochę czasu jest, ale z drugiej strony przydałoby się chociaż coś wybrać.magdalena lubi tę wiadomość
-
hejka mamuśki!
Ja dziś bardzo sympatycznie przespana noc! Aż jestem w szoku, bo dziś wizyta, a przed zazwyczaj jest mega stres;P a tu taka miła niespodzianka:)
Także szybkie śniadanko i jade, bo parę rzeczy mam jeszcze do załatwienia, więc trochę mi zejdzie:)
Miłego słonecznego dnia!!!aga8787 lubi tę wiadomość
-
LISTA 33 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAMUSI 2014
STAN:
13 dziewczynek
15 chłopców
5x płeć nieznana
1.kasienka82 16 kwiecień 2014r SYNUŚ Michaś
2.eg 26 kwiecień 2014r CÓRCIA
3.Elle 28 kwiecień 2014r CÓRCIA
bemommy 30 kwiecień 2014r CÓRCIA
niunia 30 kwiecień 2014r CÓRCIA Lea Theodora
patulla 3maj 2014r SYNUŚ Kacper
Nusiaa 04 maj 2014r CÓRCIA
magdalena 05 maj 2014r SYNUŚ Oluś
aisa 06 maj 2014r
mamafasolki 07 maj 2014r SYNUŚ
mychowe 07 maj 2014r CÓRCIA Liliana Sophie
aga8787 07 maj 2014r CÓRCIA Hania
pipi26 07 maj 2014r CÓRCIA Pola
sasza20 08 maj 2014r SYNUŚ Filipek
Yvone 09 maj 2014r
Dorjana 09 maj 2014r SYNUŚ
Joala 10mja 2014r CÓRCIA Hania
filipinka 10 maja 2014r SYNUŚ Tomek
parfaite 11 maj 2014r
slonkozusa 12 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj
natalinka 13maj 2014r SYNUŚ Jakub Karol
fizjo 15 maja 2014r CÓRCIA Emilia
zozol 15 maj 2014r SYNUŚ
Bea_tina 18 maj 2014r SYNUŚ Łukasz Dominik
agata86 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś
pysia13 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś
Katelin 20 maj 2014r
sabka 20 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj
agi88 21 maj 2014r CÓRCIA Antonina Aleksandra
mirka14 23 maj 2014r CÓRCIA Ewelina
martuska507 24 maj 2014r SYNUŚ
Zancia28 24 maj 2014r
leniuta29 31 maj 2014r CÓRCIA
A mnie tu nie mabuuuuuuuu i becze od rana przez to !!!
-
Jej dziewczyny właśnie usłyszałam że w sobote ma wrócić jednak zima.Mam nadzieję że w maju wiosna już będzie w miarę ciepła.Zaczynam mieć przed porodowego pietra jakoś sobie siebie nie wyobrażam. Moja malutka ma już ponad dwa kilo,aż strach pomyśleć ile będzie miała na finiszu a ja jestem bardzo wąska w biodrach i miednicy w końcu zawsze byłam drobna i przed ciążą ważyłam nawet niespełna 50 kilo.Oj chyba muszę pogodzić się z tym że mój poród nie będzie lekki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 08:40
-
Cześć dziewczyny;-)
Z tego co ja słyszałam to zima tylko na weekend wraca pożegnać się z nami;-) A później już wiosna:-)
Joala jeżeli jesteś bardzo wąska w biodrach a dzidzia będzie dużo to mogą zadecydować o cc.
Ja się piszę na początek listy na porodówkęDo terminu pewnie nie dotrwam, więc będę jedna z pierwszych:-)
Joala, magdalena lubią tę wiadomość
-
No u nas sytuacja z terminem porodu też nie jest do końca jasna. Na początku ciąży przeszliśmy swoje.
Leżałam na operacyjnej ginekologii z ciążą pozamaciczną,mieli mi usuwać jajowód laparoskopowo bo tam ona tkwiła.Po chyba 5 dniach zrobili mi kontrolne usg i wyszło że mała się przesunęła i zagnieździła gdzie trzeba.Cudem po prostu cudem gdyż była już spora bo sporo tkwiła.Potem okazało się że rozwija się dobrze ale jest ze 2 tygodnie młodsza no i tak jak do tej pory mimo że ostatnie wymiary ma na tydzień starsze więc różnica wieku z wymiarów teoretycznie zmniejsza się do tygodnia.
Termin mój jest nie do końca jasny bo z usg wychodzi na ósmy maj natomiast z om na koniec kwietnia tj ok 20 kwietnia .I tak naprawdę nie wiem na kiedy mam się szykować do porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:09
-
Jola spokojnie schudniemy ze wszystkiego
patula ty sie nie pchaj jako pierwsza na porodowke bo Miriam ma pierwszenstwoja tam ciebie przepuszcze heneheheheeheh , ale spokojnie jeszcze nam zostało okolo 7/8 tyg damy radę
Joala, Nusiaa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Joala wrote:Jej dziewczyny właśnie usłyszałam że w sobote ma wrócić jednak zima.Mam nadzieję że w maju wiosna już będzie w miarę ciepła.Zaczynam mieć przed porodowego pietra jakoś sobie siebie nie wyobrażam. Moja malutka ma już ponad dwa kilo,aż strach pomyśleć ile będzie miała na finiszu a ja jestem bardzo wąska w biodrach i miednicy w końcu zawsze byłam drobna i przed ciążą ważyłam nawet niespełna 50 kilo.Oj chyba muszę pogodzić się z tym że mój poród nie będzie lekki.
Ja też tak mam. Strach, dziwne sny, no i jestem wąska. Waga z przed ciąży to 43 kg. Jak próbuje z meżem porozmawiać, żeby sie trochę uspokoić to on tylko będzie dobrze i koniec rozmowy. A reszta rodziny to tylko na dziecko czeka...Joala lubi tę wiadomość
-
Jola no to z terminem tez mam podobnie na 5 maja mnie teraz wychodzi ,ale gin mówi ,ze może być końcówka kwietnia jupi co mnie cieszy
,ale jak sie potoczy wszystko sie okaże w praniu
Nusiaa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Aga8787 też tak mam że wszyscy czekają na dziecko i czasami mam wrażenie że mam je tylko urodzić, przynieść a oni wszyscy już się nim podzielą i tyle będę je miała ,a że nie mieszkamy na swoim bo nasze lokum się buduje i mieszkamy u męża rodziców to może być nam i im troche trudno. Bo ja chcę mieć swoje dziecko dla siebie i robić po swojemu przy nim i wychowywać po swojemu a jednak może mi to słabo wyjść bo ja jeszcze nie pomyśle dobrze a już wszystko jest rozplanowane z prędkością wiatru .
Ehh.. wiem że dziadkowie chcą dobrze,i może w taki sposób w ich mniemaniu chcą nam pomóc no ale ja bym chciała żeby nie było to tak że będą zawsze pierwsi i będą chcieli podejmować za nas decyzje.Wolałabym mieć możliwość zrobienia po swojemu. To moje pierwsze dziecko i to dla mnie ważne jest bardzo. Wiem że może mają większe doświadczenie i nie chcę ich izolować po prostu chcę aby nie było to natarczywe i żeby w ramach chęci niesienia pomocy zaoferowali ewentualną taką chęc pomocy pytaniem a nie odrazu działaniem, jeśli będę mieć jakieś watpliwości albo zapytam ich o taką pomoc a nie żeby byli na posterunku zaraz za moimi plecami . Nie umniejszajać tym ich doświadczenia związanego z wychowaniem dzieci . Poprostu moim zdaniem dziadkowie powinni załączyć hamulec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:40
aga8787, magdalena lubią tę wiadomość
-
Ja bym z moją tesciową nie wytrzymała ani tygodnia
ona juz tez wszystko planuje i mam wrażenie że najchętniej to mała by sobie wzieła
a jakoś z psem nikt nie chce mi pomóc żeby po porodzie go zabrac chociaż na tydzień
W szkole rodzenia położna nam powiedziała że matka najlepiej rozumie swoje dziecko i wie co mu potrzeba ale jak to wytłumaczyć teściowej
Na pewno nie każda teściowa jest taka jak moja (na szczęście). Ja z moją nie mam najlepszego kontaktu bo wszystkim narzuca swoje zdanie. Np.walizkę mi pozyczyła do szpitala bo stwierdziła że lepiej się do niej spakuje ;/ a to taka najmniejsza walizka i moje tłumaczenie nic nie dało mąż po prostu ją zabrałWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:55
magdalena lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:
patula ty sie nie pchaj jako pierwsza na porodowke bo Miriam ma pierwszenstwoja tam ciebie przepuszcze heneheheheeheh , ale spokojnie jeszcze nam zostało okolo 7/8 tyg damy radę
Ja się nie pcham, ale moje dziecko tak:-), ale wiem jak się czuję i wiem jak przy pierwszym dzieciaczku się skończyło (miesiąc szybciej się urodził), a sytuacja była podobna. Teraz jak jeszcze miesiąc pochodzę to już będzie w terminie i mogę rodzićI fajnie mieć maluszka przy sobie:-)
Kaja lubi tę wiadomość
-
Joala wrote:No u nas sytuacja z terminem porodu też nie jest do końca jasna. Na początku ciąży przeszliśmy swoje.
Leżałam na operacyjnej ginekologii z ciążą pozamaciczną,mieli mi usuwać jajowód laparoskopowo bo tam ona tkwiła.Po chyba 5 dniach zrobili mi kontrolne usg i wyszło że mała się przesunęła i zagnieździła gdzie trzeba.Cudem po prostu cudem gdyż była już spora bo sporo tkwiła.Potem okazało się że rozwija się dobrze ale jest ze 2 tygodnie młodsza no i tak jak do tej pory mimo że ostatnie wymiary ma na tydzień starsze więc różnica wieku z wymiarów teoretycznie zmniejsza się do tygodnia.
Termin mój jest nie do końca jasny bo z usg wychodzi na ósmy maj natomiast z om na koniec kwietnia tj ok 20 kwietnia .I tak naprawdę nie wiem na kiedy mam się szykować do porodu.zazdroszcze bo mi sie kiedys nie udalo tez. ialam cp, ktora sie umiejscowila w jajowodzie niestety nie udalo sie odratowac go i jestem z jednym ciaza byla na tyle duza ze mnie rozerwala i doszlo do zapaleniz otrzewnej:( ale jestes dowodem ze cuda sie zdarzaja super tak sie ciesze!!!
widze, ze tez macie obawy przed rodzinka, ktora ma juz plany co do opieki nad naszym dzieckiem:-) ja delikatnie powiedzialam, ze dziecko ma mame i tate jesli bedziemy potrzebowac pomocy to damy znac poki co chcemy sami zaczac:-) no i jeszcze mam komfort mieszkam troche kilometrow od rodzinnego miasta;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:48
Joala lubi tę wiadomość