WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    OOOOOOOO widzę, że my termin podobny mamy :)niestety wózek też jeszcze nie kupiony.Ale wyprawka juz komodę powoli zapełnia:)Damy radę:)
    no mamy podobny :-) ja ubranka to mam na szczescie ale wozka jexzcze nie wiem, ze w sumie jeszcze troszke czasu jest na ten zakup ale wolalabym go juz miec:-) :-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no mamy podobny :-) ja ubranka to mam na szczescie ale wozka jexzcze nie wiem, ze w sumie jeszcze troszke czasu jest na ten zakup ale wolalabym go juz miec:-) :-)

Dokładnie:) Jeszcze trochę czasu jest, ale z drugiej strony przydałoby się chociaż coś wybrać.

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    oj ta lista chyba juz nie aktualna co? jak wam sie wydaje?

Pewnie trochę się juz pozmieniało na tej liście. Jak coś to proszę mnie również dopisać:)

07 maj dziewczynka- MARIKA MARIA

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka mamuśki!

Ja dziś bardzo sympatycznie przespana noc! Aż jestem w szoku, bo dziś wizyta, a przed zazwyczaj jest mega stres;P a tu taka miła niespodzianka:)

Także szybkie śniadanko i jade, bo parę rzeczy mam jeszcze do załatwienia, więc trochę mi zejdzie:)

Miłego słonecznego dnia!!!

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LISTA 33 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAMUSI 2014 <3 <3 <3

STAN:
    13 dziewczynek
    15 chłopców
    5x płeć nieznana

1.kasienka82 16 kwiecień 2014r SYNUŚ Michaś <3
    2.eg 26 kwiecień 2014r CÓRCIA
    3.Elle 28 kwiecień 2014r CÓRCIA

bemommy 30 kwiecień 2014r CÓRCIA
    niunia 30 kwiecień 2014r CÓRCIA Lea Theodora <3
    patulla 3maj 2014r SYNUŚ Kacper <3
    Nusiaa 04 maj 2014r CÓRCIA
    magdalena 05 maj 2014r SYNUŚ Oluś <3
    aisa 06 maj 2014r
    mamafasolki 07 maj 2014r SYNUŚ
    mychowe 07 maj 2014r CÓRCIA Liliana Sophie <3
    aga8787 07 maj 2014r CÓRCIA Hania <3
    pipi26 07 maj 2014r CÓRCIA Pola <3
    sasza20 08 maj 2014r SYNUŚ Filipek <3
    Yvone 09 maj 2014r
    Dorjana 09 maj 2014r SYNUŚ
    Joala 10mja 2014r CÓRCIA Hania <3
    filipinka 10 maja 2014r SYNUŚ Tomek <3
    parfaite 11 maj 2014r
    slonkozusa 12 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj <3
    natalinka 13maj 2014r SYNUŚ Jakub Karol <3
    fizjo 15 maja 2014r CÓRCIA Emilia <3
    zozol 15 maj 2014r SYNUŚ
    Bea_tina 18 maj 2014r SYNUŚ Łukasz Dominik <3
    agata86 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś <3
    pysia13 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś <3
    Katelin 20 maj 2014r
    sabka 20 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj <3
    agi88 21 maj 2014r CÓRCIA Antonina Aleksandra <3
    mirka14 23 maj 2014r CÓRCIA Ewelina <3
    martuska507 24 maj 2014r SYNUŚ
    Zancia28 24 maj 2014r
    leniuta29 31 maj 2014r CÓRCIA

A mnie tu nie ma :-( buuuuuuuu i becze od rana przez to !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. czesc wszystkim

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny właśnie usłyszałam że w sobote ma wrócić jednak zima.Mam nadzieję że w maju wiosna już będzie w miarę ciepła.Zaczynam mieć przed porodowego pietra jakoś sobie siebie nie wyobrażam. Moja malutka ma już ponad dwa kilo,aż strach pomyśleć ile będzie miała na finiszu a ja jestem bardzo wąska w biodrach i miednicy w końcu zawsze byłam drobna i przed ciążą ważyłam nawet niespełna 50 kilo.Oj chyba muszę pogodzić się z tym że mój poród nie będzie lekki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 08:40

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;-)
    Z tego co ja słyszałam to zima tylko na weekend wraca pożegnać się z nami;-) A później już wiosna:-)

Joala jeżeli jesteś bardzo wąska w biodrach a dzidzia będzie dużo to mogą zadecydować o cc.

Ja się piszę na początek listy na porodówkę:-P Do terminu pewnie nie dotrwam, więc będę jedna z pierwszych:-)

Joala, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas sytuacja z terminem porodu też nie jest do końca jasna. Na początku ciąży przeszliśmy swoje.
    Leżałam na operacyjnej ginekologii z ciążą pozamaciczną,mieli mi usuwać jajowód laparoskopowo bo tam ona tkwiła.Po chyba 5 dniach zrobili mi kontrolne usg i wyszło że mała się przesunęła i zagnieździła gdzie trzeba.Cudem po prostu cudem gdyż była już spora bo sporo tkwiła.Potem okazało się że rozwija się dobrze ale jest ze 2 tygodnie młodsza no i tak jak do tej pory mimo że ostatnie wymiary ma na tydzień starsze więc różnica wieku z wymiarów teoretycznie zmniejsza się do tygodnia.
    Termin mój jest nie do końca jasny bo z usg wychodzi na ósmy maj natomiast z om na koniec kwietnia tj ok 20 kwietnia .I tak naprawdę nie wiem na kiedy mam się szykować do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:09

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola spokojnie schudniemy ze wszystkiego :-)

patula ty sie nie pchaj jako pierwsza na porodowke bo Miriam ma pierwszenstwo ;-) ja tam ciebie przepuszcze heneheheheeheh , ale spokojnie jeszcze nam zostało okolo 7/8 tyg damy radę

Joala, Nusiaa, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Jej dziewczyny właśnie usłyszałam że w sobote ma wrócić jednak zima.Mam nadzieję że w maju wiosna już będzie w miarę ciepła.Zaczynam mieć przed porodowego pietra jakoś sobie siebie nie wyobrażam. Moja malutka ma już ponad dwa kilo,aż strach pomyśleć ile będzie miała na finiszu a ja jestem bardzo wąska w biodrach i miednicy w końcu zawsze byłam drobna i przed ciążą ważyłam nawet niespełna 50 kilo.Oj chyba muszę pogodzić się z tym że mój poród nie będzie lekki.

Ja też tak mam. Strach, dziwne sny, no i jestem wąska. Waga z przed ciąży to 43 kg. Jak próbuje z meżem porozmawiać, żeby sie trochę uspokoić to on tylko będzie dobrze i koniec rozmowy. A reszta rodziny to tylko na dziecko czeka...

Joala lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola no to z terminem tez mam podobnie na 5 maja mnie teraz wychodzi ,ale gin mówi ,ze może być końcówka kwietnia jupi co mnie cieszy :-) ,ale jak sie potoczy wszystko sie okaże w praniu :-)

Nusiaa, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga8787 też tak mam że wszyscy czekają na dziecko i czasami mam wrażenie że mam je tylko urodzić, przynieść a oni wszyscy już się nim podzielą i tyle będę je miała ,a że nie mieszkamy na swoim bo nasze lokum się buduje i mieszkamy u męża rodziców to może być nam i im troche trudno. Bo ja chcę mieć swoje dziecko dla siebie i robić po swojemu przy nim i wychowywać po swojemu a jednak może mi to słabo wyjść bo ja jeszcze nie pomyśle dobrze a już wszystko jest rozplanowane z prędkością wiatru .
    Ehh.. wiem że dziadkowie chcą dobrze,i może w taki sposób w ich mniemaniu chcą nam pomóc no ale ja bym chciała żeby nie było to tak że będą zawsze pierwsi i będą chcieli podejmować za nas decyzje.Wolałabym mieć możliwość zrobienia po swojemu. To moje pierwsze dziecko i to dla mnie ważne jest bardzo. Wiem że może mają większe doświadczenie i nie chcę ich izolować po prostu chcę aby nie było to natarczywe i żeby w ramach chęci niesienia pomocy zaoferowali ewentualną taką chęc pomocy pytaniem a nie odrazu działaniem, jeśli będę mieć jakieś watpliwości albo zapytam ich o taką pomoc a nie żeby byli na posterunku zaraz za moimi plecami . Nie umniejszajać tym ich doświadczenia związanego z wychowaniem dzieci . Poprostu moim zdaniem dziadkowie powinni załączyć hamulec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:40

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z moją tesciową nie wytrzymała ani tygodnia :P ona juz tez wszystko planuje i mam wrażenie że najchętniej to mała by sobie wzieła :P a jakoś z psem nikt nie chce mi pomóc żeby po porodzie go zabrac chociaż na tydzień :(

W szkole rodzenia położna nam powiedziała że matka najlepiej rozumie swoje dziecko i wie co mu potrzeba ale jak to wytłumaczyć teściowej :P

Na pewno nie każda teściowa jest taka jak moja (na szczęście). Ja z moją nie mam najlepszego kontaktu bo wszystkim narzuca swoje zdanie. Np.walizkę mi pozyczyła do szpitala bo stwierdziła że lepiej się do niej spakuje ;/ a to taka najmniejsza walizka i moje tłumaczenie nic nie dało mąż po prostu ją zabrał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:55

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ,zobaczymy jak to będzie . Mam nadzieję że nie zwariuje:-)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

patula ty sie nie pchaj jako pierwsza na porodowke bo Miriam ma pierwszenstwo ;-) ja tam ciebie przepuszcze heneheheheeheh , ale spokojnie jeszcze nam zostało okolo 7/8 tyg damy radę

Ja się nie pcham, ale moje dziecko tak:-), ale wiem jak się czuję i wiem jak przy pierwszym dzieciaczku się skończyło (miesiąc szybciej się urodził), a sytuacja była podobna. Teraz jak jeszcze miesiąc pochodzę to już będzie w terminie i mogę rodzić:-) I fajnie mieć maluszka przy sobie:-)

Kaja lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala może najlepiej porozmawiać z dziadkami i wspomnieć delikatnie, że wolałabyś żeby Ci radzili jak poprosisz i pytali się jak coś będą chcieli pomóc/zrobić za Ciebie.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was używa pas podtrzymujący brzuch?

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga haha chyba każda teściowa tak ma z tym narzucaniem swojego zdania- niestety

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    No u nas sytuacja z terminem porodu też nie jest do końca jasna. Na początku ciąży przeszliśmy swoje.
    Leżałam na operacyjnej ginekologii z ciążą pozamaciczną,mieli mi usuwać jajowód laparoskopowo bo tam ona tkwiła.Po chyba 5 dniach zrobili mi kontrolne usg i wyszło że mała się przesunęła i zagnieździła gdzie trzeba.Cudem po prostu cudem gdyż była już spora bo sporo tkwiła.Potem okazało się że rozwija się dobrze ale jest ze 2 tygodnie młodsza no i tak jak do tej pory mimo że ostatnie wymiary ma na tydzień starsze więc różnica wieku z wymiarów teoretycznie zmniejsza się do tygodnia.
    Termin mój jest nie do końca jasny bo z usg wychodzi na ósmy maj natomiast z om na koniec kwietnia tj ok 20 kwietnia .I tak naprawdę nie wiem na kiedy mam się szykować do porodu.
    jejku joala ale mialas szczescie:-) :-) zazdroszcze bo mi sie kiedys nie udalo tez. ialam cp, ktora sie umiejscowila w jajowodzie niestety nie udalo sie odratowac go i jestem z jednym ciaza byla na tyle duza ze mnie rozerwala i doszlo do zapaleniz otrzewnej:( ale jestes dowodem ze cuda sie zdarzaja super tak sie ciesze!!!
    widze, ze tez macie obawy przed rodzinka, ktora ma juz plany co do opieki nad naszym dzieckiem:-) ja delikatnie powiedzialam, ze dziecko ma mame i tate jesli bedziemy potrzebowac pomocy to damy znac poki co chcemy sami zaczac:-) no i jeszcze mam komfort mieszkam troche kilometrow od rodzinnego miasta;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:48

Joala lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ