WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina fajny wózek...hehe i ile gratisów :-P (pewnie w cenie wózka....ale chwyt jest)
    kolorek wybraliscie ekstra-koła wyglądają zjawiskowo :-)

Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ten wózek :)

Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina czadowy wuzek śliczny :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo jak wojna wyluzuj kochana niech Putin spakuje zabawki i niech idzie do domu on myśli , że nastraszy ludzi chory czlowiek nie zawracam se tym głowy bo wiem , że nic nie bedzie :-)

A co do wojny to ja mam teraz w brzuchu wojne młody buszuje , że aż brzuch skacze to dopiero wojna o Takim cudzie powinni mówić codziennie , a nie o ludziach , ktorzy wykorzystują swoja władzę !!!!!

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    nusiaa- wiem wiem...ja tez sie stresuje:* a jaki porod planujesz??? mama albo partner beda przy Tobie??a moze jakas wykupiona polozna??zeby czuc sie pewniej :-)
    ja zaklepałam mame i polozną i czuje sie jako tako bezpecznie...ale fakt ulge poczuje jak juz bedzie po wszystkim :-)

:) co do porodu to sn napewno bo mała jest główkowo już ułożona od 28 tyg i do tej pory sie nie przekreciła więc już tak zostanie prawdopodobnie ;p bardzo się nastawiłam na poród w wodzie ale przez GBS niestety pozostaje mi zastanowić się nad najlepszą pozycją . I zdecydowalismy ,że partner bedzie przy porodzie ( mam nadzieje ,ze zdazy dojechac z pracy albo bedzie mial wolne gdy wybije godzina W ). ;) Fajna sprawa z ta polozna :)

za tydzień w czwartek mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia , ciekawa jestem jak będzie :)

magdalena lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Nusia wessss no Matka nie wariuj z Twoja Córka wszystko gra i buczy ona poprostu juz ma mało miejsca ejj albo spi bo ile jej tam zostalo do wyjscia korzysta z domku :-)

Może i masz rację, za bardzo panikuję ale sama zdaję sobie z tego sprawe niestety :( dziekuje za wsparcie ;p troche mnie po prostu stresuje to liczenie ruchow .. ;/

Kaja lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    A ja w tym roku (oj, musiałam chwile pomyśleć;) ) skończę 32 lata, wiec same młode mamy tu są :) Na szczęście jak mala się urodzi, to jeszcze będę miała 31 :)

Miałam dziś usg i muszę się pochwalić okazałym sloniatkiem, który rośnie u mnie w brzuchu.. wszystkie wymiary mieszcza się w górnej granicy normy i mala ma w przybliżeniu 2258 gram:) Byłam w szoku, że ma już ponad 2kg :)
    No i ładnie już główka w dol obrocona :)

Zaczynam się obawiać, że ubranka dla noworodka mogą być za małe :)

mychowe ale super wiesci z wizyty :-) no waga niezla, fajnie. my za tydzien mamy usg alez jestem ciekawa ile zawazy?mamy podobny wiek:-)
    bea-tina ja tez nie sadzilam, ze tu taka rozpietosc wiekowa hi hi
    bemommy u Ciebie tez dobre wiesci po wizycie i waga tez ponad 2kg:-)
    ale mamy tydzien wizyt dlatego tak emocjonujaco.
    co do pogody faktycznie ma byc kiepska od soboty ale tez licze ze tylko weekend nas rozczaruje a potem wroci sloneczko!
    gdyby nie moje przejscia to mialabym 6 letnie dziecko no ale.....
    dziewczyny czas leci jak szalony, teraz wyjatkowo i fajnie tez nie mozecie doczekac sie az zobaczycie swoje malenstwa?
    nasza liste do rozpakowania kto zaczyna???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 22:58

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że wojna wisi w powietrzu. Przyszła do mnie mama z pretensjami, że się nie odzywam, że nienawidzę siostry, że "judzę". Ludzie, przecież ja z pokoju nie wychodzę, bo leżę, to jak się mam odzywać. Jeśli już wyjdę, to ona siedzi na górze u siostry. Przerasta mnie ta sytuacja, staram się nie denerwować, ale już mi nerwy puściły i ryczę jak głupia. Gdyby nie to, że nie mamy kasy, to już dawno by mnie tu nie musieli oglądać.

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    no ładnie :-)

ja mam troszkę większy brzusia aż 116cm chyba duży co??????

hallo hallo:) a ja już 118:) rosną nam brzusia:)

magdalena, Kaja lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Wiedziałam, że wojna wisi w powietrzu. Przyszła do mnie mama z pretensjami, że się nie odzywam, że nienawidzę siostry, że "judzę". Ludzie, przecież ja z pokoju nie wychodzę, bo leżę, to jak się mam odzywać. Jeśli już wyjdę, to ona siedzi na górze u siostry. Przerasta mnie ta sytuacja, staram się nie denerwować, ale już mi nerwy puściły i ryczę jak głupia. Gdyby nie to, że nie mamy kasy, to już dawno by mnie tu nie musieli oglądać.

Głowa do góry:) Musisz wytrzymać dla dzidzi:) Wiem, że ciężko a swoją drogą jak można tak Cie teraz denerwować. POtrzebujesz spokoju:)Powodzenia

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Fizjo pod koniec ciazy wariuje bo boje sie , ze cos moze pojsc nie tak .. rowniez jesli chodzi o te ruchy ;/..

Niusia ja mam tak samo. Trochę jeszcze czasu zostało a stresa zaczynam mieć. Śnią mi się dziwne rzeczy i te straszne uczucie, że pójdzie coś nie tak.Wystarczy włączyć TV i chcąc nie chcąc trafia się na jakieś niefajne wiadomości z porodówek.....i od razu humor wisielczy...

Nusiaa lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Fizjo ponieważ włosy chronią cię bardziej przed łapaniem bakterii, infekcji itp . Teraz się nie gole i dopiero bd mogla to zrobic po porodzie tak sie dzis dowiedzialam bo bylam na wizycie :(

Ogolnie nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty bo nic konkretnego sie nie dowiedzialam .. :/ nie powiedzial czy to jest przed ostatnia wizyta i co dalej , Mała waży 2570g ( a jestem w 32 tyg) . Sam powiedzial , ze wedlug niektorych parametrow jest o 2 tyg do przodu i dalej mowi uparcie, ze urodze dopiero 09.maja a termin na usg jest 23.kwiecien .. ;/ no i badz czlowieku madry. Wolalabym zeby jednak okazalo sie ,ze bedzie w kwietniu .

nusiaaa no wydaje mi sie ze teraz powinny byc czestsze wizyty ja tak bynajmniej mam, co dwa tygodnie. dziwne, ze mowi ze ciaza starsza a podaje porod na maja? wydaje mi sie ze skoro ewidentnie widac starsza ciaze to raczej porod tez moze byc wczesniej.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Byłam u lekarza. Jest o tyle dobrze, że nie jest gorzej. Zachwycony nie jest mój lekarz, ale mogę być w domu. Uff...

Widzę, że u Ciebie też szyjka się skraca?Ja 20 marca mam wizytę i dowiem się czy mnie do szpitala kierują. Też wolałabym w domu poleżeć. Trzymam kciuki zeby ok u Ciebie bylo.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Dokładnie brak złych wiadomości to bardzo dobra wiadomość :-) Strasznie się cieszę.
    No jest już spora ta moja Hania:-) a tyle do końca jeszcze zostało ,oby nie była jak tatuś 5kg bobaskiem bo za nic jej nie urodzę :-)

super ! :-) kurcze nie moge sie doczekac przyszlego czwartku....

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    ty staruszka co ja mam powiedzieć !!!!!!!! ja to wtedy Babcia jestem 34 w tym roku buuuuuuuuuu

Ojojoj do babci to ja też się zaliczam:) 32 w lutym mi pyknęło:)

magdalena, Kaja, agata86 lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    eee jeszcze nie ide spac! Ale oczy sie kleją, wole nie kusić losu bo później obudze się o 3 i super bym miała;P

link do wózka:
    http://allegro.pl/wozek-2014-camarelo-carera-4w1-baza-isofix-8xgrat-i4052304025.html
    Kolor 17(szaro-żółty)

bardzo fajny wozeczek, kurde a my jeszcze w polu ehhh:/

ALAALICJA, Kaja lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    A ja w tym roku (oj, musiałam chwile pomyśleć;) ) skończę 32 lata, wiec same młode mamy tu są :) Na szczęście jak mala się urodzi, to jeszcze będę miała 31 :)

Miałam dziś usg i muszę się pochwalić okazałym sloniatkiem, który rośnie u mnie w brzuchu.. wszystkie wymiary mieszcza się w górnej granicy normy i mala ma w przybliżeniu 2258 gram:) Byłam w szoku, że ma już ponad 2kg :)
    No i ładnie już główka w dol obrocona :)

Zaczynam się obawiać, że ubranka dla noworodka mogą być za małe :)
    Dołączam się do ryczących 30 heheeh ja mam 32:)I chyba trochę za późno się zdecydowaliśmy.Tarczyca, cukrzyca, szyjka już nie ta...Ale czekam na szczxęśliwe rozwiązanie.OBy do maja:)

magdalena, Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    bardzo fajny wozeczek, kurde a my jeszcze w polu ehhh:/

OOOOOOOO widzę, że my termin podobny mamy :)niestety wózek też jeszcze nie kupiony.Ale wyprawka juz komodę powoli zapełnia:)Damy radę:)

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straszne sa te niepowodzenia na porodowkach ale dziewczyny u nas wszystko bddzie doooooobrrze :-) :-) :-) i tego sie trzymajmy!
    ktora tozpoczyna akcje porod tzn. ktora ma wyznaczony termin przed 5 maja czyli przede mna?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    LISTA 33 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAMUSI 2014 <3 <3 <3

STAN:
    13 dziewczynek
    15 chłopców
    5x płeć nieznana

1.kasienka82 16 kwiecień 2014r SYNUŚ Michaś <3
    2.eg 26 kwiecień 2014r CÓRCIA
    3.Elle 28 kwiecień 2014r CÓRCIA

bemommy 30 kwiecień 2014r CÓRCIA
    niunia 30 kwiecień 2014r CÓRCIA Lea Theodora <3
    patulla 3maj 2014r SYNUŚ Kacper <3
    Nusiaa 04 maj 2014r CÓRCIA
    magdalena 05 maj 2014r SYNUŚ Oluś <3
    aisa 06 maj 2014r
    mamafasolki 07 maj 2014r SYNUŚ
    mychowe 07 maj 2014r CÓRCIA Liliana Sophie <3
    aga8787 07 maj 2014r CÓRCIA Hania <3
    pipi26 07 maj 2014r CÓRCIA Pola <3
    sasza20 08 maj 2014r SYNUŚ Filipek <3
    Yvone 09 maj 2014r
    Dorjana 09 maj 2014r SYNUŚ
    Joala 10mja 2014r CÓRCIA Hania <3
    filipinka 10 maja 2014r SYNUŚ Tomek <3
    parfaite 11 maj 2014r
    slonkozusa 12 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj <3
    natalinka 13maj 2014r SYNUŚ Jakub Karol <3
    fizjo 15 maja 2014r CÓRCIA Emilia <3
    zozol 15 maj 2014r SYNUŚ
    Bea_tina 18 maj 2014r SYNUŚ Łukasz Dominik <3
    agata86 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś <3
    pysia13 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś <3
    Katelin 20 maj 2014r
    sabka 20 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj <3
    agi88 21 maj 2014r CÓRCIA Antonina Aleksandra <3
    mirka14 23 maj 2014r CÓRCIA Ewelina <3
    martuska507 24 maj 2014r SYNUŚ
    Zancia28 24 maj 2014r
    leniuta29 31 maj 2014r CÓRCIA

oj ta lista chyba juz nie aktualna co? jak wam sie wydaje?

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ