KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
fizjo jak wojna wyluzuj kochana niech Putin spakuje zabawki i niech idzie do domu on myśli , że nastraszy ludzi chory czlowiek nie zawracam se tym głowy bo wiem , że nic nie bedzie
A co do wojny to ja mam teraz w brzuchu wojne młody buszuje , że aż brzuch skacze to dopiero wojna o Takim cudzie powinni mówić codziennie , a nie o ludziach , ktorzy wykorzystują swoja władzę !!!!!Bea_tina lubi tę wiadomość
-
fizjo wrote:nusiaa- wiem wiem...ja tez sie stresuje:* a jaki porod planujesz??? mama albo partner beda przy Tobie??a moze jakas wykupiona polozna??zeby czuc sie pewniej
ja zaklepałam mame i polozną i czuje sie jako tako bezpecznie...ale fakt ulge poczuje jak juz bedzie po wszystkim
co do porodu to sn napewno bo mała jest główkowo już ułożona od 28 tyg i do tej pory sie nie przekreciła więc już tak zostanie prawdopodobnie ;p bardzo się nastawiłam na poród w wodzie ale przez GBS niestety pozostaje mi zastanowić się nad najlepszą pozycją . I zdecydowalismy ,że partner bedzie przy porodzie ( mam nadzieje ,ze zdazy dojechac z pracy albo bedzie mial wolne gdy wybije godzina W ).
Fajna sprawa z ta polozna
za tydzień w czwartek mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia , ciekawa jestem jak będziemagdalena lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:Nusia wessss no Matka nie wariuj z Twoja Córka wszystko gra i buczy ona poprostu juz ma mało miejsca ejj albo spi bo ile jej tam zostalo do wyjscia korzysta z domku
Może i masz rację, za bardzo panikuję ale sama zdaję sobie z tego sprawe niestetydziekuje za wsparcie ;p troche mnie po prostu stresuje to liczenie ruchow .. ;/
Kaja lubi tę wiadomość
-
mychowe wrote:A ja w tym roku (oj, musiałam chwile pomyśleć
) skończę 32 lata, wiec same młode mamy tu są
Na szczęście jak mala się urodzi, to jeszcze będę miała 31
Miałam dziś usg i muszę się pochwalić okazałym sloniatkiem, który rośnie u mnie w brzuchu.. wszystkie wymiary mieszcza się w górnej granicy normy i mala ma w przybliżeniu 2258 gram:) Byłam w szoku, że ma już ponad 2kg
No i ładnie już główka w dol obrocona
Zaczynam się obawiać, że ubranka dla noworodka mogą być za małe
mychowe ale super wiesci z wizytyno waga niezla, fajnie. my za tydzien mamy usg alez jestem ciekawa ile zawazy?mamy podobny wiek:-)
bea-tina ja tez nie sadzilam, ze tu taka rozpietosc wiekowa hi hi
bemommy u Ciebie tez dobre wiesci po wizycie i waga tez ponad 2kg:-)
ale mamy tydzien wizyt dlatego tak emocjonujaco.
co do pogody faktycznie ma byc kiepska od soboty ale tez licze ze tylko weekend nas rozczaruje a potem wroci sloneczko!
gdyby nie moje przejscia to mialabym 6 letnie dziecko no ale.....
dziewczyny czas leci jak szalony, teraz wyjatkowo i fajnie tez nie mozecie doczekac sie az zobaczycie swoje malenstwa?
nasza liste do rozpakowania kto zaczyna???Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 22:58
mychowe lubi tę wiadomość
-
Wiedziałam, że wojna wisi w powietrzu. Przyszła do mnie mama z pretensjami, że się nie odzywam, że nienawidzę siostry, że "judzę". Ludzie, przecież ja z pokoju nie wychodzę, bo leżę, to jak się mam odzywać. Jeśli już wyjdę, to ona siedzi na górze u siostry. Przerasta mnie ta sytuacja, staram się nie denerwować, ale już mi nerwy puściły i ryczę jak głupia. Gdyby nie to, że nie mamy kasy, to już dawno by mnie tu nie musieli oglądać.
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:Wiedziałam, że wojna wisi w powietrzu. Przyszła do mnie mama z pretensjami, że się nie odzywam, że nienawidzę siostry, że "judzę". Ludzie, przecież ja z pokoju nie wychodzę, bo leżę, to jak się mam odzywać. Jeśli już wyjdę, to ona siedzi na górze u siostry. Przerasta mnie ta sytuacja, staram się nie denerwować, ale już mi nerwy puściły i ryczę jak głupia. Gdyby nie to, że nie mamy kasy, to już dawno by mnie tu nie musieli oglądać.
Głowa do góry:) Musisz wytrzymać dla dzidzi:) Wiem, że ciężko a swoją drogą jak można tak Cie teraz denerwować. POtrzebujesz spokoju:)Powodzenia
-
Nusiaa wrote:Fizjo pod koniec ciazy wariuje bo boje sie , ze cos moze pojsc nie tak .. rowniez jesli chodzi o te ruchy ;/..
Niusia ja mam tak samo. Trochę jeszcze czasu zostało a stresa zaczynam mieć. Śnią mi się dziwne rzeczy i te straszne uczucie, że pójdzie coś nie tak.Wystarczy włączyć TV i chcąc nie chcąc trafia się na jakieś niefajne wiadomości z porodówek.....i od razu humor wisielczy...Nusiaa lubi tę wiadomość
-
Nusiaa wrote:Fizjo ponieważ włosy chronią cię bardziej przed łapaniem bakterii, infekcji itp . Teraz się nie gole i dopiero bd mogla to zrobic po porodzie tak sie dzis dowiedzialam bo bylam na wizycie
Ogolnie nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty bo nic konkretnego sie nie dowiedzialam ..nie powiedzial czy to jest przed ostatnia wizyta i co dalej , Mała waży 2570g ( a jestem w 32 tyg) . Sam powiedzial , ze wedlug niektorych parametrow jest o 2 tyg do przodu i dalej mowi uparcie, ze urodze dopiero 09.maja a termin na usg jest 23.kwiecien .. ;/ no i badz czlowieku madry. Wolalabym zeby jednak okazalo sie ,ze bedzie w kwietniu .
nusiaaa no wydaje mi sie ze teraz powinny byc czestsze wizyty ja tak bynajmniej mam, co dwa tygodnie. dziwne, ze mowi ze ciaza starsza a podaje porod na maja? wydaje mi sie ze skoro ewidentnie widac starsza ciaze to raczej porod tez moze byc wczesniej. -
patulla wrote:Byłam u lekarza. Jest o tyle dobrze, że nie jest gorzej. Zachwycony nie jest mój lekarz, ale mogę być w domu. Uff...
Widzę, że u Ciebie też szyjka się skraca?Ja 20 marca mam wizytę i dowiem się czy mnie do szpitala kierują. Też wolałabym w domu poleżeć. Trzymam kciuki zeby ok u Ciebie bylo. -
Joala wrote:Dokładnie brak złych wiadomości to bardzo dobra wiadomość
Strasznie się cieszę.
No jest już spora ta moja Hania:-) a tyle do końca jeszcze zostało ,oby nie była jak tatuś 5kg bobaskiem bo za nic jej nie urodzę
super !kurcze nie moge sie doczekac przyszlego czwartku....
-
Bea_tina wrote:eee jeszcze nie ide spac! Ale oczy sie kleją, wole nie kusić losu bo później obudze się o 3 i super bym miała;P
link do wózka:
http://allegro.pl/wozek-2014-camarelo-carera-4w1-baza-isofix-8xgrat-i4052304025.html
Kolor 17(szaro-żółty)
bardzo fajny wozeczek, kurde a my jeszcze w polu ehhh:/ALAALICJA, Kaja lubią tę wiadomość
-
mychowe wrote:A ja w tym roku (oj, musiałam chwile pomyśleć
) skończę 32 lata, wiec same młode mamy tu są
Na szczęście jak mala się urodzi, to jeszcze będę miała 31
Miałam dziś usg i muszę się pochwalić okazałym sloniatkiem, który rośnie u mnie w brzuchu.. wszystkie wymiary mieszcza się w górnej granicy normy i mala ma w przybliżeniu 2258 gram:) Byłam w szoku, że ma już ponad 2kg
No i ładnie już główka w dol obrocona
Zaczynam się obawiać, że ubranka dla noworodka mogą być za małemagdalena, Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość
-
niunia wrote:LISTA 33 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAMUSI 2014
STAN:
13 dziewczynek
15 chłopców
5x płeć nieznana
1.kasienka82 16 kwiecień 2014r SYNUŚ Michaś
2.eg 26 kwiecień 2014r CÓRCIA
3.Elle 28 kwiecień 2014r CÓRCIA
bemommy 30 kwiecień 2014r CÓRCIA
niunia 30 kwiecień 2014r CÓRCIA Lea Theodora
patulla 3maj 2014r SYNUŚ Kacper
Nusiaa 04 maj 2014r CÓRCIA
magdalena 05 maj 2014r SYNUŚ Oluś
aisa 06 maj 2014r
mamafasolki 07 maj 2014r SYNUŚ
mychowe 07 maj 2014r CÓRCIA Liliana Sophie
aga8787 07 maj 2014r CÓRCIA Hania
pipi26 07 maj 2014r CÓRCIA Pola
sasza20 08 maj 2014r SYNUŚ Filipek
Yvone 09 maj 2014r
Dorjana 09 maj 2014r SYNUŚ
Joala 10mja 2014r CÓRCIA Hania
filipinka 10 maja 2014r SYNUŚ Tomek
parfaite 11 maj 2014r
slonkozusa 12 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj
natalinka 13maj 2014r SYNUŚ Jakub Karol
fizjo 15 maja 2014r CÓRCIA Emilia
zozol 15 maj 2014r SYNUŚ
Bea_tina 18 maj 2014r SYNUŚ Łukasz Dominik
agata86 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś
pysia13 18 maj 2014r SYNUŚ Antoś
Katelin 20 maj 2014r
sabka 20 maj 2014r SYNUŚ Mikołaj
agi88 21 maj 2014r CÓRCIA Antonina Aleksandra
mirka14 23 maj 2014r CÓRCIA Ewelina
martuska507 24 maj 2014r SYNUŚ
Zancia28 24 maj 2014r
leniuta29 31 maj 2014r CÓRCIA
oj ta lista chyba juz nie aktualna co? jak wam sie wydaje?ALAALICJA lubi tę wiadomość