Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Też mi się wydawało trochę wcześnie, ale nie protestowałam. Może to przez moje problemy z infekcjami, ale podobno pobiera się już od 32 tc.

ja będę miała wymaz 2 kwietnia pobierany i tez wypanie mi po 32tc :-) nie wiem Dokladanie od jakiego miesiaca , ale wszystkie znajome mialy po 32 tc

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natallka pisalam o wymazie kurde brzuch mi zaslania klawiature bo leżę w lozku i wypoczywam ehhh

dzis dzien werwowy dla mnie wszystko mnie wkurza buuuj

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Kaja widzę,że nie tylko ja tak mam :P heh wyczytałam ,że na moim usg pisze przewidywany termin porodu wedlug pomiarow - 23. kwiecień :) moj ginek sie nie zna ja wiem lepiej (żart) ,że Mała zawita być może po świętach bo tak mi mówi :D

no ja termin mam na 11 maja a na usg wyszlo 5 z czego moj m jest zachwycony hehehehehe, ale wolałabym szybciej na wet w długi weekend majowy hehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    straszne sa te niepowodzenia na porodowkach ale dziewczyny u nas wszystko bddzie doooooobrrze :-) :-) :-) i tego sie trzymajmy!
    ktora tozpoczyna akcje porod tzn. ktora ma wyznaczony termin przed 5 maja czyli przede mna?

Ja mam termin na 7 maja, ale będą mi wywoływać poród 23 kwietnia, 2 tygodnie wcześniej że względu na cukrzycę.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy termin jest bardziej prawdopodobny z USG (według wymiarow dziecka ) czy ten co ginek obliczył ?

cab360a44b.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że najbardziej wiarygodny jest termin według OM. W sumie póki co nie mam tego problemu, bo u mnie oba się pokrywają.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka u mnie na 2 prenatalnych wyszlo wszystko na 18 maja:-) a taki mam termin z om:-) ciekawa jestem czy 3 badanie to potwierdzi;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie będę miała żadnego badania prenatalnego. Wszystko jak widać zależy od lekarza.
    Mam pytanie dziewczyny: czy Wy również podobnie jak Nusiaa macie liczyć ruchy?
    Do mnie wczoraj dotarła paczka z ciuszkami - wszystko super i naprawdę tanio, bo udało mi się dostać np. cudowne półśpiochy za 5-6 zł, podczas gdy po sklepach są po ok. 10 i więcej, a kaftanik i śpiochy w granicach 15, więc jestem zadowolona ;) Jutro kolejna paczka ;)

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka super, uwielbiam czekać na paczki dla malucha, znaczy ja już na nic nie czekam, ale uwielbiałam to!:)

Mnie lekarz zawsze pyta czy czuje ruchy, ale nic nie mowil o liczeniu. Ja sobie czasami sobie liczę, ale nie robie tego ani systematycznie ani codziennie więc to się raczej nie liczy;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę to spytam się o to liczenie.
    a dzisiaj posiedziałam trochę na słoneczku i się opaliłam, mam jasną karnację wiec odrazu widać jestem czerwona na twarzy a nochal czerwony jak u klauna, nie myslałam że mnie tak weźmie.

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi aga ja tak zrobiłam we wtorek, małż mi zapodał komplementa: "wyglądasz jak jabłuszko"(że czerwona), posmialiśmy się:)

Ale posiedziałam na słońcu ok godzinkę i faktycznie mnie nieco dziabło! Jutro będę wykorzystywać to ile mogę, bo później niewiadomo kiedy nas to czeka hihi:)

Ja idę spać, po poranna pobudka daje swoje;P

DOBRANOC!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Szyjka skraca mi się i często brzuch twardnieje i się spina. Mój gin najchętniej położyłby mnie do szpitala, ale jak na razie zgadza się, żebym siedziała w domu. W pierwszej ciąży dokładnie tak samo się działo (na lekach byłam, które już teraz są wycofane)

aha patulla to trzymam kciuki,zebys wytrzymala:-)
    kaja no Ciebie to kojarze doskonale
    bea-tina super wiesci no waga super chyba juz nagromadzilysmy tluszczyku i teraz tak nie bedziemy prxybierac:-)
    mi na sr mowili ze gbs po 34 i moj gin tez tak powiedzial wiec nie wiem czemu u Was tak szybko?
    no oczekiwanie na paczki z ciuszkami jest bardzo przyjemne hi hi
    ja wg om mam na 7 maja ale po tym pierwszym usg gin powiedziala ze bedzie wczesniej i 2 ostatnie miesiaczki tez o tydzien wczesniej prxychodzily wiec kobistki bedzie wesolo u nas he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 23:00

Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki !!!!!!!

u nas na kaszubach pogoda uciekla jest pochmurnie buuu.....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Ty Kaja z Kaszub? A z jakich okolic dokładniej jeśli mogę spytać?

Dzięki magdalena:-)

Ja ruchów nie liczę - Mały dużo się rusza, więc nie myślę nawet o tym, ale gin pyta na wizytach czy czuję ruchy i tyle, liczyć nie kazał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:35

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki!

Ja dziś dość wyspana, nie mam co narzekać:)

U nas wychodzi słoneczko, więc będzie je trzeba dziś wykorzystać;P

Miłego dnia!!

Nusiaa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie też piękna pogoda oby się taka utrzymała w ten weekend bo podobno ma padać śnieg ale jakoś nie chce mi się wierzyć ;p

cab360a44b.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak w weekend mają być ostatnie podrygi zimy :-)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję że ich jednak nie będzie, u nas dzisiaj pięknie, a ovu pokazało dzisiaj pierwszy dzień 8 miesiąca :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja już po wizycie wszystkie wymiary oki mój Antoś waży już 1,7 kg. Tata wkońcu załapał się na USG ale się cieszył, lekarz wszystko mu pokazał i serduszko z bliska i po raz drugi był siusiak wiec zostaje chłopak :)
    i wkońcu wyniki krwi oki ale jeszcze nadal mam brać żelazo.

u nas pogoda super, słoneczko świeci. :)

i ja od 3 tygodni przytyłam tylko 1 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:37

Bea_tina, aga8787, fizjo, magdalena lubią tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, gratulacje - super, że wszystko w porządku:)

A mogłabyś napisać, jaką miałaś wartość hemoglobiny, że lekarz zalecił żelazo?

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ