KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
natalinka wrote:Też mi się wydawało trochę wcześnie, ale nie protestowałam. Może to przez moje problemy z infekcjami, ale podobno pobiera się już od 32 tc.
ja będę miała wymaz 2 kwietnia pobierany i tez wypanie mi po 32tcnie wiem Dokladanie od jakiego miesiaca , ale wszystkie znajome mialy po 32 tc
-
Nusiaa wrote:Kaja widzę,że nie tylko ja tak mam
heh wyczytałam ,że na moim usg pisze przewidywany termin porodu wedlug pomiarow - 23. kwiecień
moj ginek sie nie zna ja wiem lepiej (żart) ,że Mała zawita być może po świętach bo tak mi mówi
no ja termin mam na 11 maja a na usg wyszlo 5 z czego moj m jest zachwycony hehehehehe, ale wolałabym szybciej na wet w długi weekend majowy hehehe -
magdalena wrote:straszne sa te niepowodzenia na porodowkach ale dziewczyny u nas wszystko bddzie doooooobrrze
i tego sie trzymajmy!
ktora tozpoczyna akcje porod tzn. ktora ma wyznaczony termin przed 5 maja czyli przede mna?
Ja mam termin na 7 maja, ale będą mi wywoływać poród 23 kwietnia, 2 tygodnie wcześniej że względu na cukrzycę. -
Ja raczej nie będę miała żadnego badania prenatalnego. Wszystko jak widać zależy od lekarza.
Mam pytanie dziewczyny: czy Wy również podobnie jak Nusiaa macie liczyć ruchy?
Do mnie wczoraj dotarła paczka z ciuszkami - wszystko super i naprawdę tanio, bo udało mi się dostać np. cudowne półśpiochy za 5-6 zł, podczas gdy po sklepach są po ok. 10 i więcej, a kaftanik i śpiochy w granicach 15, więc jestem zadowolonaJutro kolejna paczka
magdalena lubi tę wiadomość
-
Natalinka super, uwielbiam czekać na paczki dla malucha, znaczy ja już na nic nie czekam, ale uwielbiałam to!
Mnie lekarz zawsze pyta czy czuje ruchy, ale nic nie mowil o liczeniu. Ja sobie czasami sobie liczę, ale nie robie tego ani systematycznie ani codziennie więc to się raczej nie liczy;P -
nick nieaktualnyJa mam jutro wizytę to spytam się o to liczenie.
a dzisiaj posiedziałam trochę na słoneczku i się opaliłam, mam jasną karnację wiec odrazu widać jestem czerwona na twarzy a nochal czerwony jak u klauna, nie myslałam że mnie tak weźmie.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
hihi aga ja tak zrobiłam we wtorek, małż mi zapodał komplementa: "wyglądasz jak jabłuszko"(że czerwona), posmialiśmy się
Ale posiedziałam na słońcu ok godzinkę i faktycznie mnie nieco dziabło! Jutro będę wykorzystywać to ile mogę, bo później niewiadomo kiedy nas to czeka hihi:)
Ja idę spać, po poranna pobudka daje swoje;P
DOBRANOC! -
patulla wrote:Szyjka skraca mi się i często brzuch twardnieje i się spina. Mój gin najchętniej położyłby mnie do szpitala, ale jak na razie zgadza się, żebym siedziała w domu. W pierwszej ciąży dokładnie tak samo się działo (na lekach byłam, które już teraz są wycofane)
aha patulla to trzymam kciuki,zebys wytrzymala:-)
kaja no Ciebie to kojarze doskonale
bea-tina super wiesci no waga super chyba juz nagromadzilysmy tluszczyku i teraz tak nie bedziemy prxybierac:-)
mi na sr mowili ze gbs po 34 i moj gin tez tak powiedzial wiec nie wiem czemu u Was tak szybko?
no oczekiwanie na paczki z ciuszkami jest bardzo przyjemne hi hi
ja wg om mam na 7 maja ale po tym pierwszym usg gin powiedziala ze bedzie wczesniej i 2 ostatnie miesiaczki tez o tydzien wczesniej prxychodzily wiec kobistki bedzie wesolo u nas he he
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 23:00
Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
Witam:-)
Ty Kaja z Kaszub? A z jakich okolic dokładniej jeśli mogę spytać?
Dzięki magdalena:-)
Ja ruchów nie liczę - Mały dużo się rusza, więc nie myślę nawet o tym, ale gin pyta na wizytach czy czuję ruchy i tyle, liczyć nie kazał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:35
-
nick nieaktualnyhej. ja już po wizycie wszystkie wymiary oki mój Antoś waży już 1,7 kg. Tata wkońcu załapał się na USG ale się cieszył, lekarz wszystko mu pokazał i serduszko z bliska i po raz drugi był siusiak wiec zostaje chłopak
i wkońcu wyniki krwi oki ale jeszcze nadal mam brać żelazo.
u nas pogoda super, słoneczko świeci.
i ja od 3 tygodni przytyłam tylko 1 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:37
Bea_tina, aga8787, fizjo, magdalena lubią tę wiadomość