X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Też mi się wydawało trochę wcześnie, ale nie protestowałam. Może to przez moje problemy z infekcjami, ale podobno pobiera się już od 32 tc.

ja będę miała wymaz 2 kwietnia pobierany i tez wypanie mi po 32tc :-) nie wiem Dokladanie od jakiego miesiaca , ale wszystkie znajome mialy po 32 tc

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natallka pisalam o wymazie kurde brzuch mi zaslania klawiature bo leżę w lozku i wypoczywam ehhh

dzis dzien werwowy dla mnie wszystko mnie wkurza buuuj

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Kaja widzę,że nie tylko ja tak mam :P heh wyczytałam ,że na moim usg pisze przewidywany termin porodu wedlug pomiarow - 23. kwiecień :) moj ginek sie nie zna ja wiem lepiej (żart) ,że Mała zawita być może po świętach bo tak mi mówi :D

no ja termin mam na 11 maja a na usg wyszlo 5 z czego moj m jest zachwycony hehehehehe, ale wolałabym szybciej na wet w długi weekend majowy hehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    straszne sa te niepowodzenia na porodowkach ale dziewczyny u nas wszystko bddzie doooooobrrze :-) :-) :-) i tego sie trzymajmy!
    ktora tozpoczyna akcje porod tzn. ktora ma wyznaczony termin przed 5 maja czyli przede mna?

Ja mam termin na 7 maja, ale będą mi wywoływać poród 23 kwietnia, 2 tygodnie wcześniej że względu na cukrzycę.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy termin jest bardziej prawdopodobny z USG (według wymiarow dziecka ) czy ten co ginek obliczył ?

cab360a44b.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że najbardziej wiarygodny jest termin według OM. W sumie póki co nie mam tego problemu, bo u mnie oba się pokrywają.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka u mnie na 2 prenatalnych wyszlo wszystko na 18 maja:-) a taki mam termin z om:-) ciekawa jestem czy 3 badanie to potwierdzi;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie będę miała żadnego badania prenatalnego. Wszystko jak widać zależy od lekarza.
    Mam pytanie dziewczyny: czy Wy również podobnie jak Nusiaa macie liczyć ruchy?
    Do mnie wczoraj dotarła paczka z ciuszkami - wszystko super i naprawdę tanio, bo udało mi się dostać np. cudowne półśpiochy za 5-6 zł, podczas gdy po sklepach są po ok. 10 i więcej, a kaftanik i śpiochy w granicach 15, więc jestem zadowolona ;) Jutro kolejna paczka ;)

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka super, uwielbiam czekać na paczki dla malucha, znaczy ja już na nic nie czekam, ale uwielbiałam to!:)

Mnie lekarz zawsze pyta czy czuje ruchy, ale nic nie mowil o liczeniu. Ja sobie czasami sobie liczę, ale nie robie tego ani systematycznie ani codziennie więc to się raczej nie liczy;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę to spytam się o to liczenie.
    a dzisiaj posiedziałam trochę na słoneczku i się opaliłam, mam jasną karnację wiec odrazu widać jestem czerwona na twarzy a nochal czerwony jak u klauna, nie myslałam że mnie tak weźmie.

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi aga ja tak zrobiłam we wtorek, małż mi zapodał komplementa: "wyglądasz jak jabłuszko"(że czerwona), posmialiśmy się:)

Ale posiedziałam na słońcu ok godzinkę i faktycznie mnie nieco dziabło! Jutro będę wykorzystywać to ile mogę, bo później niewiadomo kiedy nas to czeka hihi:)

Ja idę spać, po poranna pobudka daje swoje;P

DOBRANOC!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Szyjka skraca mi się i często brzuch twardnieje i się spina. Mój gin najchętniej położyłby mnie do szpitala, ale jak na razie zgadza się, żebym siedziała w domu. W pierwszej ciąży dokładnie tak samo się działo (na lekach byłam, które już teraz są wycofane)

aha patulla to trzymam kciuki,zebys wytrzymala:-)
    kaja no Ciebie to kojarze doskonale
    bea-tina super wiesci no waga super chyba juz nagromadzilysmy tluszczyku i teraz tak nie bedziemy prxybierac:-)
    mi na sr mowili ze gbs po 34 i moj gin tez tak powiedzial wiec nie wiem czemu u Was tak szybko?
    no oczekiwanie na paczki z ciuszkami jest bardzo przyjemne hi hi
    ja wg om mam na 7 maja ale po tym pierwszym usg gin powiedziala ze bedzie wczesniej i 2 ostatnie miesiaczki tez o tydzien wczesniej prxychodzily wiec kobistki bedzie wesolo u nas he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 23:00

Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki !!!!!!!

u nas na kaszubach pogoda uciekla jest pochmurnie buuu.....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Ty Kaja z Kaszub? A z jakich okolic dokładniej jeśli mogę spytać?

Dzięki magdalena:-)

Ja ruchów nie liczę - Mały dużo się rusza, więc nie myślę nawet o tym, ale gin pyta na wizytach czy czuję ruchy i tyle, liczyć nie kazał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:35

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki!

Ja dziś dość wyspana, nie mam co narzekać:)

U nas wychodzi słoneczko, więc będzie je trzeba dziś wykorzystać;P

Miłego dnia!!

Nusiaa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie też piękna pogoda oby się taka utrzymała w ten weekend bo podobno ma padać śnieg ale jakoś nie chce mi się wierzyć ;p

cab360a44b.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak w weekend mają być ostatnie podrygi zimy :-)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję że ich jednak nie będzie, u nas dzisiaj pięknie, a ovu pokazało dzisiaj pierwszy dzień 8 miesiąca :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja już po wizycie wszystkie wymiary oki mój Antoś waży już 1,7 kg. Tata wkońcu załapał się na USG ale się cieszył, lekarz wszystko mu pokazał i serduszko z bliska i po raz drugi był siusiak wiec zostaje chłopak :)
    i wkońcu wyniki krwi oki ale jeszcze nadal mam brać żelazo.

u nas pogoda super, słoneczko świeci. :)

i ja od 3 tygodni przytyłam tylko 1 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:37

Bea_tina, aga8787, fizjo, magdalena lubią tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, gratulacje - super, że wszystko w porządku:)

A mogłabyś napisać, jaką miałaś wartość hemoglobiny, że lekarz zalecił żelazo?

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ