WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny: myślicie, że okrycie kąpielowe z mikrofibry będzie dobrze chłonąć wodę?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Agatka, gratulacje - super, że wszystko w porządku:)

A mogłabyś napisać, jaką miałaś wartość hemoglobiny, że lekarz zalecił żelazo?

hej
    tylko ja mam jakieś inne normy ale oki
    listopad 6,9 norma 7,1-9,7
    styczeń 6,3 norma 7,1-9,7 i od tego mamentu biorę ascofer 3x2 tabl
    i ostatni wynik tydzień temu 7,6 norma 7,1-9,7

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :))
    czas pomalusiu wracać na forum :)

ciekawe czy uda mi się nadrobić zaległości :P

Ależ dziś nad ranem mnie olśniło !!! Jak przeczytałam na jednej ze stron że czas najwyższy szykować torbę !!!!
    WOW !!! to już ??

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom Dorjana nadchodzi nasza pora nareszcie :-)

cab360a44b.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pakuję torby prędzej, nie chcę na nią patrzeć;-) Wiem gdzie co mam w szafach i to mi wystarczy. Może ewentualnie zrobię sobie listę co w niej powinno być.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zapakuje ale mi w szpitalu kazali spakować tylko siebie ,resztę dla dziecka zapewnia szpital a ja mam mieć tylko swoje rzeczy dla małej na wyjcie . Więc siebie spakuje wcześniej a dla małej rzeczy zostawie w nosidełku to mąż przywiezie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 17:45

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Witam:-)
    Ty Kaja z Kaszub? A z jakich okolic dokładniej jeśli mogę spytać?

kochana ja jestem z Żukowa

a po dzisiejszym dniu to pewnie bym juz na porodowce wylądowała ktoś nad moim Roczkiem czuwa ,tylko ucierpiał mój Brat biedak !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a co się stało??

Ja obecnie w Gdańsku mieszkam, ale Żukowo jest mi bliskie;-) Witam Cię sąsiadeczko:-)

Kaja lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wczoraj mowilam małżowi ze trzeba torbe powoli wyciagnac ze strychu:) ale w sumie nie wiem co szpital wymaga wiec z pakowaniem musze sie troche wstrzymac:-)

Dorjana, nareszcie wracasz do forum, mam nadzieje ze remont zakonczony sukcesem?

Kaja przeczytalam na 3 trymestrze, faktycznie musicie miec doskonalego aniola stroza! Lepiej faktycznie w domu siedziec, nie ma co!

Ja dzis porobilam co chcialam, wiec na spokojnie:) teraz juz odpoczyneczek;) i ogladamy dragonBall hehe;)

Natalinka ja mam reczniki normalne z zawinietym kapturkiem, jak sie do nich dokopie to Ci napisze z cxego sa zrobione;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina auto do kasacji na kartuzy info juz te sempy fotki wrzucili !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Kaja a co się stało??

Ja obecnie w Gdańsku mieszkam, ale Żukowo jest mi bliskie;-) Witam Cię sąsiadeczko:-)

Witam cie sasidko :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki:*

jestem:-) już po wizycie.

zdaje relacje:

Mała waży 1830 :-)szyjka....ma zaledwie 1,4 i jest miekka i rozwarta. Mam lezec lezec i lezec...zero aktywnosci-jesli nie chce urodzic w najblizszych dniach.
    Zatem wizja zatrudnienia opiekunki i pomocy domowej juz zapadła...hehe dam komus zarobic i bede tylko lezec i pachniec :-)

pozostale pomiary mam na wydruku-bo dzis były prenatalne.
    a kolejna wizyta za 3 tygodnie.
    pytałam gina czy zdarzę urodzic przed jego urlopem ...(jedzie jakos ok 5 maja) to powiedział cytuje "bedziesz juz wtedy dawno w domu z dzieckiem" ehhhhhh czyli nie wierzy ze dotrwam. a ja mówie ze dam rade- bede lezec sumiennie....kurcze blade nie chce urodzic teraz....to przeciez duzo za wczesnie.powiedzial ze nast wizycie mozliwe ze skieruje mnie do szpitala jak szyjka bedzie alarmujaca...taaa-chyba jak jej nie bedzie-tak sobie mysle.

Mała jest juz główką w dół :-) co da sie poczuc bo kpie po tych zebrach...jak po worku treningowym,hehe :-)

no to tyle relacji :-)))

Bea_tina, natalinka, agata86, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - przykro mi, że musisz leżeć. Byle jeszcze trochę wytrzymać, bo przecież każdy dzień teraz dla malucha jest na wagę złota. Z drugiej strony... odpoczniesz za wszystkie czasy ;) A waga małej fajna - jejku, te Wasze maluchy takie już duże...

fizjo lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- dzięki Słoneczko:* hehe to sie wybycze ten ost miesiac nie ma co,hehe :-)
    a ile Twoja teraz wazyła, przypomnij mi??
    o ile kojarze to dziciaczki z naszego watku sa jakies sporawe wagowe :-P któras chyba miała 2300??

mychowe lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo dibrze ze z maluchem wszystko dobrze:-) szkoda ze musisz lezec, ale juz duzo czasu nie zostalo, wiec ns pewno poleci, a nie zostsniesz sama, to nie bedziesz musiala sie niczym przejmowac;)

Kurcze tez juz bym chciala wiedziec ile wazy Klocus, ale jeszcze chwile bede musiala poczekac;)

Kurcze wszamalam z 400g lodow! Az sie chybs przejadlam!:/ juz nie kupuje bo juz cgyba zaczynam sobie pozwalac, a nie ma co!

Z gbs postsnowilam ze pojde w 32 tygodniu, bedzie to po wizycie, ale czyms sie na pewno wykrece;)

Ide juz chybs do lozks, mam nowa partie ksiazek, to trzeba sie za nie zsbrac;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina-dzięki:*

a jakie to lody??? :-) ja uwielbiam te grycjana...sa ekstra :-P

a ja gbs bede miec za 3 tyg :-) takze luz blues.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kauflandzie kipuje karmelowe:-) uwielbiam je;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - mój mały ważył w poniedziałek 1520 g, więc termin z USG idealnie pokrywa się z terminem OM. Jak widać, jakoś nie pędzi z wagą

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D
    ... to miło e jeszcze o mnie pamiętacie :P

Beatinko :D niestety mój dom w rozbiórce...
    Mieliśmy inne przykre problemiki po drodze (związane z Tobiaszkiem) dlatego też remont odszedł na dalszy plan... 2-3 tygodnie postoju :(((
    pyknę na dniach kilka fotek jak się rozjaśni i Wam wrzucę do pamiętnika :D

Ogólnie to jest tragedia... jesteśmy dopiero w połowie drogi...
    Salon można powiedzieć że zrobiony (tylko czeka na malowanko)
    Kuchnia w połowie...
    Przedpokój rozebrany i przygotowany do remontu - może w przyszłym tygodniu go zaczniemy :/
    Sypialnia - nietknięta (na szczęście tam dużo pracy nie będzie)
    Pokoik maleństwa chyba zostawimy na później...
    (wątpię żebyśmy dali radę wyrobić się przed porodem) a i tak dzidzia póki co będzie sypiać przez jakieś pół roku u boku mamusi...
    Więc na pokoik maleństwa jeszcze przyjdzie pora :)

A Wy macie już torby przygotowane ?? czy dopiero się zabieracie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 05:57

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam cel na dziś - WYPRAWKA !!!

Myślę że czas najwyższy zabrać się za wyprawkę... muszę zacząć zamawiać najpotrzebniejsze rzeczy i stworzyć swoją listę wyprawkowa ...
    Zaglądając do Was co jakiś czas, widziałam że przerabiałyście temat wyprawki...

Tak sobie pomyślałam że może mogłybyście wrzucić swoje listy abym porównała czy ze swoją czy wszystko już mam zapisane ??
    Albo jakieś porady co do produktów - które lepiej kupić ??

Oto moja lista:

Prawdę mówiąc lista ta powstałą przy pomocy moich psiapsiółek i sama nie wiem do czego służą niektóre kremiki :P
    Może masie jakieś propozycje produktowe ?? co kupić ?? z jakiej firmy itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 10:03

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ