WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie mają już mało rzeczy...ale ceny fajne-jak mówisz ze dobre gatunkowo.

ja uparłam sie na body rozpinane na brzuszku...pamietam swoje poczatki ubierania dziecka...i bałam sie zeby nie zrobic mu krzywdy :-)takie to delikatne wszystko...i ubierałam wlasnie w te body (fajne bo na pleckach nic sie nie sciaga) + śpiochy :-) póżniej byłam odwazniejsza i ubierałam wszystko :-)

natalinka czym jest BISFENOL A???(ze niby tego nie ma w butelce)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 16:11

• natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda... Jak kupowałam tydzień temu i było już malutko, bo wszystko wykupione, ale kupiłam nawet jakieś ciuszki r. 68, bo już tak tanio nie znajdę. Przecenili dużo rzeczy, bo jeszcze 3 tyg. temu były nieco droższe. Bałam się o jakość, ale są świetne

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to związki chemiczne stosowane do produkcji np. butelek z tworzyw plastikowych - tak wyczytałam kiedyś. Butelkę dostaniesz luzem, bo są pakowane fabrycznie po 2 w opakowaniu - ale tak praktykuje się u większości sprzedawców

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki:*

pokazuje mężowi co zamówiłam...i śmieje się ze mnie ze przez to moje lezenie nazamawiam pewnie multum rzeczy :-P

Limerikowo lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminę D i K już mam kupione, bo znalazłam super promocję. U mnie w szpitalu recepty nie dają, a rok temu ze szpital też nic nie dostałam, więc musiałam kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 16:41

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziewczyny strzeliłam gumką od spodni w brzuch i trochę się przestraszyłam czy mogło się coś stać małej.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na twardnienie(spinanie) brzucha wziac nospe? Dzis jakos tak czesto mi twardnieje ten brzuch i nawet jak leze, bo w sumie nic wiecej nie robie:/ oby zaraz przeszlo.

NataliaK lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala malenstwo jest pod taka ochrona ze zapewne jest ok. Mnie ostatnio na brzuchy usiadla 3,5 letnia siostrzenica i nic sie nie stalo;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Bea_tina - weź nospę,a jeśli nie bierzesz, to może też magnez - działa rozkurczowo.

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biore rano. A ok 17 wypilam taki rozpuszczalny, ale dalej sie stawial. Oby nospa pomogla! Jeszcze pojde sobie cisnienie zmierzyc, czy na pewno jest w normie:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez znowu biorą skurcze;/ jestem juz po 6 magnezach i 2 nospach..i luteinie.
    wezme prysznic...moze pomoże. nie mam sumienia wydzaniac do mojego gina o tej porze:(

ALAALICJA lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba takie nieokiełznane akcje sa przez tą zmianę ciśnienia:/ Mi na szczęście przeszło i maluszek się trochę uaktywnił, bo tak to chyba mu się przysnęło;P No ale skoro tatuś już ostro chrapie, to trudno przy tym spać hihi:)

Fizjo mam nadzieję, że się po kąpieli uspokoi brzucho! Trzymam kciuki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę codziennie 3 nospy, więc Fizjo póki co jeszcze jedną możesz wziąć. Bea_tina wzięłaś nospę?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie dziewczęta jutro zalecany dzień lenia! Fizjo i tak leżakuje, ale Tonie Bea_tinka się przyda jeden kanapowy dzionek :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuje jakby mały się przekręcał. Póki co leży jakoś w poprzek, bo pod biustem już brak mi miejsca i aż mnie piecze. W nocy to krzyknęłam z bólu, a wczoraj wieczorem tak mnie rozbolał brzuch, że po powrocie męża z pracy o 23.30 myślałam, ze pojedziemy do szpitala. A dzisiaj też znowu stres, więc średnio się czuję.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Ja sobie dziewczyny strzeliłam gumką od spodni w brzuch i trochę się przestraszyłam czy mogło się coś stać małej.

Nic się nie powinno dziać. Dzidzi jest odpowiednio zabezpieczona, a gumek teraz takich mocnych też nie nosimy. Ale rozumiem Twoje obawy, teraz kiedy już ciąża zaawansowana dużo pytań się pojawia.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja dziś czuje jakby mały się przekręcał. Póki co leży jakoś w poprzek, bo pod biustem już brak mi miejsca i aż mnie piecze. W nocy to krzyknęłam z bólu, a wczoraj wieczorem tak mnie rozbolał brzuch, że po powrocie męża z pracy o 23.30 myślałam, ze pojedziemy do szpitala. A dzisiaj też znowu stres, więc średnio się czuję.

Ja tak wczoraj miałam. Oj coraz ciężej już nam jest, a dzieciakom ciasno się robi.OBy wytrzymac do końca

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    mnie tez znowu biorą skurcze;/ jestem juz po 6 magnezach i 2 nospach..i luteinie.
    wezme prysznic...moze pomoże. nie mam sumienia wydzaniac do mojego gina o tej porze:(

Trzymaj się bo jeszcze trochę nam zostało. W sumie dobrze, że Cię niezostawili w szpitalu.Ja ostatnio szyjkę miałam 27 mm i juz było alarmujące. 20 mam wizytę i cos czuję, że dostane skierowanie do szpitala.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobilam zaleglosci:-)
    kobuetki trzymajcie sie mnie dzis zgaga meczy :( ale to pikus przy waszych skurczach:/
    wiecie co dostalam nowe ubranka mam juz sporo rzeczy jak tylko wroce do domku to biore sie za pranie, prasowanie i pakowanie!
    musze dokonczyc swoja liste wyprawkowa:-)
    no i pogoda sie spierdzielila:(

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    nadrobilam zaleglosci:-)
    kobuetki trzymajcie sie mnie dzis zgaga meczy :( ale to pikus przy waszych skurczach:/
    wiecie co dostalam nowe ubranka mam juz sporo rzeczy jak tylko wroce do domku to biore sie za pranie, prasowanie i pakowanie!
    musze dokonczyc swoja liste wyprawkowa:-)
    no i pogoda sie spierdzielila:(

Ja też już biorę się do konkretnego porządkowania.Nie ma co czas leci i już coraz bliżej. Widzę, że między nami 2 dni różnicy wg planowanego porodu:)POwodzenia

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ