Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie mają już mało rzeczy...ale ceny fajne-jak mówisz ze dobre gatunkowo.

ja uparłam sie na body rozpinane na brzuszku...pamietam swoje poczatki ubierania dziecka...i bałam sie zeby nie zrobic mu krzywdy :-)takie to delikatne wszystko...i ubierałam wlasnie w te body (fajne bo na pleckach nic sie nie sciaga) + śpiochy :-) póżniej byłam odwazniejsza i ubierałam wszystko :-)

natalinka czym jest BISFENOL A???(ze niby tego nie ma w butelce)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 16:11

• natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda... Jak kupowałam tydzień temu i było już malutko, bo wszystko wykupione, ale kupiłam nawet jakieś ciuszki r. 68, bo już tak tanio nie znajdę. Przecenili dużo rzeczy, bo jeszcze 3 tyg. temu były nieco droższe. Bałam się o jakość, ale są świetne

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to związki chemiczne stosowane do produkcji np. butelek z tworzyw plastikowych - tak wyczytałam kiedyś. Butelkę dostaniesz luzem, bo są pakowane fabrycznie po 2 w opakowaniu - ale tak praktykuje się u większości sprzedawców

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki:*

pokazuje mężowi co zamówiłam...i śmieje się ze mnie ze przez to moje lezenie nazamawiam pewnie multum rzeczy :-P

Limerikowo lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminę D i K już mam kupione, bo znalazłam super promocję. U mnie w szpitalu recepty nie dają, a rok temu ze szpital też nic nie dostałam, więc musiałam kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 16:41

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziewczyny strzeliłam gumką od spodni w brzuch i trochę się przestraszyłam czy mogło się coś stać małej.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na twardnienie(spinanie) brzucha wziac nospe? Dzis jakos tak czesto mi twardnieje ten brzuch i nawet jak leze, bo w sumie nic wiecej nie robie:/ oby zaraz przeszlo.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala malenstwo jest pod taka ochrona ze zapewne jest ok. Mnie ostatnio na brzuchy usiadla 3,5 letnia siostrzenica i nic sie nie stalo;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Bea_tina - weź nospę,a jeśli nie bierzesz, to może też magnez - działa rozkurczowo.

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biore rano. A ok 17 wypilam taki rozpuszczalny, ale dalej sie stawial. Oby nospa pomogla! Jeszcze pojde sobie cisnienie zmierzyc, czy na pewno jest w normie:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez znowu biorą skurcze;/ jestem juz po 6 magnezach i 2 nospach..i luteinie.
    wezme prysznic...moze pomoże. nie mam sumienia wydzaniac do mojego gina o tej porze:(

ALAALICJA lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba takie nieokiełznane akcje sa przez tą zmianę ciśnienia:/ Mi na szczęście przeszło i maluszek się trochę uaktywnił, bo tak to chyba mu się przysnęło;P No ale skoro tatuś już ostro chrapie, to trudno przy tym spać hihi:)

Fizjo mam nadzieję, że się po kąpieli uspokoi brzucho! Trzymam kciuki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę codziennie 3 nospy, więc Fizjo póki co jeszcze jedną możesz wziąć. Bea_tina wzięłaś nospę?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie dziewczęta jutro zalecany dzień lenia! Fizjo i tak leżakuje, ale Tonie Bea_tinka się przyda jeden kanapowy dzionek :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuje jakby mały się przekręcał. Póki co leży jakoś w poprzek, bo pod biustem już brak mi miejsca i aż mnie piecze. W nocy to krzyknęłam z bólu, a wczoraj wieczorem tak mnie rozbolał brzuch, że po powrocie męża z pracy o 23.30 myślałam, ze pojedziemy do szpitala. A dzisiaj też znowu stres, więc średnio się czuję.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Ja sobie dziewczyny strzeliłam gumką od spodni w brzuch i trochę się przestraszyłam czy mogło się coś stać małej.

Nic się nie powinno dziać. Dzidzi jest odpowiednio zabezpieczona, a gumek teraz takich mocnych też nie nosimy. Ale rozumiem Twoje obawy, teraz kiedy już ciąża zaawansowana dużo pytań się pojawia.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja dziś czuje jakby mały się przekręcał. Póki co leży jakoś w poprzek, bo pod biustem już brak mi miejsca i aż mnie piecze. W nocy to krzyknęłam z bólu, a wczoraj wieczorem tak mnie rozbolał brzuch, że po powrocie męża z pracy o 23.30 myślałam, ze pojedziemy do szpitala. A dzisiaj też znowu stres, więc średnio się czuję.

Ja tak wczoraj miałam. Oj coraz ciężej już nam jest, a dzieciakom ciasno się robi.OBy wytrzymac do końca

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    mnie tez znowu biorą skurcze;/ jestem juz po 6 magnezach i 2 nospach..i luteinie.
    wezme prysznic...moze pomoże. nie mam sumienia wydzaniac do mojego gina o tej porze:(

Trzymaj się bo jeszcze trochę nam zostało. W sumie dobrze, że Cię niezostawili w szpitalu.Ja ostatnio szyjkę miałam 27 mm i juz było alarmujące. 20 mam wizytę i cos czuję, że dostane skierowanie do szpitala.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobilam zaleglosci:-)
    kobuetki trzymajcie sie mnie dzis zgaga meczy :( ale to pikus przy waszych skurczach:/
    wiecie co dostalam nowe ubranka mam juz sporo rzeczy jak tylko wroce do domku to biore sie za pranie, prasowanie i pakowanie!
    musze dokonczyc swoja liste wyprawkowa:-)
    no i pogoda sie spierdzielila:(

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    nadrobilam zaleglosci:-)
    kobuetki trzymajcie sie mnie dzis zgaga meczy :( ale to pikus przy waszych skurczach:/
    wiecie co dostalam nowe ubranka mam juz sporo rzeczy jak tylko wroce do domku to biore sie za pranie, prasowanie i pakowanie!
    musze dokonczyc swoja liste wyprawkowa:-)
    no i pogoda sie spierdzielila:(

Ja też już biorę się do konkretnego porządkowania.Nie ma co czas leci i już coraz bliżej. Widzę, że między nami 2 dni różnicy wg planowanego porodu:)POwodzenia

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ