Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już od miesiąca mam takie bóle i pieczenie pod żebrami z prawej strony na ostatniej wizycie mówiłam o tym lekarzowi sprawdzał na ust woreczek żółciowy, wątrobę i nerkę z tej strony ale stwierdził że z narządami wszystko ok i najprawdopodobniej macica uciska na jakiś nerw, i generalnie z tygodnia na tydzień ból jest coraz mocniejszy więc to chyba faktycznie ucisk,

A ja jestem z bielska bialej :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea-tina jak ja dotykam i glaszcze to maly jakby mi odpowiada kooniaczkiem ale jak mama przykladala reke to cisza i Olus nawet sie nie ruszyl i zastanawiam sie czy dziecko wyczuwa ze to nie moja reka?:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalna może coś w tym jest:P ale tak jest jak ktoś(czy nawet ja) położy ręke nieruchomo. Bo jak kroś klepnie i uszczypnie to też odpowiada i nie ma znaczenia czyja to ręka:P Moja 3,5 letnia siostrzenica teraz boi się mojego brzucha:P po akcji z siadaniem, a jak jej mówie, żeby przyłozyła to nigdy nic nie czuje, ostatnio skwitowała, że brzuch nie działa:P i koniec dyskusji:)

A o ucisku na nerwy to coś wiem, od paru tygodni mam ścierpniete z większą lub zmiejszą siłą dwa palce u lewej ręki:P śmiesznie jest, bo ciężko mi się wykonuje najzwyklejsze czynności, ale powoli się przyzwyczajam:) Macica nie ukrywajmy zbliża się do ogromnych rozmiarów, a gdzieś miejsce musi na to mieć:)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he brzuch nie dziala:-) :-) :-) dzieci sa niesamowite!

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też tak mam i też na dole po lewej stronie. Ogólnie coraz mi ciężej i jak tylko cos porobie to zaraz ucisk i brzuch pobolewa, więc kładę się poleżeć.

Ja z Wrocławia:)Witam:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała kopnie jak poloze rękę, wiec jest odwrotnie :)
    Ja z Malborka, ale mieszkam w Uk w Plymouth.

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki !!!
    A ja działam ... wyprawka w trakcie przygotowań...
    Wczoraj latałam po sklepach i stwierdzam ze masakra - sąd oni te ceny wzięli ??
    Strasznie drogo :P
    Więc dziś buszuję w sieci ...
    Mam 2 dni na przygotowanie wyprawki i torby do szpitala...
    Może polecicie jakieś sprzęty ?? - sprzedawców ?? tanie sklepy internetowe ??
    Mam problem z termometrem elektrycznym - kupiłyście już ??
    ... i zastanawiam się nad inhalatorem ?? - co myślicie ??

<3 Z całego serducha dziękuję wszystkim za pomoc z wyprawką !!! <3
    Jesteście niezastąpione !!!
    ... no i Miriam dzięki za linki :))) raczej się skusze na ten podgrzewacz-sterylizator :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 08:18

Miriam lubi tę wiadomość

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, czasem Was podczytuję, czekam na drugie Dzieciątko a termin mam na 27 kwietnia, mam nadzieję że mogę dołączyć do dyskusji.
    Dorjana bardzo duże zakupy dla siebie i Maleństwa zrobiłam w aptece gemini:
    http://www.aptekagemini.pl/
    Mają świetne ceny, nawet z przesyłką się opłaca.
    A co do termometru to już wypróbowałam kilka z Synkiem a teraz kupiłam ten:
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-bezdotykowy-kardio-test-kt-40.html
    Jak na razie jestem zadowolona, wyniki pomiaru są wiarygodne, porównywałam ze zwykłym termometrem, pomiar faktycznie trwa sekundę jest prosty w obsłudze i można nim wykonywać też pomiary temp. przedmiotów.

Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - to my prawie sąsiadki :) ja jestem z Katowic masz już wybrany szpital? Pisałaś chyba kiedyś o bonifratów ?

Termometr mam na razie zwykły elektryczny, kupiony w zwykłej aptece do szpitala

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Ja już pisałam, że z Gdańska i w okolicy to mam Kaję tylko jak na razie.

Termometr też mam zwykły elektryczny i jak na razie sprawdza się.
    Aptekę Gemini też polecam - ja mam fajnie bo mogę korzystać z opcji odbioru osobistego:-) ale nawet z dostawą się opłaca, robię tam teraz większość zakupów leków bez recepty.
    Z inhalatorem na początku to bym się wstrzymała. Teraz mam Konradowi kupione, bo była potrzeba (jak miał 9 miesięcy). Lepiej chyba nie zakładać, że będzie nam potrzebny.

Kaja lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 a starasze Dzieciątko ile ma lat? A teraz chłopiec czy dziewczynka?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana ja moge polecic naszsmyk.pl szybka realizacja i nie drogo sa promocje termometr na podczerwien kupilam za niecale 80 zl to dobra cena:-)
    koala82 witamy zreszta nasz watek jest kwietniowo-majowy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:29

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana ja termometr kupowałam na allegro, łącznie z przesyłką wyszedł mnie ok 50 zł, na zakupy dla naszych maluszków go dodawałam, więc możesz sobie sprawdzić.

aga, widzisz, niemal ta sama wioska;P Tak, zamierzam rodzić na bonifrantów:) już raz tam dzwoniłam wstępnie pytać o umówienie się i moówić jak wygląda sprawa CC. Także jakoś ok 10 kwietnia będziemy jechac na dokładna obczajkę;P A Ty też tam chcesz rodzić?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy synek ma 3,5 latka a teraz na 90% będzie dziewczynka :-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - nie brałam tego szpitala pod uwagę, chociaż dużo dobrego o nim słyszałam :)
    Dziś na wizycie może porozmawiam z lekarką jak widzi mój poród ( jak nie zapomnę). Ona pracuje w SP CSK i wiem że interesuje się swoimi pacjętkami, mają tez dobry sprzęt więc może tam

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga to jak masz swoja lekarke w szpitalu to wiadome, że to zawsze lepiej:) Ja wolę tam, bo w Jaworznie odpada na dzień dobry:P a jakby cos, to z Katowic jest wszędzie blisko, jakby trzeba było malucha przewozić czy coś:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wielu z nas coś tam doskwiera teraz. Mnie ciągnie w szyjce i jakoś nie opuszcza to kłucie i pieczenie w brzuchu

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, ja dzis czuje jakis bol w okolicy lewego jajnika, jakby skurcz, sama nie wiem. Takze dzis tez raczej leze, bo nie ma co sie nadwyrezac:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

a ja polecam moją ukochaną apteke :-P korzystam z niej ponad rok, regularnie co miesiąc-i zawsze jestem zadowolona. ceny mają konkurencyjne i duże zaplecze...czesto coś dają gratis-albo wieksze opakowanie :-P

http://www.wapteka.pl/kategoria-dla-dzieci-1-265.htm

Dzis robie casting na opiekunke.pomoc domowa :-) trzymajcie kciuki:*

Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zadzwoniłam do położnej i ma do mnie wpaść pod koniec tygodnia, to sobie pogadamy.
    A dzisiaj coś mnie biegunka męczy ale to chyba ze stresu bo samochód nam się popsół i ta pogoda, boję się jak wieje taki wiatr i mam złe mysli ze nam dach zdmuchnie.

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ