WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Kaja, a w Kartuzach będziesz rodzić? Na kawkę zapraszam do mnie, bo ja za bardzo nie powinnam się ruszać:-P

hihi powiadasz Kartuzy dzis mi na Sorze mówiły jakby mnie w nocy chwyciła akcja poród to mam od tyłu wejsc , a ja grzecznie podziękowałam ......

A jak wyszłam to mówiłam sama do siebie Nawet jakby mi Kasę dawali moja noga poraz drugi tam nie zawita !!!!!!! kilkanaście lat temu byłam tam raz i nigdy więcej!!!!!

kochana ja rodze z moim ginem w Wojewódzkim bo on tam pracuje więc ja już zabukowalam tam miejsce hihi narazie stojące , a później leżące hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Hehee ;p poczekaj jeszcze trochę Kaja :P chociaż do donoszonej :)

poczekam spokojna roczochrana hihi mnie sie nie spieszy ;-) Ty masz pierwszeństwo :-)

Nusiaa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej

a ja polecam moją ukochaną apteke :-P korzystam z niej ponad rok, regularnie co miesiąc-i zawsze jestem zadowolona. ceny mają konkurencyjne i duże zaplecze...czesto coś dają gratis-albo wieksze opakowanie :-P

http://www.wapteka.pl/kategoria-dla-dzieci-1-265.htm

Dzis robie casting na opiekunke.pomoc domowa :-) trzymajcie kciuki:*
    fajne ceny ma ta apteka chyba nawet taniej niz ja kupowalam.
    ho ho ho casting na opiekunke fajnie:-) trzymam kciuki zdaj relacje pozniej jak Ci poszlo.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ale ten Mój Maluch fika, aż brzuch podskakuje i faluje cały;-)

u mnie tez tak jest dzis chyba w ogole nie spal. jeszcze 2 dni i usg okaze sie ile wazy ale na pewno sporo urosl moj syneczek.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, a ja o Kartuzach same dobre rzeczy słyszałam. Koleżanka tam rodziła prawie dwa miesiące temu i była bardzo zadowolona, więc widzisz każdy inaczej patrzy. Ja na Zaspę pójdę, tak jak rok temu;-) Może mnie tam jeszcze pamiętają;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja w srode sie dowiem co tam slychac u klocuszka:-) juz sie nie moge doczekac!

Kurcze tak sie czyta rozne opinie o szpitalach itp a prawda taka, ze kazdy i tak ma inne wymogi i zapatrywania na wszystko, temu tez te opinie takie nieadekwatne mimo wszystko. Jak jest to sie dopiero dowiemy w dzien porodu:-)

ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Magdalena ja w srode sie dowiem co tam slychac u klocuszka:-) juz sie nie moge doczekac!

Kurcze tak sie czyta rozne opinie o szpitalach itp a prawda taka, ze kazdy i tak ma inne wymogi i zapatrywania na wszystko, temu tez te opinie takie nieadekwatne mimo wszystko. Jak jest to sie dopiero dowiemy w dzien porodu:-)

Dokładnie.Ja własnie jestem na etapie kolejny raz szukania opinii i porównywania szpitali. Szok co się dzieje na tych porodówkach. Czym bliżej to strach większy.

http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Witam się i ja po dłuższej nie obecności :) ja już też jestem na luteinie i magnezie bo twardnieje mi brzuch i skróciła się szyjka jak się nie poprawi do 28 marca to muszę iść do szpitala:(

Dorjana ja mogę ci polecić allegrowicza baby-mix jest to coś w rodzaju internetowej hurtowni ceny są stosunkowo niskie

Hej:) a jaka długość twojej szyjki?ja mam wizytę w czwartek i normalnie juz panikuję, bo podobna sytuacja odnośnie szpitala:(

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza siedziałam od 15 do 21 - masakra.
    Szyjka się skróciła o 5mm :( musze leżeć, a mała rośnie :) wymiary ok i waga 2180 g. :) na następnej wizycie mnie pomierzy, ale zasugerowała że kwalifikuje się do cesarki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 21:20

Bea_tina, ALAALICJA, natalinka, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Właśnie wróciłam od lekarza siedziałam od 15 do 21 - masakra.
    Szyjka się skróciła o 5mm :( musze leżeć, a mała rośnie :) wymiary ok i waga 2180 g. :) na następnej wizycie mnie pomierzy, ale zasugerowała że kwalifikuje się do cesarki

Oj widzę, że szyjka daje znać większości z nas.A Ty aga8787 na kiedy masz termin? nie czasami też na 7 maja jak ja??

aga8787 lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

casting...wypadł blado. mam tylko jedną sensowną kandydatkę :-)do której nie jestem tak do konca przekonana....

aga8787 to ile ma ta szyjka??

alicja a twoja szyjka ile ma???

hehe szukam wsparcia...ze moja nie jest taka zła :-) raźniej ponoć w kupie :-)
    (moja ma 1,4)

natalinka lubi tę wiadomość

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała 2 tygodnie temu 2,7. Niby norma ale miękka i szybko się skracała. Moja gin zapowiedziała, że jak się jeszcze dosyć obniży to od razu kieruje mnie do szpitala.Wizytę mam w czwartek i ...juz panikuję od dawna.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam termin na 7 maja :) a szyjkę mam 28 mm więc chyba nie tak źle? Tylko dużo się skróciła od ostatniej wizyty i lekarka nie wie czemu bo mała teraz wyżej i nie mam ucisku na nią

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej.......no...Wasze są jeszcze galante :-) nie jest źle...patrząc na moją;/
    Z szyjką to nie ma reguły-może się skracać i wydłużać.
    Ja mam teraz wizyte 7 kwietnia-takze jeszcze sporo...NIe panikuję-leze...i jestem dobrych myśli że urodzę zdrowe...wykształcone dzieciątko.

ALAALICJA, natalinka, Nusiaa, magdalena lubią tę wiadomość

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 to widzę, że my prawie łeb w łeb idziemy.Podobna sytuacja. Zobaczymy na następnej wizycie.Oby terminu dotrzymać:)

aga8787, natalinka lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - ja mam 29 mm, więc póki co daleko nam do Fizjo, ale też się martwię, bo leżę i strasznie mnie ciągnie w szyjce, brzuch twardnieje i mam jakieś dziwne kłucia. Moja szyjka też skraca się o jakieś 5 mm w ciągu 3-4 tyg.

aga8787, ALAALICJA lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo - na pewno tak będzie :) dużo nam nie zostało.
    Widzę że tylko ja mam tak częste wizyty, mi co tydzień sprawdza tą szyjkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 21:47

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo- wizytę mamy w tym samym dniu :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - ja się właśnie zastanawiam czy nie nawiedzić mojego lekarza jakoś wcześnie też, bo to już kilka dni takich dolegliwości i nie przechodzi

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- wiem że tak ciężko...ale postraj się zająć czymś myśli. Najgorsze jest własnie zamartwienie się.
    Troche jestem zła...na swojego gina ze nie zalozyc mi pessera jak mozna bylo jeszcze...no ale tego juz nie cofnę-wiec nie gdybam.

natalinka lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ