WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    ej.......no...Wasze są jeszcze galante :-) nie jest źle...patrząc na moją;/
    Z szyjką to nie ma reguły-może się skracać i wydłużać.
    Ja mam teraz wizyte 7 kwietnia-takze jeszcze sporo...NIe panikuję-leze...i jestem dobrych myśli że urodzę zdrowe...wykształcone dzieciątko.

Tego nam wszystkim życzę:) Jeszcze trochę i finisz:)Nawet jak coś to mam nadzieję, że w szpitalu mi badania zrobią i trzymać nie będą. Wszystko zależy od tego czy nic innego się nie przypałęta.

natalinka lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - a dlaczego chce Cię zakwalifikować do cc?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Fizjo sama się zastanawiałam czego Ty nie masz go założonego... Czasami irytują mnie tacy lekarze, którzy na wszystko mają czas. Nie chcę iść i wydawać kolejnych 150 zł, ale nie zniosłabym gdyby coś sie stało przez moje zaniedbanie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- a na którą masz? :-) ja na 17.

Moj gin wychodzi z załozenia ze nie ma co...za czesto tam "gmerać"...czy przyjezdzac, cezkac na wizyte w kolejce...Lepiej lezec -ponoć tylko to moze uchronić nas w najwiekszym stopniu.Aaaa i ja jestem w ciągłym konatkcie telefonicznym z moim ginem...az czasami mi głupio że zawracam mu tak czesto gitare;/

natalinka, mychowe lubią tę wiadomość

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos słyszałam o zakładaniu pessera ale konkretnie nie wiem:(Do którego tygodnia zakładają??

Dziewczyny to tak jest, że na wizyty częściej się chodzi jak szyjka się skraca. Moja gin pilnuje, żeby czegoś po drodze nie przeoczyć.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka do cc to przez to że jestem wąska, ale powiedziała że jeszcze mnie dokładnie pomierzy i zobaczymy, zależy też jak mała urośnie

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin mowi ze czas na pessera mielismy do max do 30tc.

natalinka- naciskałam na gina zeby mi go założył...nawet pojechałam z moją mamą-największą dyplomatką :-) ale gin powiedział ze jest temu przeciwny i że jak bede sie oszczedzac to bedzie dobrze. Phi...tez mi rewelacja.Teraz nie mam wyjscia jak tylko lezenie....i zatrudnienie opikunki do porodu.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sprawy z szyjkami to juz nie byle co:( msm nadzieje ze kazda szyjka prxytrzyma masze maluchy do odpowiedniego czasu;)
    I oby jak najkrocej obylo sie w szpitalu!

Wy takie problemy, a ja sie spinaniem przejmuje:(

ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - niby prawda, że lepiej czekać, ale zbyt długo czekałam na tego mojego malucha. Teraz nic innego się dla mnie nie liczy. Pieniądze - rzecz nabyta, życie i zdrowie dziecka bezcenne. 7 ide dla 10, o 9.30 KTG.
    Aga - ja w sumie też jestem wąska i pierwszy lekarz zakładając mi kartę ciąży powiedział, że kwalifikuje mnie do cc. Drugi pewnie ją zrobi tylko na życzenie, więc nie był ostatnio zadowolony, że mały jest nadal ułożony pośladkowo...

ALAALICJA, fizjo, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - częstego spinania też nie można lekceważyć, bo zarówno ono, jak i twardnienie może, ale nie musi!!! świadczyć o skracaniu szyjki.
    Fizjo - mój to chyba by mi założył dla świętego spokoju, bo na pierwszej wizycie zapytał kim jestem z wykształcenia, bo strasznie jestem dociekliwa ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku im bliżej do rozwiązania tym więcej spraw na głowie. Wszystkie czekamy na maleństwa a mówią, że 8 miesiąc cięzki jest i najlepiej go przetrzymać. Więc leżing i pozytywne myslenie:)Powodzenia

natalinka, fizjo lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- ja tez mysle ze kasa to dodatek...fajnie ze jest,ale najwazniejsze zdrowie.

a to kim jesteś...hehe??

alicja-lezing lezing :-P

Wiecie...moj maz mnie dzis zaskoczył pozytywnie :-) pojechał załatwic kilka spraw na miescie...i przyjechał z dwoma sukienkami dla mnie :-)obok urzedu jest fajny lumpek(dzis byla dostawa) sukienki sa sliczne :-) jedna na ciaze a druga juz po :-)dał tylko 30zł-a kiecuszki jak nowe i firmowe.

Nusiaa, ALAALICJA, natalinka, aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - ukłony dla męża ;) Obrotny facet ;)
    Jestem absolwentką filologii polskiej, specjalność dziennikarska :) Ginekolog powiedział, że to wszystko tłumaczy ;)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo to super prezent no i mąż:)Mój nie ryzykuje z odzieżą dla mnie. Na razie zwariował na punkcie sukienek dla małej ehheh Ostro go wzięło szczególnie na księżniczkowe:)Sumienia nie miała, żeby instruować go co do rozmiaru:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka. Miałam podobne pytanie u gina na dzień dobry:)Ja jestem mgr prawa i administracji, a do tego technikiem ekonomistą więc śmiała się ginekolog, że tak bardzo mnie interesują wszelkie normy, wymiary i statystyki:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- hehe- dociekliwość u lekarza jest wskazana :-)

oooo tak mąż jest obrotny...i potarfi mnie zaskoczyć. Choc dzis było mi troche przykro...Zazdrosna jestem babka,hehe :-) jedna z opiekunek-kandydatek chyba wpadła mu w oko...był taki dziwnie nieswój.eh faceci.

ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - to mam nadzieję, że kandydatura tejże niewiasty nie została przyjęta ;) Tak dla bezpieczeństwa :)

ALAALICJA, fizjo lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo-na bank miał oko i dostrzegł brak konkretnych kompetencji w owej kandydatce;)

natalinka, fizjo lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- no własnie ta owa niewiasta tylko się najbardziej nadaje...Nie wiem czy ja zatrudnic....przeciez ona nic nie winna. a moze ja jestem zbyt przewrazliwiona...Wiecie ciąża wkoncu robi swoje...przytyłam...jestem mniej atrakcyjna i pociagajaca dla meza...moze....a moze to tylko moja wybujała wyobraznia;/ musze się z tym przespac...i powiedziec o tym mezowi,hehe...tylko zeby mnie nie wysmiał.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przekonana, że nie stanowi ona dla Ciebie żadnego zagrożenia. To TY jesteś matką jego dzieci i dowód wdzięczności okazuje Ci każdego dnia - nawet poprzez sukienki ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ