WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- pewnie masz racje :-) cóz poradze ze zazdrosna jestem...i czasami czuje sie taka nieatrakcyjna. hehe rozumiesz? :-)

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że rozumiem, ale to tylko nasza ciążowa burza hormonów. Jeśli masz wątpliwości - porozmawiaj z mężem. Zapewne w momencie je rozwieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 23:34

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie i trochę deszczowo.

Ale źle dzisiaj spałam, brzuch mnie bolał i w ogóle ułożyć się nie mogłam, a w środku jeszcze synek leżał i się wiercił;-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc patulla czyli noc podobna tylko ja z 4 spacerami do wc buuuuuu a pogoda barowa :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

U nas pogoda, tylko zachmurzenie, puki co bez deszczu:) Także zobaczyny, a w czwarteczek już ma być pięknie!!:)

Fizjo zazdrość jest najzupełniej normalna, więc nie masz się czym przejmować, ale z mężulkiem zawsze możesz porozmawiać:)
    Ja z moim to wręcz przeciwnie, ja mu zawsze podtykam pod nos i pokoauję ładne dziewczyny:) ale ostatnio stwierdziliśmy, że my to jacyś niestandardowi jednak jesteśmy;P

Dziewczyny, życzę udanego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    natalinka- hehe- dociekliwość u lekarza jest wskazana :-)

oooo tak mąż jest obrotny...i potarfi mnie zaskoczyć. Choc dzis było mi troche przykro...Zazdrosna jestem babka,hehe :-) jedna z opiekunek-kandydatek chyba wpadła mu w oko...był taki dziwnie nieswój.eh faceci.
    kochana pilnuj mezusia;) kurcze podziwiam, ze kupil Ci sukienki extra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:33

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja dopiero wstałam, a widzę że Wy juz aktywne od rana:) Ja też dziś ciężka noc miałam. Słabo spałam, mała wierciła się, a dotego ciągle siku i pić.Pogoda też niezachęcająca zbytnio:( miłego i SPOKOJNEGO dnia zyczę MAMUSIĄ:))

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis nie pada ale wietrznie, no i dentyste mam zaliczonego:-) zero ubytkow i porada na podniesienie poziomu zelaza i jego wchlanianie natka pietruszki mozna robic np. z jogurtem naturalnym i lyzka pesto pychotka:-) uwazac trzeba na nabial powoduje przyrost wagi i ciezkie do zgubienia.
    i dzis wracam do domku i biore sie za pranie ubranek dla Olusia:-) koniec laby ale mi dobrze bylo u mamusi;)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, my to się jakoś ostatnio synchronizujemy z tymi bólami ;) Mnie bolał w nocy brzuch, że aż coś przez sen mówiłam, a ciężko mnie dobudzić. Znowu zaczyna mi się jakaś infekcja... Swędzi, piecze, pojawiły się upławy i jakieś 2 malutkie pęcherzyki tam na dole - normalnie mam już dość :( Może to wina tego, że jem ostatnio po 3 cukierki na dzień? Cukier przy skłonności do infekcji niewskazany...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zębów, to zauważyłam, że od dwóch tygodni zaczynają mnie poważnie boleć, a wcześniej to mogłam lata nie chodzić do dentysty. Dzidziuś odkłada sobie wapń na kości kosztem mamusi ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloo :D
    A ja nadal na etapie wyprawki - wczoraj pierwszy dzień wydawania...
    Intensywnie zleciał :)))
    a oto efekty <3

107p7b8.jpg

no i spore zamówienie w aptece złożone :))
    - drugie złożę w kwietniu, muszę troszkę rozłożyć koszty :P
    a dziś działam dalej...

Teraz czas spakować mamusię do szpitala :D
    a przynajmniej pozamawiać potrzebne rzeczy...

aga8787, magdalena, ALAALICJA, Kaja lubią tę wiadomość

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Co do zębów, to zauważyłam, że od dwóch tygodni zaczynają mnie poważnie boleć, a wcześniej to mogłam lata nie chodzić do dentysty. Dzidziuś odkłada sobie wapń na kości kosztem mamusi ;)

Ja miałam wszystkie zęby zdrowe, a w ciąży czasem ból straszny. Dentysta mówi że tam nic nie widać, że brak ubytków a mi szczęka odpadała. Na szczęście przeszło.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pieknie ,mnie tez złapał ból brzucha w drodze na miasto i kłucie i zaszlam do szpitala do swojego lekarza. Szyjka mi sie też skraca :-( powoli mała napiera że aż skurcze delikatne mam i chyba też złapałam infekcje sprzyjajaca ciąży czyli jakiegoś pewnie drożdzaka tak ,tak od słodyczy. Dostalam nospe , magnez 3razy dziennie i globulki macmiror :-) i zakaz noszenia ciężkich rzeczy.

ALAALICJA lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tyle z nas ma problemy z ta szyjką, kiedyś się o tym nie słyszało wszyscy sie dziwią jak mówie że brzuch mi twardnieje i lekarka kazała leżeć a teraz jeszcze ta szyjka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 12:04

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, ale licze, że pomimo tego spinania sie brzucha nie dołączę do Was ze skracającą się szyjką:( Puki co lekarz ją okreslił jako "trzymająca" więc mam nadzieje, że tak już zostanie do końca!

Natalinka, oby to było złe przeczucie i żadna infekcja znowu sie nie przypałętała:(

Ja zajmuje się obiadem, pranie nastawiłam, bo u nas niesmiało słońce się wychyla, więc trochę je wykorzystam:)

Dorjana oby tak dalej:)

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Oj, my to się jakoś ostatnio synchronizujemy z tymi bólami ;) Mnie bolał w nocy brzuch, że aż coś przez sen mówiłam, a ciężko mnie dobudzić. Znowu zaczyna mi się jakaś infekcja... Swędzi, piecze, pojawiły się upławy i jakieś 2 malutkie pęcherzyki tam na dole - normalnie mam już dość :( Może to wina tego, że jem ostatnio po 3 cukierki na dzień? Cukier przy skłonności do infekcji niewskazany...
    wszystko mozliwe ze przez cuksy:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ...
    Przeraża mnie to co czytam... ja już jakieś 2 miesiące temu miałam krótką szyjkę (28mm) ale jakoś nic nie czuję :/
    Chociaż magnez biorę od czasu do czasu :))
    A ja jeszcze zamierzałam przepracować z miesiąc :/

Chociaż są postępy, zaś mnie bolą piersi i dziś zauważyłam kropelkę siary :P
    Może się budzi moja mleczarnia ???
    Ja wizytę mam dopiero za tydzień więc jeszcze muszę troszkę poczekać na nowinki...

• magdalena Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana dlatego ja od dawna robie zakupy zeby nie odczuc wydatkow, wozeczek juz macie fajnie ja poki co jescze nie non stop nowe modele nam sie podobaja nie wiem na czym stanie? nie mam tez go postawic:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    helloo :D
    A ja nadal na etapie wyprawki - wczoraj pierwszy dzień wydawania...
    Intensywnie zleciał :)))
    a oto efekty <3

107p7b8.jpg

no i spore zamówienie w aptece złożone :))
    - drugie złożę w kwietniu, muszę troszkę rozłożyć koszty :P
    a dziś działam dalej...

Teraz czas spakować mamusię do szpitala :D
    a przynajmniej pozamawiać potrzebne rzeczy...

Wózek fajny:)ja jeszcze nie mam nawet wybranego. Podaj linka jak możesz:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też jestem z Gdańska :) zamierzam rodzić w Wojewódzkim. Apteke Gemini również polecam, ostatnio odebrałam moje większe zamówienie, już zostały tylko drobiazgi :) a co do termometru elektronicznego to nam położna w SR mówiła,że tak naprawdę to są testery i ona nie poleca, najlepiej kupić zwykły i mierzyć w pupie. A koszt do 20zł :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ