WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Joala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój też kupiłam na tablicy wózek :-) i jestem w nim zakochana normlnie sama bym takim się przewiozła hehe. Ale on czeka cierpliwie na małą właścicielkę . Ile razy dziennie łykacie no-spe ? I czy zwykłą czy tą max się faszerujcie :-) Ja swoja torbe też naszykowałam .

Natalina też boję się strasznie tych wszystkich wad ,chorób -przykra sprawa ale nie mamy na to wpływu ,ufajmy że z naszymi bobaskami będzie wszystko ok ,musi być ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 21:48

Dorjana lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka-tak dostałam mejla ze wysłali...wiec dzwonie do kuriera kiedy wpadnie...a on ze nie ma mojej przesylki...bo nic mi nie wysłali.ehhh to dzwonie do tego pana...i okazuje się ze zagineła...Facet był bardzo miły...wisiałam na telefonie z godzine zanim wszystko wyjasnił...no ale kwas pozostaje,hehe. zawsze mam wtedy dylemat jaki komentarz wystawić...i nie wystawiam choc korci mnie do neutralnego co najmniej.
    Odnośnie chorób...przykre jak cholera....:((( a mieli jakies wczesniejsze przeslanki zeby zrobic takie badania??czemu tak nagle???

Jola- ja 2-3 razy dziennie te 80mg.

moja torba jeszcze czeka...nie prędko mi do porodu :-P

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez tą ciążę nospe wziełam dwa albo 3 razy więc moje doświadczenie jest takie sobie z nospa.

Fizjo, ale to co teraz? Na czyją winę to spadło, bo no sory, ale Ty wszystkiego dopilnowałaś! Fajnie jakbyś jednak przesyłkę otrzymała!

A ja w stresie, jutro 3 prenatalne i się boję, czy na pewno jest wszystko prawidłowo, eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 22:22

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina mają wysłać mi duplikat przesyłki...czyli nową. ja tu płace za kuriera a tu takie chocki klocki. oj nie ładnie. zazwyczaj się nie bardzo sie tym przejmuje...ale przyznajcie, placi sie za przesyłkę kurierową...a ona sobie idzie z tydzien.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - przykro mi, ja nie miałam żadnych problemów, a oni mieli dobre opinie. Wiem tylko, że to jakaś większa hurtownia, bo zarządzają magazynami. Dzwonili do mnie z magazynu, bo pakowali paczkę i nie podałam rozmiaru smoczka, ale wszystko ok - właściciel też - sama dzwoniłam pytać kiedy dojdzie paczka i był bardzo uprzejmy. Głupio mi, że podałam linka, a tu takie cyrki. Przepraszam :( Do mnie ma jutro dotrzeć przesyłka ze sklepu Babyt.. - trochę się obawiam o te zakupy.
    Nie chcę dopytywać o chorobę małej, bo wiadomość przekazał inny kuzyn, więc tak głupio, ale raczej do tej pory było ok, bo nic nie wspominał.
    Bea_tina - trzymamy kciuki za wizytę :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie śpimy od 5.30. Tak sobie synuś pobudkę zrobił dzisiaj, a teraz już na drzemkę poszedł.
    Zgaga męczy mnie ostatnio po wszystkim i przez cały dzień, ale jakoś to zniosę już:-P
    I dobrze spałam dzisiaj nawet, o dziwo, tyle że krótko.

Jakaś wczoraj taka niespokojna byłam i zaczęłam intensywnie myśleć o porodzie i czy go nie przegapię;-) I nawet przeszło mi przez myśl spakowanie torby, ale najpierw poczekam, aż torba wyschnie i chyba wtedy to zrobię.

Aaa... I śnił mi się poród i był krótki i łatwy - oby ten sen był proroczy.

Bea_tina, ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Patulla trzymam kciuki, żeby właśnie taki był nie tylko Twój poród, ale każdej dziewczyny z forum:)

Też mnie od paru dni zaczyna męczyć zgaga:/ troche drażniące, ale wszystko da sie wytrzymać, oby tylko maluchy zdrowe były!

Ja dzis sie wcześnie obudziłam, chyba mnie stresuje dzisiejsze badanie, oczywiście sie ciesze, jednak obawy mam jeszcze ogromne, mimo, że poprzednie badania wychodziły ok:( Eh, oby nie ześwirować do 16!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina badanie na pewno wypadnie super:-)

Takiego porodu, jak tego ze snu, to życzę każdej przyszłej mamusi:-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)Dzisiaj akurat dobrze spałam i mała zbytnio się niekręciła:)

patulla- a to biorę Twój sen za proroczy. Mi niestety śnią się ostatnio jakieś koszmary i wstrętne rzeczy. Aż się budzę przerażona.

Czy Wy też tak macie?Mi ostatnio np surowe mięso...beeeeee i aż się boję, żeby nic się złego nie wydarzyło. A jutro mam wizytę.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zgaga też dopadła:( Macie jakieś sprawdzone sposoby bo nigdy nie miałam, a paskudna sprawa:((

Miłego dnia :)Pozdrawiam cieplutko

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgagę mleko popijam, na chwilę pomaga. A jak nie to pół łyżeczki sody i popić wodą - też trochę pomaga. A poza tym to chyba rennie można wziąć.

ALAALICJA lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie:)Jak znowu zacznie męczyć na bank wypróbuję:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie brałam na zgage, bo nie była aż tak bardzo dokuczliwa;P Ale w pierwszej brałam renie ice. Dziewczyny polecaja najczęściej mleko, a moja mama pomidory, ale co pomaga to powiem, jak sama będe musiała kombinowac;P

Kurcze, ja już chce 15, żeby jechać na badanie, nie wiem, ale chyba się denerwuję bardziej tym, niż dwoma poprzednimi, eh...:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rennie można brać, ale szczerze mówiąc mi chyba na dłużej pomagają migdały, jak podjadam po kilka tak co godzinę to dzień przebiega spokojnie a jak zrobię przerwę to znowu zgaga powraca :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam i mleka i pomidory i nic wiec biorę rennie nawet pół pastylki a już jest ulga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina trzymam kciuki za wizytę zobaczymy czy nasze "maleństwa" są podobnych rozmiarów :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo ma racje, jeszcze dziabałam migdały i czasami pomagały, ale nie w jakiś dużych ilościach, po pare sztuk, co jakiś czas:)

Kurde szkoda, że torby mi nie wyschły, bo bym już zaczęła się pakowac:P a tak to no cóż, może jutro, w zasadzie wszystko mam. Jedyny problem to szlafrok, bo mam bardzo duży(zajmie całą trobe) i się zastanawiam czy go brać wogole:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie kupiłam taki cienki do kolan w komplecie z koszulą, obawiałam się jaki będzie bo był bardzo tani, ale byłam miło zaskoczona, podaję ci linka

http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-do-porodu-i-karmienia-szlafrok-komplet-XXL/85

Bea_tina, aga8787, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA- nie jedz surowego mięsa ! lepiej w tej kwestii dmuchać na zimne.

ALAALICJA lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka -fajny zestaw i faktycznie tani :) szkoda że nie ma mojego rozmiaru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 13:58

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ