KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi to jeszcze brakowało przedwczesnego porodu...
Zadzwoniłam do lekarza, by zapytać o tą infekcję, bo normalnie mam takie żółtawe galaretowate upławy. I mówię: bo ja już myślałam, że to czop. A ten: a nawet jeśli? Pewnie, co tam! 33 tc i wizja odchodzącego czopa całkiem realna. Chyba zgłupiał!!! Mam przyjechać jutro na oddział, to sprawdzi czy to rzeczywiście infekcja i ewentualnie pobierze posiew. Mówił żebym przyjechała dziś prywatnie to recepta będzie czekać. Jak pomyślałam, że może znowu krzyknąć 150 zł i nawet nie sprawdzi co to, to stwierdziłam, że wolę by mnie zbadał. Umówiliśmy się więc na oddziale. Jak już nawet tam mam płacić, to chcę mieć normalną wizytę i pewność, że wszystko sprawdzi.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
My juz w domu po badaniu.
Łukaszek wyglada na całego i zdrowego chłopczyka:-)
Świecił jajkami na lewo i prawo, ale twarzy nie pokazał
Nie jestntak duży jak podejrzewałam, waży ok 1700g:-)
Najważniejsze, ze wszystko wyglada dobrze i w normach, oby tak zostalo
Natalia, dziwny ten twoj lekarz, ciagnie kase jak wsciekly, jednak dobrze ze mimo to mozesz zawsze na niego liczyc i mu ufasz:-)aga8787, patulla, agata86, Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość
-
natalinka- paczka dzis przyszła
takze gitara. wszystko doszło
pieluchy mają trochę taki zapach chemiczny...ale juz je wyprałam w dzidziusiu i sa ok.
o kurcze...co za dupek ten lekarz!!! daj znac koniecznie jak sytuacja się ma- martwię się o Ciebie.
bea-tina- ooo fajnie ze wszystko oka widzisz!!!już po wielkim strachu
na zgagę polecam migdały- smaczne i mnie pomagały. Teraz tez mam zgagę..wieczorami jak za dużo zjem (ups) ale poki co jakos to wyrzymuje.
mirka- fajne rzeczy tam mają na tej stronce...ciekae jakz jakościa. zamawials cos jeszcze tam?
Chyba w ramach dobroci zamowię pizze,hehe:-)
Dziewcztny Wy tez tak przezywacie mocno jak ja sytacje na wschodzie?? kurcze blade...ja ponoc dzis gadalam przez sen..i to po niemiecku...o ranyyy.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
FIZJO-ale mi ochotę tą pizzą narobiłaś:)normalnie aż mi ślinka po brodzie pociekła.
Bea_tina-cieszę się, że wizyta udana:)Ciesze się, że z dzidzi ok:)
Dziewczyny:) Proszę jutro trzymać mocno kciuki za moją wizytę:)Nie ukrywam, że stracha mam mega i torbę zabieram spakowaną do szpitala, gdyby jednak szyjka zaszalała.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA:))POWODZENIA:)Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Alaalicja mam nadzieje ze bedzie wszystko prawidlowo i jutro z domku nam o tym napiszesz;)
Ja kurcze powiem Wam troche zawiedziona jestem tym usg, bo maluszek nie wspolpraciwal i moze do badania ok, ale w sumie nie mam ani sekundy ladnego ujecia:( i no niby waga w normie, ale troche malo mi sie wydaje mimo wszystko! Wasze maluchy juz po 2 kg waza, jejku, wez tu mi dogadz!
Fizjo ja tez sie boje tego co mam nadzieje sie jednak nie wydarzy! Ale nie powiem z przestrachem ogladam wiadomosci, chyba musze zaprzestac ogladania, bo za bardzo na mnie to wplywa, oczywiscie nerwowo:(
-
bea_tina Wage ma w normie synek- sprawdzałam
aaa i moja miała teraz 1830-takze jakie dwa kilosy
widac nasze dzieci wolniej gromadza tłuszczyk
ja...obiecuje sobie ze nie bede czytac i ogladac tv...ale to silniejsze ode mnie. Zwłaszcza ze mam mame profesorke historii...i jakos tak spontanicznie dyskusje wychodzą....grryyy Zastanawiam sie gdzie bedzie bezpiecznie w razie Wu. ??
Wczoraj wysłałam kilka Cv do Norwegii...
alaalicja- no ja mysleeee a moze kiedys spotkamy sie w wiekszytm gronie z watku kwietniowo-majowego...kto wie
lepiej gin przezorny niz olewający -
Fizjo dzieki za kontrole, doktorka tez powiedziala ze w normie, jednak jakos mnie to zasmucilo:(
Ja wole jednak mysle ze jakos sie dogadaja i nie bedzie nam nic grozilo... bo az strach myslec;( tym bardziej ze politycy tacy zaangarzowani:/
Fajnie by bylo urzadzic spotkanie, jednak nie ukrywajmy, bedzie to graniczylo z cudem!
-
bea_tina ale co konkretnie Cie zasmuciło??? mów mi tu szybcutko:*
zobacz tu sa normy:
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
Musimy myslec pozytywnie masz racje. Ale ze ja jestem panikara...to juz wyrobilam dowod synkowi i jak bedzie sie cos rozkecac to 2 godziny i wyjezdzamy. w duszy z mieszkaniem i firmą...to tylko materalne...a bezpieczenstwo jest najwazniejsze.
Cuda sie zdarząją odnosnie spotkaniana watku...ktorym jestem jeszcze odbywało sie spotkanie juz kilka razy
-
Fizjo szczerze powiedziawszy to chyba chodzi o Dominika, on tez byl malutki jak sie urodzil i wogole a sie chory urodzil i zaraz zmarl i chyba mi sie to wszystko skojarzylo wlasnie z tym:( boje sie jak cholera, wiem ze niby lepsze usg i kontrola i wszystko, jednak strach ani na chwile mnie nie opuszcza;( i nie moge nic na to poradzic, staram sie myslec ze bedzie ok, ale no coz, zawsze ten glosik"czy aby na pewno?" Eh...
-
bea_tina rozumiem...Cię bardzo dobrze:* To uzasadnione ze sie boisz-kazdy bałby się po takim przejsciu. Ale nie mozesz, ba nie powinnnas teraz tak myslec! zabraniam Ci, słyszysz???
Musi być teraz wszystko dobrze. Jestes po stałą opieką- wyniki ok, wiec nie mozesz myslec inaczej.
nooo głowka do góry:* i buziak w czółko:*Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Fizjo - cieszę się, że przesyłka wreszcie dotarła. Do mnie również - kocyki, okrycia kąpielowe, koszula do karmienia i wszystko super - nawet mąż zadowolony. Jedyne, co mnie trochę zirytowało to kolor rajstop ciążowych - zamawiałam jasny, a przyszedł całkiem ciemny, ale ok.
Bea_tina - ważne, że wszystko dobrze. SuperU mnie też mały nie zachwyca wagą, ale wiem, że nie ma po kim - będziemy mieć maluszki i tyle. Oby w terminie...
Alaalicja - trzymam kciukiJa również jadę jutro, ale na oddział.
Mam tylko nadzieję, że to nie czop, niech jeszcze chwilę poczekaTak się tym dziś zestresowałam, że aż tchu nie mogłam złapać. Nie wiem czy przez to, czy przez co innego zaczął mnie bardzo dziwnie boleć brzuch, myślałam już dziś o wizycie na IP.
Dziś zaczęłam składać zamówienie w aptece. I tu mam do Was pytanie: jakie dokładnie kosmetyki trzeba dla malucha? Emolium, płyn do kąpieli Hipp (konieczne jedno i drugie?), jakieś kremy, balsamy? Błagam o radę, bo normalnie już mi się mieni w oczach od tego wszystkiego...
-
bea_tina-MYŚL POZYTYWNIE:) GŁOWA DO GÓRY.
Moja mała też wcale nie współpracowała. Bez fotek wyszłam, ponieważ ręce miała złożone jak do pacierza i twarz zasłaniała. Moja jak dokonywaliśmy pomiarów miała 1600 i też norma, wiec u ciebie też ok.
Tak się pocieszamy na wzajem, ale wiadomo każda na swój sposoób przeżywa...
)już niedługo będziemy się z maleństwami bawić
)
-
Chyba taki nastroj mnie dopadl lekliwy:( wybaczcie, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, mimo wszystko:(
Natalinka wybierz jedno, ja kupuje tylko kosmetyki z hipp, zeby w razie alergi wykluczyc przyczyne! A dodatkowo szpital wymaga linomag do pupci. Wiec ja robie tak. -
natalinka- to super ze tez doszło
hehe jak mąż zadowolony to jeszcze lepiej.
problemy z oddychaniem to teraz norma...za miesiac powinno być lzej jak brzuch się obniży
Ja kupiłam : emolium do kąpieli(już bez szamponu bo jest to wszystkiego), emolium balsam po kąpieli, puder (latem się przyda jak dziecko bedzie się pocić), masc pod pieluszkę na odparzenia, plus termetiol (na wszelki wypadek),krem na pogode z filtrem 50 ( na spacerki), octenisept do pępka na poczatek.
Dziewczyny...jestem okropna zjadłam poł pizzy...gdybym nie była w ciązy nie przeszło by mi to przez mysl ze tak mogę