X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj piękne słoneczko ale troszkę wieje, ale ważne ze słoneczko, odrazu człowiek lepiej się czuje i ma chęć do pracy, tak mnie wzioło ze umyłam dwa okna takie małe i spokojnie najpierw jedno przerwa na kawę potem drugie :) i jak już się tak rozkręciłam to jeszcze kuchnie umyłam, a teraz sobie usiadłam a mój Antoś nadal chyba odkurza :)
    Bea_tina wszystko jest oki moje maleństwo miało 1723.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dziewczyny, dzięki za miłe słowa pocieszenia:) Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, a może poprostu będziemy miec okruszynkę, a nie dużego klocka:) Oby tylko był zdrowy, bo dla mnie tylko to jest najważniejsze...

Z tego wszystkiego byłam na "wycieczce" na mieście;P pochodziłam troche po sklepach, zrobiłam malusie zakupy i wróciłam do komputerka;P Obiad już sobie rano przygotowałam, więc teraz mogę spokojnie usiąść:)

Byłam sie rozejrzeć za stanikiem do karmienia i mam oczywiście problem:/ Bo oczywiście nie było rozmiaru i zostało mi kupowanie przez internet(a chciałam przymierzyć) no i się trochę boję czy trafie z rozmiarem, bo nie widzi mi sie odsyłanie, przesyłanie, czy zwracanie:/

Powoli kompetuję kosmetyki do szpitala, w zasadzie dla małego tylko krem f18 i aż tyle, ale torby dalej schną:P ale dziś już liczę, że zacznę pakować to co przedewszystkim trzeba:)

A co najważniejsze, na poprawę nastroju zaserwowałam sobie sporą porcję lodów, a co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 14:04

Dorjana, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina na pewno wszystko będzie dobrze, mój też jest kruszynkiem:-) Dzieci w końcu rodzą się z różną wagą i rozpiętość jest spora, więc i teraz te wymiary są różne.

A Alicjaaaa nie odezwała się po wizycie, czyżby niestety poszła do szpitala:-( Ale w końcu nie jest tam tak strasznie.

Ja się kiepsko czuję dzisiaj i chyba jak mąż z pracy wróci to wybiorę się na IP, żeby później nie mieć do siebie pretensji, że nie sprawdziłam.

Bea_tina, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla a co sie dzieje ? :(

Dorjana lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla masz racje, lepiej sprawdzic dla wlasnego spokoju, oby to byly tylko zle przypuszczenia;) trzymam kciuki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch cały czas mam spięty i takie kłucia w podbrzuszu mam. I zastanawiam się czy czasami czop nie zaczął mi odchodzić, nie wiem.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla trzymam kciuki, że nie zostawią Cię w szpitalu, chociaż z dwojga złego, to lepiej byś tam miała i byłabyś pod stałą kontrolą! No nic, trzymaj się i daj znać, jeśli będziesz mogła, jak po wizycie!

Dziewczyny, ja rozpoczęłam pakowanie torby:D Jest spakowana w ok 65%, paru rzeczy mi brakuje, ale co najważniejsze to już spakowane:) Dzwoniłam znowu do szpitala i ok 14 kwietnia będę jechać umawiać się na cc, które będzie ok 38 tygodnia, także sama nie wiem na kiedy się szykować;P Ale no cóż, spakowana jak coś to i tak jestem, więc jest ok;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i my po wizycie :) wszystko w porządku maluszek zdrów :):):) waga 2200g +-250g nadal jest o tydzień do przodu tak jak przewiduje miałam wcześniej owulację i dlatego jest starszy dlatego poród może być o tydzień wcześniej, ale to się okaże. Brzusio mi bardzo podskoczył ale teraz wiadomo jak Oluś w ciągu m-ca przybrał 800g. Jejku już taki spory jest ułożony dalej główką w dół więc super!
    Bea_tinko super, że już w połowie jesteś spakowana ja tez muszę się brać.
    Patulla mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze...
    piękna pogoda dziś była cieplutko fajnie.

Bea_tina, ALAALICJA, aga8787, agata86 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana - idę do szpitala na podanie sterydów małemu :( W ciągu 10 dni szyjka skróciła się z 29 na 21 mm przy leżeniu plackiem. Zastanawiam się tylko czy iść dziś czy w sobotę. Grozi mi przedwczesny poród a my nie mamy nawet wózka :( Chciałam jechać w sobotę do szpitala, ale tak mnie ciągnie w szyjce, że ciężko wytrzymać. Infekcja jest, prawdopodobnie grzybica, dostałam leki, pobrał posiew, a po porodzie i karmieniu mam jechać na autoszczepionkę. Mały waży tylko 1700 g, więc mało i jest ułożony pośladkowo - póki co tylko cc.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli niezbyt dobre wieści :(
    Magdalena - dobrze, że chociaż u Ciebie jest w porządku

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko przykro mi że musisz być w szpitalu ale wiesz w tej sytuacji lepiej jak będziesz pod stałą opieką lekarzy. Wiesz z wózkiem dacie radę i innymi rzeczami ważne żebyście Wy odpoczywali no i jak trzeba to niech podają Ci te sterydy na płucka.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze natalinka:( Kiepskie wiadomości:(:( Ale wiesz dziewczyny z krótszymi szyjkami leżały w domu i było ok, jednak dobrze, że lekarz zapobiegawczo woli Cię skierować w dobre ręce! Jeden dzień może różnicy Wam nie zrobi, chociaz trudno ocenić:( Teraz czujesz pewnie, bo wiesz, że jest coś nieprawidłowo, musisz oderwać myśli i leżec! A sprawa wózka, no cóż, może musisz polegać na zdaniu męża, bo Ty to lepiej, żebyś tak nie chadzała...
    Dobrze, że odrazu podadzą sterydy jak coś, bo to bardzo ważne! A będą Cię trzymać tylko do poprawy szyjki, czy raczej już do rozwiązania?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział - ile trzeba, więc nie wiem. W badaniu poczuł, że coś jest źle. Najbardziej boję się o to, że przyniosę jakąś infekcję i o to, że nie powiedział mi prawdy. Dostałam skierowanie na podanie sterydów - nie ma, że nie - chciał nawet bym została dziś, ale nie miałam rzeczy. Zawsze na wizytę na oddziale zabierałam rzeczy i ciuchy, a dziś nie - ironia losu.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( kurcze no wiesz, najwazniejsze, zebys byla pod dobra opieka! I wydaje mi się, ze w Twojej sytuacji lepsze warunki będziesz miała jednak w szpitalu, przedewszystkim spokoj:) A teraz to ważne!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę, by szyjka się poprawiła, bo właśnie to go zdziwiło, że leżałam a jest gorzej. Już zaczynał mnie ochrzaniać, że chodziłam, a ja naprawdę leżałam

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję natalinko, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.. trzymamy za Was kciuki..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinko to może jednak nie czekaj do soboty;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Bea_tina na pewno wszystko będzie dobrze, mój też jest kruszynkiem:-) Dzieci w końcu rodzą się z różną wagą i rozpiętość jest spora, więc i teraz te wymiary są różne.

A Alicjaaaa nie odezwała się po wizycie, czyżby niestety poszła do szpitala:-( Ale w końcu nie jest tam tak strasznie.

Ja się kiepsko czuję dzisiaj i chyba jak mąż z pracy wróci to wybiorę się na IP, żeby później nie mieć do siebie pretensji, że nie sprawdziłam.

hej hej:)meldujemy się:) całe i zdrowe i w domku:)

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaalicja fajnie że u Was wszystko ok:)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie:) Dobre wieści. Szyjka chociaż miękka to jednak niezbyt się skróciła i powinna wytrzymać:)Oczywiście LEŻING ciąg dalszy:)

Cieszę się bardzo, bo już z torba naszykowana byłam.

Oprócz tego wizyta u diabetologa też ok. Cukry w normie, więc już nie muszę do tej poradni latać i ich kontrolować:)

TAKŻE MAMUSIE:) DZIĘKUJEMY ZA POZYTYWNE MYŚLI PO JAK WIDAĆ POMOGŁY:)A JA ZA WAS RÓWNIEŻ TRZYMAM KCIUKI

Bea_tina, aga8787, magdalena, agata86, mychowe lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ