WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj piękne słoneczko ale troszkę wieje, ale ważne ze słoneczko, odrazu człowiek lepiej się czuje i ma chęć do pracy, tak mnie wzioło ze umyłam dwa okna takie małe i spokojnie najpierw jedno przerwa na kawę potem drugie :) i jak już się tak rozkręciłam to jeszcze kuchnie umyłam, a teraz sobie usiadłam a mój Antoś nadal chyba odkurza :)
    Bea_tina wszystko jest oki moje maleństwo miało 1723.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dziewczyny, dzięki za miłe słowa pocieszenia:) Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze, a może poprostu będziemy miec okruszynkę, a nie dużego klocka:) Oby tylko był zdrowy, bo dla mnie tylko to jest najważniejsze...

Z tego wszystkiego byłam na "wycieczce" na mieście;P pochodziłam troche po sklepach, zrobiłam malusie zakupy i wróciłam do komputerka;P Obiad już sobie rano przygotowałam, więc teraz mogę spokojnie usiąść:)

Byłam sie rozejrzeć za stanikiem do karmienia i mam oczywiście problem:/ Bo oczywiście nie było rozmiaru i zostało mi kupowanie przez internet(a chciałam przymierzyć) no i się trochę boję czy trafie z rozmiarem, bo nie widzi mi sie odsyłanie, przesyłanie, czy zwracanie:/

Powoli kompetuję kosmetyki do szpitala, w zasadzie dla małego tylko krem f18 i aż tyle, ale torby dalej schną:P ale dziś już liczę, że zacznę pakować to co przedewszystkim trzeba:)

A co najważniejsze, na poprawę nastroju zaserwowałam sobie sporą porcję lodów, a co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 14:04

Dorjana, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina na pewno wszystko będzie dobrze, mój też jest kruszynkiem:-) Dzieci w końcu rodzą się z różną wagą i rozpiętość jest spora, więc i teraz te wymiary są różne.

A Alicjaaaa nie odezwała się po wizycie, czyżby niestety poszła do szpitala:-( Ale w końcu nie jest tam tak strasznie.

Ja się kiepsko czuję dzisiaj i chyba jak mąż z pracy wróci to wybiorę się na IP, żeby później nie mieć do siebie pretensji, że nie sprawdziłam.

Bea_tina, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla a co sie dzieje ? :(

Dorjana lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla masz racje, lepiej sprawdzic dla wlasnego spokoju, oby to byly tylko zle przypuszczenia;) trzymam kciuki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch cały czas mam spięty i takie kłucia w podbrzuszu mam. I zastanawiam się czy czasami czop nie zaczął mi odchodzić, nie wiem.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla trzymam kciuki, że nie zostawią Cię w szpitalu, chociaż z dwojga złego, to lepiej byś tam miała i byłabyś pod stałą kontrolą! No nic, trzymaj się i daj znać, jeśli będziesz mogła, jak po wizycie!

Dziewczyny, ja rozpoczęłam pakowanie torby:D Jest spakowana w ok 65%, paru rzeczy mi brakuje, ale co najważniejsze to już spakowane:) Dzwoniłam znowu do szpitala i ok 14 kwietnia będę jechać umawiać się na cc, które będzie ok 38 tygodnia, także sama nie wiem na kiedy się szykować;P Ale no cóż, spakowana jak coś to i tak jestem, więc jest ok;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i my po wizycie :) wszystko w porządku maluszek zdrów :):):) waga 2200g +-250g nadal jest o tydzień do przodu tak jak przewiduje miałam wcześniej owulację i dlatego jest starszy dlatego poród może być o tydzień wcześniej, ale to się okaże. Brzusio mi bardzo podskoczył ale teraz wiadomo jak Oluś w ciągu m-ca przybrał 800g. Jejku już taki spory jest ułożony dalej główką w dół więc super!
    Bea_tinko super, że już w połowie jesteś spakowana ja tez muszę się brać.
    Patulla mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze...
    piękna pogoda dziś była cieplutko fajnie.

Bea_tina, ALAALICJA, aga8787, agata86 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana - idę do szpitala na podanie sterydów małemu :( W ciągu 10 dni szyjka skróciła się z 29 na 21 mm przy leżeniu plackiem. Zastanawiam się tylko czy iść dziś czy w sobotę. Grozi mi przedwczesny poród a my nie mamy nawet wózka :( Chciałam jechać w sobotę do szpitala, ale tak mnie ciągnie w szyjce, że ciężko wytrzymać. Infekcja jest, prawdopodobnie grzybica, dostałam leki, pobrał posiew, a po porodzie i karmieniu mam jechać na autoszczepionkę. Mały waży tylko 1700 g, więc mało i jest ułożony pośladkowo - póki co tylko cc.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli niezbyt dobre wieści :(
    Magdalena - dobrze, że chociaż u Ciebie jest w porządku

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinko przykro mi że musisz być w szpitalu ale wiesz w tej sytuacji lepiej jak będziesz pod stałą opieką lekarzy. Wiesz z wózkiem dacie radę i innymi rzeczami ważne żebyście Wy odpoczywali no i jak trzeba to niech podają Ci te sterydy na płucka.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze natalinka:( Kiepskie wiadomości:(:( Ale wiesz dziewczyny z krótszymi szyjkami leżały w domu i było ok, jednak dobrze, że lekarz zapobiegawczo woli Cię skierować w dobre ręce! Jeden dzień może różnicy Wam nie zrobi, chociaz trudno ocenić:( Teraz czujesz pewnie, bo wiesz, że jest coś nieprawidłowo, musisz oderwać myśli i leżec! A sprawa wózka, no cóż, może musisz polegać na zdaniu męża, bo Ty to lepiej, żebyś tak nie chadzała...
    Dobrze, że odrazu podadzą sterydy jak coś, bo to bardzo ważne! A będą Cię trzymać tylko do poprawy szyjki, czy raczej już do rozwiązania?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział - ile trzeba, więc nie wiem. W badaniu poczuł, że coś jest źle. Najbardziej boję się o to, że przyniosę jakąś infekcję i o to, że nie powiedział mi prawdy. Dostałam skierowanie na podanie sterydów - nie ma, że nie - chciał nawet bym została dziś, ale nie miałam rzeczy. Zawsze na wizytę na oddziale zabierałam rzeczy i ciuchy, a dziś nie - ironia losu.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( kurcze no wiesz, najwazniejsze, zebys byla pod dobra opieka! I wydaje mi się, ze w Twojej sytuacji lepsze warunki będziesz miała jednak w szpitalu, przedewszystkim spokoj:) A teraz to ważne!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę, by szyjka się poprawiła, bo właśnie to go zdziwiło, że leżałam a jest gorzej. Już zaczynał mnie ochrzaniać, że chodziłam, a ja naprawdę leżałam

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję natalinko, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.. trzymamy za Was kciuki..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinko to może jednak nie czekaj do soboty;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Bea_tina na pewno wszystko będzie dobrze, mój też jest kruszynkiem:-) Dzieci w końcu rodzą się z różną wagą i rozpiętość jest spora, więc i teraz te wymiary są różne.

A Alicjaaaa nie odezwała się po wizycie, czyżby niestety poszła do szpitala:-( Ale w końcu nie jest tam tak strasznie.

Ja się kiepsko czuję dzisiaj i chyba jak mąż z pracy wróci to wybiorę się na IP, żeby później nie mieć do siebie pretensji, że nie sprawdziłam.

hej hej:)meldujemy się:) całe i zdrowe i w domku:)

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaalicja fajnie że u Was wszystko ok:)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie:) Dobre wieści. Szyjka chociaż miękka to jednak niezbyt się skróciła i powinna wytrzymać:)Oczywiście LEŻING ciąg dalszy:)

Cieszę się bardzo, bo już z torba naszykowana byłam.

Oprócz tego wizyta u diabetologa też ok. Cukry w normie, więc już nie muszę do tej poradni latać i ich kontrolować:)

TAKŻE MAMUSIE:) DZIĘKUJEMY ZA POZYTYWNE MYŚLI PO JAK WIDAĆ POMOGŁY:)A JA ZA WAS RÓWNIEŻ TRZYMAM KCIUKI

Bea_tina, aga8787, magdalena, agata86, mychowe lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ