Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś cisza u nas jesteście kobitki?:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki:)

ja już po. Wymazie oczywiście! Ogólnie spoko luz, położna która to pobierała to mówiła, że są dwa i mówiła kiedy co bierze, ale nic nieprzyjemnoego nie było czuć, luz blus. Jedynie co, to powiedziała, że zaczynają mi się hemoroidy robić i troche się zaczęłam obawiać, a wizyta za półtorej tygodnia dopiero. No zobaczymy, ale to pewnie przez wieczne zatwardzenia, więc z jednej strony troche mnie to dobiło, z drugiej chyba wiedziałam, że tak będzie. A co najdziwniejsze! Wynik za dwa tygodnie:/

Dziś poszalałam i wziełam się za glancowanie mieszkania! Łącznie z myciem podłóg, czego nie robiłam chyba od grudnia! I teraz umieram, krzyż mi chyba pęk! Masakra, ale nie mogłam juz na ten syfiur patrzeć, a męża to się doprosić o sprzątanie nie moge, to cóż mogłam zrobić innego, eh...

Wybaczcie, wrócę do Was normalnie, jeszcze jednak troche czasu potrzebuje, buziaki:*

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - uważaj z tymi porządkami... Pewnie wiesz najlepiej: jaka jest norma ciśnienia w ciąży? 135-137 górne jeszcze się mieści?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- gratulacje :)
    a u mnie byłą dzisiaj położna- pogadałyśmy sobie dzisiaj o tym co mam spakować do torby do szpitala i tu mnie zaskoczyła ze nie mam brać ubranek do maludy, ani rożka, ani kocyka, tylko na wyjście dopiero.a tak pozatym to fajna rozgadana i miła babka. i w piątek znów przayjedzie to pogadamy o etapach porodu.

A mój Antoś tak się dzisiaj kręci ze szok siedzi z prawej strony i się tak wypina ze jeszcze go tak nie widziałam.

• zozol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu też dla maluszka nic poza pampersami i chusteczkami wilgotnymi. A ubranka tylko na wyjście. I dobrze przynajmniej nie będę musiała iść z dwoma torbami do szpitala. Dlatego warto się wcześniej dowiedzieć jak to wygląda w szpitalu w którym planujemy rodzić.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka górna norma jest 140/90, ale mówie oczywiście o mierzeniu w stanie spoczynku, nie, po jakimś wysiłku. Także 137 jeszcze jest w normie, ale z tego co wiem, to ważniejsze jest to drugie, żeby nie przekroczyło 90. Ja raz miałam 150/80 i lekarz powiedział, że dobrze że to drugie mam w miarę ok.

I dla stresu nie mierz co 30min-godzine! Wystarczy 3 razy w ciągu dnia, żeby też dodatkowo w stresie nie podnosić.

Cholender, muszę zadzwonić i umówić się z tą położna, może mnie czymś zaskoczy:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea-tina przybij piątkę mnie też na sprzątanie wzięło :)
    tak z ta wyprawka warto zobaczyć co szpital wymaga żeby się nie zdziwić albo nie nabrać niepotrzebnych rzeczy:)

ciekawe jak patulla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:53

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości szpitali nic nie chcą aby przynosi dla dziecka.
    Ubranko na wyjście też chcą aby zostało doniesione w ostatniej chwili a nie było w torbie przez cały pobyt w szpitalu chodzi tu o przede wszystkim higienę. musimy się trzymać nie dawać ale szczerze mówiąc strasznie się obawiam co mnie czeka ponieważ to moje pierwsze dziecko które muszę urodzić ,później to już z górki jeżeli nikt nie będzie mnie pouczał bo inaczej będzie się wtedy denerwować nie lubię jeżeli ktoś podejmuje decyzje za mnie , zupełnie nie pytając się mnie o zdanie a zwlaszcza jesli bedzie chodzic tu o moje pierwsze dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:59

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za gratulacje;-)
    Kacperek jest na obserwacji, ale radzi sobie sam. Zuch chłopak:-) waży 2790 g i mierzy 50 cm. Na razie ściągam mleko i znoszę mu, ile dam rade, na początku wiadomo malutko go i 5 ml to dosyć dużo już. Jutro jeszcze raczej nie dostane go, ale to okaże się dopiero jutro.
    Ja zmęczona trochę jestem, ale to głównie dlatego, że w nocy prawie nic nie spałam.
    Nie wiem czy o szczegółach porodu chcecie czytać, wiec może lepiej nie będę Was sstraszyć. Prawda jest i tak taka, że każdy poród jest inny.
    Na szczęście szybko zapomina się o tym najgorszym bólu a widok Maluszka wszystko wynagradza. :-)

aga8787, mychowe, natalinka, Bea_tina, magdalena, niunia, Kaja, Dorjana, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu akurat trzeba mieć ubranka dla dziecka i pieluszki i chusteczki. Żadnych kosmetyków nie.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spory chłopczyk :) niech rośnie zdrowo i jak najszybciej do mamusi trafi:)

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, jeszcze raz gratulacje:) Sporego chłopczyka urodziłas, mimo, że nawet przed czasem:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile się czeka na wynik GBS? mi lekarka chce zrobić 14 jak zdąży mnie przyjąć a jak nie to 28, ale wątpie żebym tego terminu doczekała.

Przy tych skurczach macicy też macie taki zniekształcony brzuch?

0e2a17321c.png

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - cieszymy się z Tobą :) Czas zmienić suwaczek ;) Twoje oczekiwanie zakończone ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam znieksztalcony brzuch jak maly sie wypina i to pare razy bylo troche bolesne

aga8787 lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla oby syneczek szybko był z Tobą no spory chłopczyk :) ucałowania dla Was.
    mi brzusio się zniekształca :) co do skurczy nie wypowiadam się bo ich jeszcze nie mam;/

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-gratuluje synka ;-) i opowiadaj ;-) ze szczegółami ;-) to zapisuje cie na liście i kacperka też ;-) jesteś pierwszą rozpakowaną mamą na liście ;-) i mam nadzieje,że nas nie zostawisz;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:31

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla co ucaluj bombelka od wszystkich ciotek !!!!!!

mychowe, niunia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELLOOOO !!!!
    A cóż mnie tu omineło ???
    PATULA <3 GRATULACJE !!!!!

Ależ z ciebie szczęsciara !!!1
    Jak to możłiwe że to już ??? hmmm... gdzie ta nassza lista ??
    Ten czas tak leci ???
    Czyżby to już był MAJ :O
    ... oj ależ ci zazdroszczę <3 - chociaż sądziłam że pierwsza z grupy pęknę :P

...tak tak :*** i CMOKA od ciotki zabieganej też proszę doręczyć :***

AGA - ja na wynik GBS mam czekać tydzień...
    A co do brzuszka - mój jest mega - czasami nawet trójkątny albo kwadratowy :D
    Misio szaleje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 05:58

aga8787 lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny, ze w UK nie robia badania na gbs...
    Jestem trochę zawiedziona, ale położna mi powiedziała, że wyniki są zazwyczaj niemiarodajne, bo teraz może wyjść wynik negatywny, a dzień przed porodem można być nosicielem..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ