X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś cisza u nas jesteście kobitki?:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki:)

ja już po. Wymazie oczywiście! Ogólnie spoko luz, położna która to pobierała to mówiła, że są dwa i mówiła kiedy co bierze, ale nic nieprzyjemnoego nie było czuć, luz blus. Jedynie co, to powiedziała, że zaczynają mi się hemoroidy robić i troche się zaczęłam obawiać, a wizyta za półtorej tygodnia dopiero. No zobaczymy, ale to pewnie przez wieczne zatwardzenia, więc z jednej strony troche mnie to dobiło, z drugiej chyba wiedziałam, że tak będzie. A co najdziwniejsze! Wynik za dwa tygodnie:/

Dziś poszalałam i wziełam się za glancowanie mieszkania! Łącznie z myciem podłóg, czego nie robiłam chyba od grudnia! I teraz umieram, krzyż mi chyba pęk! Masakra, ale nie mogłam juz na ten syfiur patrzeć, a męża to się doprosić o sprzątanie nie moge, to cóż mogłam zrobić innego, eh...

Wybaczcie, wrócę do Was normalnie, jeszcze jednak troche czasu potrzebuje, buziaki:*

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - uważaj z tymi porządkami... Pewnie wiesz najlepiej: jaka jest norma ciśnienia w ciąży? 135-137 górne jeszcze się mieści?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- gratulacje :)
    a u mnie byłą dzisiaj położna- pogadałyśmy sobie dzisiaj o tym co mam spakować do torby do szpitala i tu mnie zaskoczyła ze nie mam brać ubranek do maludy, ani rożka, ani kocyka, tylko na wyjście dopiero.a tak pozatym to fajna rozgadana i miła babka. i w piątek znów przayjedzie to pogadamy o etapach porodu.

A mój Antoś tak się dzisiaj kręci ze szok siedzi z prawej strony i się tak wypina ze jeszcze go tak nie widziałam.

• zozol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu też dla maluszka nic poza pampersami i chusteczkami wilgotnymi. A ubranka tylko na wyjście. I dobrze przynajmniej nie będę musiała iść z dwoma torbami do szpitala. Dlatego warto się wcześniej dowiedzieć jak to wygląda w szpitalu w którym planujemy rodzić.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka górna norma jest 140/90, ale mówie oczywiście o mierzeniu w stanie spoczynku, nie, po jakimś wysiłku. Także 137 jeszcze jest w normie, ale z tego co wiem, to ważniejsze jest to drugie, żeby nie przekroczyło 90. Ja raz miałam 150/80 i lekarz powiedział, że dobrze że to drugie mam w miarę ok.

I dla stresu nie mierz co 30min-godzine! Wystarczy 3 razy w ciągu dnia, żeby też dodatkowo w stresie nie podnosić.

Cholender, muszę zadzwonić i umówić się z tą położna, może mnie czymś zaskoczy:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea-tina przybij piątkę mnie też na sprzątanie wzięło :)
    tak z ta wyprawka warto zobaczyć co szpital wymaga żeby się nie zdziwić albo nie nabrać niepotrzebnych rzeczy:)

ciekawe jak patulla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:53

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości szpitali nic nie chcą aby przynosi dla dziecka.
    Ubranko na wyjście też chcą aby zostało doniesione w ostatniej chwili a nie było w torbie przez cały pobyt w szpitalu chodzi tu o przede wszystkim higienę. musimy się trzymać nie dawać ale szczerze mówiąc strasznie się obawiam co mnie czeka ponieważ to moje pierwsze dziecko które muszę urodzić ,później to już z górki jeżeli nikt nie będzie mnie pouczał bo inaczej będzie się wtedy denerwować nie lubię jeżeli ktoś podejmuje decyzje za mnie , zupełnie nie pytając się mnie o zdanie a zwlaszcza jesli bedzie chodzic tu o moje pierwsze dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:59

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za gratulacje;-)
    Kacperek jest na obserwacji, ale radzi sobie sam. Zuch chłopak:-) waży 2790 g i mierzy 50 cm. Na razie ściągam mleko i znoszę mu, ile dam rade, na początku wiadomo malutko go i 5 ml to dosyć dużo już. Jutro jeszcze raczej nie dostane go, ale to okaże się dopiero jutro.
    Ja zmęczona trochę jestem, ale to głównie dlatego, że w nocy prawie nic nie spałam.
    Nie wiem czy o szczegółach porodu chcecie czytać, wiec może lepiej nie będę Was sstraszyć. Prawda jest i tak taka, że każdy poród jest inny.
    Na szczęście szybko zapomina się o tym najgorszym bólu a widok Maluszka wszystko wynagradza. :-)

aga8787, mychowe, natalinka, Bea_tina, magdalena, niunia, Kaja, Dorjana, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu akurat trzeba mieć ubranka dla dziecka i pieluszki i chusteczki. Żadnych kosmetyków nie.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spory chłopczyk :) niech rośnie zdrowo i jak najszybciej do mamusi trafi:)

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, jeszcze raz gratulacje:) Sporego chłopczyka urodziłas, mimo, że nawet przed czasem:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile się czeka na wynik GBS? mi lekarka chce zrobić 14 jak zdąży mnie przyjąć a jak nie to 28, ale wątpie żebym tego terminu doczekała.

Przy tych skurczach macicy też macie taki zniekształcony brzuch?

0e2a17321c.png

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - cieszymy się z Tobą :) Czas zmienić suwaczek ;) Twoje oczekiwanie zakończone ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam znieksztalcony brzuch jak maly sie wypina i to pare razy bylo troche bolesne

aga8787 lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla oby syneczek szybko był z Tobą no spory chłopczyk :) ucałowania dla Was.
    mi brzusio się zniekształca :) co do skurczy nie wypowiadam się bo ich jeszcze nie mam;/

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-gratuluje synka ;-) i opowiadaj ;-) ze szczegółami ;-) to zapisuje cie na liście i kacperka też ;-) jesteś pierwszą rozpakowaną mamą na liście ;-) i mam nadzieje,że nas nie zostawisz;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:31

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla co ucaluj bombelka od wszystkich ciotek !!!!!!

mychowe, niunia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELLOOOO !!!!
    A cóż mnie tu omineło ???
    PATULA <3 GRATULACJE !!!!!

Ależ z ciebie szczęsciara !!!1
    Jak to możłiwe że to już ??? hmmm... gdzie ta nassza lista ??
    Ten czas tak leci ???
    Czyżby to już był MAJ :O
    ... oj ależ ci zazdroszczę <3 - chociaż sądziłam że pierwsza z grupy pęknę :P

...tak tak :*** i CMOKA od ciotki zabieganej też proszę doręczyć :***

AGA - ja na wynik GBS mam czekać tydzień...
    A co do brzuszka - mój jest mega - czasami nawet trójkątny albo kwadratowy :D
    Misio szaleje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 05:58

aga8787 lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny, ze w UK nie robia badania na gbs...
    Jestem trochę zawiedziona, ale położna mi powiedziała, że wyniki są zazwyczaj niemiarodajne, bo teraz może wyjść wynik negatywny, a dzień przed porodem można być nosicielem..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ