KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej mamuśki:)
ja już po. Wymazie oczywiście! Ogólnie spoko luz, położna która to pobierała to mówiła, że są dwa i mówiła kiedy co bierze, ale nic nieprzyjemnoego nie było czuć, luz blus. Jedynie co, to powiedziała, że zaczynają mi się hemoroidy robić i troche się zaczęłam obawiać, a wizyta za półtorej tygodnia dopiero. No zobaczymy, ale to pewnie przez wieczne zatwardzenia, więc z jednej strony troche mnie to dobiło, z drugiej chyba wiedziałam, że tak będzie. A co najdziwniejsze! Wynik za dwa tygodnie:/
Dziś poszalałam i wziełam się za glancowanie mieszkania! Łącznie z myciem podłóg, czego nie robiłam chyba od grudnia! I teraz umieram, krzyż mi chyba pęk! Masakra, ale nie mogłam juz na ten syfiur patrzeć, a męża to się doprosić o sprzątanie nie moge, to cóż mogłam zrobić innego, eh...
Wybaczcie, wrócę do Was normalnie, jeszcze jednak troche czasu potrzebuje, buziaki:*
magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypatulla- gratulacje

a u mnie byłą dzisiaj położna- pogadałyśmy sobie dzisiaj o tym co mam spakować do torby do szpitala i tu mnie zaskoczyła ze nie mam brać ubranek do maludy, ani rożka, ani kocyka, tylko na wyjście dopiero.a tak pozatym to fajna rozgadana i miła babka. i w piątek znów przayjedzie to pogadamy o etapach porodu.
A mój Antoś tak się dzisiaj kręci ze szok siedzi z prawej strony i się tak wypina ze jeszcze go tak nie widziałam. -
u mnie w szpitalu też dla maluszka nic poza pampersami i chusteczkami wilgotnymi. A ubranka tylko na wyjście. I dobrze przynajmniej nie będę musiała iść z dwoma torbami do szpitala. Dlatego warto się wcześniej dowiedzieć jak to wygląda w szpitalu w którym planujemy rodzić.
-
natalinka górna norma jest 140/90, ale mówie oczywiście o mierzeniu w stanie spoczynku, nie, po jakimś wysiłku. Także 137 jeszcze jest w normie, ale z tego co wiem, to ważniejsze jest to drugie, żeby nie przekroczyło 90. Ja raz miałam 150/80 i lekarz powiedział, że dobrze że to drugie mam w miarę ok.
I dla stresu nie mierz co 30min-godzine! Wystarczy 3 razy w ciągu dnia, żeby też dodatkowo w stresie nie podnosić.
Cholender, muszę zadzwonić i umówić się z tą położna, może mnie czymś zaskoczy:) -
W większości szpitali nic nie chcą aby przynosi dla dziecka.
Ubranko na wyjście też chcą aby zostało doniesione w ostatniej chwili a nie było w torbie przez cały pobyt w szpitalu chodzi tu o przede wszystkim higienę. musimy się trzymać nie dawać ale szczerze mówiąc strasznie się obawiam co mnie czeka ponieważ to moje pierwsze dziecko które muszę urodzić ,później to już z górki jeżeli nikt nie będzie mnie pouczał bo inaczej będzie się wtedy denerwować nie lubię jeżeli ktoś podejmuje decyzje za mnie , zupełnie nie pytając się mnie o zdanie a zwlaszcza jesli bedzie chodzic tu o moje pierwsze dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:59
-
Dziękuję Wam dziewczyny za gratulacje;-)
Kacperek jest na obserwacji, ale radzi sobie sam. Zuch chłopak:-) waży 2790 g i mierzy 50 cm. Na razie ściągam mleko i znoszę mu, ile dam rade, na początku wiadomo malutko go i 5 ml to dosyć dużo już. Jutro jeszcze raczej nie dostane go, ale to okaże się dopiero jutro.
Ja zmęczona trochę jestem, ale to głównie dlatego, że w nocy prawie nic nie spałam.
Nie wiem czy o szczegółach porodu chcecie czytać, wiec może lepiej nie będę Was sstraszyć. Prawda jest i tak taka, że każdy poród jest inny.
Na szczęście szybko zapomina się o tym najgorszym bólu a widok Maluszka wszystko wynagradza.
aga8787, mychowe, natalinka, Bea_tina, magdalena, niunia, Kaja, Dorjana, ALAALICJA lubią tę wiadomość

-
Patulla-gratuluje synka
i opowiadaj
ze szczegółami
to zapisuje cie na liście i kacperka też
jesteś pierwszą rozpakowaną mamą na liście
i mam nadzieje,że nas nie zostawisz;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:31
mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
HELLOOOO !!!!
A cóż mnie tu omineło ???
PATULA
GRATULACJE !!!!!
Ależ z ciebie szczęsciara !!!1
Jak to możłiwe że to już ??? hmmm... gdzie ta nassza lista ??
Ten czas tak leci ???
Czyżby to już był MAJ
... oj ależ ci zazdroszczę
- chociaż sądziłam że pierwsza z grupy pęknę 
...tak tak :*** i CMOKA od ciotki zabieganej też proszę doręczyć :***
AGA - ja na wynik GBS mam czekać tydzień...
A co do brzuszka - mój jest mega - czasami nawet trójkątny albo kwadratowy
Misio szaleje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 05:58
aga8787 lubi tę wiadomość