X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia daj znać jak po wizycie.

Alxa ja dostałam pozwolenie od lekarza na przytulanie ale mam kilka wątpliwości;/

zozol co ja bym dała za tak częste wizyty:) ja zawsze muszę czekać ponad 4tygodnie

dziewczyny nie przejmujcie się, chyba każda z nas żyje od wizyty do wizyty:) już tak mamy:)

co do wyprysków mam ich pełno na twarzy, szyi, dekolcie - normalnie masakra - już się śmieję, że to chyba dziewczynka :D

niunia lubi tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiu ja tez mam wizyty co dwa tygodnie. powiedziałąm lekarce, że się martwię i wizyta raz w miesiącu to dla mnie za mało... zdziwiona była bardzo ale stwierdziła, że skoro tak to co dwa tygodnie możemy się "spotkać" :)

Do tego robi mi co wizytę usg... stwierdziła, że może mi je robić jednak ma zepsuty sprzęt i możemy pooglądać, pomierzyć ale wydruków nie może zrobić, więc co wizytę sprawdzamy jak tam się maluch ma:)

W ostatnią środę byłam na wizycie, tera w środę (jutro) prenatalne a w kolejną środę znów wizyta:)

magdalena lubi tę wiadomość

e3db312905.png
    920555c751.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxaaaa bo pęknę z zazdrości:D hihi
    nie boisz się tak często robić USG? Mi raz w miesiącu mało ale nie chcę przesadzać, z resztą uczę się cierpliwości bo to się bardzo przyda po urodzeniu dzidziusia:)

Powodzenia jutro na prenatalnych:) daj znać jak było:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 18:01

xnw4yx8dccihf62o.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiu mam dobrą lekarkę, która wie co robi.. jeśli miało by cokolwiek zaszkodzić maluszkowi od razu bym o tym wiedziała:) Przy takiej lekarce jestem spokojna...!

e3db312905.png
    920555c751.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa bardzo się cieszę, dobry lekarz to podstawa;) jeszcze trzeba znaleźć sobie super położną i będzie rewelacyjnie :)
    może Wy dziewczynki rozwiejecie moje obawy związane z przytulaniem... a mianowicie...
    czy orgazm w naszej sytuacji jest wskazany? Czy lepiej się pohamować? Bo czytałam różne opinie, a ze względu na wcześniejsze zagrożenie mieliśmy zakaz. Teraz pomału lekarz nam pozwolił więc trzeba skorzystać tylko właśnie nie wiem czy mogę na to sobie pozwolić ? I czy w tym czasie (14 tydzień) nasienie nie wpłynie na szyjke? Bo również czytałam, rozbieżne opinie i sama nie wiem:(

xnw4yx8dccihf62o.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiu nad polożną się jeszcze zastanawiam... bo przy pierwszym porodzie była ze mną Pani Magda, i tym razem też służy pomocą... ale znajoma od rodziny ojego męża jest położną i wszyscy mi ją polecają.. więc muszę się zastanowić jeszcze.

Orgazm nie wskazany? nie słyszałam o tym i jest to dla mnie dziwne.. bo podobno w czasie ciąży jesteśmy lepiej ukrwione i lepsze orgazmy przechodzimy.. (nie wiem nie testowałam;))
    W pierwszej ciąży na samą myśl o przytulaniu miałam ochotę zabić swojego faceta.. a w tej ciąży na razie nie ma jak... ale chęci ogromne xD aż dziwne!

kasienka82 lubi tę wiadomość

e3db312905.png
    920555c751.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest jak się za dużo czyta:) wyczytałam gdzieś, że to orgazm powoduje skurcze macicy i może wywołać poronienie:| ile w tym prawdy nie wiem;/ a że miałam poronienie zagrażające to trochę się obawiam ale teraz chyba zagrożenie minęło skoro lekarz pomału pozwolił na przytulanie więc może nie ma co panikować:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie nie ma co panikować:) skoro pozwolił, to coś w tym musi być.. jeśli orgazm miałby zaszkodzić to pewnie by powiedział.. tak mi się wydaje:)

e3db312905.png
    920555c751.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj miałam prenatalne wszystko bardzo bardzo dobrze choć poszłąm spanikowana, bo życzliwa sąsiadka opowiadała mi jak to w 12 tyg przestało bić serduszko poszłam tak spanikowana, lekarz kazał mi nie słuchać żadnych "mądrych rad. I zanim przeszedł do badania pokazał, że serduszko bije dziecko "robi spacery" , a potem się położył tak, że nie szło zrobić pomiarów nie chciał się odwrócić musiałam kaszleć, żeby szanownego mieszkańca ruszyć, ale w końcu pomierzyliśmy. Lekarz się śmiał, że jak po urodzeniu też będzie taki spokojny to przespane nocy mamy gwarantowane :) zrobił nam 3D badanie piąstki zaciśniete nóżki cudo, niestety płci nam nie powiedział, bo mówił, że za MAŁY jeszcze. Od dzisiaj nie padało słowo embrion a ono lub on, także chyba nasz lekarz inaczej podchodzi, zobaczymy jak dalej.

Dorjana pytałam o te bóle powiedział, że normalne to jest ale jeśli to chwilowe to spokojnie jeśli dłuższe to położyć sięna chwilę nawet na lewym boku i będzie lepiej. Mówiłam mu, że czasami bolą mnie lędźwia, powiedział, że to macica mi promieniuje i wtedy od razu mam się położyć i odpocząć, chyba, że będę w pracy to chociaż usiąść

Niunia w Grecji mieszkam, wszystko mam na refundacje poza tym szczegółowym na toksoplazmoze, ja chodzę prywatnie, i po wizytach idę do tutejszego NFZ i mi zwracają za wszystko np. za dziesiejsze badanie zapłaciłam 30 e, które odbiorę sobie, chodzę prywatnie, bo mi polecili tego lekarza i jest faktycznie świetny, ma dobry sprzęt i idę na wizytę kiedy chcę i o któej a nie jak mi wyznaczą i brać wolne. USG 3D i 4D też refundowane :) . A i przepisał mi dzisiaj żelazo i wapno i, że już nie muszę brać kwasu. I to też mam refundowane ale od razu juz z recepty. Także tak to wygląda :)

Co do przytulania to powiedział, żeby narazie się wstrzymać i zobaczymy następna wizyta za 25 dni :)

niunia, Dorjana lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dostalismy prezent taką walizeczkę z próbkami sudocremu wkładek do stanika, kremu na rozstępy płynu do czyszczenia butelek i smoczek NUK :) bardzo zadowoleni bardzo zmęczeni kładziemy sie miłego wieczoru kobitki :) nie martwić się jest wszystko dobrze z dzieciakami i nie słuchajcie, że tej się zdarzyło czy tamtej tylko dobre myśli :) nam od od statniego badania minął prawie miesiąc i się bałam a lekarz bez niczego chodź posłucamy serduszka i w duchu mówię co on taki pewny? :) jest wszystko ok, a martwimy się i martwić będziemy o dzieci od ciąży po ich starość :)

magdalena lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy alez sie ciesze ze u Ciebie juz wszystko wiadomo po prenatalnym i ze jest ok:-) ja mam w czwartek.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82- u mnie to samo pelno pryszczy na cyckach plecach i buzi wygladam jak nie ja heheh zawsze mialam buzie jak pupa niemowlaka a teraz jakbym okres dojrzewnaia przechodzila hehe, my tam sie przytulamy caly czas heheh poki brzuch nie za duzy :) sie smiejemy ze moj niunie laskocze hehehe ja czytalam ze jest wskazane bo chormony sczescia sie produkuja a to dobre dla dziecka :D

alxa- ja mam tez co dwa tygodnie w sumie co tzydzien jeden tydzien do poloznej a w nastepnym usg teraz jutro mam do poloznej a we wtorek za tydzien penetralne :)napisz jutro wszystko nam :D

bemommy-to superrr u nas mozna w sumie tylko na kase chorych , za 4d place 89euro a za zestw 4 badan takich jak teraz penetralne i jakies 3 inne to 109 euro wiec zdzieraja bo nie mam 35 lat :D tak napisalas maly ze chyba bedzie chlopiec heheh ja mam za tydzien i chce juz wiedziec czy bedzie niunia czy nie :D niehc powie co widzi na dzien dzisiejszy heheh czy cos merda czy nie :D bardzo sie ciesze ze wzsytsko okej :)

ja jutro do poloznej wiec nic specjalnego :;D a za tydzien mam nadzieje uslyszec serduszko niuni i dowiedziec sie ze bedzie corka :D

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    Mi ciagle jest niedobrze, chociaz mdlosc bym tego nie nazwala...a mezowi oznajmilam, ze jesli choc raz zwymiotuje to mu ptaszka utne! ;) dla mnie wymioty i biegunka to najgorsza choroba na swiecie wiec dzieki bogu obylo sie bez tego i w tej ciazy:)

Dziewczyny a jak u Was z 'przytulaniem' do swoich partnerow? My nie mamy za bardzo jak:/ bo przez ten remont mieszkamy z mala w jednym pokoju a nie wyobrazam sobie robic takich rzeczy przy dziecku! Kiedys czytalam madry artykul o tym, ze dziecko czuje wszystko nawet jesli spi...
    jestesmy w trakcie robienia centralnego ogrzewania wiec jest za zimno w domu aby wyjsc z pokoju poswintuszyc...
    a ja z dnia na dzien ma wieksza chcice... nie wiem co sie ze mna dzieje, nigdy tak nie mialam! Ostatnio nawet zaczelam miec sny erotyczne!
    Az smieszne bo do tej pory mi sie takie rzeczy nie snily! Nigdy amory nie byly dla mnie priorytetem, albo sa albo ich nie ma...

Alxa, ja tez mialam w 7,8 tygodniu takie sny erotyczne i ze wzgledu na wczesniejsze poronienie nie ryzykujemy, ale pewnego dnia obudzilam sie rano i mialam orgazm, tak po prostu mialam sen erotyczny,ale orgazm nigdy ot tak mi sie nie wydarzyl. W ktorym tygodniu ciazy teraz jestes?:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wkoncu zaczol sie u mnie 13 tydzien ale zlecialo a nie dawno testowalam :)

Iwonka lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    bemommy alez sie ciesze ze u Ciebie juz wszystko wiadomo po prenatalnym i ze jest ok:-) ja mam w czwartek.

MAGDALENKO - w ten czwartek ???
    też bym już chciała pójść ale nie wiem czy nie jest za wcześnie...
    a jaki sprzęt ma Twój Gin??
    bo mój ma bardzo kiepski i się obawiam że nie bedzie w stanie przeprowadzic badania w 11tygodniu :(

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE BEMOMMY !!
    Wspaniałe wieści !!!

ależ ja Ci zazdroszczę - moja wizyta planowo to dopiero za tydzień...
    a już wiem że nie wytrzymam :(
    dziś chyba zadzwonię do mojej GIN - musze sprawdzić czy dzidzia ma się dobrze - BO MI SERDUCHO PĘKNIE !!!!

• alxa Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Alxa, ja tez mialam w 7,8 tygodniu takie sny erotyczne i ze wzgledu na wczesniejsze poronienie nie ryzykujemy, ale pewnego dnia obudzilam sie rano i mialam orgazm, tak po prostu mialam sen erotyczny,ale orgazm nigdy ot tak mi sie nie wydarzyl. W ktorym tygodniu ciazy teraz jestes?:)

ja jestem końcówka 13 tygodnia już:)

Widzę, że my teraz wszystkie po kolei na prenatalne idziemy:) i dobrze, uspokoi nas troszkę.. ja się strasznie denerwuję! mogłam mieć to badanie już w poniedziałek rano ale mój mąż się uparł, że chce przy tym być więc musiałam przełożyć na środę po południu! więc nie wiem jak wytrzymam do tej 17!:P

e3db312905.png
    920555c751.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana na pewno jest wszystko ok :) ja szłam tak spanikowana i lekarz mi się dziwił,że panikuje jak siędobrze czuję, i że wszystko jest dobrze, i że kończymy po mału te pierwsze najgorsze - ze względu na nerwy czy będzie dobrze czy się utrzyma 3 miesiące :) Ma jeden z lepszych sprzętów ten mój, ale mówił, że za malutkie jeszcze żeby powiedzieć,

Alxa ja musiałam czekać, aż do 20 i godzinę mi robił badanie, bo dziecko nie chciało współpracować :)

Niunia mi lekarz wszystko pisze, że trzeba to czy tamto badanie bo coś podejrzewa, żeby nie płacić ze swoich i oddawali nam :)

A i obsypało głownie dekolt, ze dwa razy koło pępka, i na twarzy kilka, ale to chyba hormony po prostu i dlatego dodatkowo strasznie szybko mi włosy na nogach odrastają :/

Dziewczyny nie martwcie się rosną nam małe łobuzy pod sercami :) zdrowe całe z rączkami nóżkami :) Kończymy ten najgorszy pierwszy trymestr :) ufffffffffffffffffffff :)

a i jeszcze znalazłam wczoraj link, którego miałam nadzieję, że się dowiemy coś wczoraj no ale :P http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciaza_artykul,3705.html mam nadzieję, że wy się dowiecie na wizytach :P

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy super artykuł :)

e3db312905.png
    920555c751.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy super że z maleństwem wszystko ok. Ja się obawiam że będę tak samo panikować jak ty. Oj zazdroszczę że wy już w większości dziewczyny jesteście już po prenatalnych. Ja muszę jeszcze trochę poczekać.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ