KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś siostra tylko przyszła, bo dowiedziała się, że była u mnie położna i przyszła podpytać kiedy do niej przyjdzie. Jak wróciłam ze szpitala, to na dzień dobry stwierdziła, że to dobrze jeśli mały miałby się urodzić w 33 tc, więc o czym my mówimy, a jak powiedziałam o czym ty mówisz, gdybyś tak miała, to w domu byłaby katastrofa - rozpłakała się, trzasnęła drzwiami i jeszcze krzyknęła, że już nie przyjdzie
-
Natalinka mi na żebra uciska mała i mi lekarz kazał podkładać poduszkę pod bok, może spróbuj też podłożyć coś i będzie ci lepiej, ja nie mam żadnego wałka czy rogala do spania tylko tą poduszką się asekuruje, na ból brzucha kazał mi brać i to jest w Polsce- Buscopan i z tego co dzisiaj rozmawiałam z nim to przy porodzie dla złagodzenia bólu i skurczy też to podają we wczesnym stadium zanim ruszą tą mocną artylerie leków, tak samo mówił mi, że jeśli mam wątpliwość jak będę miała skurcze to mam się położyć wziąść tabletki i patrzeć czy przechodzi, ewentualnie, ale będąc samej w domu mam nie robić tego nalać wody do wanny, ale nie gorącej i wejść jeżeli przejdzie mi to są to przepowiadające, a jeśli prawdziwe to nie przejdą a nasilą się, żebyś chociaż te dwa tyg przetrzymała jeszcze Kubusia, to i by podrósł i urodziłby się w 9 mcu, ale też ci powiem, że koleżanka urodziła w ósmym miesiącu całkowicie zdrowego chłopca, do inkubatora nie trafił zdrowy silny, mimo, że urodził się miesiąc wcześniej i Kubuś też taki będzie zobaczysz, ale dla twojego spokoju niech tam siedzi jeszcze
ALAALICJA, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość
-
Katelin-maluszek rosnie w siłe jak widać
Patulla -chociaż w szpitalu to i tak fajnie, że mały jest już z Tobą.jeszcze trochę i już w domu będziecie
mychowe-lubię dobre wiadomoścci:)dzidzi dobrze rozwiniete:)a może bez wywoływania się obejdzie?
Bea_tina-teraz to mi dałaś do myślenia z tym kręceniem i pępowiną.aż mi ciarki przeszły. Rzeczywiście tyle o tym trąbią, mój mąż był owinięty, a mi to całkiem umknęło. Oby żadnej z nas to nie spotkalo.
Dorjana-szalejesz z tą pracą:)Kiedy Ty odpoczywasz. Zwolnij tempo trochę
magdalena-mi juz też ciężko. Mała siedzi nisko i krocze boli i tak jak u Was czuję napór .
niunia-jeszcze troche trzeba wytrzymać, damy radę.A co do moczy ja mam czasem ciemniejszy z rana, ale to własnie wtedy kiedy za malo wypiję.niunia, natalinka, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
Bemommy - leże cały czas na poduszce i mam ją pod brzuchem. Zazwyczaj na lewym boku, bo przy takiej dojrzałości łożyska mała waga dziecka może wynikać z nieprawidłowego przepływu składników odżywczych i tlenu. Chciałabym mieć chociaż skończony 36-37 tc, a skoro lekarz powiedział, że nie dotrwam, to powitamy małego wcześniej. Oby tylko był zdrowy, a z resztą już sobie poradzimy
bemommy lubi tę wiadomość
-
Natalinka-mówił kiedy możesz spodziewać się porodu???
alaalicja-taka zmęczona już jestem
Bemommy-co tam???;-)i jak twoja mała będzie się nazywać???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 23:09
bemommy, natalinka, ALAALICJA lubią tę wiadomość
-
hej Skarby:*
jestem po wizycie
Zatem Mała ok-piękna moja dostała trzy fotki...(wiecie ze mam juz ich ponad 25- ja tyle nie zrobilam sobie przez cała ciaze,hehe-ale w sobote mam sesje brzuszkowa profesjonalna...zatem nadrobie)
Ale do rzeczy- moja szyjka jest!!!!hehe i ma wiecej jak miała- szok,szok i szokma teraz 1,5!!! niewiarygodne. Lekarz mowi ze to przez luteine i ze leze...(taaa leze grzecznie:-))Łozysko 2/3 stop dojrzałosci- spokojnie starczy jeszcze miesiac.
Ale powiedział ze cisnienie wew maciczne jest spore i ze wody moga w kazdej chwili odejsc;/ zatem prosze lezec do konca kwietnia.
Potem byłam u poloznej prywatnie (ma odbuerac porod) ktg- spoko- 3 skurcze w ciagu 40 min-ale takie do przyjecia. Dostałam trzy pelne reklamowki gazetow dla dziecka....nieporzebnie pospieszylam sie z kupowaniem niektorych rzeczy....no ale wysle sister tak czy siak
Za tydz znowu ktg i pogadanka
Ciezki dzien to był...a tu jeszcze musze popracowac...nie ma zmiluj się...
sciskam:*
nadrobie Was w najblizszym czasie
bemmomy-suuupewr ze jestes!!!! sciskam:*
aaa i najwazniejsze- 3 maja bede rodzic!!!! jak patritycznie,nie, hehe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 23:11
bemommy, natalinka, magdalena, Bea_tina, agata86, ALAALICJA lubią tę wiadomość
-
Niunia prawdopodobnie Oliwia, na drugie napewno Anna, mało imion mi się podoba, albo źle mi się kojarzą więc wybór cieżki, a jak rzuciliśmy Oliwia, to już każdy podłapał bratanek mówi na nią Wiwi, moja mama Oliwka, mój Olinka, ja mówię Isia także zobaczymy
Ty widziałam już wybrałaś fajnie, my już Emilkę w rodzinie mamy, także odpadło w przedbiegach.
Współczuje ci złego samopoczucia i tego, że się męczysz, kiedy masz wizytę? może pokaż te opuchnięcia jemu czy to zwykłe zatrzymanie wody, czy może coś od ciśnienia, lepiej dmuchać na zimne.
Fizjo ja od dawien dawna w koncu małą zobaczyłam, bo takto albo ucho złapał tylko, albo się pozasłaniała, że trzeba było się domyślać co gdzie ma, ale dzisiaj buźkę pokazała, się śmiałam, że specjalnie to zrobiła, żeby pokazać, że ma mój nos i nici z zamówienia, że nosek ma wziąść taty, jeszcze żeby mnie dobić to go sobie spłaszczała, dowcipne to moje dziecko nie ma co
Dziewczyny najważniejsze, że wszystko dobrze teraz tylko czekamy na poród KAsienki i siła woli Natalinki synka przetrzymujemynatalinka, mychowe, Bea_tina, kasienka82, niunia lubią tę wiadomość
-
Bemommy - dzięki. Oby jeszcze trochę wytrzymać. Dzisw położna się ze mnie śmiała, bo na kolejny. spotkaniu mamy omawiać emocje po porodzie, bo jedne kobiety sa w euforii, inne w depresji. Powiedzialam,że ja to raczej będę już w euforii po tych ostatnich perypetiach
Fizjo - gratuluje udanej wizytybemommy lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny !!!
uspokoiłyście mnie troszkę
Bo jak dziś mówiłam o moich dolegliwościach siostrze i koleżance - to obie mi powiedziały że miały takie bóle na tydzień-2tyg. przed porodem
Więc wszystko się okaże na dniach
Tak sobie pomyślałam że może moja gin też zauważył że się coś rozkręca i stąd ten pomysł ze szpitalem ??
Masakra - tyle niewiadomych
Muszę wytrwać do wizyty...
Ciekawe ile moja kruszynka będzie ważyła ??
Ciekawe ile moja szyjka będzie mierzyła ??
ciekawe czy moja gin w końcu powie mi coś konkretnego ??
A ja właśnie skończyłam szlifowanie - mąż kazał mi się położyć i troszkę odpocząćno to oki doki ... idę do wyrka na chwilka
Jutro praca od samego ranka
Dobranocka
aga8787, agata86 lubią tę wiadomość
-
Witajcie mamuśki!
Ja dziś o dziwo cała noc przespana! Bez malutkiej przerwy! Jestem w totalnym szoku, nawet sikać nie byłam:P Dopiero obudziła mnie siostrzenica z "kuziakiem"(buziakiem), bo zawsze mi daje przed przedszkolem;P
No a tak to cóż, widzę, ża dla każdej z nas w mniejszym lub wiekszym stopniu końcówka jest męcząca... Ale pomyślcie, większość z Was już za miesiąc ma duże szanse na przytulanie maluszka!!! Ja troche dłużej sobie poczekam, ale nic to!!! Nie ma to tamto, zleciało te 8 miesięcy:)
Miłego dnia Wam zyczę:*agata86, niunia lubią tę wiadomość