X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka jutro zaczynasz 35 tydzien wiec to juz dobrze, a jesli sie obawiasz, to moze faktucznie lepiej jechac do szpitala, zawsze to bedziesz miala dobra opieke

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś siostra tylko przyszła, bo dowiedziała się, że była u mnie położna i przyszła podpytać kiedy do niej przyjdzie. Jak wróciłam ze szpitala, to na dzień dobry stwierdziła, że to dobrze jeśli mały miałby się urodzić w 33 tc, więc o czym my mówimy, a jak powiedziałam o czym ty mówisz, gdybyś tak miała, to w domu byłaby katastrofa - rozpłakała się, trzasnęła drzwiami i jeszcze krzyknęła, że już nie przyjdzie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro już będzie skończone 35 tc i leci 36 :) Dziękuję za każdy dzień, bo to sukces. Wizyta w przyszły poniedziałek, a to się lekarz zdziwi jak mnie zobaczy ;)

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mysle ze lepiej ci bedzie w szpitalu;) ale dobrze jakby cie jeszcze przez nie meczymy telefonami:/

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka mi na żebra uciska mała i mi lekarz kazał podkładać poduszkę pod bok, może spróbuj też podłożyć coś i będzie ci lepiej, ja nie mam żadnego wałka czy rogala do spania tylko tą poduszką się asekuruje, na ból brzucha kazał mi brać i to jest w Polsce- Buscopan i z tego co dzisiaj rozmawiałam z nim to przy porodzie dla złagodzenia bólu i skurczy też to podają we wczesnym stadium zanim ruszą tą mocną artylerie leków, tak samo mówił mi, że jeśli mam wątpliwość jak będę miała skurcze to mam się położyć wziąść tabletki i patrzeć czy przechodzi, ewentualnie, ale będąc samej w domu mam nie robić tego nalać wody do wanny, ale nie gorącej i wejść jeżeli przejdzie mi to są to przepowiadające, a jeśli prawdziwe to nie przejdą a nasilą się, żebyś chociaż te dwa tyg przetrzymała jeszcze Kubusia, to i by podrósł i urodziłby się w 9 mcu, ale też ci powiem, że koleżanka urodziła w ósmym miesiącu całkowicie zdrowego chłopca, do inkubatora nie trafił zdrowy silny, mimo, że urodził się miesiąc wcześniej i Kubuś też taki będzie zobaczysz, ale dla twojego spokoju niech tam siedzi jeszcze :)

ALAALICJA, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katelin-maluszek rosnie w siłe jak widać
    Patulla -chociaż w szpitalu to i tak fajnie, że mały jest już z Tobą.jeszcze trochę i już w domu będziecie
    mychowe-lubię dobre wiadomoścci:)dzidzi dobrze rozwiniete:)a może bez wywoływania się obejdzie?
    Bea_tina-teraz to mi dałaś do myślenia z tym kręceniem i pępowiną.aż mi ciarki przeszły. Rzeczywiście tyle o tym trąbią, mój mąż był owinięty, a mi to całkiem umknęło. Oby żadnej z nas to nie spotkalo.
    Dorjana-szalejesz z tą pracą:)Kiedy Ty odpoczywasz. Zwolnij tempo trochę:)
    magdalena-mi juz też ciężko. Mała siedzi nisko i krocze boli i tak jak u Was czuję napór .
    niunia-jeszcze troche trzeba wytrzymać, damy radę.A co do moczy ja mam czasem ciemniejszy z rana, ale to własnie wtedy kiedy za malo wypiję.

niunia, natalinka, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy - leże cały czas na poduszce i mam ją pod brzuchem. Zazwyczaj na lewym boku, bo przy takiej dojrzałości łożyska mała waga dziecka może wynikać z nieprawidłowego przepływu składników odżywczych i tlenu. Chciałabym mieć chociaż skończony 36-37 tc, a skoro lekarz powiedział, że nie dotrwam, to powitamy małego wcześniej. Oby tylko był zdrowy, a z resztą już sobie poradzimy

bemommy lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka no a sprawdzal ci przepływy? bo mi sie łożysko też starzeje już ale przepływy, wody mam w normie, co nawet lekarza zaskoczyło

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-mówił kiedy możesz spodziewać się porodu???

alaalicja-taka zmęczona już jestem :-(

Bemommy-co tam???;-)i jak twoja mała będzie się nazywać???;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 23:09

bemommy, natalinka, ALAALICJA lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Skarby:*

jestem po wizycie :-P

Zatem Mała ok-piękna moja dostała trzy fotki...(wiecie ze mam juz ich ponad 25- ja tyle nie zrobilam sobie przez cała ciaze,hehe-ale w sobote mam sesje brzuszkowa profesjonalna...zatem nadrobie :-P)

Ale do rzeczy- moja szyjka jest!!!!hehe i ma wiecej jak miała- szok,szok i szok :-) ma teraz 1,5!!! niewiarygodne. Lekarz mowi ze to przez luteine i ze leze...(taaa leze grzecznie:-))Łozysko 2/3 stop dojrzałosci- spokojnie starczy jeszcze miesiac.
    Ale powiedział ze cisnienie wew maciczne jest spore i ze wody moga w kazdej chwili odejsc;/ zatem prosze lezec do konca kwietnia.

Potem byłam u poloznej prywatnie (ma odbuerac porod) ktg- spoko- 3 skurcze w ciagu 40 min-ale takie do przyjecia. Dostałam trzy pelne reklamowki gazetow dla dziecka....nieporzebnie pospieszylam sie z kupowaniem niektorych rzeczy....no ale wysle sister tak czy siak :-)
    Za tydz znowu ktg i pogadanka :-)

Ciezki dzien to był...a tu jeszcze musze popracowac...nie ma zmiluj się...

sciskam:*

nadrobie Was w najblizszym czasie :-)

bemmomy-suuupewr ze jestes!!!! sciskam:*

aaa i najwazniejsze- 3 maja bede rodzic!!!! jak patritycznie,nie, hehe?;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 23:11

bemommy, natalinka, magdalena, Bea_tina, agata86, ALAALICJA lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo ;-) to ja rodze w poniedziałek a ty w sobote ;-) jaki napięty grafik ;-)

bemommy, natalinka lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- to juz tuz tuz :-)) strasznie szybko zleciały mi te 8 miesiecy...

niunia lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,miałam sprawdzane przepływy i jest ok.Ilość wód chyba też w normie.
    Niunia - nie określił dokładnie; jak powiedział - mam czekać na skurcze i odejście wód; ale obstawil, że najpóźniej beday to święta

bemommy, niunia lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia prawdopodobnie Oliwia, na drugie napewno Anna, mało imion mi się podoba, albo źle mi się kojarzą więc wybór cieżki, a jak rzuciliśmy Oliwia, to już każdy podłapał bratanek mówi na nią Wiwi, moja mama Oliwka, mój Olinka, ja mówię Isia także zobaczymy :) Ty widziałam już wybrałaś fajnie, my już Emilkę w rodzinie mamy, także odpadło w przedbiegach.
    Współczuje ci złego samopoczucia i tego, że się męczysz, kiedy masz wizytę? może pokaż te opuchnięcia jemu czy to zwykłe zatrzymanie wody, czy może coś od ciśnienia, lepiej dmuchać na zimne.

Fizjo ja od dawien dawna w koncu małą zobaczyłam, bo takto albo ucho złapał tylko, albo się pozasłaniała, że trzeba było się domyślać co gdzie ma, ale dzisiaj buźkę pokazała, się śmiałam, że specjalnie to zrobiła, żeby pokazać, że ma mój nos i nici z zamówienia, że nosek ma wziąść taty, jeszcze żeby mnie dobić to go sobie spłaszczała, dowcipne to moje dziecko nie ma co :P

Dziewczyny najważniejsze, że wszystko dobrze teraz tylko czekamy na poród KAsienki i siła woli Natalinki synka przetrzymujemy :)

natalinka, mychowe, Bea_tina, kasienka82, niunia lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka gdzieś czytałam, że jakiejś dziewczynie już koło 17 tygodnia zaczęło starzeć się łożysko ale do końca wytrwała i dziecko zdrowe było

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy - dzięki. Oby jeszcze trochę wytrzymać. Dzisw położna się ze mnie śmiała, bo na kolejny. spotkaniu mamy omawiać emocje po porodzie, bo jedne kobiety sa w euforii, inne w depresji. Powiedzialam,że ja to raczej będę już w euforii po tych ostatnich perypetiach ;)
    Fizjo - gratuluje udanej wizyty :)

bemommy lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAtalinka w euforii będziesz też dlatego, że maluch będzie z wami cały i zdrowy, a za parenaście lat jak sięz niego zrobi facet, to się będziesz zastanawiała jak on wyrósł, a taki kruszynek miał być :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny !!!
    <3 uspokoiłyście mnie troszkę <3
    Bo jak dziś mówiłam o moich dolegliwościach siostrze i koleżance - to obie mi powiedziały że miały takie bóle na tydzień-2tyg. przed porodem :(
    Więc wszystko się okaże na dniach :D

Tak sobie pomyślałam że może moja gin też zauważył że się coś rozkręca i stąd ten pomysł ze szpitalem ??
    Masakra - tyle niewiadomych :/
    Muszę wytrwać do wizyty...
    Ciekawe ile moja kruszynka będzie ważyła ??
    Ciekawe ile moja szyjka będzie mierzyła ??
    ciekawe czy moja gin w końcu powie mi coś konkretnego ??

A ja właśnie skończyłam szlifowanie - mąż kazał mi się położyć i troszkę odpocząć :( no to oki doki ... idę do wyrka na chwilka :P
    Jutro praca od samego ranka :D

Dobranocka

aga8787, agata86 lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisalyscie:-) ale poczytalam wszystko sporo wizyt bylo ale wiesci dobre wiec trzeba sie cieszyc:-) ja jakos spac nie moge maly uciska ale zaraz sprobuje moze jeszcze pospie.

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki!

Ja dziś o dziwo cała noc przespana! Bez malutkiej przerwy! Jestem w totalnym szoku, nawet sikać nie byłam:P Dopiero obudziła mnie siostrzenica z "kuziakiem"(buziakiem), bo zawsze mi daje przed przedszkolem;P

No a tak to cóż, widzę, ża dla każdej z nas w mniejszym lub wiekszym stopniu końcówka jest męcząca... Ale pomyślcie, większość z Was już za miesiąc ma duże szanse na przytulanie maluszka!!! Ja troche dłużej sobie poczekam, ale nic to!!! Nie ma to tamto, zleciało te 8 miesięcy:)

Miłego dnia Wam zyczę:*

agata86, niunia lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ