X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słońce świeci :) piękna pogoda.

dawno nie miałam USG małej, jestem ciekawa ile waży bo ja ostatnio nie przybieram a co dziwne brzuch rośnie :P

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słoneczka nie ma, ale mam obok śliczne Sloneczko. Wiecie co? To strasznie dziwne jak bardzo można pokochać swoje dziecko;-) i zakochać się w nim od pierwszego wejrzenia:-) Kacperek je, ale tak to bywa, że wczesniaczki wolniej przybierają.

Mdłości pod koniec ciąży mogą się pojawić, ale może to być juz jeden z sygnałów zbliżającego się rozwiązania. U mnie pojawił się gdzieś tydzień czy półtora przed porodem.

A waga pod koniec tez często staje w miejscu, a czasami nawet nieznacznie spada.

A propos wagi strasznie jestem ciekawa ile mam teraz. Jak wrócę do domu to od razu się zważę;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 11:00

Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam u mnie też piękna pogoda ;-) ja nie wyspana:-( i śniło mi się że 7 kwietnia urodziłam a dziś 7 ;-) mam nadzieje,że obejdzie się bez niespodzianek ,miłego dnia ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - super, że masz już przy sobie malucha. Mam nadzieję, że niebawem opuścicie szpital.
    Dziewczyny dzięki za troskę. My w domu jeszcze, ale czuję się już jakoś gorzej, więc sądzę, że lekarz miał rację i niewiele mi zostało... Dziś już kończę pakowanie do szpitala. Wczoraj mały się bardzo mało ruszał, więc już w planie była jazda na IP, ale pod wieczór zaczął się coś gramolić. Ogólnie jest jakiś bardziej spokojny. Ja zaś odwrotnie - od piątku nudności, więc Patulla trochę mnie przestraszyłaś, ze to już objaw zbliżającego się porodu. Z wagą też kiepsko bo schudłam 1,5 kg, a mały - jak lekarz powiedział - też przystopował, więc będzie "chciał się rodzić" - to jego słowa.
    Piszecie o mężach - ja ostatnio na mojego nie mogę narzekać, chociaż przyznam, że na początku ciąży miałam pewne obawy. Wszystkie kłótnie o budowę, nacisk na ciągłe, cotygodniowe wizyty u teściów trochę mnie już martwiły. Pomijam kilka kłótni w ciąży, ale naprawdę od początku nie miałam odkurzacza w rękach, mąż myje podłogi, sprząta łazienkę, myje naczynia, a teraz jeszcze rano i wieczorem donosi mi jedzenie. Nie mogę narzekać. Moja siostra jest chyba o to zła, bo już na samym początku ciąży powiedzieli mężowi, że sprzątanie nie jest jego zadaniem. Nie trzeba było długo czekać i szwagier latał ze szmatką do podłogi :)

aga8787, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka - pozazdrościć takiego męża :) ważne że jeszcze w dwupaku :) każdy dzień jest cenny

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatjużtmam dość a ten miesiąc tak się dłuży ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia już dużo Ci nie zostało :) ja żałuje że nie moge wychodzić na spacery cieszyć się ciążą :( tak ładnie już zielono

Czekam na ten piątek i USG będę miała szyjkę sprawdzaną i biometrię a w poniedziałek wizyta i mam nadzieje że pozwoli mi już chodzić

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga8787-nie wiem czy chodzenie do wc i do kuchni można nazwać spacerem :d taką mam wode w nogach :-( jesźcze 3 tyg leżenia ;-)

aga8787 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego problemu nie mam to nie wiem jak to jest. Wczoraj przesadziłam z chodzeniem jak oglądałam porodówki i już myślałam że z drugiego szpitala nie wyjde :( teraz do piątku też zostają mi spacery do kuchni i wc :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja byłam dzisiaj na badaniach wyniki za tydzień. u nas słoneczko ładnie świeci. byłam na małych oststnich zakupach i powiem szczerze ciężko się chodzi. takie chodzenie po domu to pikuś.
    Mój mąż jest super, teraz to nawet co drugi dzień obiad zrobi, a naczynia to już od miesiąca sam pomywa, i co sobotę to on odkurza :) a ja zołza niekiedy go jeszcze wyzywam.

aga8787, Bea_tina, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, jestem po USg i mala wazy już 3111g :) i wciąż miesci się w normie powiedzieli. Ma już całkowicie rozwinięte płuca. 22 kwietnia kolejne USg i dwa lub trzy dni później będę już w szpitalu na wywoływaniu ciąży, wiec zostały niecałe trzy tygodnie, trzeba dopiać wszystko na ostatni guzik :)

aga8787, Bea_tina, magdalena, agata86, ALAALICJA, bemommy lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe - ładnie rośnie Twoja mała :)

mychowe, mychowe, mychowe, mychowe, mychowe, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Ja dopiero wróciłam:P A byłam po szafe, która się do auta nie zmieściła i jutro będzie trzeba znowu jechac:/ oby tylko była dostepna!

natalinka cieszę się, że jeszcze w dwupaku! Każdy kolejny dzień na wagę złota:)

mychowe waga małej świetna! Ja się zastanawiam, czy taką wagę będzie miał przy porodzie:P tylko pozazdrościc, no i termin już tuż tuż:) fiu fiu!

Dziewczyny mam pytanie, czy przez kręcenie sie małego(z lewej strony na prawą-główkowo) mały może sie obwinąć pępowiną? Bo zaczełam się troche bać, że przez te jego akrobacje obwinie się i jeszcze coś się stanie:( Czy lekarz przy średnim sprzęcie będzie mógł to sprawdzic??

U nas jednak piękna pogoda dziś, ale jak troche popada, to by tylko roślinki podlało, bo aż powoli się susza robi!

mychowe, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Ja dopiero wróciłam:P A byłam po szafe, która się do auta nie zmieściła i jutro będzie trzeba znowu jechac:/ oby tylko była dostepna!

natalinka cieszę się, że jeszcze w dwupaku! Każdy kolejny dzień na wagę złota:)

mychowe waga małej świetna! Ja się zastanawiam, czy taką wagę będzie miał przy porodzie:P tylko pozazdrościc, no i termin już tuż tuż:) fiu fiu!

Dziewczyny mam pytanie, czy przez kręcenie sie małego(z lewej strony na prawą-główkowo) mały może sie obwinąć pępowiną? Bo zaczełam się troche bać, że przez te jego akrobacje obwinie się i jeszcze coś się stanie:( Czy lekarz przy średnim sprzęcie będzie mógł to sprawdzic??

U nas jednak piękna pogoda dziś, ale jak troche popada, to by tylko roślinki podlało, bo aż powoli się susza robi!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 16:31

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tinka - dzięki. Jeśli na tym samym sprzęcie bada przepływy, to zobaczy też pępowinę przez badanie dopplerowskie.
    Ode mnie właśnie wyszła położna - wpadła z zaskoczenia. Moja mina była bezcenna, ale to dobrze, bo wypytałam o wszystko. To jednak prawda - w moich okolicach chodzą do ciężarnych od 21 tc, tylko ona nie wiedziała, że ja jestem w ciąży ;)

mychowe, mychowe, mychowe, magdalena, Bea_tina lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :))
    ...a ja właśnie wróciłam z pracy - było bardzo nerwowo :((
    na szczęście już jestem w domku... zajadam się batonikiem i odpoczywam a za kilka minut ruszam do pracy...
    Dziś muszę sprawdzić ściany i wyszlifować...
    Dobrze by było też zagruntować... i pomalować salon jeszcze dzisiaj ...

Natalinka -jeszcze schudłaś :( masakra - to fakt... a co na to lekarz ?? ...ja to jem za 4 i codziennie sprawdzam wagę aby tylko nie stracić ani grama...
    Mam nadzieję że Misio coś urośnie...

...a Patula - zapewne dozna szoku po wejściu na wagę...
    moja siostra urodziła tydzien temu i już ma 10kg mniej :D
    Ostro z niej wysysa ten maluszek... mówi że ciągle jest głodna

... o rany Beatina... proszę nie strasz - ja takich myśli nawet do siebie nie dopuszczam... mój syneczek też ostro się wierci...

Mychowe <3 ty to pewnie możesz być spokojna o małą ... będzie silna i zdrowa :D a to najważniejsze !!!!

Nawiązując do Katelin i tematu płaczliwości - to ja ryczę już 2 dzień :(
    Jakaś masakra... taka jestem zmęczona i zestresowana terminami...
    Moim marzeniem było wyrobić sie do świąt :/
    ...niestety czarno to widzę :((
    ...a 20 kwietnia wypadają moje urodzinki... tak mi się marzyło że zaproszę rodzinkę i że będzie już czysto...
    ...i wszystko przygotowane dla maleństwa :(

Ach te marzenia ... dlaczego są takie trudne do realizacji ??

A co najśmieszniejsze - myślę że urodzę w przyszłym tygodniu... czuję jakby mi się krocze rozchodziło... Jakbym miała małą szafę... to jeszcze 1 drzwi wejdą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 17:31

mychowe, mychowe, mychowe, mychowe, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Jatjużtmam dość a ten miesiąc tak się dłuży ;-)
    niunia ale juz nie pelny m-c Ci zostal:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, jestem po USg i mala wazy już 3111g :) i wciąż miesci się w normie powiedzieli. Ma już całkowicie rozwinięte płuca. 22 kwietnia kolejne USg i dwa lub trzy dni później będę już w szpitalu na wywoływaniu ciąży, wiec zostały niecałe trzy tygodnie, trzeba dopiać wszystko na ostatni guzik :)
    super super cos mi sie ubzduralo, ze bedzie cc ? i takie pytanie zadalam w pamietniku;/ a moze nie bedzie konieczne wywolywanie?
    czyli co idziesz na 1-wszy ogien:-) :-) :-) :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea-tinka nie mam pojecie czy od wiercenie moze sie owinac pepowina dziecka mam nadzieje, ze nie:-) i tej mysli bede sie trzymac!!!

natalinko dobrze ze Wy jeszcze w dwupaku:-)

dorjana macie jeszcze dwa tygodnie wiec moze sie uda jednak wszystko zrobic? i tak dobrze Wam idzie mam nadzieje, ze sie pochwalisz efektami:-)
    z kroczem tez mmam takie uczucie wiec moze to normalne na ty etapie?
    dziewczynki ktora tez tak ma jak Dorjana i ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 17:44

Bea_tina, Joala, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ