Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słońce świeci :) piękna pogoda.

dawno nie miałam USG małej, jestem ciekawa ile waży bo ja ostatnio nie przybieram a co dziwne brzuch rośnie :P

magdalena lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słoneczka nie ma, ale mam obok śliczne Sloneczko. Wiecie co? To strasznie dziwne jak bardzo można pokochać swoje dziecko;-) i zakochać się w nim od pierwszego wejrzenia:-) Kacperek je, ale tak to bywa, że wczesniaczki wolniej przybierają.

Mdłości pod koniec ciąży mogą się pojawić, ale może to być juz jeden z sygnałów zbliżającego się rozwiązania. U mnie pojawił się gdzieś tydzień czy półtora przed porodem.

A waga pod koniec tez często staje w miejscu, a czasami nawet nieznacznie spada.

A propos wagi strasznie jestem ciekawa ile mam teraz. Jak wrócę do domu to od razu się zważę;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 11:00

Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam u mnie też piękna pogoda ;-) ja nie wyspana:-( i śniło mi się że 7 kwietnia urodziłam a dziś 7 ;-) mam nadzieje,że obejdzie się bez niespodzianek ,miłego dnia ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - super, że masz już przy sobie malucha. Mam nadzieję, że niebawem opuścicie szpital.
    Dziewczyny dzięki za troskę. My w domu jeszcze, ale czuję się już jakoś gorzej, więc sądzę, że lekarz miał rację i niewiele mi zostało... Dziś już kończę pakowanie do szpitala. Wczoraj mały się bardzo mało ruszał, więc już w planie była jazda na IP, ale pod wieczór zaczął się coś gramolić. Ogólnie jest jakiś bardziej spokojny. Ja zaś odwrotnie - od piątku nudności, więc Patulla trochę mnie przestraszyłaś, ze to już objaw zbliżającego się porodu. Z wagą też kiepsko bo schudłam 1,5 kg, a mały - jak lekarz powiedział - też przystopował, więc będzie "chciał się rodzić" - to jego słowa.
    Piszecie o mężach - ja ostatnio na mojego nie mogę narzekać, chociaż przyznam, że na początku ciąży miałam pewne obawy. Wszystkie kłótnie o budowę, nacisk na ciągłe, cotygodniowe wizyty u teściów trochę mnie już martwiły. Pomijam kilka kłótni w ciąży, ale naprawdę od początku nie miałam odkurzacza w rękach, mąż myje podłogi, sprząta łazienkę, myje naczynia, a teraz jeszcze rano i wieczorem donosi mi jedzenie. Nie mogę narzekać. Moja siostra jest chyba o to zła, bo już na samym początku ciąży powiedzieli mężowi, że sprzątanie nie jest jego zadaniem. Nie trzeba było długo czekać i szwagier latał ze szmatką do podłogi :)

aga8787, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka - pozazdrościć takiego męża :) ważne że jeszcze w dwupaku :) każdy dzień jest cenny

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatjużtmam dość a ten miesiąc tak się dłuży ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia już dużo Ci nie zostało :) ja żałuje że nie moge wychodzić na spacery cieszyć się ciążą :( tak ładnie już zielono

Czekam na ten piątek i USG będę miała szyjkę sprawdzaną i biometrię a w poniedziałek wizyta i mam nadzieje że pozwoli mi już chodzić

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga8787-nie wiem czy chodzenie do wc i do kuchni można nazwać spacerem :d taką mam wode w nogach :-( jesźcze 3 tyg leżenia ;-)

aga8787 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego problemu nie mam to nie wiem jak to jest. Wczoraj przesadziłam z chodzeniem jak oglądałam porodówki i już myślałam że z drugiego szpitala nie wyjde :( teraz do piątku też zostają mi spacery do kuchni i wc :P

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja byłam dzisiaj na badaniach wyniki za tydzień. u nas słoneczko ładnie świeci. byłam na małych oststnich zakupach i powiem szczerze ciężko się chodzi. takie chodzenie po domu to pikuś.
    Mój mąż jest super, teraz to nawet co drugi dzień obiad zrobi, a naczynia to już od miesiąca sam pomywa, i co sobotę to on odkurza :) a ja zołza niekiedy go jeszcze wyzywam.

aga8787, Bea_tina, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, jestem po USg i mala wazy już 3111g :) i wciąż miesci się w normie powiedzieli. Ma już całkowicie rozwinięte płuca. 22 kwietnia kolejne USg i dwa lub trzy dni później będę już w szpitalu na wywoływaniu ciąży, wiec zostały niecałe trzy tygodnie, trzeba dopiać wszystko na ostatni guzik :)

aga8787, Bea_tina, magdalena, nick nieaktualny, ALAALICJA, bemommy lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe - ładnie rośnie Twoja mała :)

mychowe, mychowe, mychowe, mychowe, mychowe, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Ja dopiero wróciłam:P A byłam po szafe, która się do auta nie zmieściła i jutro będzie trzeba znowu jechac:/ oby tylko była dostepna!

natalinka cieszę się, że jeszcze w dwupaku! Każdy kolejny dzień na wagę złota:)

mychowe waga małej świetna! Ja się zastanawiam, czy taką wagę będzie miał przy porodzie:P tylko pozazdrościc, no i termin już tuż tuż:) fiu fiu!

Dziewczyny mam pytanie, czy przez kręcenie sie małego(z lewej strony na prawą-główkowo) mały może sie obwinąć pępowiną? Bo zaczełam się troche bać, że przez te jego akrobacje obwinie się i jeszcze coś się stanie:( Czy lekarz przy średnim sprzęcie będzie mógł to sprawdzic??

U nas jednak piękna pogoda dziś, ale jak troche popada, to by tylko roślinki podlało, bo aż powoli się susza robi!

mychowe, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Ja dopiero wróciłam:P A byłam po szafe, która się do auta nie zmieściła i jutro będzie trzeba znowu jechac:/ oby tylko była dostepna!

natalinka cieszę się, że jeszcze w dwupaku! Każdy kolejny dzień na wagę złota:)

mychowe waga małej świetna! Ja się zastanawiam, czy taką wagę będzie miał przy porodzie:P tylko pozazdrościc, no i termin już tuż tuż:) fiu fiu!

Dziewczyny mam pytanie, czy przez kręcenie sie małego(z lewej strony na prawą-główkowo) mały może sie obwinąć pępowiną? Bo zaczełam się troche bać, że przez te jego akrobacje obwinie się i jeszcze coś się stanie:( Czy lekarz przy średnim sprzęcie będzie mógł to sprawdzic??

U nas jednak piękna pogoda dziś, ale jak troche popada, to by tylko roślinki podlało, bo aż powoli się susza robi!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 16:31

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tinka - dzięki. Jeśli na tym samym sprzęcie bada przepływy, to zobaczy też pępowinę przez badanie dopplerowskie.
    Ode mnie właśnie wyszła położna - wpadła z zaskoczenia. Moja mina była bezcenna, ale to dobrze, bo wypytałam o wszystko. To jednak prawda - w moich okolicach chodzą do ciężarnych od 21 tc, tylko ona nie wiedziała, że ja jestem w ciąży ;)

mychowe, mychowe, mychowe, magdalena, Bea_tina lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :))
    ...a ja właśnie wróciłam z pracy - było bardzo nerwowo :((
    na szczęście już jestem w domku... zajadam się batonikiem i odpoczywam a za kilka minut ruszam do pracy...
    Dziś muszę sprawdzić ściany i wyszlifować...
    Dobrze by było też zagruntować... i pomalować salon jeszcze dzisiaj ...

Natalinka -jeszcze schudłaś :( masakra - to fakt... a co na to lekarz ?? ...ja to jem za 4 i codziennie sprawdzam wagę aby tylko nie stracić ani grama...
    Mam nadzieję że Misio coś urośnie...

...a Patula - zapewne dozna szoku po wejściu na wagę...
    moja siostra urodziła tydzien temu i już ma 10kg mniej :D
    Ostro z niej wysysa ten maluszek... mówi że ciągle jest głodna

... o rany Beatina... proszę nie strasz - ja takich myśli nawet do siebie nie dopuszczam... mój syneczek też ostro się wierci...

Mychowe <3 ty to pewnie możesz być spokojna o małą ... będzie silna i zdrowa :D a to najważniejsze !!!!

Nawiązując do Katelin i tematu płaczliwości - to ja ryczę już 2 dzień :(
    Jakaś masakra... taka jestem zmęczona i zestresowana terminami...
    Moim marzeniem było wyrobić sie do świąt :/
    ...niestety czarno to widzę :((
    ...a 20 kwietnia wypadają moje urodzinki... tak mi się marzyło że zaproszę rodzinkę i że będzie już czysto...
    ...i wszystko przygotowane dla maleństwa :(

Ach te marzenia ... dlaczego są takie trudne do realizacji ??

A co najśmieszniejsze - myślę że urodzę w przyszłym tygodniu... czuję jakby mi się krocze rozchodziło... Jakbym miała małą szafę... to jeszcze 1 drzwi wejdą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 17:31

mychowe, mychowe, mychowe, mychowe, magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Jatjużtmam dość a ten miesiąc tak się dłuży ;-)
    niunia ale juz nie pelny m-c Ci zostal:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, jestem po USg i mala wazy już 3111g :) i wciąż miesci się w normie powiedzieli. Ma już całkowicie rozwinięte płuca. 22 kwietnia kolejne USg i dwa lub trzy dni później będę już w szpitalu na wywoływaniu ciąży, wiec zostały niecałe trzy tygodnie, trzeba dopiać wszystko na ostatni guzik :)
    super super cos mi sie ubzduralo, ze bedzie cc ? i takie pytanie zadalam w pamietniku;/ a moze nie bedzie konieczne wywolywanie?
    czyli co idziesz na 1-wszy ogien:-) :-) :-) :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea-tinka nie mam pojecie czy od wiercenie moze sie owinac pepowina dziecka mam nadzieje, ze nie:-) i tej mysli bede sie trzymac!!!

natalinko dobrze ze Wy jeszcze w dwupaku:-)

dorjana macie jeszcze dwa tygodnie wiec moze sie uda jednak wszystko zrobic? i tak dobrze Wam idzie mam nadzieje, ze sie pochwalisz efektami:-)
    z kroczem tez mmam takie uczucie wiec moze to normalne na ty etapie?
    dziewczynki ktora tez tak ma jak Dorjana i ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 17:44

Bea_tina, Joala, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ