X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    ja nie miałam ani razu robionego ktg :(

Ja będę mieć dopiero za tydzień pierwszy raz robione.

aga8787 lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A my dzisiaj do domku idziemy;-) Ciesze się jak nie wiem co...

super:)w domu od razu inaczej:)Fajnie Wam już:)Cieszę się razem z Wami:)Dużooooooooooo zdrówka i radości:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena napisała:
    ale sie rozpisalyscie:-) ale poczytalam wszystko sporo wizyt bylo ale wiesci dobre wiec trzeba sie cieszyc:-) ja jakos spac nie moge maly uciska ale zaraz sprobuje moze jeszcze pospie.
    ALAALICJA wrote:
    o tej porze Wy nie śpicie??:))

alaalicja no czasem się zdarza jak widać, że spać nie mogę taka była właśnie dzisiejsza noc ;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A my dzisiaj do domku idziemy;-) Ciesze się jak nie wiem co...

extra no to teraz to już sobie wszystko poukładasz w domku :) w domu to zawsze w domu.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie miałam żadnego ktg ale myślę, że póki co nie ma takiej potrzeby, no chyba, że skurcze zaczną się robić regularne i bardziej bolesne, wizytę mam 18 kwietnia więc zapytam lekarza.
    kobietki korzystam z ostatniego tygodnia gdzie pozwalam sobie na wyjścia jeszcze i dziś ruszam na spotkanie i ploteczki z koleżankami z pracy. a co trzeba korzystać hi hi

ALAALICJA, Bea_tina, nick nieaktualny, niunia lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    ja tez nie miałam żadnego ktg ale myślę, że póki co nie ma takiej potrzeby, no chyba, że skurcze zaczną się robić regularne i bardziej bolesne, wizytę mam 18 kwietnia więc zapytam lekarza.
    kobietki korzystam z ostatniego tygodnia gdzie pozwalam sobie na wyjścia jeszcze i dziś ruszam na spotkanie i ploteczki z koleżankami z pracy. a co trzeba korzystać hi hi

Mi zaleciła KTG, żeby zobaczyć czy czasem nie mam skurczów, których nie czuję.

Miłego babskiego spotkania:)Ja dzis twardo leżing:))

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drzemce! Kurcze nie ma co, korzystam puki moge:-) jak tylko mi sie ziewnie to zaraz sie klade;)
    W pierwszej ciazy spalam 4 godziny dziennie, wiec szanuje aktualne mozliwosci hihi:-)

Też planuje jakieś spotkanie z koleżankami, później niewiadomo jak to bedzie i kiedy bedzie sobie mozna poszalec, ale ciezko cos zorganizowac, bo inni pracuja;)

Też sie zastanawialam czy mi zapisze ktg czy co sie tam robi, moze zapytam sie we czwartek;)

Patulla tak sie ciesze!!!! Nareszcie komplet w domku:-) czekamy na zdjatka maluszka!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ale za mną coś chodzi... coś bym zjadła ale nie wiem co :)

mychowe, ALAALICJA lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja sobie ciasto musialam zrobic, bo cos za mna chodzi, a z braku laku trzeba szalec;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio cierpię na brak apetytu ale słodkości jakoś mi wychodzą .Właśnie otworzyłam nową gazetkę leclerca i znalazłam mega słodką zabawkę takiego króliczka z dwoma ząbkami na wierzchu i mega uśmiechem przyjemnym ,chyba kupię go swojej córeczce :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 18:46

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie, zrobiłam zamówienia apteczno-kosmetyczne i teoretycznie brakuje nam wózka i kocyka akrylowego:) i w sumie tyle:)

No może jeszcze pare rzeczy do szpitala, ale nic dla małego, tylko dla mnie:P a ja tam już jestem mniej ważna w tym wszystkim hihi:)
    Do zamówienia "natchły" mnie w sumie czerwcówki, które są chyba lepiej przygotowane na dzieciaki niż np ja:P Ale teraz już niemal jesteśmy na równi:)

ALAALICJA, AISAK lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ja ktg mam od 28 tyg co tydzień ;-) niemam co narzekać ;-) ale mi sięnic niechce ;-) a ten miesiąc dopiero się dłuży ;-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia pewnie przez to leżenie tylko, ale pomyśl, że przed toba niespełna 3 tygodnie, a niektórzy jeszcze przeszlo miesiac muszą czekać!!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Dziewczyny,ja ktg mam od 28 tyg co tydzień ;-) niemam co narzekać ;-) ale mi sięnic niechce ;-) a ten miesiąc dopiero się dłuży ;-)

o to super:)Ja jeszcze nie miałam. Dopiero będę mieć pierwsze i u mnie to koszt 50 zł.

niunia lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Oficjalnie, zrobiłam zamówienia apteczno-kosmetyczne i teoretycznie brakuje nam wózka i kocyka akrylowego:) i w sumie tyle:)

No może jeszcze pare rzeczy do szpitala, ale nic dla małego, tylko dla mnie:P a ja tam już jestem mniej ważna w tym wszystkim hihi:)
    Do zamówienia "natchły" mnie w sumie czerwcówki, które są chyba lepiej przygotowane na dzieciaki niż np ja:P Ale teraz już niemal jesteśmy na równi:)

ja tez ostatnio tylko kuriera przyjmuje.Oprócz wózka też już wszystko mam. Ostatnio dla siebie wyprawkę do szpitala też skompletowałam. Majty, podkłady, inne pierdoły i jednak kupilam ten laktator proforma. AAAAAAAAAAA DLA DZIDZI NIE MAM KOSMETYKOW bo w sumie nie bardzo wiem jakie są polecane:(

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-kosmetyków też nie mam ;-) myśle ciągle co trzeba ;-)

beatina-racja niecaĺe 3 tyg ;-) pocieszenie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia to już tuż tuż :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-co ty ciągnie się jak nie wiem co ;-) już chce mieć to za sobą i małą przy sobie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki!!

U nas deszczowa noc, co mnie cieszy, a teraz piękne słoneczko świeci, ale nadal ma padać więc nie ma co:P A niech popada, odzywi całą tą suchość!:P

Chyba przez zmiane pogody maluszek się uaktywnił, wczoraj przed spaniem skopał mnie jak nigdy, a dziś już od rana bombardowanie:P Nie nie narzekam, ale jestem zaskoczona jego nadmierną ruchliwością:) Ciekawe jak to będzie za miesiąc, jak nie ukrywam, teraz bywa boleśnie;P Ale to nic, oby cały i zdrowy:)

ALAALICJA kiedys była dyskusja o kosmetykach i Joala polecała kosmetyki z hipp. Dlatego ja wszystko pielęgnacyjne zakupiłam z hippa, nie znalazłam w ŻĄDNYM sklepie kosmetyków, dlatego przez neta zamówiłam.

Niunia, ty korzystaj z nudy, bo za 3 tygodnie nie będzie Ci się już nudzić i z sentymentem bdziesz wspominać ten okres!! Ja tak korzystam z każdej chwili wolności, nudości, czegokolwiek,drzemanka itp... :P

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina co do kocyka to ja mam ,ale nie mam zakupow apteka ehhhh dla Roczka i szampon dla siebie ...

A kocyk mam tak mi sie wydaje fajny bo szyty przez koleżenke na styl Anny Muchy ,ale jej nie widziałam za to mój TAK :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ