KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam "normalne" cięcie. Nie powiem przez pół roku uważałam na siebie, bo to, że blizna ładnie się zagoiła, to nic, gorzej ze zrośnięciem w środku, to długo dłużej trwa, a boli też adekwatnie bardziej;P
Moja blizna jest w takim miejscu, że w "bikini" mogłam się spokojnie pokazać i nic nie widać, bardzo się lekarzowi udała, sam powiedział, że bardzo ładnie mu to wyszło:P Ja jeszcze mam bliznę po wyrostku i w sumie i jedna i druga są mało widoczne, także nie ma co. Ale tak jak mówie blizna pod brzuchem to jedno, a blizna na macicy, to jest największy strach:/bemommy, magdalena lubią tę wiadomość
-
Bestina dokładnie z tego co pamiętam to przy cesarce kilka powłok brzusznych jest przecinanych, i jak to moja bratowa powiedziała, nie ma lekkich porodów przy fizjologicznym nie możesz siadać i boli cię dół przy cesarce nie możesz się schylić i boli cię brzuch nie ma lekkiego rozwiązania
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
niunia wrote:A ja witam dziś sama s.iebie w 38 tyg
no kochana Ty to już możesz rodzić
Beatinko nie spoko mówiłam jej że coś jest dziwnego z nim ale to było szybko, szybko a na spokojnie w domku obejrzeliśmy dostaliśmy to bez opcji oddawania, tylko nie wiem czy skorzystamy
no z pampersami to zaszalałaś ja mam około 100 szt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:35
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Witajcie mamusie:-)
Nie ma to jak w domu. Tak mi się już dłużyło w tym szpitalu. Teraz tylko na nowo trzeba dzień zorganizować, ale to wszystko powolutku z czasem się zrobi.
W temacie pieluszek to powiem Wam coś "ciekawego" odnośnie jedynek. Pampersy to polecam te białe (Premium Care bodajże się nazywają), nie za bardzo polecam zielone. A na równi z Premium Care postawiłabym Dady z Biedronki (i są tańsze). Te dwie pieluszki posiadają w środku wkład, który ułatwia wchłanianie rzadkiej kupki (która na początku jest w prawie każdej pieluszce), a zielone nie posiadają nic takiego.
o cholendziu a ja mam jedną paczkę tych care a zielony o wiele więcej
super w domku wszystko na spokojnie sobie poukładasz a jak starszy synek zareagował na braciszka?
-
bemommy wrote:Beatina tutaj mówią, że przez pierwszy miesiąc nie powinno się wychodzić na spacery tylko wystawiać dziecko na balkon żeby po mału oswajało się z powietrzem, bakeriami.
Dziewczyny widzę, że wielu z was szykują się cesarki, na wchłanianie blizn jest bardzo dobra maść, śmierdzi jak nie wiem co, ale naprawdę jest skuteczna- CEPAN nazywa się, tylko to lekarz mówi, kiedy można ją zacząć stosować
potwierdzam bemommy cepan jest rewelacyjny ja stosowałam przy poprzedniej cc no ale śmierdzi ale trudno ładnie goi i blizna biała się robi.
no co Wy czemu przez MIESIĄC nie wyjdziecie ??? oj nie ja na pewno będę wychodzić dziecka też nie można trzymać w sterylnych warunkach;/
na początek kilka werandować a potem spacerki.
no właśnie co z natalinką???? fizjo to pewnie zapracowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:47
bemommy lubi tę wiadomość
-
Magdalena ja póki co jestem "mądra" i słucham co kto mówi i tą radę od wielu osób słyszałam, a czy będę się stosować wyjdzie w praniu
Niby to ma sens, żeby stopniować bakterie, a nie od razu ze spokoju i ciszy z brzuszka w hałas smog i huk aut. Nie chce robić laboratorium z domu także też po praniu i prasowaniu ciuszków zostawiłam je na wierzchu, żeby podłapały bakterii domowych. Moja teściowa jak się mąż urodził to go kąpała w przegototwanej wodzie i pediatra jej powiedziała, że zamist pomagać to krzywdę dziecku robi bo nie da się uchronić przed bakteriami i potem byle co to od razu chore słabe, a że pierwsze lata mieszkali pod miastem to się tak zachartował, że do dziś jak się zaziębi to bardziej szok niż choroba
Ja używałam cepanu jak głowę miałam rozciętąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:55
-
hej hej hej! Ja będę wychodzic na spacerki! Jedynie przez jakiś czas chce się wstrzymywać przed wyjazdami do duzych sklepów, to mój małż myśli, że ja nigdzie kompletnie nie będe chodzić, żeby nie było niejasności w tym temacie;P
A teraz dziwny temat:D Jutro mam wizyte i jak zawsze się "przygotowuje" dzień wcześniej, wiecie co zauważyłam, że włosy na nogach mi bardzo powolutku rosnądepilowałam je miesiąc temu, zazwyczaj to juz krzak na krzaku po takim czasie, a tu niemal pare włosków! super sprawa
Ja na blizne używałam tylko oscenistept(czy jakoś tak), maści dodatkowej nic nie działałam i jestem zadowolona, zobaczymy jak będzie teraz:)
Właśnie co z natalinka, czy ktoś ma do niej jakis kontakt?? Bo fizjo to na pewno szaleje z pracą -
aaaa Bea_tinka to ja zrozumiałam, że Ty nigdzie nie wyjdziesz
nie no sklepy centraa handlowe to odpadają ale spacerki nie w smogu ulicznym jak najbardziej.
bemommy nam tez mówili o tej wodzie gotowanej, żeby absolutnie takich cyrków nie robić.
co do włosów to faktycznie mi tez o wieeele wolniej rosną i się bardzo cieszę już mogłoby tak zostać prawda???
nie wiem czy ktoś ma bliższy kontakt z natalinka?
idę umyć łepetynę i coś zjeść buzia mi się dziś nie zamyka. owoce/warzywa a dalej się czegoś chce:( ale czekają na mnie truskawki tylko się odmrażająBea_tina lubi tę wiadomość
-
mus truskawkowy z lodami
a co potem zapomnę o takich pysznościach też tak macie, że jecie teraz zabronione rzeczy, których po porodzie nie tkniemy? ja podświadomie chyba mam na nie większą ochotę ;/ głupie to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:22
agata86 lubi tę wiadomość
-
magdalena ja ostatnio mówie małżowi, że na ostatniej prostej będą obiady, które później już nie szybko(mam nadzieje!) do nas zagoszczą
Na co małż ucieszony, bo to wszystko co on lubi:)
Ale tak chyba działa podświadomość, że ciągnie nas do rzeczy, które za niedługo może nie będziemy dziabac;P
A ja się za sprzątanie biore(tym razem bez szaleństw). Ostatnio to ogólnie mam nerwy jak jest nieporządek! Wszystko już musze mieć na tip top:P Kurde, chciałabym już mieć pomalowane w sypialence i szafe złożoną, żeby już prać i układać te śliczności:) Ale pewnie się doczekam w maju:P Eh, dobrze, że już wczoraj wszystko zamówiłam, bo wózek to już pikuś;Pmagdalena lubi tę wiadomość
-
magdalena wrote:dziewczyny rzucę jeszcze tu temat bierzecie ZZO przy porodzie SN?
czy któraś zaczęła pić herbatkę z liści malin i wiesiołka?
a masaż krocza robicie?
Ja jeszcze nic nie robie chociaż planowałam pić herbatę z liścia malin ale nie mam kiedy kupić
a ZZO nie wiem sama...magdalena lubi tę wiadomość
-
No dziewczyny u mnie nowiny od wczorajszego wieczora boli mnie nisko brzuch wstalam poszlam po pieczywo jakis pan mnie troche szturchna przypadkowo sie cofna ale od wczoraj jest coś nie tak. Jeszcze maz do pracy idzie:-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:59
-
Joala to najlepiej zrobisz jak dziś nic nie będziesz robic oprócz leżingu total! Tylko wc i tyle, nie ma co ryzykować. Mimo, że już jesteś na takim etapie, że wszystko jest ok, ale jednak jak możesz to powstrzymaj ile możesz! Może weź tylko jakąś nospe czy magnez dodatkowo? Uważaj na siebie!