KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Skarby:*
Synek przeziębił mi się...i wziełam sobie wolne, heheh fajnie być swoją szefową
Ma katar bez gorączki...ale taki biedny mój tuli się non stop...wiec lezymy i czytamy ksiażeczki po polsku angielsku i niemiecku,hehe tak miedzynarodowo:-)
ścikam wszystkie moooocno...i poczytam Was wieczorkiem jak poloze syna
buziaki:*aga8787, ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość
-
Patulla, super że wychodzicie już do domciu
Na początku będę wychodzić na taras, potem dłuższe spacerki, ale centra handlowe na początku odpuszczę.
No i pieluszek muszę dokupić...
Próby obrotu nie było. Lekarz po usg stwierdził, że dzidzia ma jeszcze trochę miejsca żeby się samodzielnie obrócić a po drugie jest za duże ryzyko że by wrócił do obecnej pozycji. Wciąż leży poprzecznie.
Jeśli sam się nie obróci to będzie próba 21 kwietnia. Mam jednak nadzieję, że dzidzia sama się namyśli i się jednak obróci..Bea_tina, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalena wrote:dziewczyny rzucę jeszcze tu temat bierzecie ZZO przy porodzie SN?
czy któraś zaczęła pić herbatkę z liści malin i wiesiołka?
a masaż krocza robicie?
u mnie w szpitalu prz porodzie SN nie stosują ZZO, możesz dostać jakieś środki przeciwbólowe i rozkurczowe i gaz i nic wiecej.magdalena lubi tę wiadomość
-
bemommy wrote:Niunia ale to w cieniu będziesz musiała leżeć bo rana po cesarce wbrew pozorom długo się goi, mój bartanek urodził się poprzez cesarkę w lipcu i bratowa dopiero na przyszły rok korzystała ze słońca, morza, basenów.
Beatina tutaj mówią, że przez pierwszy miesiąc nie powinno się wychodzić na spacery tylko wystawiać dziecko na balkon żeby po mału oswajało się z powietrzem, bakeriami.
Dziewczyny widzę, że wielu z was szykują się cesarki, na wchłanianie blizn jest bardzo dobra maść, śmierdzi jak nie wiem co, ale naprawdę jest skuteczna- CEPAN nazywa się, tylko to lekarz mówi, kiedy można ją zacząć stosować
Masz racjęJa tę maść stosowałam na bliznę na czole własnie po szyciu. Nic nie widać, a ślad był spory. Niestety maść rzeczywiście specyficznie hm....pachnie?cos na kształt cebuli heheeh starej cebuli
-
nick nieaktualny
-
Ja mam zamiar wychodzić z małą jak najszybciej w mojej rodzinie wszystkie dzieci były od razu na zewnątrz wystawiane i wszystkie są i były zdrowe więc nie widzę powodu żeby się w ładne dni kisić w domu
Joala, ALAALICJA, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
A z tym wychodzenie na spacerki to też wydaje mi się, że lekarze troche świrują, patrząc normalnie, to przeciez wychodząc ze szpitala dzieci już mają kontakt ze świeżym powietrzem, wiadome, że na początku nie spacerować 10 km dziennie, ale na 10 min na początek wystawiać, to nie wydaje mi się, że by coś się stało:) dziecko im szybciej zahartowane, tym lepiej dla niego:P
Nie mówię oczywiście o pogodzie typu deszcz, burza itp, mówie o normalniej 15 stopniowej temperaturze:)NataliaK, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy u którejś z Was wykryto kiedykolwiek w ciąży krew w moczu? Dostałam jakiejś infekcji, przepisano mi tabletkę dopochwowa clotrimazol, ale mocz i tak wysłano do laboratorium. Powiedzieli mi, że przy cukrzycy i w ciąży często to się zdarza.
-
mychowe wrote:Cześć dziewczyny, czy u którejś z Was wykryto kiedykolwiek w ciąży krew w moczu? Dostałam jakiejś infekcji, przepisano mi tabletkę dopochwowa clotrimazol, ale mocz i tak wysłano do laboratorium. Powiedzieli mi, że przy cukrzycy i w ciąży często to się zdarza.
mychowe lubi tę wiadomość
-
mychowe ja Ci nie pomogę. U mnie oprócz bakterii nic nadzwyczajnego się nie pojawiało.
Oficjalnie! Zamówiłam wózek:D i staniki do karmienia:P Także zostaje kocyk i parę rzeczy dla mnie do torby:Pagata86, aga8787, mychowe, aisa, magdalena lubią tę wiadomość