X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joala - ale boli Cię jak na okres czy inaczej? Może zadzwoń do lekarza.
    Mnie jak na okres często boli do tego plecy. A dziś w nocy tez mnie bolał brzuch jakos inaczej ale teraz jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 13:11

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli bardziej jak na okres bym mogla smialo powiedzieć.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Skarby:*

Synek przeziębił mi się...i wziełam sobie wolne, heheh fajnie być swoją szefową :-P
    Ma katar bez gorączki...ale taki biedny mój tuli się non stop...wiec lezymy i czytamy ksiażeczki po polsku angielsku i niemiecku,hehe tak miedzynarodowo:-)

ścikam wszystkie moooocno...i poczytam Was wieczorkiem jak poloze syna :-)

buziaki:*

aga8787, ALAALICJA, magdalena lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, super że wychodzicie już do domciu

Na początku będę wychodzić na taras, potem dłuższe spacerki, ale centra handlowe na początku odpuszczę.
    No i pieluszek muszę dokupić...

Próby obrotu nie było. Lekarz po usg stwierdził, że dzidzia ma jeszcze trochę miejsca żeby się samodzielnie obrócić a po drugie jest za duże ryzyko że by wrócił do obecnej pozycji. Wciąż leży poprzecznie.
    Jeśli sam się nie obróci to będzie próba 21 kwietnia. Mam jednak nadzieję, że dzidzia sama się namyśli i się jednak obróci..

Bea_tina, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    dziewczyny rzucę jeszcze tu temat bierzecie ZZO przy porodzie SN?
    czy któraś zaczęła pić herbatkę z liści malin i wiesiołka?
    a masaż krocza robicie?

u mnie w szpitalu prz porodzie SN nie stosują ZZO, możesz dostać jakieś środki przeciwbólowe i rozkurczowe i gaz i nic wiecej.

magdalena lubi tę wiadomość

• Joala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie milutki i dlugi prysznic i chyba przeszlo nawet troche :-) :-) po swietach wolalabym urodzic.

ALAALICJA, aisa, Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    A ja witam dziś sama s.iebie w 38 tyg ;-)

Też witamy:)już nie długo niunia:)Wytrzymamy:)

niunia lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Niunia ale to w cieniu będziesz musiała leżeć bo rana po cesarce wbrew pozorom długo się goi, mój bartanek urodził się poprzez cesarkę w lipcu i bratowa dopiero na przyszły rok korzystała ze słońca, morza, basenów.

Beatina tutaj mówią, że przez pierwszy miesiąc nie powinno się wychodzić na spacery tylko wystawiać dziecko na balkon żeby po mału oswajało się z powietrzem, bakeriami.

Dziewczyny widzę, że wielu z was szykują się cesarki, na wchłanianie blizn jest bardzo dobra maść, śmierdzi jak nie wiem co, ale naprawdę jest skuteczna- CEPAN nazywa się, tylko to lekarz mówi, kiedy można ją zacząć stosować :)

Masz rację:) Ja tę maść stosowałam na bliznę na czole własnie po szyciu. Nic nie widać, a ślad był spory. Niestety maść rzeczywiście specyficznie hm....pachnie?cos na kształt cebuli heheeh starej cebuli

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to maść Z Cebuli właśnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 14:54

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala dobrze ze kapiel pomogla:-)

A ja dzis szczesliwa:-) chodzily za mna nalesniki z serem i dzis mnie dogonily:-) az czlowiekowi lepiej;)

agata86, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój M ma jutro imienimy i zrobiłam mu tort bezowy i się objadłam bitą śmietaną :) to było to :) lepiej na wagę nie wchodzę :)

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy Synek właściwie nie zauważa Maluszka. Jest na tyle mały, że nie rozumie jeszcze zbyt wiele.

I weszłam wczoraj na wagę i tydzień po porodzie mam 4 kg mniej. A reszta??

ALAALICJA, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszta też zejdzie tym bardziej jeśli będziesz karmić piersią maluszek ci pomoże :-)

ALAALICJA, mychowe lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar wychodzić z małą jak najszybciej w mojej rodzinie wszystkie dzieci były od razu na zewnątrz wystawiane i wszystkie są i były zdrowe więc nie widzę powodu żeby się w ładne dni kisić w domu

Joala, ALAALICJA, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Zrobilam sobie milutki i dlugi prysznic i chyba przeszlo nawet troche :-) :-) po swietach wolalabym urodzic.

Mi też prysznic zawsze pomaga:)czasem dziala zbawiennie:)Trzymaj się. Jeszcze troche:)

Joala lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze wytrzymam ;)po świętach bym wolała rodzić,choć co tu dużo mówić strasznie jestem ciekawa tego mojego dzidziusia ;)
    Leże i się trzymam ;)JESZCZE w dwupaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 18:14

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym wychodzenie na spacerki to też wydaje mi się, że lekarze troche świrują, patrząc normalnie, to przeciez wychodząc ze szpitala dzieci już mają kontakt ze świeżym powietrzem, wiadome, że na początku nie spacerować 10 km dziennie, ale na 10 min na początek wystawiać, to nie wydaje mi się, że by coś się stało:) dziecko im szybciej zahartowane, tym lepiej dla niego:P

Nie mówię oczywiście o pogodzie typu deszcz, burza itp, mówie o normalniej 15 stopniowej temperaturze:)

NataliaK, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy u którejś z Was wykryto kiedykolwiek w ciąży krew w moczu? Dostałam jakiejś infekcji, przepisano mi tabletkę dopochwowa clotrimazol, ale mocz i tak wysłano do laboratorium. Powiedzieli mi, że przy cukrzycy i w ciąży często to się zdarza.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Cześć dziewczyny, czy u którejś z Was wykryto kiedykolwiek w ciąży krew w moczu? Dostałam jakiejś infekcji, przepisano mi tabletkę dopochwowa clotrimazol, ale mocz i tak wysłano do laboratorium. Powiedzieli mi, że przy cukrzycy i w ciąży często to się zdarza.
    ja miałam erytrocyty raz ale w małej ilości i lekarka kazała brać chyba globulki jak dobrze pamiętam

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe ja Ci nie pomogę. U mnie oprócz bakterii nic nadzwyczajnego się nie pojawiało.

Oficjalnie! Zamówiłam wózek:D i staniki do karmienia:P Także zostaje kocyk i parę rzeczy dla mnie do torby:P

agata86, aga8787, mychowe, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ