X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka jak się teraz czujesz? Jak maluszek? Co mówią lekarze?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Natalinka to trochę przeszłaś. W szpitalu pewnie zatrzymają Ciebie juz do porodu. Fenoterol na pewno swoje zrobił. A jak teraz się czujesz?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czuje lekkie skurcze, ale ktg w miarę ok. Mój lekarz zrobił rano wczoraj USG i waga wynosiła prawie 2100, a USG z wczorajszego wieczora pokazało 1980 g. Jestem załamana, ja juz nie wiem dlaczego on nie przybiera. Chcą opóźnić poród, bo twierdzą, ze jeszcze nie czas, a każdy dzien cenny.Jestem juz tym wszystkim zzmęczona. Brzuch boli, ale widzę, że i tak przewidują, ze wczesniej urodze. Pakuja we mnie wlewy, tabletki, a ja myslalam, ze w nocy umrę z tego Fenoterolu.. Podobno wyjątkowo źle zareagowalam.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Starszy Synek właściwie nie zauważa Maluszka. Jest na tyle mały, że nie rozumie jeszcze zbyt wiele.

I weszłam wczoraj na wagę i tydzień po porodzie mam 4 kg mniej. A reszta??

no tak 11 m-cy to trochę mało ale zadałam pytanie ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Cześć dziewczyny, czy u którejś z Was wykryto kiedykolwiek w ciąży krew w moczu? Dostałam jakiejś infekcji, przepisano mi tabletkę dopochwowa clotrimazol, ale mocz i tak wysłano do laboratorium. Powiedzieli mi, że przy cukrzycy i w ciąży często to się zdarza.

mychowe ja nie miałam.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    A ja pojechałam do apteki po kilka rzeczy i po ta herbatę z liścia maliny, której oczywiście nie było. Kolejka w tej aptece koszmarnie długa i nigdy nikt nie przepuści.
    A was ludzie puszczają w kolejce? Bo mnie jeszcze nikt, a ja się nie wpycham bo ludzie są dziwni i wolę się z nimi nie kłócić...

aga8787 ja już nie czekam aż ktoś się zreflektuje pytam czy mogę zostać obsłużona poza kolejnością póki co wszyscy mówią TAK :)
    Joala w autobusach jest już gorzej ja zazwyczaj boję się że ktoś mnie uderzy w brzuch ;/ a ta baba jakaś porąbana!!! masakra i tak jak piszesz w niedziele do kościoła pędzą i świętoje....we :(
    kaja DOBRE "wpuścić hamstwo na salony" he he he
    alaalicja no wiesz pindy jedne zastanawiam się czemu te kobiety takie są ja zawsze ustępowałam kobietom miejsca czy oferowałam swoją pomoc i tak powinno być!
    Kurdę Joala no to siostra męża miała przejście jak tak można w ogóle powiedzieć może starucha sama się pie...ła za młodu bo nie rozumiem takiego podsumowania kogokolwiek ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:22

ALAALICJA, aga8787 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie piękna pogoda zaraz szoruje na ktg dam znać potem ;-) miłego dnia :*

magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    ja w sumie czekam na jakiś tepy komentarz o ciąży starej baby, to jej powiem " ktoś musi je*ać na wasze emerytury i renty;P" Tak to sobie wymyśliłam, wybaczcie wulgaryzm:P

Dobre :P

Kaja, też mam taką nadzieję co do uparciucha :)

Natalinko, trzymaj się i nie daj nerwom, wszystko będzie dobrze!!

ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinko wydaje mi się że dobrze że jesteś w szpitalu pod dobrą opieką:)

Bea-tinka czekamy na wieści po wizycie. Ja wczoraj po spotkaniu ze znajomymi zrobiłam sobie meeega długi spacer jak wróciłam byłam padnięta powiedziałam do męża spotkania zaliczone mogę rodzić ;)
    u mnie pochmurno;/

Bea_tina, natalinka, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, u mnie dzisiaj pada.:((Noc miałam wyjątkowo ciężką, ale jak patrzę co u Natalinki to stwierdzam, że źle nie było. Biore tę luteinę ale czy cos pomaga to nie wiem:(milego dnia\

ja LEŻING C.D.

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Hej u mnie piękna pogoda zaraz szoruje na ktg dam znać potem ;-) miłego dnia :*

UDANEJ WIZYTY:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    aga8787 ja już nie czekam aż ktoś się zreflektuje pytam czy mogę zostać obsłużona poza kolejnością póki co wszyscy mówią TAK :)
    Joala w autobusach jest już gorzej ja zazwyczaj boję się że ktoś mnie uderzy w brzuch ;/ a ta baba jakaś porąbana!!! masakra i tak jak piszesz w niedziele do kościoła pędzą i świętoje....we :(
    kaja DOBRE "wpuścić hamstwo na salony" he he he
    alaalicja no wiesz pindy jedne zastanawiam się czemu te kobiety takie są ja zawsze ustępowałam kobietom miejsca czy oferowałam swoją pomoc i tak powinno być!
    Kurdę Joala no to siostra męża miała przejście jak tak można w ogóle powiedzieć może starucha sama się pie...ła za młodu bo nie rozumiem takiego podsumowania kogokolwiek ?!

JEJKU JUŻ SOBIE OBIECAŁAM, ŻE JA TAKĄ STARA BABA NIE BĘDĘ.:))

bemommy, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• bemommy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    JEJKU JUŻ SOBIE OBIECAŁAM, ŻE JA TAKĄ STARA BABA NIE BĘDĘ.:))

Nie zapomnij, że punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia, ja zawsze jak mi coś mama zabraniała to sięrzucałam, że ja swojemu dziecku na wszystko będę pozwalała, a teraz jak młoda w drodze, to już taka pewna nie jestem, że tak na wszystko będę się zgadzać :P Rozumiem, że zakazy to były z troski i strachu o mnie, ale która nastolatka rozumie rodziców i ich intencje :)

ALAALICJA, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka trzymaj się tam :*

natalinka lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Nie zapomnij, że punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia, ja zawsze jak mi coś mama zabraniała to sięrzucałam, że ja swojemu dziecku na wszystko będę pozwalała, a teraz jak młoda w drodze, to już taka pewna nie jestem, że tak na wszystko będę się zgadzać :P Rozumiem, że zakazy to były z troski i strachu o mnie, ale która nastolatka rozumie rodziców i ich intencje :)

Święte slowa:)No ale my zawsze będziemy przecież piękne i młode:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Teraz czuje lekkie skurcze, ale ktg w miarę ok. Mój lekarz zrobił rano wczoraj USG i waga wynosiła prawie 2100, a USG z wczorajszego wieczora pokazało 1980 g. Jestem załamana, ja juz nie wiem dlaczego on nie przybiera. Chcą opóźnić poród, bo twierdzą, ze jeszcze nie czas, a każdy dzien cenny.Jestem juz tym wszystkim zzmęczona. Brzuch boli, ale widzę, że i tak przewidują, ze wczesniej urodze. Pakuja we mnie wlewy, tabletki, a ja myslalam, ze w nocy umrę z tego Fenoterolu.. Podobno wyjątkowo źle zareagowalam.[/Q

Kochana no to swoje przeszłaś dzisiaj w nocy. Trzymajcie sie dzielnie w dwupaku, a my wszystkie dobre myśli wysyłamy:)

natalinka lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka trzymaj się Kochana. Maluszek duży nie jest, ale nie jest też bardzo malutki. Jak mój synek leżał na wczesniaczkach to z 36 tc była jeszcze dwójką dzieci poza moim synkiem. Jedno miało 2,5kg a drugie 2kg, wiec są duże rozbieżności w wagach. I oboje świetnie sobie radzili i szybciej od mojego synka poszli do swoich mam. Nie martw się o wagę Maluszka i trzymajcie się jak najdłużej razem i tak jak piszesz każdy dzień jest cenny.
    Pierwsza dawka fenoterolu zazwyczaj nieźle telepie a później bywa lepiej. Pamiętam jak w szpitalu jak z pierwszym synkiem byłam i jak dostałam go w pompie to później nieźle mną telepalo i wymiotowalam a później było już lepiej.

ALAALICJA, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla a maleństwo do kogo podobne:)w nocy daje popalic??

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla super,ze jesteście razem w domku :) Mi próbują odstawić Fenoterol i dają wlewy z magnezu, ale juz widzę, ze jest gorzej

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ