KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz czuje lekkie skurcze, ale ktg w miarę ok. Mój lekarz zrobił rano wczoraj USG i waga wynosiła prawie 2100, a USG z wczorajszego wieczora pokazało 1980 g. Jestem załamana, ja juz nie wiem dlaczego on nie przybiera. Chcą opóźnić poród, bo twierdzą, ze jeszcze nie czas, a każdy dzien cenny.Jestem juz tym wszystkim zzmęczona. Brzuch boli, ale widzę, że i tak przewidują, ze wczesniej urodze. Pakuja we mnie wlewy, tabletki, a ja myslalam, ze w nocy umrę z tego Fenoterolu.. Podobno wyjątkowo źle zareagowalam.

-
mychowe wrote:Cześć dziewczyny, czy u którejś z Was wykryto kiedykolwiek w ciąży krew w moczu? Dostałam jakiejś infekcji, przepisano mi tabletkę dopochwowa clotrimazol, ale mocz i tak wysłano do laboratorium. Powiedzieli mi, że przy cukrzycy i w ciąży często to się zdarza.
mychowe ja nie miałam. -
aga8787 wrote:A ja pojechałam do apteki po kilka rzeczy i po ta herbatę z liścia maliny, której oczywiście nie było. Kolejka w tej aptece koszmarnie długa i nigdy nikt nie przepuści.
A was ludzie puszczają w kolejce? Bo mnie jeszcze nikt, a ja się nie wpycham bo ludzie są dziwni i wolę się z nimi nie kłócić...
aga8787 ja już nie czekam aż ktoś się zreflektuje pytam czy mogę zostać obsłużona poza kolejnością póki co wszyscy mówią TAK
Joala w autobusach jest już gorzej ja zazwyczaj boję się że ktoś mnie uderzy w brzuch ;/ a ta baba jakaś porąbana!!! masakra i tak jak piszesz w niedziele do kościoła pędzą i świętoje....we
kaja DOBRE "wpuścić hamstwo na salony" he he he
alaalicja no wiesz pindy jedne zastanawiam się czemu te kobiety takie są ja zawsze ustępowałam kobietom miejsca czy oferowałam swoją pomoc i tak powinno być!
Kurdę Joala no to siostra męża miała przejście jak tak można w ogóle powiedzieć może starucha sama się pie...ła za młodu bo nie rozumiem takiego podsumowania kogokolwiek ?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:22
ALAALICJA, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:ja w sumie czekam na jakiś tepy komentarz o ciąży starej baby, to jej powiem " ktoś musi je*ać na wasze emerytury i renty;P" Tak to sobie wymyśliłam, wybaczcie wulgaryzm:P
Dobre
Kaja, też mam taką nadzieję co do uparciucha
Natalinko, trzymaj się i nie daj nerwom, wszystko będzie dobrze!!
ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość
-
natalinko wydaje mi się że dobrze że jesteś w szpitalu pod dobrą opieką

Bea-tinka czekamy na wieści po wizycie. Ja wczoraj po spotkaniu ze znajomymi zrobiłam sobie meeega długi spacer jak wróciłam byłam padnięta powiedziałam do męża spotkania zaliczone mogę rodzić
u mnie pochmurno;/
Bea_tina, natalinka, mychowe lubią tę wiadomość
-
hej hej, u mnie dzisiaj pada.
(Noc miałam wyjątkowo ciężką, ale jak patrzę co u Natalinki to stwierdzam, że źle nie było. Biore tę luteinę ale czy cos pomaga to nie wiem:(milego dnia\
ja LEŻING C.D.
Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość
-
magdalena wrote:aga8787 ja już nie czekam aż ktoś się zreflektuje pytam czy mogę zostać obsłużona poza kolejnością póki co wszyscy mówią TAK

Joala w autobusach jest już gorzej ja zazwyczaj boję się że ktoś mnie uderzy w brzuch ;/ a ta baba jakaś porąbana!!! masakra i tak jak piszesz w niedziele do kościoła pędzą i świętoje....we
kaja DOBRE "wpuścić hamstwo na salony" he he he
alaalicja no wiesz pindy jedne zastanawiam się czemu te kobiety takie są ja zawsze ustępowałam kobietom miejsca czy oferowałam swoją pomoc i tak powinno być!
Kurdę Joala no to siostra męża miała przejście jak tak można w ogóle powiedzieć może starucha sama się pie...ła za młodu bo nie rozumiem takiego podsumowania kogokolwiek ?!
JEJKU JUŻ SOBIE OBIECAŁAM, ŻE JA TAKĄ STARA BABA NIE BĘDĘ.
)
bemommy, magdalena lubią tę wiadomość
-
ALAALICJA wrote:JEJKU JUŻ SOBIE OBIECAŁAM, ŻE JA TAKĄ STARA BABA NIE BĘDĘ.
)
Nie zapomnij, że punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia, ja zawsze jak mi coś mama zabraniała to sięrzucałam, że ja swojemu dziecku na wszystko będę pozwalała, a teraz jak młoda w drodze, to już taka pewna nie jestem, że tak na wszystko będę się zgadzać
Rozumiem, że zakazy to były z troski i strachu o mnie, ale która nastolatka rozumie rodziców i ich intencje
ALAALICJA, aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
bemommy wrote:Nie zapomnij, że punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia, ja zawsze jak mi coś mama zabraniała to sięrzucałam, że ja swojemu dziecku na wszystko będę pozwalała, a teraz jak młoda w drodze, to już taka pewna nie jestem, że tak na wszystko będę się zgadzać
Rozumiem, że zakazy to były z troski i strachu o mnie, ale która nastolatka rozumie rodziców i ich intencje 
Święte slowa:)No ale my zawsze będziemy przecież piękne i młode:) -
natalinka wrote:Teraz czuje lekkie skurcze, ale ktg w miarę ok. Mój lekarz zrobił rano wczoraj USG i waga wynosiła prawie 2100, a USG z wczorajszego wieczora pokazało 1980 g. Jestem załamana, ja juz nie wiem dlaczego on nie przybiera. Chcą opóźnić poród, bo twierdzą, ze jeszcze nie czas, a każdy dzien cenny.Jestem juz tym wszystkim zzmęczona. Brzuch boli, ale widzę, że i tak przewidują, ze wczesniej urodze. Pakuja we mnie wlewy, tabletki, a ja myslalam, ze w nocy umrę z tego Fenoterolu.. Podobno wyjątkowo źle zareagowalam.[/Q
Kochana no to swoje przeszłaś dzisiaj w nocy. Trzymajcie sie dzielnie w dwupaku, a my wszystkie dobre myśli wysyłamy:)
natalinka lubi tę wiadomość
-
Natalinka trzymaj się Kochana. Maluszek duży nie jest, ale nie jest też bardzo malutki. Jak mój synek leżał na wczesniaczkach to z 36 tc była jeszcze dwójką dzieci poza moim synkiem. Jedno miało 2,5kg a drugie 2kg, wiec są duże rozbieżności w wagach. I oboje świetnie sobie radzili i szybciej od mojego synka poszli do swoich mam. Nie martw się o wagę Maluszka i trzymajcie się jak najdłużej razem i tak jak piszesz każdy dzień jest cenny.
Pierwsza dawka fenoterolu zazwyczaj nieźle telepie a później bywa lepiej. Pamiętam jak w szpitalu jak z pierwszym synkiem byłam i jak dostałam go w pompie to później nieźle mną telepalo i wymiotowalam a później było już lepiej.
ALAALICJA, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość