X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka jak się teraz czujesz? Jak maluszek? Co mówią lekarze?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Natalinka to trochę przeszłaś. W szpitalu pewnie zatrzymają Ciebie juz do porodu. Fenoterol na pewno swoje zrobił. A jak teraz się czujesz?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czuje lekkie skurcze, ale ktg w miarę ok. Mój lekarz zrobił rano wczoraj USG i waga wynosiła prawie 2100, a USG z wczorajszego wieczora pokazało 1980 g. Jestem załamana, ja juz nie wiem dlaczego on nie przybiera. Chcą opóźnić poród, bo twierdzą, ze jeszcze nie czas, a każdy dzien cenny.Jestem juz tym wszystkim zzmęczona. Brzuch boli, ale widzę, że i tak przewidują, ze wczesniej urodze. Pakuja we mnie wlewy, tabletki, a ja myslalam, ze w nocy umrę z tego Fenoterolu.. Podobno wyjątkowo źle zareagowalam.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Starszy Synek właściwie nie zauważa Maluszka. Jest na tyle mały, że nie rozumie jeszcze zbyt wiele.

I weszłam wczoraj na wagę i tydzień po porodzie mam 4 kg mniej. A reszta??

no tak 11 m-cy to trochę mało ale zadałam pytanie ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Cześć dziewczyny, czy u którejś z Was wykryto kiedykolwiek w ciąży krew w moczu? Dostałam jakiejś infekcji, przepisano mi tabletkę dopochwowa clotrimazol, ale mocz i tak wysłano do laboratorium. Powiedzieli mi, że przy cukrzycy i w ciąży często to się zdarza.

mychowe ja nie miałam.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    A ja pojechałam do apteki po kilka rzeczy i po ta herbatę z liścia maliny, której oczywiście nie było. Kolejka w tej aptece koszmarnie długa i nigdy nikt nie przepuści.
    A was ludzie puszczają w kolejce? Bo mnie jeszcze nikt, a ja się nie wpycham bo ludzie są dziwni i wolę się z nimi nie kłócić...

aga8787 ja już nie czekam aż ktoś się zreflektuje pytam czy mogę zostać obsłużona poza kolejnością póki co wszyscy mówią TAK :)
    Joala w autobusach jest już gorzej ja zazwyczaj boję się że ktoś mnie uderzy w brzuch ;/ a ta baba jakaś porąbana!!! masakra i tak jak piszesz w niedziele do kościoła pędzą i świętoje....we :(
    kaja DOBRE "wpuścić hamstwo na salony" he he he
    alaalicja no wiesz pindy jedne zastanawiam się czemu te kobiety takie są ja zawsze ustępowałam kobietom miejsca czy oferowałam swoją pomoc i tak powinno być!
    Kurdę Joala no to siostra męża miała przejście jak tak można w ogóle powiedzieć może starucha sama się pie...ła za młodu bo nie rozumiem takiego podsumowania kogokolwiek ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:22

ALAALICJA, aga8787 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie piękna pogoda zaraz szoruje na ktg dam znać potem ;-) miłego dnia :*

magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    ja w sumie czekam na jakiś tepy komentarz o ciąży starej baby, to jej powiem " ktoś musi je*ać na wasze emerytury i renty;P" Tak to sobie wymyśliłam, wybaczcie wulgaryzm:P

Dobre :P

Kaja, też mam taką nadzieję co do uparciucha :)

Natalinko, trzymaj się i nie daj nerwom, wszystko będzie dobrze!!

ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinko wydaje mi się że dobrze że jesteś w szpitalu pod dobrą opieką:)

Bea-tinka czekamy na wieści po wizycie. Ja wczoraj po spotkaniu ze znajomymi zrobiłam sobie meeega długi spacer jak wróciłam byłam padnięta powiedziałam do męża spotkania zaliczone mogę rodzić ;)
    u mnie pochmurno;/

Bea_tina, natalinka, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, u mnie dzisiaj pada.:((Noc miałam wyjątkowo ciężką, ale jak patrzę co u Natalinki to stwierdzam, że źle nie było. Biore tę luteinę ale czy cos pomaga to nie wiem:(milego dnia\

ja LEŻING C.D.

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Hej u mnie piękna pogoda zaraz szoruje na ktg dam znać potem ;-) miłego dnia :*

UDANEJ WIZYTY:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    aga8787 ja już nie czekam aż ktoś się zreflektuje pytam czy mogę zostać obsłużona poza kolejnością póki co wszyscy mówią TAK :)
    Joala w autobusach jest już gorzej ja zazwyczaj boję się że ktoś mnie uderzy w brzuch ;/ a ta baba jakaś porąbana!!! masakra i tak jak piszesz w niedziele do kościoła pędzą i świętoje....we :(
    kaja DOBRE "wpuścić hamstwo na salony" he he he
    alaalicja no wiesz pindy jedne zastanawiam się czemu te kobiety takie są ja zawsze ustępowałam kobietom miejsca czy oferowałam swoją pomoc i tak powinno być!
    Kurdę Joala no to siostra męża miała przejście jak tak można w ogóle powiedzieć może starucha sama się pie...ła za młodu bo nie rozumiem takiego podsumowania kogokolwiek ?!

JEJKU JUŻ SOBIE OBIECAŁAM, ŻE JA TAKĄ STARA BABA NIE BĘDĘ.:))

bemommy, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• bemommy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    JEJKU JUŻ SOBIE OBIECAŁAM, ŻE JA TAKĄ STARA BABA NIE BĘDĘ.:))

Nie zapomnij, że punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia, ja zawsze jak mi coś mama zabraniała to sięrzucałam, że ja swojemu dziecku na wszystko będę pozwalała, a teraz jak młoda w drodze, to już taka pewna nie jestem, że tak na wszystko będę się zgadzać :P Rozumiem, że zakazy to były z troski i strachu o mnie, ale która nastolatka rozumie rodziców i ich intencje :)

ALAALICJA, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka trzymaj się tam :*

natalinka lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Nie zapomnij, że punkt widzenia zmienia się z punktem siedzenia, ja zawsze jak mi coś mama zabraniała to sięrzucałam, że ja swojemu dziecku na wszystko będę pozwalała, a teraz jak młoda w drodze, to już taka pewna nie jestem, że tak na wszystko będę się zgadzać :P Rozumiem, że zakazy to były z troski i strachu o mnie, ale która nastolatka rozumie rodziców i ich intencje :)

Święte slowa:)No ale my zawsze będziemy przecież piękne i młode:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Teraz czuje lekkie skurcze, ale ktg w miarę ok. Mój lekarz zrobił rano wczoraj USG i waga wynosiła prawie 2100, a USG z wczorajszego wieczora pokazało 1980 g. Jestem załamana, ja juz nie wiem dlaczego on nie przybiera. Chcą opóźnić poród, bo twierdzą, ze jeszcze nie czas, a każdy dzien cenny.Jestem juz tym wszystkim zzmęczona. Brzuch boli, ale widzę, że i tak przewidują, ze wczesniej urodze. Pakuja we mnie wlewy, tabletki, a ja myslalam, ze w nocy umrę z tego Fenoterolu.. Podobno wyjątkowo źle zareagowalam.[/Q

Kochana no to swoje przeszłaś dzisiaj w nocy. Trzymajcie sie dzielnie w dwupaku, a my wszystkie dobre myśli wysyłamy:)

natalinka lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka trzymaj się Kochana. Maluszek duży nie jest, ale nie jest też bardzo malutki. Jak mój synek leżał na wczesniaczkach to z 36 tc była jeszcze dwójką dzieci poza moim synkiem. Jedno miało 2,5kg a drugie 2kg, wiec są duże rozbieżności w wagach. I oboje świetnie sobie radzili i szybciej od mojego synka poszli do swoich mam. Nie martw się o wagę Maluszka i trzymajcie się jak najdłużej razem i tak jak piszesz każdy dzień jest cenny.
    Pierwsza dawka fenoterolu zazwyczaj nieźle telepie a później bywa lepiej. Pamiętam jak w szpitalu jak z pierwszym synkiem byłam i jak dostałam go w pompie to później nieźle mną telepalo i wymiotowalam a później było już lepiej.

ALAALICJA, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla a maleństwo do kogo podobne:)w nocy daje popalic??

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla super,ze jesteście razem w domku :) Mi próbują odstawić Fenoterol i dają wlewy z magnezu, ale juz widzę, ze jest gorzej

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ