X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Katelin, ja nie miałam bolesnych skurczu, czasem w nocy twardnial mi brzuch, ale po zmianie pozycji przechodziło.. upewnij się, że dużo płynów pijesz.

Katelin ja wcześniej nie miałam w ogóle w tym tygodniu pierwszy raz że tak przez jakiś czas ale przechodzą, dziś na przykład miałam bóle jak na miesiączkę ale te początkowe więc do zniesienia luzzz.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Magdalena super zdjatko:-) !

dzieki :)

AlaAlicja ja cycochy ogolnie mam duze, teraz urosly mi o rozmiar takze nie jest zle;) teraz fajnie, bo zza gor widze piekny pagorek;)

szalona kobieta he he rozśmieszasz mnie :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i co już nikogo nie ma? :(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no i co już nikogo nie ma? :(

no co Ty, mnie by nie było:P obejrzałam zaległego mentaliste to moge dalej siedziec:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc:*
    hehe pewnie któraś teraz maszeruje siusiu jak to piszę :-P

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Teraz czuje lekkie skurcze, ale ktg w miarę ok. Mój lekarz zrobił rano wczoraj USG i waga wynosiła prawie 2100, a USG z wczorajszego wieczora pokazało 1980 g. Jestem załamana, ja juz nie wiem dlaczego on nie przybiera. Chcą opóźnić poród, bo twierdzą, ze jeszcze nie czas, a każdy dzien cenny.Jestem juz tym wszystkim zzmęczona. Brzuch boli, ale widzę, że i tak przewidują, ze wczesniej urodze. Pakuja we mnie wlewy, tabletki, a ja myslalam, ze w nocy umrę z tego Fenoterolu.. Podobno wyjątkowo źle zareagowalam.

Natalinko - może twojej dzidzi się troszkę strasu udziela...
    Sama napisałaś że ostatnio schudłaś a raczej nie miałaś wcześniej nadwagi itp...
    Spokojnie - dzidiza nie rośnie bo nie ma zabardzo z czego... spójrz rozsądnie i z opanowaniem na sytuację...
    Dzidzia jużma powyżej 2kg... jużjest duża i nic jej nie grozi :))
    Najwyżej wcześniejszy poród... ale to siękoże każdej z nas przytrafić...
    Dlatego musimy mocno nóżki zaciskać i modlić się o każdy dzień :)))
    Będzie dobrze !!!! MUSI BYĆ!!!!
    ... i tak sobie powtarzaj <3

Mi już za 3 dni wybija WAŻNY TERMIN: CIĄŻA DONOSZONA !!!!
    he he... a co to oznacza ???
    Ze możemy w każdej chwili zacząć przeć :D
    No i cóż???
    Pewnie że bym wolała poczekać do maja (moja dzidzia też jest jeszcze malusia)
    ale ćóż poradzę... Jeśli jej już się w brzuszku nie podoba ???
    Skoro mój synek chce do mamusi na rączki, przytulić się do piersi zostać wycałowanym...
    Cóż ja poradzę ??
    Nie powstrzymam go :D
    Musimy stanąć na wysokości zadania - bez względu na to co nas czego - co czai się za rogiem :D
    MUSIMY BYĆ DZIELNE !!!
    ... i stawić czoła NIEZNANEMU, NIEOCZEKIWANEMU !!!

... i tym optymistycznym akcentem - witam Was i kolejny dzień z mocno zaciśniętymi nóżkami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 05:35

niunia, Bea_tina, aisa, agata86, magdalena, ALAALICJA, Katelin lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan a Ty też na bezsenność cierpisz jak ja ja juz mam oczy juz od 4:30 wbite w sufit :-/

Dorjana lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim

niunia, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. A ja pospałabym sobie, ale co zrobić jak moje dzieciątko chce mleczko

niunia, Katelin, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) a mnie wszystko boli wczoraj Byliśmy w chińskiej z moim i chyba za dużo się najdłam,potem naszła mnie ochota na figle i zaliczyliśmy sexsik a dziś zdycham :-( brzuch mnie boli :-( i żałuje :-(

patulla-zapomniałam pytać jak reaguje twój starszy synek na braciszka???nie jest zazdrosny???

alaalicja-ty wczoraj pytałaś chyba o maść na sutki jak tak to powiem ci że kupiłam w rosmannie ;-) czytałam że polecją ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 07:47

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki:)

Niunia poszaleliście, ale może nic to nie wywoła:) a troche radości też trzeba mieć, też nie powiem mam ochote zbałamucić małża, ale nie wiem czy mi sie uda:P Patulla pisała, że Konradek nie za bardzo skumał, że ma już braciszka w domku:) Konradek ma 11 miesięcy, więc ewentualnie można mu wybaczyć:)

Dorjana, no jak juz za 3 dni cd, to musisz już zwolnić! Ty nadal pracujesz prawda?? Może czas się zastanowić nad zakończeniem i chwilowym odpoczynkiem??

Patulla:) nie pozostaje nic innego, jak usłużnie robić to co chce Kacperek:):)

Ja po sniadanku i nie wiem, czy mi sie chce coś robić czy nie:P chyba wyjdzie w praniu:)

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Asia, w UK też dokonują obrotu zewnętrznego, ale decyzja należy do kobiety, bo badania udowodniły, że przy takich obrotach jest prawdopodobieństwo owinięcia pepowina, wiec albo się kobieta decyduje na obrót albo na cc.

Tu niby też jest rozmowa i wspólna decyzja, ale raczej zachęcają na obrót żeby potem rodzić naturalnie. Jeśli lekarz będzie uważał że jest jakaś szansa to pewnie będę chciała spróbować, ale potem koniecznie usg.
    Troche zaczynam się przyzwyczajać do wizji cc więc do następnego poniedziałku może odechce mi sie tych prób obracania maleństwa.
    W nocy tak się gramolił, że myślałam że fikołka próbuje robić.. W każdym razie nie wyszło bo wciąż ustawienie jak wcześniej.

Dorjana-odpocznij trochę, nabieraj sił przed porodem

Niunia, chwile przyjemności w ciąży też się należą ;)

Bea_tina, prawidłowe podejście do pracy, też mam takie że wyjdzie w praniu :)

Miłego dnia!

niunia, Bea_tina, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mí się niechce a mam taką piękną pogode ;-) taki zastój wody w nogach mam :-( że wyglądam jak nie wiem co :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki :)
    ja od rana się ogarniam bo jedziemy niedługo do rodziców ale myslę muszę zajrzeć do Was:)
    ale ważne każda w dwupaku mam nadzieje, że tak jest z natalinką.
    Dorjana super 3 dni zleci nie wiadomo kiedy ja też niebawem będę miała donoszoną.
    niunia no to poszalałaś ;) ja też chciałam chociaż raz spróbować ale mąż ma opory wnioskuję że Bea_tinko u Ciebie podobnie? dziwne, żeby chłopa do łóżka ciągnąć;/
    patulla no nie ma wyjścia trza karmić :) :) :)

trzymajcie się Kobietki pewnie będę zaglądać :)
    Miłego dnia!

niunia, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak magdalena! Ostatnio było 100 lat temu, to już zapowiedział, że dla niego to nie jest komfortowa sytuacja i już mnie nawet w nocy nie przytula, więc chyba kolejny bzyk, za 100 kolejnych lat;P Ale może się uda, na pewno dam znać hihi:D

U nas też się pokazuje słoneczko niesmiało:) Po deszczu to fajne dobre powietrze, bo wcześniej to sama duchota:P Tylko widać, jakie mam okna brudne:P ( a myłam "niedawno" przed deszczem). No ale może się szarpnę w przyszłym tygodniu przed świętami:)

Aisa lepiej się nastaw na cc, bo ja mówię, zawsze sie miło zaskoczyć, niż gorzko rozczarować:)Nie mówię, że szansy nie ma! Ale z tym obracaniem to nie jestem pewna skuteczności;)

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co jeszcze w dwupaku ;) Dziś rano zaraz przyleciał do mnie ten lekarz, który mnie przyjmował i był kiedy rozkrecila się akcja porodowa. Pytał jak tam, zasmial się i mówi: zawiaz sobie tam, ja na to: juz nogi mam ściśnięte i nic :) Zdenerwował mnie tylko mój lekarz, wiedział, że tu jestem i że zaczeła się akcja, bo przecież sam dzien wcześniej wypisał mi skierowanie. Miał wczoraj dyżur cały dzien u noc, a przyszedł do mnie dopiero samym wieczorem. Chodź prywatnie i plac...

Dorjana lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    dokładnie tak magdalena! Ostatnio było 100 lat temu, to już zapowiedział, że dla niego to nie jest komfortowa sytuacja i już mnie nawet w nocy nie przytula, więc chyba kolejny bzyk, za 100 kolejnych lat;P Ale może się uda, na pewno dam znać hihi:D
    ha ha oki trzymam Cię za słowo powiesz :) ja do mojego powiedziałam tylko żeby Ci nie zostało że się nie kochamy na to on nie no co Ty drugie trzeba majstrować ;) hi hi uśmiałam się czas pokażę.

ntalinko najważniejsze że jesteście jeszcze razem :) trzymaj się będzie dobrze i nie opuszczaj tego szpitala. No tak lekarz nie fajnie postąpił :( a ten drugi dowcipniś ale dobrze rozładowuje atmosferę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 10:43

Bea_tina, agata86, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka dobre wieści, kolejny cenny dzień:) to najważniejsze!!
    Ja dlatego nie przywiązuję wagi do lekarzy, nie raz się przejechałam i podchodze do nich, nie ten to następny, bez sentymentu... Oni mają tak naprawdę wszystkich gdzieś, tylko żeby pensyjka wpływała na konto i tyle... Ale to oczywiście moje zdanie:)!

magdalena, fajnie, że już myślicie o następnym maluszku:) Mi to już raczej dane nie będzie, albo za 100 lat;P Ale nic nie zakładam, co ma być to będzie:)

Kurcze wypiłam kawę i tak mi jakoś nie za bardzo siadła na żołądku:/ (oczywiście inkę), chyba sobie gorzką herbatę zmajstruje;P

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNKI.
    Wiem że gdzieś ten wątek pojawiał się na Waszym Forum ale za nic w świecie nie mogę go znaleźć, a mianowicie chodzi o zapalenie zatok i stosowanie sinupretu, na jednych stornach piszą że można a na drugich że nie, dodam że ten owy lek przepisał mi laryngolog ale ja jestem z tych niedowiarków i za nim wezmę muszę się skonsultować. bardzo proszę odpowiedź czy któraś z was coś wie na ten temat.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena-też chciałam odrazu drugie ale teraz się nad tym grubo zastanawiam ;-) i poczekamy z tym kilka lat ;-) jak mała nam podrośnie ;-)

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ