X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to ostatnimi czasy wymyśliłam(głównie dla zabicia czasu) wyprawy do biblioteki, brałam pierwsze lepsze 3 książki, oby grube i tak chyba przez miesiąc sobie przeczytałam z 10 książek;P Ale jak to zabijacz czasu ani tytułów nie pamiętam ani autorów, a niektóre trafiłam faktycznie godne;P A dla mnie nieśmiertelnym czasoumilaczem jest Harry Potter hihi, raz na jakiś czas zawsze lubie poczytać:) Mimo, że juz znam na pamięć;P

Zwracam honor mężowi! Pojechał po szafe(tak zmieściła się do auta!) i już jest złożona, stojąca w korytarzu:) Jestem przepełniona dumą:) Oczywiście powymyślał 3 miliony innych zajęć, ale przypomniałam mu o priorytecie nr 2 (malowaniu) to powiedział, że czeka na ładniejszą pogode i moją eksmitację na czas malowania! Oby tylko udało się to zrobić przed świętami, bo później, to już może być mało czasu;P

Kurcze, zrobiłam sobie koktajl bananowy! Słodki jak sama nie wiem co, ale nie powiem, komu najbardziej zasmakował hihi:) Kolejne etapy brykanda;P U mnie to chyba działa na odwrót, lekarz mówi, że im bliżej rozwiązania tym mniej ruchów, a ja im bliżej tym więcej ruchów czuje;P

bemommy, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina oj tak Harrego Poterra zna się na pamięć, wie się co się stanie, a i tak czyta się z wypiekami, jakby coś się miało zmienić :P wiesz, że ma być wznowiona, odnowiona i bodajże jako trylogia wyjść i ma być bardziej łagodna wersja w sensie bez śmierci, bez wojen itp :)
    Jak będziesz w bibliotece to spytaj o Cobena, naprawdę fajnie pisze.

Gratulacje z szafy to teraz tylko zapakować ją, a za jakichś czas jęczęć o następną, bo przecież ile szaf w domu by nie było, to my kobiety mam talent do zapełniania ich i ciągłego deficytu miejsca niezależnie czym ją załadujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 21:29

Bea_tina lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy takich wspaniałych wieści jeszcze nie znalazłam! było by wspaniale, kocham uwielbiam! Oby doszło wszystko do skutku hihi:)

Talent mam, mąż zresztą też, tyle, że już miejsca w domu nie ma! Dopiero jak wyremontujemy górę, to będzie można szalec:) Do tego czasu, cieszę się z miejsca jakie mam hehe:)

bemommy lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem;-) cały dzień jadłam :-( a potem się dziwić 22kg plus :-( nie wiem jak ja się pochamuje po porodzie:-(

znacie jakiś sposób na wode w nogachd??? Wyglądam jak słoń :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia w pewnym etapie już nic nie da się zrobić:( Zwykłymi metodami jest picie dużej ilości wody niegazowanej(nie liczą się soki, kawy, herbaty itp) i oczywiście leżenie z nogami uniesionymi do góry, ale też bez przesady... A miałaś może badanie moczu? Nie wykryto, żadnych nieprawidłowości?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz miałam wczoraj riobiony i jest ok,a nogi coraz grubsze mam :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina szukam tego artykuły, ale nie mogę znaleźć ale gdzieś na fb właśnie widziałam artykuł o tym, pozostaje czekać, nasze maluchy na innym Harrym Poterze się wychowają :) Rowling też fajnie wyszła ta książka "Trafny wybór" ja na końcu się popłakałam, bo nie spodziewałam się, że tak się skończy smutna ogólnie, ale fajna.

No niestety najgorzej jak miejsce ogranicza :( my 5 lat męczyliśmy się z dwoma szafami na trójkę to teraz jak się przeprowadziliśmy i każdy ciuch mam na oddzielnym wieszaku to się cieszę jak dziecko na mikołaja :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, a lekarz oglądał ci nogi? Czy to na pewno zatrzymanie wody, a nie ciśnienie? ja słyszałam tylko o trzymaniu nóg w górze

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Hej dziewczyny:) u mnie dzisiaj padało i jakoś tak nerwowo mi się robi.:( Spędziłam dzień z Coelho i zaczęłam czytać 50 twarzy Greya. Przeczytałam 100 stron, ale jakoś na razie nie powala, a tyle dobrych recenzji ma. Któraś czytała?Bo nie wiem czy warto tracić czas?:))

czytaj, czytaj dopiero się rozkręci :) :) :) d 100 jest nudnie;)

agata86 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, mi też puchną nogi, a z moczem wszystko ok, trzeba często do góry je brac i tak siedzieć co jakis czas.. u mnie rano wyglądają zupełnie inaczej niż wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 07:50

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina, też tak mam z ruchami dzieciątka, wcale nie jest ich mniej a wręcz więcej. Super że małż się sprężył i szafka już gotowa :)

AlaAlicja, Greya przeczytałam, nawet 3 tomy. Wciągające czytadło choć wiadomo że wielką literaturą to nie jest. Ale szybko się czyta, ot taka sympatyczna opowieść z happy andem. Koleżanka podesłała mi ksiąźke w pdfie a że wtedy dojeżdżałam do pracy prawie godzine to czas szybciej mijał.

Zozol, też nie myślałam o cc ale będzie co ma być. Skoro dzieciątka nie chcą się ładnie ustawić to trudno choć wciąż mam cichą nadzieję, że jeszcze zrobią nam psikusa ;)
    Wczoraj mój małż powiedział, że On chyba woli żebym miała cc bo mniej się namęcze.. W trakcie porodu to na pewno ale dochodzenie do siebie może różnie wyglądać...
    No nic, zobaczymy co życie przyniesie :)

Miłego weekendu mamusie, pozostańcie w dwupakach :)

Bea_tina, Kaja, zozol, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana;)

Wczoraj zasnelam o 22, tak mnie sieklo, a teraz juz buszuje;) ale jeszcze poleze w lozku, dzis nie mam nic w planach to nie bede pajscowac;)

W nocy chyba z 5 razy chwcił mnie skurcz lewej łydki:( chyba czegoś, magnezu?, mam za mało, a biore juz sporo. Najwyzej kupie musujacy magnez:)

Niunia wiec nic innego nie pozostaje jak nogi do gory i lezing;)

Aisa cc nie jest taja zla, wiadome nie jestes na duzych obrotach na poczatku jak po sn, i dochodzi sie tez dluzej, no ale nie jest zle:-) wazniejsze w tym jest nastawienie, bo jak pojdziesz na ciecie wkurzona to nie bedzie to dobrze wplywacna samopoczucie. A jak nastawisz sie na cc to bedzie ok;) ja po 3 dniach po juz smigalam w miare mozliwosci ;)

Milego weekendu mamuski!

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia bylam u koleżanki ,która miała cc bo córka od samego początku posladkowo ustawiona i powiem ci ,ze śmiga jak po normalnym porodzie tylko musi uważać na siebie !!!!!! Wiec kochana spokojnie nie ma co panikować tylko Rodzic , a ja będę trzymac kciuki kochana i bedzie dobrze !!!!!

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina moje wyczyny to spacery bo nie mialam ich dużo , a że mały naciska mi na lewą pachwine to chodzę jak Kaczka dziwaczka powoli jak parowóz tonowy heheheeh

Książek jakoś w ciąży nie czytam bo mi sie odmieniło przed czytalam dużo , a teraz nie chodź czasu od grudnia mam mnóstwo ehhhhh

magdalena lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Myślałam, że dziś wyjdziemy, ale na rutynowym badaniu KTG wyszły znowu regularne skurcze.Ordynator powiedział, że na weekend zostaję

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*
    Wzbraniać się bardzo nie będę przed cesarką, już się oswoiłam z tą myślą.
    Ciąża ładnie przebiegała, dzidzia już była ustawiona główkowo stąd nawet nie myślałam o cc, troche mnie to zaskoczyło, ale jest spoko.
    A z drugiej strony to i tak dobra sytuacja bo mam czas na oswojenie sie z tą myślą. Trudniej jest gdy nagle pojawia się wizja cesarki np już na porodówce. Zobaczymy co doktorek powie w Lany Poniedziałek..
    I tak najważniejsze żeby dzidzia pojawiła się zdrowa po jasnej stronie brzucha :) a w jaki sposób to ma już mniejsze znaczenie :)

Bea_tina, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia kochana bedzie dobrze !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, jak dla mnie to lepiej ze jestes w szpitalu. Wiem ze musi to byc dla Ciebie trudne i niewygodne, jednak masz tam dobra opieke i mam nadzieje mniej stresu niz w domu;)

Aisa dobrze ze sie oswoilas z mysla;) chyba na majowkach bedzie duzo cesarzowych hehe;)

A do mnie wrocily zaparcia(wybaczcie temat). Dzis od rana probuje wywolac cos, ale ciezko mi to idzie. Wypilam ciepla wode z cytryna, zjadlam jablko pokrojone z j.naturalnym, nie wiem co by jeszcze, maslanki nie mam wiec nie mam jak. Dziewczyny, macie jakis niezawodny sposob?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja bym się zgadzala na wszystko byle by Roczek był zdrów !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia u mnie też już dzidzia była odwrócona prawidłowo a tu taki psikus ! Mnie martwi jak sobie poradzę po cc w domu, mieszkamy na 4 piętrze, windy brak, samo wchodzenie po cc po schodach jest ciężkie a do tego dojdzie dziecko 4 kg plus fotelik 4 kg. Wózka wnosić nie mam zamiaru. Mąż 10-11 godzin w pracy siedzi więc nie mam za bardzo co liczyć na jego pomoc :( No ale najważniejsze żeby mały urodził się zdrowy.
    U mnie ma się wyjaśnić 24 kwietnia na wizycie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ