X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde zozol to bedziesz miala przerabane! A nie mozesz kogos zwerbowac kogos do pomocy? Albo maz nie dostanie wolnego? Zawsze po cc przysluguje 2 tygodnie opieki na Ciebie! Plus urlop opolicznosciowy 2 dni, moze jakis urlop biezacy? Wspolczuje:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina czekaj z tym zaparciem to wszystko musi zadziałać...bo zaś z kibelka nie zejdziesz jak zacznie wszystko działać :)

Bea_tina, aisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały nadal ułożony pośladkowo i tu mówią, że raczej nie ma szans na przekręcenie. Lekarz, który mnie przyjmował powiedział, że zwykle mówi się kobietom, że są jakieś szanse, ale - jak stwierdził - z jego praktyki wynika, że dzieci się już na tym etapie nie odwracają

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Zozol, nie będziesz miała lekko, 4 piętro ufff.. Na początku będzie pewnie ciężko ale miejmy nadzieje, że my będziemy tymi, które szybko stanął na nogi i dojdą do siebie :)
    U mnie wyjaśni się 21 kwietnia

Natalinka, współczuje przedłużającego się pobytu w szpitalu. Niewielkim pocieszeniem jest, że masz tam stałą opiekę, ale badź dzielna!

Beatina, ja codziennie na kolacje jem mussle z jogurtem, do tej pory nie miałam ani razu problemu z dwójką. Teraz może troche odczekaj a jak nie będzie nic szło to może zjedź śliwki, czytałam kiedyś źe to też pomaga.

Bea_tina lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_Tina - pij ten syrop, o którym kiedyś pisalysmy, jedź kiwi i pij min. 2 l wody. Bardzo dużo dzieci się teraz rodzi. Wczoraj było ok. 7 porodów. Jak dziś wchodzilam na salę porodowa do badania, to właśnie wyciągali malucha i zaczynał płakać

Bea_tina, aisa, aga8787, niunia lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    O kurde zozol to bedziesz miala przerabane! A nie mozesz kogos zwerbowac kogos do pomocy? Albo maz nie dostanie wolnego? Zawsze po cc przysluguje 2 tygodnie opieki na Ciebie! Plus urlop opolicznosciowy 2 dni, moze jakis urlop biezacy? Wspolczuje:(
    No mąż będzie przez pierwsze dwa tygodnie bo chce te ojcowskie czy jakieś tam wziąć-choć i tak do pracy będzie wyskakiwać na kilka godzin, ale niestety z tego co mówią moje znajome które miały cc to boli nawet i 3 miesiące przy wysiłku. Mama pracuje i nie jest zmotoryzowana, teściowa na szczęście też pracuje całymi dniami :)
    Ale masz rację Asia będziemy własnie tymi które szybko staną na nogi :) i tego się trzymajmy.

aisa lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;-)
    Natalinka chyba dobrze, że jesteś w szpitalu. Lepiej niech Cię tam trzymają. Ale widzisz u mnie tak łatwo je wypuszczają, a u Ciebie od razu "wywalają" do domu.
    Moja koleżanka tez miła niedawno cc i szybko doszła do siebie, więc i Wy dziewczyny szybko wrócicie do pełnej sprawności.

aisa, Limerikowo, niunia lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka fakt, przypomniałaś mi o kiwi:) Bo o syropie, to nie kojarze:P Ale jest progres, to ok;P

Zozol, męczy mnie ta myśl powiem Ci... 3 miesiące to przesada, zgodze się, że przez miesiąc nie można dźwigać, ale nie popadajmy w paranoje tez;P na dobrą sprawę to jak mąż będzie w domu choćiaż troche to ten najgorszy okres będzie Ci niezbędny, a później, może jakoś to ogarniecie, anawet nie może lecz na pewno!

patulla musze tutaj napomknąć o kolejnych zdjęciach Kacperka! Domagam się słodkości:D A jak się czujecie wogóle?

Ja jeszcze w pidżamie, nawet nie chce mi się ubierac:P na 16 na urodziny idziemy i sie zastanawiam czy się wyrobie;P A mąż już z pracy jedzie, to też by obiad zdało się zrobić(dziś leniwie spagetti). Oj dziś jest bez wątpienia dzień lenia! Odbijam za wczorajszy przypływ energii;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25fm4pf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 13:35

Bea_tina, aisa, Kaja, Limerikowo, aga8787, niunia, Dorjana, ALAALICJA, slonkozusa, magdalena lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich rodzicow malowali klatke schodową do polowy chyba farba olejna a od polowy jakas inna , w trakcie tam mnie nie bylo ale ze 3dni po odwiedzilam ich wdrapujac sie na to 4pietro i bylam tam 2razy i sie martwie bo troche jeszcze tam smierdzialo ,czy nic to nie zaszkodzilo dzidziusiowi.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Natalinka

Ja jeszcze w pidżamie, nawet nie chce mi się ubierac:P na 16 na urodziny idziemy i sie zastanawiam czy się wyrobie;P A mąż już z pracy jedzie, to też by obiad zdało się zrobić(dziś leniwie spagetti). Oj dziś jest bez wątpienia dzień lenia! Odbijam za wczorajszy przypływ energii;P

My też na 16 idziemy na urodziny, i też na obiad leniwe i szybkie spagetti :) Mój mąż na szczęście jak wraca z pracy to głody i wszytko jedno co mu na obiad podam :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla śliczne te Twoje szkraby :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla jestem oczarowana! Nie zwalnia cie to jednak z dodawania zdjęć! Jestem łakoma i chętnie będę 100 razy dziennie podjadać Twoje smakołyki:* Oczywiście jeśli pozwolisz:D

Zozol, dobrze mieć męża który nie narzeka na jedzenie:P Zawsze mu mówie, jak coś mu już ni podpasi(np ryba) to mówię, następny obiad robisz Ty i po problemie;P a że mało rzeczy mu faktycznie nie niesmakuje to tym bardziej:)

Dobra ja się szykuję dalej... Ale jeszcze jedno, nie wiem jak Wy, ale ja już powoli nie daję rady się wycierać ręcznikiem po kąpieli hihi;P

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla ,ale fajne chłopaki :-) śliczne !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki <3
    A my już po wizycie i mam cudne wieści!!!!
    Misio ma aż 2400 <3
    Jest cudnie!!! Ostro przybiera... Wiedziałam że ostatnio to tylko był błąd pomiaru...
    Usg lubi się mylić ;-)
    No i moja Gin juz nic nie wspomniała o szpitalu <3
    Misio mój kochany!!!
    Spędzimy te święta w domku. <3
    Jestem taka,szczęśliwa <3
    A jeśli chodzi o predyspozycje porodowe...
    Póki co mamy czekać i nasluchiwac czy misio nie,milkną...
    Mam nakaz częstszego leżenia... Ale głównie przez wzgląd na monitorowanie ruchów...
    Misio jest gotowy do wyjścia :-D
    W sensie ze na tyle duży ze może się rodzić...
    Wiec musze go pilnować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 17:10

aga8787, Kaja, Joala, agata86, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana - cieszę się że wszystko ok :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana dobrze ze wszystko gra:-)
    Ja po urodzinkach, nawet bylo milo:-) oczywiscie przy dluzszym siedzeniu nogi opuchly, ale juz sa w gorze takze licze ze wroca wnet na wlasciwy tor;)

U nas oczywiscie weekendowy spokoik:-) dobrze ze wnet poniedzialek, a razem z nim moze bede juz wiedziec co i jak z moja cesara. Kurde ciekawa jestem jak wyglada w sumie taka umawiana cesarka, zobaczymy:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina czestuj się do woli:-)

I zaraz idę spać, bo jakoś tak spać mi się chce. DOBRANOC

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-śliczne te Twoje chłopaki ;-) a 3 dzidziś to będzie dziewczynka ;-) to chłopaki będą pilnować ;-)

beatina-co tam???:d ja zauważyłam że brzusio mi się obniżył ;-) w końcu coś ;-)

dorjana-super że misio tak dobrze waży ;-)

Natalinka-trzymam kciuki ;-) i dobrze że cię tam trzymają ;-)

zozol-współczuje 4 piętra ,kiedyś mieszkałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:23

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    25fm4pf.jpg

gratulacje:)miodzio chłopaki:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ