X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina to są tylko plany. Ale coś wypadałoby zrobić, a jak wyjdzie to zobaczymy.

Ale powiem Wam, że ja na razie fajnie jest z dwójką Maluchów. I mam nawet czas żeby sobie poleżeć. Jak większy idzie na drzemkę to i ja mam czas wolny, b Maluszek albo spi, albo poleży chwile ze mną przy cycusiu. I teraz tak właśnie sobie w trójkę odpoczywamy.
    I dobra decyzja przy dzieciaczkach był smartfon, bo przy komputerze nie chciałoby mi się siedzieć.
    .
    Najgorsze jest to, że z powrotem musze zacząć myśleć o mqgisterce i pisać, pisać. Chociaż moja pan promotor Ne wierzy, że dam radę. To może zamiast głupio gadać pomogła by i książki jakieś poleciła. Nie sądziłam, że to był taki zły wybór.

Bea_tina, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostajemy w szpitalu. Może wypuszcza nas na święta. Na ktg cały czas wychodzi akcja skurczowa. Dają tabletki, czyli to, co w domu. Wczoraj jedynie dostałam domięśniowy zastrzyk z nospy, bo juz coraz mocniej odczuwam skurcze i mnie to męczy. Dziś koleżankę z sali zabrali na CC - po 20 min. Kornelka juz płakała

aga8787 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to skoro wypuszcza Cie do domu czyli sytuacja jest opanowana? Szczerze powiedziawszy, to podejrzany ten Twoj szpital, ale ufam ze wiedza co robia, a swieta zawsze dobrze w domu spedzic:-)

Ja dzwonilam do szpitala. Do 13 mamy jechac pierw do ginekologa na ocene blizny, a pozniej sie juz dokladnie umowic. Ciekawa jestem co mi powiedza! Juz sie nie moge doczekac;)

natalinka, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze ogólnie nie chcą mnie wypuszczać, bo mówią, że zaraz wrócę i tłumaczą to ordynatorowi, że ciągle jest czynność skurczowa. On jednak jest zwolennikiem szybkiego wypisywania, nawet jeśli ma to oznaczać natychmiastowy powrót :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki!

co ja tu czytam Kaja miała jakiś alarm? :)
    Alaalicja czekam na wieści po wizycie.
    Patulla fajnie się czyta jest poko z 2 maluszków :)
    Natalinka widzisz jakoś się trzymasz i tak dalej.

u mnie na szybko powiem, w sobotę potańcowałam ale wczoraj wszystko mnie bolało no i z dnia na dzień brzusio idzie w dół a ja czuję parcie mały chyba się wwierca do wyjścia ;) ale mówię mu żeby dwa tygodnie poczekał.
    Beatina czekam na wieści co i jak :) :)
    no a mi dziś wyskakuje że zaczynam 37 tc! Yupiiiii

Bea_tina, aisa, ALAALICJA lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, to powiem Ci dziwny ordynator. Ale jak tak woli to jego decyzja;)

Magdalena gratulacje ciazy donoszonej!!

A do mnie przyszla paczuszka z gemini;) zapakowane jak szalone! Ale wszystko juz posegregowane i schowane do nowej szafy;) troche sobie poczeka;)

A zastanawiam sie czy maz przyjedzie na czas, zebysmy zdazyli do tego szpitala, bo cos mam slabe mysli na ten temat. A z nerwow to latam tylko do wc;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówią w szpitalu lekarze, by tylko dotrwać do pełnego 38 TC, bo to wtedy jest ciąża odnoszona. Zostało mi jeszcze 2 tyg.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka ciąża donoszona jest po skończonym 37tc. Czyli został Ci tydzień i troszkę. A niektórzy nawet uważają, że 37tc to już donoszona.

A ordynator to faktycznie beznadziejny. Przecież lepiej zatrzymać Ciebie w szpitalu, tym bardziej, że skurcze są cały czas i pewnie jakby Cię teraz wypuścił to jeszcze przed świętami mogłabyś ich znowu "odwiedzić".

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    natalinka - cieszę się że jeszcze maluch siedzi w brzuszku :)
    patulla - podziwiam że przy dwójce maluszków dajesz sobie świetnie radę i masz zamiar jeszcze pracę kończyć :)

Ja właśnie wróciłam z wizyty. Miałam pobrany wymaz na GBS i zapytałam o te płucka, lekarka powiedziała że mam na to nie patrzeć, ale wynika że nie są rozwinięte jeszcze. A i mam odstawić wszystkie tabletki :)
    Dzisiaj strasznie mi słabo, ale się nie dziwię jak mam ciśnienie 77/62 ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 13:50

ug37df9hmgtex3az.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi powiedziano, że każda ciąża jest inna i indywidualnie zależy czy jest donoszona od rozwoju maleństwa, dojrzałości pluc i łożyska. Gdzieś słyszałam, że jak maleństwo wazy 2790g to jest to waga donoszona.. wiec jak niektóre z nas maja termin na ten sam dzień, ale nasze maleństwa maja inna wagę, rozwinięte lub nierozwinięte plucka.. wiec tym chyba trzeba się kierować.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, masz bardzo niskie ciśnienie.. ja bym poleciła kawę :)

aga8787 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie w domu zmierzyłam i jest ok :) ale takiego to jeszcze nigdy nie miałam a to położna mierzy więc chyba dobrze zmierzyła

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kiepska nocka jak o dziwo mogłam spać bo mnie biodro nie bolało to Antoś w brzuszku szalał i znów z boku na bok i o 6 już musiałam wstać. teraz też szaleje chyba przez tą pogodę bo raz pada grad to zaraz słońce świeci, a ja próbuje coś robić ale snuje się jak cień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 15:28

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga takie cisnienie to dziw, że się podniosłaś! Może faktycznie pomyśl o jakiejś kawce porannej?? A to znaczy jakie tabletki kazała Ci odstawić, witaminy? Czy jakieś "specjalistyczne"?

Agata, witam w klubie, my to łeb w łeb:P U mnie też słaba nocka, coś te nasze maluchy nie dają nam poszaleć ze snem(albo w kratke)!

A ja dziewczyny po wizycie. Umówiona jestem na cc 8 maja:) Mam się wstawić o 7 już! A nastawiałam się na i później i na godzine późniejszą;P Ale to nic! Już tak niewiele zostało, jestem lekko poddenerwowana wręcz;P

A pojechaliśmy do silesi(centrum handlowe), chciałam kupić przedewszystkim kocyk akrylowy i jakieś słodkie ubranko "wyjściowe"(jeansy+koszula, coś w ten desen) ale jestem tak zawiedziona:/ Kocyki to najzwyklejsze, prosze bez niczego, a cena bez porównania z allegro:P A w malutkich ubrankach tak mały wybór, że też nic nie kupiliśmy:/ No dosłownie nie było w czym buszować, a nawet małż się nakręcił... Także zostaje chyba buszing na necie, bo w sklepach nic dla nas nie wyprodukowali, chyba sami musimy zacząć szyć dla siebie hihi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:28

aga8787, agata86, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - tak blisko mnie byłaś mogłaś wpaść na herbatkę :P
    Tabletki które brałam czyli luteina, magnez i nos-pa
    a 8 maja to mój termin wg położnej :) ale wolałabym urodzić 5 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 17:48

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - będziecie rodzić w moje urodziny - 8 maja. A ja znowu leże pod kroplowka. Skurcze regularne co 4 min., rozwarcie na 2 palce. Każdy się dziwi, że małemu tak bardzo się spieszy.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce święta z mamusią spędzić :) a jak waga maluszka? sprawdzali jeszcze?

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga no widzisz;P za późno napisałam, a już raczej się nie wybiorę, bo za daleko:P

natalinka, faktycznie Kubuś wyjątkowo się do Was śpieszy!! Oby Cię nie wypisali! Bo faktycznie ledwie do domu dojedziesz i do nich wrócisz:/ masakra:(

aga8787, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywalczylam USG na jutro, ale zobaczymy czy będą pamiętać. O ile dotrwamy do rana w dwupaku... Już trochę brakuje mi sił, jak tu się nie stresowac... Mam nadzieje, że jutro okaże się, że mały ma odpowiednią wagę

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, nie napisze nic innego, jak zyczyc Ci sily i wytrwalosci... kazda chwila w dwupaku jest bardzo cenna. Obyscie wytrwali jak najdluzej!

A my oficjalnie zamyknelismy zakupy dla maluszka:-) zamowilam dzis kocyk akrylowy i finito. Czekam jeszcze na 3 przesylki i mozemy czekac na termin:-)

Torbe w zasadzie mam tez gotowa, musze tylko rzeczy typu szczoteczka do zebow, grzebien spakowac i tyle:-)

Zostalo 25 dni, zaczynam panikowac i odliczac hihi:-)

agata86, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ