X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Joala Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni28 ja na zapalenie zatok stosowalam physiomer izotoniczny udrazniajacy nos w takim dzym atomizerku (butli) bardzo dobrze przepłukiwal mi zatoki i bezpieczny dla kobiet w ciazy u mnie na opakowaniu tak pisalo :-) ,ogrzewalam sobie sól na patelni i wsypywalam ja do nowej skarpetki i okladalam zatoki najlepiej sól leczniczą np. Iwonicką,bocheńską lub różową z himalajów.
    Szybko wyleczylam te zatoki w taki sposób :-) ważne aby ogrzewać zatoki i rozpuścić wydzieline która w nich zalega to ona powoduje zapalenie im szybciej oczyścisz zatoki tym lepiej dla ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 13:45

Limerikowo lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    gratuluje udanych wizyt :)
    ja dziś rano na USG byłam i mała ułożona główkowo, łożysko III stopień dojrzałości, płuca I stopień ( nie wiem co to znaczy?) mała ma ok 2600g myślałam że będzie mała więcej bo miesiąc temu miała 2200g. Szyjka 28 mm więc nic się nie skróciła :)

Bea_tina, aisa, ALAALICJA, Dorjana, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee aga 8787 to wytrzymasz do maja ;) ;)Mała ma jeszcze czas aby przytyć .Ja nie wiem ile moja waży bo już usg nie bede mieć robionego a w 32 tyg miała 2kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 14:18

aga8787 lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata bardzo dobre wiadomości, szczególnie o szyjce:) Nie mam pojęcia o co chodzi z płuckami, czy lekarz nic dokładnie nie powiedział? Sama jestem ciekawa o co kaman:)

Ja się zabrałam za sprzątanie syfu kiły i mogiły:P Na tydzień będzie względnego spokoju:P

Dzwonili dziś w sprawie wózka, bo zamówiłam sobie do niego żółtą parasolkę. Powiedzieli, że aktualnie nie mają na stanie, ale jak coś to do środy powinna już być, więc poczekam sobie do środy, ciekawe czy przyjedzie przed, czy po świętach:)

Teraz się zajadam czekoladą(milką karmelową) mama mi kupiła hihi, złota kobieta;P

aga8787, agata86, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się nie okazało że urodzę po terminie bo jeszcze się urodzi w urodziny teściowej :P
    W poniedziałek mam wizytę u mojej lekarki to się dowiem co z płucami, a dziś miałam USG ze skierowania i zapomnialam zapytać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 14:24

Bea_tina lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to my nie mamy tego problemu;P Teściowa z marca, jak mój tata, moja mama i reszta familii kwiecień, ja dopiero czerwiec(to by musiał posiedzieć) a teściu wrzesień:P Także mały ma drogę wolną:)

A zapomniałam napisać, że mąz w końcu pojechał po szafę! Oby się zmieściła do auta i jak przyjedzie, żeby mu się składać ją chciało!!

aga8787, aisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje za odpowiedz. na pewno spróbuje. Wzięłam dopiero jedną tabletkę tego sinupretu ale jakos mi nie daje spokoju.
    a izotoniczny NOTAKEHL D5.

Joala wrote:
    Moni28 ja na zapalenie zatok stosowalam physiomer izotoniczny udrazniajacy nos w takim dzym atomizerku (butli) bardzo dobrze przepłukiwal mi zatoki i bezpieczny dla kobiet w ciazy u mnie na opakowaniu tak pisalo :-) ,ogrzewalam sobie sól na patelni i wsypywalam ja do nowej skarpetki i okladalam zatoki najlepiej sól leczniczą np. Iwonicką,bocheńską lub różową z himalajów.
    Szybko wyleczylam te zatoki w taki sposób :-) ważne aby ogrzewać zatoki i rozpuścić wydzieline która w nich zalega to ona powoduje zapalenie im szybciej oczyścisz zatoki tym lepiej dla ciebie.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wiesz cc nie takie straszne jak go malują mój też sie prezy i kopie , a ja jestem jeszcze dobrej myśli , ze cie sie tam przekreci prawidłowo :-)

aisa, zozol lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem farmaceutką i nic nie mam do homeopatii trochę jej się sprzedawało w aptece z typowo homeopatycznym asortymentem ale ja osobiście bym nie testowała w ciąży ;)
    http://physiomer.pl/p,physiomer_udroznianie_nosa -ten na pewno możesz spokojnie stosować . Homeopatia w dużej mierze polega na tym że leczy się coś tym samym tylko w mniejszych rozcieńczeniach co prowadzi ze organizm przyzwyczaja się małymi krokami do tego.
    Np. uczulenie na mleko leczy się mlekiem lub na jad pszczeli jadem pszczelim tylko w bardzo dużych rozcieńczeniach, ale oczywiście nie tylko bo są też preparaty wieloskładnikowe.
    Zresztą jak się uczyłam o homeopatii i dowiedziałam się co czasami zawiera to mnie obrzydziło.np sperma wieloryba jakiegoś tam ... i takie tam inne.
    No mnie ona do siebie nie przekonała.
    Ja Inhalowałam się też wodą z sodą oczyszczoną ale to tez raz dziennie ,głównie wygrzewałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 17:03

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    gratuluje udanych wizyt :)
    ja dziś rano na USG byłam i mała ułożona główkowo, łożysko III stopień dojrzałości, płuca I stopień ( nie wiem co to znaczy?) mała ma ok 2600g myślałam że będzie mała więcej bo miesiąc temu miała 2200g. Szyjka 28 mm więc nic się nie skróciła :)

hej:)moja mała miała 2560 dokładnie w poniedziałek, więc podobnie jak u Ciebie:)Niestety szyjka tylko 17mm i słabo trzyma:((w poniedziałek mam wizytę i stracha mega.

aga8787 lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) u mnie dzisiaj padało i jakoś tak nerwowo mi się robi.:( Spędziłam dzień z Coelho i zaczęłam czytać 50 twarzy Greya. Przeczytałam 100 stron, ale jakoś na razie nie powala, a tyle dobrych recenzji ma. Któraś czytała?Bo nie wiem czy warto tracić czas?:))

bemommy lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja przeczytałam wszystkie 3 cześci, mi się podobała i bardzo wciągła, może nie jest napisana jakimś wyszukanym jężykiem ale za to wciąga.

ja właśnie miałam wizytę położnej opisała mi jak wygląda II faza porodu, posłuchaliśmy serduszka, pokazała pozycje do porodu i jak oddychać przy parciu, konkretna i rzeczowa babka.

a wizytę mam we wtorek, i zobaczymy jak tam mój GBS.

ALAALICJA, Bea_tina, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia u mnie też ułożony pośladkowo i niestety lekarz twierdzi że są nikłe szanse że się odwróci bo ja jestem drobna a mały nie taki mały bo dziś ważył 2,88 kg. Na szczęście GBS ujemny, łożysko II stopnia, ilość wód -13.
    Muszę zacząć się nastawiać na cesarkę :(
    Alaalicja ja czytałam Greya i jak dla mnie strata czasu-powieść erotyczna dla nastolatek i tyle. Lubiłam tego typu książki jak miałam 17-18 lat. Chyba za stara jestem na książki w typie on piękny bogaty i doświadczony ona szara myszka, dziewica. Żadnej ciekawej fabuły, jedno i to samo.

ALAALICJA, bemommy, Bea_tina, aisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czekam co się wydarzy:)Większość recenzji wręcz uwielbiających jest ehheh. Zobaczymy jak dojadę do końca pierwszego tomu. Wciągać wciąga i dość szybko się czyta, bo czeka się aż się w końcu coś wydarzy heheh. Mi już 30 stuknęła, więc chyba starość tez przeze mnie przemawia:)

zozol lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    Alicja ja przeczytałam wszystkie 3 cześci, mi się podobała i bardzo wciągła, może nie jest napisana jakimś wyszukanym jężykiem ale za to wciąga.

ja właśnie miałam wizytę położnej opisała mi jak wygląda II faza porodu, posłuchaliśmy serduszka, pokazała pozycje do porodu i jak oddychać przy parciu, konkretna i rzeczowa babka.

a wizytę mam we wtorek, i zobaczymy jak tam mój GBS.

Kurcze to fajnie taka położna. Ja spotkania nie miałam takiego, a widzę, że dużo się dowiedziałaś:) a na GBS czekam również, ale u mnie raczej bedzie pozytywny:(

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyta się szybko bo nie trzeba przy niej myśleć :) Pierwszy tom przeczytałam a drugi doczytałam do 50 str i nie mogłam się zabrać do dalszego czytania.

bemommy, ALAALICJA lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• bemommy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Hej dziewczyny:) u mnie dzisiaj padało i jakoś tak nerwowo mi się robi.:( Spędziłam dzień z Coelho i zaczęłam czytać 50 twarzy Greya. Przeczytałam 100 stron, ale jakoś na razie nie powala, a tyle dobrych recenzji ma. Któraś czytała?Bo nie wiem czy warto tracić czas?:))

Przeczytałam i się śmieje, bo tak samo ja miałam czytałam, bo dobre recenzje i czytałam czekając, aż się rozwinie akcja, bo myślę musi być coś więcej jakie było moje zdziwienie gdy dobiłam do końca książki, a akcji dalej brak:P Niestety naiwna historyjka, a autorka bardzo kreatywna bo już potem te opisy scen erotycznych to chyba pisząc używała opcji kopiuj wklej, bo już nie chciało jej się wymyślać :P Ja dostałam trylogię od męża, to przeczytałam całą, ale część drugą i trzecią to chyba po dwa dni, bo już pomijałam te łóżkowe sceny. Szczerze? Nie polecam.
    Jak chcesz coś lekkiego poczytać to jest fajna książka "Grek Zorba" Nikos Kazantakis, dla mnie nie ma lepszych romansideł niż Sparksa, w thrillerach Harlan Coben nie ma sobie równych, fajnie też czytało mi się Tanya Valko tą tzw. Arbską Sagę, to mogę polecić i wydaję mi się, że nie zmarnujesz czasu na nie :)

ALAALICJA, zozol lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka trzymaj się, no tak niestety jest chodzisz prywatnie spodziewasz się, że w razie czego choć trochę lepiej się zajmą w szpitalu, ale gdzie tam :/

ALAALICJA lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy wrote:
    Przeczytałam i się śmieje, bo tak samo ja miałam czytałam, bo dobre recenzje i czytałam czekając, aż się rozwinie akcja, bo myślę musi być coś więcej jakie było moje zdziwienie gdy dobiłam do końca książki, a akcji dalej brak:P Niestety naiwna historyjka, a autorka bardzo kreatywna bo już potem te opisy scen erotycznych to chyba pisząc używała opcji kopiuj wklej, bo już nie chciało jej się wymyślać :P Ja dostałam trylogię od męża, to przeczytałam całą, ale część drugą i trzecią to chyba po dwa dni, bo już pomijałam te łóżkowe sceny. Szczerze? Nie polecam.
    Jak chcesz coś lekkiego poczytać to jest fajna książka "Grek Zorba" Nikos Kazantakis, dla mnie nie ma lepszych romansideł niż Sparksa, w thrillerach Harlan Coben nie ma sobie równych, fajnie też czytało mi się Tanya Valko tą tzw. Arbską Sagę, to mogę polecić i wydaję mi się, że nie zmarnujesz czasu na nie :)

o thrillerach Harlan Coben słyszałam, że interesujące. Ostatnio czytałam Nelsona DeMille kilka pozycji - raczej fabryka sensacji, bo coś w ciąży mój romantyczny nastrój gdzieś uciekł:))

Dzięki za polecenie:)

bemommy lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• bemommy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja, ale Coben ma to do siebie, że jak zaczniesz czytać to się juz nie oderwiesz :) To jest złodziej czasu, ale jak dla mnie mistrz gatunku :)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ