X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam rannne ptaszki:*

natalinka- ja tam mysle po cichu ze urodzisz po swietach :-) mysl pozytywnie:*

bemommy- usg zawsze spłaszcza, bo wiązka ultradzwieków nie odbija się równomiernie....takze kto wie...moze nosek po tatusiu ;-P
    Oliwia- b. ładne imię :-) mój ost. zmienia zdanie odsnosnie imienia...jak kobitka w ciazy, smieje sie hehe :-) teraz mówi do Małej Hania :-)

Dorjana- zazdroszcze Ci tej pracy fizycznej....rany jak mi tego brakuje...dość mam juz papierkowej roboty...
    kiedy masz wizyte??

bea-tina...nono cała nocka przespana-o czym Ty sniłas, hehe???:-)

Mój syncio jeszcze spiocha...hehe legł wczoraj jak mucha, bo wrocilismy ok 22...

Dobrego dnia i rześkiego powietrza dla tych co lezą :-P

aaa taka mała ciekawosta...jak dziecie się nie rusza w ciągu godziny...to żeby temu zradzić nalezy zrobic trzy głębokie wtedy torem BRZUSZNYM (wypychamy brzuch) wtech nosem...wydech ustami po woli. I na bank się ruszy jak zrobimy to dobrze:-P

buziaki:*

aga8787, Bea_tina, Dorjana lubią tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo - Hania to bardzo ładne imię :P ja wybierając imię najpierw robiłam listę z meżem a potem czytałam znaczenia :) i właśnie to wygrało pod każdym względem, wszystkim się podoba w rodzinie :)

ale Emilka też bardzo ładnie :) u mnie mężowi się nie podobało :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:47

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-trzymam za ciebie kciuki ;-)

bemommy-u nas z imieniem był problem ;-) nie mogliśmy dojść do porozumienia aż w końcu przyśniła mi się moja mała i nazywała się emilka a wcześniej nawet nie brałam pod uwage ;-) mój dalej nie może się przyzwyczaić ;-)

Beatina-ja to chyba nigdy się nie wyśpie :-(

aga8787-mój niema nic już do powiedzenia bo inaczej byłaby jakaś ramona :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:51

aga8787 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana ;) Mnie od wczoraj boli brzuch i krzyże, a teraz coś łapią jakieś mocne skurcze. Chyba zadzwonie do mojego lekarza, bo już wolę iść prywatnie niż męczyć się tak jak ostatnio po badaniu ordynatora. Jak jedną dziewczynę zbadał, to jej wody odeszły...

bemommy lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka - jak Cię coś niepokoi to dzwoń
    Ci niektórzy lekarze leczą za karę ;/ lepiej na takiego nie trafić

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka trzymaj się:*

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-niema na co czekać ;-)

Patulla- jak się czujesz??? Jak kacperek???

ja zaczełam się strasznie pocić :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:17

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znajoma ginekolog bierze u nas mleko i ją przyatakowałam o to obracanie;P Powiedziała, że po 30 tygodniu dziecko sobie poprostu toruje drogę już główka i to jest bardzo normalne, że tak zmienia strony i nie powinno to niczym grozic:) Dodała też, że mit lewego boku dotyczy osoby, której dziecko ma grzbiet po prawej stronie, bo jesli ma na lewej stronie, to kobieta powinna spać na prawym:P to tyle się dowiedziałam na szybciaka:P

magdalena, bemommy, agata86 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla jak tam slonce u was ????

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

Beatina super że ją zagadnęłaś :) mój ma grzbiet po prawej i faktycznie lubi jak ja jestem na lewej stronie a jak jestem na prawej i mu nie pasi to wie co robić. ja dziś miałam ciężką noc jakaś niestrawność i mały się wiercił.
    no i od rana mam ćmienie jak na okres to chyba skurcze przepowiadające ale są krótkie a już zapomniałam jak się odczuwa bóle na miesiączkę ;/

natalinka daj znać co i jak?
    a ja idę cos porobić żeby nie wsłuchiwać się w bóle he he...

miłego!!!!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny jak dzisiaj jest pieknie:-) i gorąco u mnie.
    Ja to juz bym chciała świąt :-) żeby tak szybciej czas do tego maja mi zleciał.

Natalinka trzymaj się w dwupaku :-) jak cos bedzie się u ciebie zmieniać to pisz.
    Ja w czwartek ktg mam i tak co czwartek co czwartek :-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam ani razu robionego ktg :(

bemommy lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka skontaktuj się z lekarzem, może da coś rozkurczowego i jeszcze przetrzyma ci Kubusia, mam nadzieję, że będzie dobrze :*

Fizjo chciałabym zwalić na USG, ale w gabinecie i potem jak rozesłałąm fotki to wszyscy zgodnie potwierdzili, że od noska do brody czysta ja, nos mój duże wykrojone usta, tylko minki męża robi, ale już się ugadałąm, ze wszystkimi, że na osiemnastkę robimy zrzutkę na korekcję noska :P żartuję oczywisćie, nawet z tym moim nosem najśliczniejsza na świecie jest, ech miłość matki :)

Beatina to prawda, bo moja koleżanka też mówiła mi to mówiła, tylko inaczej, nie śpij na lewym boku bo dziecko udusisz, ale po wyjaśnieniach okazało się, że właśnie jej dzieci tak były ułożone, że na lewym nie mogła spać, mi mój lekarz mówi, że mam spać jak mi wygodnie czy na plecach czy na bokach, a jak będzie niewygodnie, albo źle małej to sama się upomni, żebym się przekręciła

Niunia, najważniejsze, że imię wybrane, ja jeszcze mówię, że jak zobaczę mała to wtedy ostatecznie wybierzemy, czy to imię do niej pasuje :)Póki co się zgadza, że jest towarzyska jak z kimś rozmawiam to gestykuluje w środku :P no i imieniny wypadają, po urodzinach :)

Patulla teraz doczytałam, gratulacje synka :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 ja też nie miałam i powiedział mi, że jak się nic nie zacznie to mam przyjść 25, 26 kwietnia i wtedy mnie podłączy do KTG, ale nie zdąży bo 22 lub 23 kwietnia idę już do spzitala

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczesniej nie milam tez ktg bo od 37tyg zaczyna sie ktg i tak co tydzień -więc spokojnie

Ja juz mam teraz zwzg na sytuacje z terminami bo z OM-wchodzi dzis koniec 37tyg a z USG- koniec 35 ale u mnie to zwzg tych co pisalam wczesniej jest taka różnica i muszą brac ten najwczesniejszy mozliwy pod uwage wuec dlatego ja juz mam KTG :-) .Na was też przyjdzie czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 13:59

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj do domku idziemy;-) Ciesze się jak nie wiem co...

bemommy, Joala, aga8787, ALAALICJA, magdalena, Bea_tina, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie miałam ktg i chyba dopiero w szpitalu bedzie bo teraz to właśnie jak bym chciała to musiałabym się przyjąć do szpitala na jeden dzień, a nie mam ochoty latać jeszcze po szptalach. Jak mnie skieruje to oczywiście pójdę ale po co nie.

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A my dzisiaj do domku idziemy;-) Ciesze się jak nie wiem co...

to super wiadomość :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    ale sie rozpisalyscie:-) ale poczytalam wszystko sporo wizyt bylo ale wiesci dobre wiec trzeba sie cieszyc:-) ja jakos spac nie moge maly uciska ale zaraz sprobuje moze jeszcze pospie.

o tej porze Wy nie śpicie??:))

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej Skarby:*

jestem po wizycie :-P

Zatem Mała ok-piękna moja dostała trzy fotki...(wiecie ze mam juz ich ponad 25- ja tyle nie zrobilam sobie przez cała ciaze,hehe-ale w sobote mam sesje brzuszkowa profesjonalna...zatem nadrobie :-P)

Ale do rzeczy- moja szyjka jest!!!!hehe i ma wiecej jak miała- szok,szok i szok :-) ma teraz 1,5!!! niewiarygodne. Lekarz mowi ze to przez luteine i ze leze...(taaa leze grzecznie:-))Łozysko 2/3 stop dojrzałosci- spokojnie starczy jeszcze miesiac.
    Ale powiedział ze cisnienie wew maciczne jest spore i ze wody moga w kazdej chwili odejsc;/ zatem prosze lezec do konca kwietnia.

Potem byłam u poloznej prywatnie (ma odbuerac porod) ktg- spoko- 3 skurcze w ciagu 40 min-ale takie do przyjecia. Dostałam trzy pelne reklamowki gazetow dla dziecka....nieporzebnie pospieszylam sie z kupowaniem niektorych rzeczy....no ale wysle sister tak czy siak :-)
    Za tydz znowu ktg i pogadanka :-)

Ciezki dzien to był...a tu jeszcze musze popracowac...nie ma zmiluj się...

sciskam:*

nadrobie Was w najblizszym czasie :-)

bemmomy-suuupewr ze jestes!!!! sciskam:*

aaa i najwazniejsze- 3 maja bede rodzic!!!! jak patritycznie,nie, hehe?;-)

O jak fajnie tyle fotek:))Ja oprócz filmików mam tylko 5 bo przeważnie buzie gdzieś chowała albo zasłaniała. Także pamiątkę będziesz mieć.Ja już po sesji brzuszkowej. Razem z mężem robiliśmy, bo podczas ciąży też rzadko się fotografowałam.

Fajnie, że szyjka sie trzyma. Ja od wczoraj biorę luteinę i zobaczymy czy coś pomoże.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ