KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam rannne ptaszki:*
natalinka- ja tam mysle po cichu ze urodzisz po swietachmysl pozytywnie:*
bemommy- usg zawsze spłaszcza, bo wiązka ultradzwieków nie odbija się równomiernie....takze kto wie...moze nosek po tatusiu ;-P
Oliwia- b. ładne imięmój ost. zmienia zdanie odsnosnie imienia...jak kobitka w ciazy, smieje sie hehe
teraz mówi do Małej Hania
Dorjana- zazdroszcze Ci tej pracy fizycznej....rany jak mi tego brakuje...dość mam juz papierkowej roboty...
kiedy masz wizyte??
bea-tina...nono cała nocka przespana-o czym Ty sniłas, hehe???
Mój syncio jeszcze spiocha...hehe legł wczoraj jak mucha, bo wrocilismy ok 22...
Dobrego dnia i rześkiego powietrza dla tych co lezą
aaa taka mała ciekawosta...jak dziecie się nie rusza w ciągu godziny...to żeby temu zradzić nalezy zrobic trzy głębokie wtedy torem BRZUSZNYM (wypychamy brzuch) wtech nosem...wydech ustami po woli. I na bank się ruszy jak zrobimy to dobrze:-P
buziaki:*aga8787, Bea_tina, Dorjana lubią tę wiadomość
-
fizjo - Hania to bardzo ładne imię
ja wybierając imię najpierw robiłam listę z meżem a potem czytałam znaczenia
i właśnie to wygrało pod każdym względem, wszystkim się podoba w rodzinie
ale Emilka też bardzo ładnieu mnie mężowi się nie podobało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:47
-
Natalinka-trzymam za ciebie kciuki
bemommy-u nas z imieniem był problemnie mogliśmy dojść do porozumienia aż w końcu przyśniła mi się moja mała i nazywała się emilka a wcześniej nawet nie brałam pod uwage
mój dalej nie może się przyzwyczaić
Beatina-ja to chyba nigdy się nie wyśpie
aga8787-mój niema nic już do powiedzenia bo inaczej byłaby jakaś ramona :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:51
aga8787 lubi tę wiadomość
-
Witajcie z rana
Mnie od wczoraj boli brzuch i krzyże, a teraz coś łapią jakieś mocne skurcze. Chyba zadzwonie do mojego lekarza, bo już wolę iść prywatnie niż męczyć się tak jak ostatnio po badaniu ordynatora. Jak jedną dziewczynę zbadał, to jej wody odeszły...
bemommy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, znajoma ginekolog bierze u nas mleko i ją przyatakowałam o to obracanie;P Powiedziała, że po 30 tygodniu dziecko sobie poprostu toruje drogę już główka i to jest bardzo normalne, że tak zmienia strony i nie powinno to niczym grozic:) Dodała też, że mit lewego boku dotyczy osoby, której dziecko ma grzbiet po prawej stronie, bo jesli ma na lewej stronie, to kobieta powinna spać na prawym:P to tyle się dowiedziałam na szybciaka:P
magdalena, bemommy, agata86 lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny,
Beatina super że ją zagadnęłaśmój ma grzbiet po prawej i faktycznie lubi jak ja jestem na lewej stronie a jak jestem na prawej i mu nie pasi to wie co robić. ja dziś miałam ciężką noc jakaś niestrawność i mały się wiercił.
no i od rana mam ćmienie jak na okres to chyba skurcze przepowiadające ale są krótkie a już zapomniałam jak się odczuwa bóle na miesiączkę ;/
natalinka daj znać co i jak?
a ja idę cos porobić żeby nie wsłuchiwać się w bóle he he...
miłego!!!! -
Eh dziewczyny jak dzisiaj jest pieknie:-) i gorąco u mnie.
Ja to juz bym chciała świątżeby tak szybciej czas do tego maja mi zleciał.
Natalinka trzymaj się w dwupakujak cos bedzie się u ciebie zmieniać to pisz.
Ja w czwartek ktg mam i tak co czwartek co czwartek
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
Natalinka skontaktuj się z lekarzem, może da coś rozkurczowego i jeszcze przetrzyma ci Kubusia, mam nadzieję, że będzie dobrze :*
Fizjo chciałabym zwalić na USG, ale w gabinecie i potem jak rozesłałąm fotki to wszyscy zgodnie potwierdzili, że od noska do brody czysta ja, nos mój duże wykrojone usta, tylko minki męża robi, ale już się ugadałąm, ze wszystkimi, że na osiemnastkę robimy zrzutkę na korekcję noskażartuję oczywisćie, nawet z tym moim nosem najśliczniejsza na świecie jest, ech miłość matki
Beatina to prawda, bo moja koleżanka też mówiła mi to mówiła, tylko inaczej, nie śpij na lewym boku bo dziecko udusisz, ale po wyjaśnieniach okazało się, że właśnie jej dzieci tak były ułożone, że na lewym nie mogła spać, mi mój lekarz mówi, że mam spać jak mi wygodnie czy na plecach czy na bokach, a jak będzie niewygodnie, albo źle małej to sama się upomni, żebym się przekręciła
Niunia, najważniejsze, że imię wybrane, ja jeszcze mówię, że jak zobaczę mała to wtedy ostatecznie wybierzemy, czy to imię do niej pasuje :)Póki co się zgadza, że jest towarzyska jak z kimś rozmawiam to gestykuluje w środkuno i imieniny wypadają, po urodzinach
Patulla teraz doczytałam, gratulacje synka -
Ja wczesniej nie milam tez ktg bo od 37tyg zaczyna sie ktg i tak co tydzień -więc spokojnie
Ja juz mam teraz zwzg na sytuacje z terminami bo z OM-wchodzi dzis koniec 37tyg a z USG- koniec 35 ale u mnie to zwzg tych co pisalam wczesniej jest taka różnica i muszą brac ten najwczesniejszy mozliwy pod uwage wuec dlatego ja juz mam KTG.Na was też przyjdzie czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 13:59
aga8787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
fizjo wrote:hej Skarby:*
jestem po wizycie
Zatem Mała ok-piękna moja dostała trzy fotki...(wiecie ze mam juz ich ponad 25- ja tyle nie zrobilam sobie przez cała ciaze,hehe-ale w sobote mam sesje brzuszkowa profesjonalna...zatem nadrobie)
Ale do rzeczy- moja szyjka jest!!!!hehe i ma wiecej jak miała- szok,szok i szokma teraz 1,5!!! niewiarygodne. Lekarz mowi ze to przez luteine i ze leze...(taaa leze grzecznie:-))Łozysko 2/3 stop dojrzałosci- spokojnie starczy jeszcze miesiac.
Ale powiedział ze cisnienie wew maciczne jest spore i ze wody moga w kazdej chwili odejsc;/ zatem prosze lezec do konca kwietnia.
Potem byłam u poloznej prywatnie (ma odbuerac porod) ktg- spoko- 3 skurcze w ciagu 40 min-ale takie do przyjecia. Dostałam trzy pelne reklamowki gazetow dla dziecka....nieporzebnie pospieszylam sie z kupowaniem niektorych rzeczy....no ale wysle sister tak czy siak
Za tydz znowu ktg i pogadanka
Ciezki dzien to był...a tu jeszcze musze popracowac...nie ma zmiluj się...
sciskam:*
nadrobie Was w najblizszym czasie
bemmomy-suuupewr ze jestes!!!! sciskam:*
aaa i najwazniejsze- 3 maja bede rodzic!!!! jak patritycznie,nie, hehe?
O jak fajnie tyle fotek:))Ja oprócz filmików mam tylko 5 bo przeważnie buzie gdzieś chowała albo zasłaniała. Także pamiątkę będziesz mieć.Ja już po sesji brzuszkowej. Razem z mężem robiliśmy, bo podczas ciąży też rzadko się fotografowałam.
Fajnie, że szyjka sie trzyma. Ja od wczoraj biorę luteinę i zobaczymy czy coś pomoże.