X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja po wizycie mała się nic nie ruszała na ktg i kazali mi liczyć ruchy mam przyjść 18tego na następne ktg jeśli dotrwam bo jest bardzo wielkie prawdopodobieństwo że urodzę wcześniej ;) czyli jednak termin pierwszy 19 kwietnia przyjmują za realny i że te skurcze to przepowiadające są . Może być tak że święta spędzę na trakcie porodowym i na sali poporodowej ;) Kurde ależ ja się Boję samego porodu i bólu !!! bo reszta to z górki jak tylko mi się nikt nie będzie wcinał i pouczał i stał za plecami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:14

Bea_tina, aga8787, magdalena, Katelin lubią tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Mychowe to kiedy ci powiedzą dokładnie???;-)

natalinka- nieźle :-( współczuje :-( ja potrzebuje spokój jak śpie ;-)

22 kwietnia mam usg i mi powiedzą dokładnie, że na nastepny dzień lub dwa dni później mam przyjść na wywołanie, powiedzieli, że to będzie w połowie 38 tygodnia.

Dorjana, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana - ciężko to do czegoś przyrównać. Tych regularnych na 100 % co 4 min praktycznie nie czulam. Jedynie odczuwalam taki "prądzik" delikatny, który szedł od boków do środka brzucha, tak na wysokości żołądka. Pytali czy czuje, a tak naprawdę wtedy nie, dopiero teraz dają mi trochę w kość. Chyba dlatego, że ciągle mam badania i juz od tego boli mnie brzuch

Joala, Dorjana lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Widzę, że wizja porodu nie tylko mnie przeraża :) ja się strasznie boje ale tak jak pisała joala wszystko da się przeżyć ból przed w trakcie i po tylko żeby dzidziuś urodził się zdrowy. Ze mną będzie mąż nawet przy cesarce jakby coś było nie tak a mimo to się boje.

ha ha i ja sie dolaczam mam stresa juz:( dzis sie pakujemy maz ma nocki wiec tez stres zeby sie nie zaczelo Olus uciska wszystkie moje wnetrznosci, boli czysci mnie cgyba uciska maly na jelita albo zoladek?!
    ogolnie dzis brak sil a tyle roboty przed nami.... nie tak to sobie wyobrazalam:/ no dziewczyny to juz ciraz bardziej sie klaruje ktora kiedy:-)
    joala Ty chyba teraz wg suwaczka? natalinko suedz w szpitalu.
    dziewczyny czy ktoras z Was ma materac tylko kokos? dostalismy taki i wydaje mi sie twardy:(

aga8787, ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z terminem jest misz masz z OM-19KWIETNIA az Usg -8maj
    i to była ciąża pozamaciczna jajowodowa która się uratowała i mój jajowód przy okazji bo laparoskop tylko czekał gotowy ale się przesunęła ostatecznie przez jajowód. U nas to nic nie wiadomo.

Ale teraz biorą najwcześniejszy termin z możliwych pod uwagę bo nie mogą niczego ominąć i zbagatelizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:03

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - siostra od czasu do czasu napisze SMS, nie dzwoni, nie przyjeżdża. Mama tylko się martwi, bo ciężko siostrze oddychać, a moim zdaniem to jest ucisk macicy, zresztą normalny - ja też tak miałam. No ale... Ostatnio był problem, bo mama mi chciała kupić rożek i pytala jaki chcę. Powiedzialam wiec, że z wkładka kokosową miałam zamiar kupić. Po godzinie telefon, że siostra powiedziała, ze ma takiego nie kupować, bo ona miała i go nie lubiala. Ciśnienie mi podniosła

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja mam materac kokos z jednej strony a z drugiej chyba gryka. Jakoś tak. I na początek twardy jest dobry i mój Maluszek na kokosie leży teraz.

Natalinka fajnie, że Maluszek urósł:)

Dorjana skurcze są podobne do bólu brzucha przy okresie, tylko że są mocniejsze. Czasami promieniują od krzyża do brzucha, ale nikomu nie życzą podczas porodu bólów krzyżowych - są o wiele gorsze od tych z brzucha - masaż pomaga trochę. Skurcz to właściwie ból, który przychodzi, narasta (brzuch twardnieje) i powoli puszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:44

magdalena, aga8787, Dorjana, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    U mnie z terminem jest misz masz z OM-19KWIETNIA az Usg -8maj
    i to była ciąża pozamaciczna jajowodowa która się uratowała i mój jajowód przy okazji bo laparoskop tylko czekał gotowy ale się przesunęła ostatecznie przez jajowód. U nas to nic nie wiadomo.

Ale teraz biorą najwcześniejszy termin z możliwych pod uwagę bo nie mogą niczego ominąć i zbagatelizować.

a jednak cuda sie zdarzaja:-) :-) :-) no ciekawe kiedy to bedzie?

Joala, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Magdalena ja mam materac kokos z jednej strony a z drugiej chyba gryka. Jakoś tak. I na początek twardy jest dobry i mój Maluszek na kokosie leży teraz.
    a ja mam tylko kokos ale jak piszesz ze twoj maluszek teraz lezy i jest ok to nie bede wydziwiac:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do wózeczka dokupiony tylko kokosowy i do łóżeczka też mam z kokosem i pianką ,jest zdrowszy dla kręgosłupa i w ogóle

magdalena lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już po wizycie
    wizyta ekspresowa chyba rozbieranie i ubieranie trwało dłużej niż rozmowa i badanie, ale szyjka trzyma , serduszko ładnie bije, tylko GBS dodatni:(, mam 3 razy dziennie liczyć ruchy małego na godzinę muszą być 4 ( a u mnie jest 44:))
    kolejna wizyta 6 maja

mychowe, Joala, Bea_tina, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - a czy niektóre są rytmiczne? Jeśli tak - to czkawka - a jej nie liczy się jako ruch.
    U nas po KTG dalej regularne skurcze :( Już mi się chce płakać - nawet kroplowki nie dają rady. Pewnie trzeba będzie robić cięcie. Dlaczego ten mój mały tak się pcha na świat...

Joala lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka trzymaj się i jak coś się zacznie to koniecznie pisz . 3mam kciuki.
    Maluszek chce do mamusi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:24

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Natalinko:-) Takie są te Maluszki, że tak im się spieszy. Może chce być zajączkiem wielkanocnym;-)

magdalena lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    a ja mam tylko kokos ale jak piszesz ze twoj maluszek teraz lezy i jest ok to nie bede wydziwiac:-)

Oj tez miałam ten dylemat. W końcu mam kokos i grykę. Ponoć na początek kokos najlepszy?do któregoś tam miesiąca mała ma spać na kokosie, a potem odwrócić na grykę:)Zobaczymy czy dzieciakom się kokosy spodobają heheh

magdalena, aisa lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten deszczowy dzień :) my po wizycie a oto relacje :)
    - Filipek waży nie całe 3 kg i jest cały i zdrowy łożysko ok ilość wód też w normie:)
    -mam rozwarcie na koniuszek palca
    -GBS ujemny i z pochwy i z odbytu :)
    - mam odstawić luteine oraz magnez :)
    no i następna wizyta 30 kwietnia o ile nie urodzę do tego czasu jak to powiedziała lekarka:)

Bea_tina, Joala, ALAALICJA, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 pytanka co do rzeczy do szpitala
    - czy bierzecie również zwykłe podpaski czy tylko te wielkie ?
    - czy brać ciuchy dla siebie na wyjście ze szpitala? bo trochę się obawiam że mój M nie będzie wiedział co zabrać
    - czy bierzecie wkładki laktacyjne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 18:21

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Mam 3 pytanka co do rzeczy do szpitala
    - czy bierzecie również zwykłe podpaski czy tylko te wielkie ?
    - czy brać ciuchy dla siebie na wyjście ze szpitala? bo trochę się obawiam że mój M nie będzie wiedział co zabraćte
    - czy bierzecie wkładki laktacyjne?

Hej,ja mam przygotowane i te zwykłe i te wielkie:)w zależności od potrzeby najwyżej mi dowiozą. Laktator i wkładki też czekają na rozwój sytuacji. Ja tam bym nie chciała, żeby mąż mnie ubierał, więc na wszelki wypadek przygotuje sobie coś uniwersalnego. No w jeansy na bank nie wskoczę od razu;)

aisa lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie spakowałam sobie spodnie i koszulkę do torby z rzeczami dla synka na wyjście :)zwykłe podpaski zostawię w domu tak jak mówisz najwyżej dowiezie mi mój :)hehe a o wskoczeniu w jeansy to nawet nie marze za dużo kg przybyło:P

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -ubranie przygotowane zostawiam w domu dla siebie i dla małej tak położna szpitalna mi radziła zwzg higienicznych i dowiezie mi je mąż.
    -wkładki laktacyjne oczywiście zabieram
    -podpaski biorę te poporodowe 20 szt i ze 2 normalne np.na wyjście żebym nie wracała z pieluchą miedzy nogami .

aisa lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ