KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No dziewczyny ja po wizycie mała się nic nie ruszała na ktg i kazali mi liczyć ruchy mam przyjść 18tego na następne ktg jeśli dotrwam bo jest bardzo wielkie prawdopodobieństwo że urodzę wcześniej
czyli jednak termin pierwszy 19 kwietnia przyjmują za realny i że te skurcze to przepowiadające są . Może być tak że święta spędzę na trakcie porodowym i na sali poporodowej
Kurde ależ ja się Boję samego porodu i bólu !!! bo reszta to z górki jak tylko mi się nikt nie będzie wcinał i pouczał i stał za plecami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:14
Bea_tina, aga8787, magdalena, Katelin lubią tę wiadomość
-
niunia wrote:Mychowe to kiedy ci powiedzą dokładnie???
natalinka- nieźlewspółczuje
ja potrzebuje spokój jak śpie
22 kwietnia mam usg i mi powiedzą dokładnie, że na nastepny dzień lub dwa dni później mam przyjść na wywołanie, powiedzieli, że to będzie w połowie 38 tygodnia.
Dorjana, aisa lubią tę wiadomość
-
Dorjana - ciężko to do czegoś przyrównać. Tych regularnych na 100 % co 4 min praktycznie nie czulam. Jedynie odczuwalam taki "prądzik" delikatny, który szedł od boków do środka brzucha, tak na wysokości żołądka. Pytali czy czuje, a tak naprawdę wtedy nie, dopiero teraz dają mi trochę w kość. Chyba dlatego, że ciągle mam badania i juz od tego boli mnie brzuch
Joala, Dorjana lubią tę wiadomość
-
aga8787 wrote:Widzę, że wizja porodu nie tylko mnie przeraża
ja się strasznie boje ale tak jak pisała joala wszystko da się przeżyć ból przed w trakcie i po tylko żeby dzidziuś urodził się zdrowy. Ze mną będzie mąż nawet przy cesarce jakby coś było nie tak a mimo to się boje.
ha ha i ja sie dolaczam mam stresa juz:( dzis sie pakujemy maz ma nocki wiec tez stres zeby sie nie zaczelo Olus uciska wszystkie moje wnetrznosci, boli czysci mnie cgyba uciska maly na jelita albo zoladek?!
ogolnie dzis brak sil a tyle roboty przed nami.... nie tak to sobie wyobrazalam:/ no dziewczyny to juz ciraz bardziej sie klaruje ktora kiedy:-)
joala Ty chyba teraz wg suwaczka? natalinko suedz w szpitalu.
dziewczyny czy ktoras z Was ma materac tylko kokos? dostalismy taki i wydaje mi sie twardy:(aga8787, ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość
-
U mnie z terminem jest misz masz z OM-19KWIETNIA az Usg -8maj
i to była ciąża pozamaciczna jajowodowa która się uratowała i mój jajowód przy okazji bo laparoskop tylko czekał gotowy ale się przesunęła ostatecznie przez jajowód. U nas to nic nie wiadomo.
Ale teraz biorą najwcześniejszy termin z możliwych pod uwagę bo nie mogą niczego ominąć i zbagatelizować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:03
-
Niunia - siostra od czasu do czasu napisze SMS, nie dzwoni, nie przyjeżdża. Mama tylko się martwi, bo ciężko siostrze oddychać, a moim zdaniem to jest ucisk macicy, zresztą normalny - ja też tak miałam. No ale... Ostatnio był problem, bo mama mi chciała kupić rożek i pytala jaki chcę. Powiedzialam wiec, że z wkładka kokosową miałam zamiar kupić. Po godzinie telefon, że siostra powiedziała, ze ma takiego nie kupować, bo ona miała i go nie lubiala. Ciśnienie mi podniosła
niunia lubi tę wiadomość
-
Magdalena ja mam materac kokos z jednej strony a z drugiej chyba gryka. Jakoś tak. I na początek twardy jest dobry i mój Maluszek na kokosie leży teraz.
Natalinka fajnie, że Maluszek urósł
Dorjana skurcze są podobne do bólu brzucha przy okresie, tylko że są mocniejsze. Czasami promieniują od krzyża do brzucha, ale nikomu nie życzą podczas porodu bólów krzyżowych - są o wiele gorsze od tych z brzucha - masaż pomaga trochę. Skurcz to właściwie ból, który przychodzi, narasta (brzuch twardnieje) i powoli puszcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:44
magdalena, aga8787, Dorjana, aisa lubią tę wiadomość
-
Joala wrote:U mnie z terminem jest misz masz z OM-19KWIETNIA az Usg -8maj
i to była ciąża pozamaciczna jajowodowa która się uratowała i mój jajowód przy okazji bo laparoskop tylko czekał gotowy ale się przesunęła ostatecznie przez jajowód. U nas to nic nie wiadomo.
Ale teraz biorą najwcześniejszy termin z możliwych pod uwagę bo nie mogą niczego ominąć i zbagatelizować.
a jednak cuda sie zdarzaja:-)no ciekawe kiedy to bedzie?
Joala, aisa lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:Magdalena ja mam materac kokos z jednej strony a z drugiej chyba gryka. Jakoś tak. I na początek twardy jest dobry i mój Maluszek na kokosie leży teraz.
-
nick nieaktualnyja też już po wizycie
wizyta ekspresowa chyba rozbieranie i ubieranie trwało dłużej niż rozmowa i badanie, ale szyjka trzyma , serduszko ładnie bije, tylko GBS dodatni:(, mam 3 razy dziennie liczyć ruchy małego na godzinę muszą być 4 ( a u mnie jest 44:))
kolejna wizyta 6 majamychowe, Joala, Bea_tina, aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Agata - a czy niektóre są rytmiczne? Jeśli tak - to czkawka - a jej nie liczy się jako ruch.
U nas po KTG dalej regularne skurczeJuż mi się chce płakać - nawet kroplowki nie dają rady. Pewnie trzeba będzie robić cięcie. Dlaczego ten mój mały tak się pcha na świat...
Joala lubi tę wiadomość
-
magdalena wrote:a ja mam tylko kokos ale jak piszesz ze twoj maluszek teraz lezy i jest ok to nie bede wydziwiac:-)
Oj tez miałam ten dylemat. W końcu mam kokos i grykę. Ponoć na początek kokos najlepszy?do któregoś tam miesiąca mała ma spać na kokosie, a potem odwrócić na grykę:)Zobaczymy czy dzieciakom się kokosy spodobają hehehmagdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w ten deszczowy dzień
my po wizycie a oto relacje
- Filipek waży nie całe 3 kg i jest cały i zdrowy łożysko ok ilość wód też w normie:)
-mam rozwarcie na koniuszek palca
-GBS ujemny i z pochwy i z odbytu
- mam odstawić luteine oraz magnez
no i następna wizyta 30 kwietnia o ile nie urodzę do tego czasu jak to powiedziała lekarka:)Bea_tina, Joala, ALAALICJA, magdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
Mam 3 pytanka co do rzeczy do szpitala
- czy bierzecie również zwykłe podpaski czy tylko te wielkie ?
- czy brać ciuchy dla siebie na wyjście ze szpitala? bo trochę się obawiam że mój M nie będzie wiedział co zabrać
- czy bierzecie wkładki laktacyjne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 18:21
-
Sasza20 wrote:Mam 3 pytanka co do rzeczy do szpitala
- czy bierzecie również zwykłe podpaski czy tylko te wielkie ?
- czy brać ciuchy dla siebie na wyjście ze szpitala? bo trochę się obawiam że mój M nie będzie wiedział co zabraćte
- czy bierzecie wkładki laktacyjne?
Hej,ja mam przygotowane i te zwykłe i te wielkie:)w zależności od potrzeby najwyżej mi dowiozą. Laktator i wkładki też czekają na rozwój sytuacji. Ja tam bym nie chciała, żeby mąż mnie ubierał, więc na wszelki wypadek przygotuje sobie coś uniwersalnego. No w jeansy na bank nie wskoczę od razu;)aisa lubi tę wiadomość
-
-ubranie przygotowane zostawiam w domu dla siebie i dla małej tak położna szpitalna mi radziła zwzg higienicznych i dowiezie mi je mąż.
-wkładki laktacyjne oczywiście zabieram
-podpaski biorę te poporodowe 20 szt i ze 2 normalne np.na wyjście żebym nie wracała z pieluchą miedzy nogami .aisa lubi tę wiadomość