X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala-to nas wyprzedzasz ;-) ale super ;-) to zmienie termin na naszej liście ;-) to w niedziele rodzisz???:d

mychowe to super !!! Też już z górki to urodzisz jeszcze przedemna;-)

To kto pierwszy do porodu ??? Kasieńka ,joala i potem mychowe ;-) natalinka to się okaże ;-) i ja ;-)

mychowe, magdalena, bemommy, aisa lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że Was nie wyprzedze. Jutro koleżanka z sali ma obrót zewnętrzny i ma rodzic. Przyszła z saczacymi się wodami ok. 2 tyg. temu. W sumie mieli ją wypuścić, ale doszli do wniosku, że lepiej rozwiązać już ciążę. Ma skończony 36 tc, ale dziecko waży 3200 g... To się jutro będzie działo... Mam nadzieję, że mój Kubuś nie zateskni za Franusiem...

magdalena, bemommy, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia możesz mi zmienić termin na 4 maja? Termin na 8 mam z usg a w karcie ciazy na 4 i tego sie mam trzymać :-)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia niby powinnam rodzic 19tego :-) hehe a się zobaczy narazie trzymają się tego terminu z OM. Chciałabym urodzic w święta :-)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20-awansowałaś na 4 maja;-)

joala-a ja mam termin cesarki dzień przed urodzinami ;-) i chce po świętach,żeby mała była byk ;-)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to bedziesz miała piekny prezent urodzinowy :-)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20-tak chciałam ;-) ale żeby mała była urodzona przed moimi urodzinami żebym była o rok młodsza hehe ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze terminy sie widze zmieniają jak szalone :P Choć każdy wie, że wszystko wyjdzie i tak, jak maluchy będą chciały;P

Niunia, fajnie mieć urodziny po córci:)

Ja się zastanawiam jak rozplanować sobie sprzątanie przedświąteczne z pieczeniem i zakupami na święta:P Powiem Wam, że ciężki orzech do zgryzienia, bo nie chce, żeby mi plecy pękły znowu:P Więc trzeba to logicznie rozplanować, licząc, że w sobote święce jajka i już świętuje:)

A się dziś zbulwersowałam! W zeszłą środę zamówiłam sobie staniki do karmienia na allegro z przesyłka priorytetową. Do dziś cisza! Pisze oczywiście miłego mejla, że będę wdzieczna itp, a Ci mi odpisali, że dopiero dziś wysłali! Dobrze, że aż tak mi sie nie spieszy, ale no zbulwersowałam się normalnie! Dobrze, że pozostałe paczuszki już w drodze, wózek tylko jutro ma być nadany, więc do końca tygodnia liczę, że już wszystko przyjdzie:)

Choć zastanawiam się jeszcze nad jakąś 3 pidżamką ze szlafrokiem, ale czy na pewno będą aż 3 potrzebne? Sama nie wiem:/

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe niunia to zawsze cos:-P troche zazdroszcze dziewczynom które maja cesarke bo wiecie kiedy nastąpi ten wielki dzień :-) choć z drugiej strony wiem że dłużej dochodzi się do siebie

niunia, aisa lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja mam 3 koszule też miałam mieć 2 ale jakos tak wyszło:-)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 u mnie w szpitalu akurat zapewniają podpaski i dają jedno opakowanie dużych (10szt.) i tych zwykłych (bella) później ile się potrzebuje. I 10szt tych dużych poporodowych wystarcza. Wkładki laktacyjne mi się przydały i to bardzo już od drugiego dnia po porodzie, więc lepiej zabrać. A rzeczy na wyjście zawsze w domu możesz mieć przygotowane i mężowi powiedziane gdzie są.

Ja koszule miałam trzy do szpitala, a że pobyt się przedłużył trochę to później nie chciało mi się już w koszuli być to miałam getry i bluzkę normalną i od razu lepsze samopoczucie miałam:-)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajmy się :-)

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranie na wyjscie przygotuje w foteliku. I dla mnie i dla malego;) chociaz maz nie ubralby mnie jak pokrake;)

Kurde patrzylam na allegro na pidzamy ze szlafrokiem cienkim to ok 45 zl to niezle, pytalam dzis na bazarku w miescie to sam szlafrok tyle samo wiec moze niech strace i sie szarpne;) w sumie w domu chyba tez sie przyda:-)

Saszka niewatpliwym plusem jest znajomosc terminu, ale czasami nawet porod sn jest 'gorszy' niz cc. Jak kobiety przecinaja pekaja itp... a po cc to ogolne nastawienie juz jest motywujace do szybkiego podniesienia, ja sobie tak to tlumacze;) jakos musze:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nono-ale tu się gwarno dzis zrobiło :-) fajnie.

ja jutro jade na ktg-zeby sie uspokoic. wyslalam mejla ze zdj tego ktg mojemu lek. i kazał powtorzyc dla pewnosci. choc mowi ze raczej nie ma sie co martwic.

aaa i najlepsze: połozna powiedziała ze po swietach moge juz normalnie sie ruszac :-P taaaa ja juz sobie dałam to przyzwolenie oczywiscie w ramach rozsadku :-)

dziewczyny zrobiłam dzis dziką awanture :-P(nie poznaje się) byłam na pobraniu krwi....a tam ze 30 osob w kolejce. niestety zaczeło mnie mulic jak tylko weszłam...wiec kulturalnie prosze o przepuszczenie tlumaczac ze jestem w zagrozpnej ciazy i takie tam.... hehe jak tylko to powiedzialam...wszystkie panie i przyslowiowe berety...wybuchnely na mnie...no tak bylo głosno...jak na jarmarku....ale kit z tym- weszlam i tak.niestety uslyszalam duuuzo nie milych epitetow;/ znam swoj organizm i wiem ze zaraz bym odleciała....inaczej bym pewnie czekała...tak mi sie cisnienie podnioslo ze krew pieknie oddalam:-P

Bea_tina, bemommy lubią tę wiadomość

• Joala Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawno mowilam ze pod tymi beretami to takie zryte umysły mają te babki a do kościoła w niedziele to pędzą jak opentane i czym tu się chwalić czym szczycić takie niby wierzące są w niedziele a przez 6dni w tygodniu juz nie praktykują chyba. Tragedia!!!! Szkoda gadać .

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    ja też już po wizycie
    wizyta ekspresowa chyba rozbieranie i ubieranie trwało dłużej niż rozmowa i badanie, ale szyjka trzyma , serduszko ładnie bije, tylko GBS dodatni:(, mam 3 razy dziennie liczyć ruchy małego na godzinę muszą być 4 ( a u mnie jest 44:))
    kolejna wizyta 6 maja
    dobre wiesci:-) no poza tym gbs ale moj gin mowi ze nie ma tragedii jak jest dodatni takze nie stresuj sie.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Mam 3 pytanka co do rzeczy do szpitala
    - czy bierzecie również zwykłe podpaski czy tylko te wielkie ?
    - czy brać ciuchy dla siebie na wyjście ze szpitala? bo trochę się obawiam że mój M nie będzie wiedział co zabrać
    - czy bierzecie wkładki laktacyjne?
    saszka dobre wiesci po wizycie super:-)
    ja biore te duze podpaski, ciuchy naszykuje w domciu dla M zeby wzial na wyjscie, ja wkladki spakowalam:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja cie chyba wyprzedzę, bo do szpitala idę 22 albo 23 kwietnia :) W poniedziałek wielkanocny mam dzwonić, kiedy mój lekarz ma mieć dyżur, żeby poród przyjął:)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, ty to masz przeboje z tymi kolejkami :/ jak braciszek cieszy się z siostrzyczki? :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, Kubuś chce wyjść, bo chce w końcu mame i tate zobaczyć i na ciocię ulać za to, że mamę mu denerwowała, ale przetrzyma zobaczysz :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ