X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :-)

ALAALICJA, agata86, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to chyba będziemy stanowić stalą dekorację sali na święta. Oczywiście pod warunkiem, że nie urodze w dniu dzisiejszym. Brzuch mnie coraz mocniej boli, skurcze regularne co 5 min., ale lekarze juz na to nie reagują

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka mi gin zakazał rodzenia na swieta , ale fakt nie mam kochana skorczy regularnych i brzuch mnie nie boli , ale powiedział , że szybko akcja sie może umnie rozkręcić , ale jak ty już tak masz kochana nono to przygotowana jestes typu torby spakowane bo ja nie dokonca zaczelam ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Wlasnie znalazlam fajna koszulę nocną do karmienia
    http://allegro.pl/bawelniana-koszula-do-karmienia-rozpinana-s-36-i4123696141.html
    Tylko cena jakby spora ale ten ostatni miętowy kolor mi się podoba:-).

Joala od tego kupowałam staniki do karmienia, czekam tydzień i po wczorajszym e-mailu dopiero mi wysłali, nie, że nie polecam, ale ja Ci się spieszy to sama nie wiem:P

Natalinka, fajnie, że nie reagują?? Nie kumam tych lekarzy. Chyba muszę to zostawić bez komentarza, bo ciśnienie rośnie...

Niunia, czekamy na wieści:)

Podejście do macierzyństwa mam podobne, jak będę potrzebować pomocy to poprosze, a nie złote rady z koziej dupy:/ Moja mama i siostra raczej dadzą mi spokój, boje się tylko teściowej, że będzie mi dokazywać. Eh, obym tylko nie zeszła na zawał po jej wizytach;P

Joala, agata86, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Bemommy-ja miałam wybór albo 23 albo 28 ;-) i wybrałam 28 ;-) toza tydz. rodzisz,a dlaczego wcześniej???

a ja tam żadnej koszuli nie mam i nie biore a niech mnie ktoś zmusi żeby ją założyć ;-)

ja tez tak średnio z koszulami, ale na czas porody 4 nowe zakupilam ehheheh

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamy:)Jak tam samopoczucie?Wielki tydzień a u mnie swiąt nie czuć:( A jak tam u Was?Bo widzę, że też przeprowadzki, badania nikt mazurków nie piecze heheh jajek nie maluje?

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądam sobie te bujaczki, bo się zastanawiam czy by nie kupić, oczywiście już po porodzie i wybrałam chyba te dwa(jedna firma, dwa wzory), co myślicie?
    2mht1th.jpg
    2pos58y.jpg

ALAALICJA, Kaja, aisa, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAlicja, spokojnie, dziś dopiero środa! Ja tam pieczenie(akurat nie mazurków) zostawiam na piątek:) Nie ma co za wczas robić i szaleć:) Sprzątanie jutro, choć boje się, że będzie za wczas, no w sumie, kto mi tu będzie łaził(mam nadzieje, że teściowa sie nie pojawi!).
    A w sobote farbowanie jajec, święconka i lerze do góry brzuchem;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny oglądam sobie te bujaczki, bo się zastanawiam czy by nie kupić, oczywiście już po porodzie i wybrałam chyba te dwa(jedna firma, dwa wzory), co myślicie?
    2mht1th.jpg
    2pos58y.jpg

Super te bujaczki:)I kolory fajn:)Tyle ciekawych gadżetó dla dzieci teraz tylko gdzie to pomieścić:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz się zastanawiam czy oni nie czekają aż to bardziej się rozkreci. Nie wiem sama...
    Kaja - ja już przyszlam spakowana jak do porodu, bo dwa dni wcześniej czulam, że muszę się spakowac. Jak widać, intuicja mnie nie mylila. Szczerze powiem, że zmęczona jestem tą sytuacją. Robią KTG i tylko pytają czy czuję te skurcze. No pewnie, że czuję. Już dokładnie wiem kiedy idzie skurcz i kiedy popatrzeć na KTG.
    Już nawet sama nie chce wychodzić na święta, bo boję się, że ledwo dotkne klamkę i trzeba będzie wracać.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha AlaAlicja! Słowa mojego małża! JAKIE TO DUŻE, ciekawe gdzie to będziemy trzymać haha:P

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CIĄŻA DONOSZONA:))

Taki wpis sie u mnie pojawił dziś:)

Bea_tina, Kaja, zozol, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, oni o ile Cie nie wypuszczą, no bo po co Cię trzymac:P To na pewno czekają na rozwinięcie się "grubszej" akcji, tak mi się wydaje... Bo skoro Twoje skurcze już ich nie ruszają, to cóz by innego?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    hahaha AlaAlicja! Słowa mojego małża! JAKIE TO DUŻE, ciekawe gdzie to będziemy trzymać haha:P

No własnie, jak się tak napaliłam na komode kapielową. Ale niewiem gdzie ją bym wcisnęła:(Dodatkowo Magdalena uzmysłowiła mi, że tam jest mała wanienka, ale najgorzej jak się człowiek na coś napali heheh.

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten ból. Ale w takich chwilach gdzie ja muszę już natychmiast w tej sekundzie, to mój mąż wkracza i często uzmysławia mi, że może jednak nie i najczęściej ma racje;P No ale cóż my kobiety na to poradzimy, chyba nic;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczyny, prawdopodobnie magdalena pisała kiedyś, żeby nawet po ciąży też brać witaminy i całą resztę. I tak się głowię, bo aktualnie zarzywam vitaminer prenatal z dha, czy po ciąży brać też ten czy juz inny np nie prenatal z dha tylko zwykły? Czy ktoś ma może rozeznanie??:)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A właśnie dziewczyny, prawdopodobnie magdalena pisała kiedyś, żeby nawet po ciąży też brać witaminy i całą resztę. I tak się głowię, bo aktualnie zarzywam vitaminer prenatal z dha, czy po ciąży brać też ten czy juz inny np nie prenatal z dha tylko zwykły? Czy ktoś ma może rozeznanie??:)

Ja biorę cały czas Femibion.Jeszcze 2 miesiące przed ciążą classic, potem 1 a teraz 2. Rozmawiałam z lekarzem i również podczas karmienia mam to brać. Zawsze wyniki mam ok, więc zobaczymy jak to będzie. Nie ukrywam, że Femibion jest chyba najdroższy bo teraz za opakowanie płacę nawet 74 zł miesięcznie. No ale ponoć najlepszy ehhhe zobaczymy

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka dasz rade kochana ja tez na święta w domu nie ruszam sie hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allicja co do koszul to masakra jak dla mnie i wes kto to wymyślił w takich workwch chodzić nie ma to jak spodnie lub coś sexsi heheheh no nie jedna widzialammw sexsi bieliznie na porodowce heheh wyglądało to co najmnej smiesznie ,ale jak mus to mus i trzeba koszule nabyc 3 dni wyrobimy w tych więziennych koszulach heheheheh ;-)

ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    CIĄŻA DONOSZONA:))

Taki wpis sie u mnie pojawił dziś:)

To juz możesz rodzic :-)

ALAALICJA, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ