X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przelew Zus ma 30 dni, ALE licząc od chwili poprawnie złożonego wniosku przez pracodawcę... Tu jest haczyk, fo firmy czasami coś przekombinują i można czekać w nieskończoność:P Polecam zalogować się na stronę z zus "pue", po zalogowaniu musisz iść tylko potwierdzić konto, a masz dostęp do zwolnień i terminów przelewów. Ja dzięki temu mogę sobie zaplanować zakupy i inne rzeczy, bo dostaję też przelewy na raty:P Ale to już inna bajka...

Dzięki wielkie za wnioski! Trzeba chyba zacząć o tym myśleć:)

A ja dostałam właśnie przesyłeczkę, kocyk akrylowy do wózka:) Super, kolejna rzecz dla malucha:)

aga8787, aga8787, aisa, Katelin lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - dziękuję za info :) ja jestem zielona jeśli chodzi o sprawy związane z ZUS-em

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leże plackiem przeziębienie mnie złapało z nosa leci ciurkiem i gardło trochę boli, a w nocy to się pociłam jak dzik :( teraz M faszeruje mnie herbatką z cytryną.

• Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja po swoich perypetiach jakąś wiedze mam:) Mam nadzieje, że coś pomogłam;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i znalazła sie hustaweczka też do 18:P musze małżowi pokazać, pewnie powie, że jestem nienormalna, ale cóż zrobić:P

2lth8x.jpg

aga8787, niunia, agata86, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też się ze mnie śmieje że nic innego nie robie tylko rzeczy dla małej oglądam :) ale co poradzić jak one są takie śliczne

Bea_tina, Joala, niunia, aisa lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rozwarcia brak skurczy brak,małej się nie śpieszy ;-) we wtorek ktg a w piątek wizyta w szpitalu a 28.04 ok 9:30 urodzi się malutka moja ;-)

Bea_tina, Joala, aga8787, ALAALICJA, aisa, Dorjana, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja, dzisiejsza wizyta u położnej:

Mierzenie brzucha, ważenie mamuśki, słuchanie serduszka - wszystko ok. Pogadałyśmy ogólnie i o tym że jeśli próba obrotu zewnętrznego by się nie udała to cesarka byłaby 24 kwietnia... tylko w czwartki robią planowe cc.

Potem wzięła się za macanie brzucha i co.... "czuję główkę na dole" a ja na to "niemożliwe, serio?" No i do innego gabinetu na szybkie usg i głowa na dole :D :D :D wizja cesarki się oddala.
    Nie kazała odwoływać wizyty poniedziałkowej w szpitalu, niech zrobią dokładniejsze usg i sprawdzą czy ładnie się dziecie usadawia tam gdzie trzeba :)

Jestem więc przykładem, że dzieci obracają się jak długo chcą i kiedy chcą.. 35t+5 główka na górze, dziś 37t główka na dole :)

Idę nadrobić co pisałyście :)

Joala, aga8787, ALAALICJA, agata86, LoLkA, Kaja, Dorjana, Bea_tina, zozol, niunia, mychowe, magdalena, sylwia1985 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Jestem i ja, dzisiejsza wizyta u położnej:

Mierzenie brzucha, ważenie mamuśki, słuchanie serduszka - wszystko ok. Pogadałyśmy ogólnie i o tym że jeśli próba obrotu zewnętrznego by się nie udała to cesarka byłaby 24 kwietnia... tylko w czwartki robią planowe cc.

Potem wzięła się za macanie brzucha i co.... "czuję główkę na dole" a ja na to "niemożliwe, serio?" No i do innego gabinetu na szybkie usg i głowa na dole :D :D :D wizja cesarki się oddala.
    Nie kazała odwoływać wizyty poniedziałkowej w szpitalu, niech zrobią dokładniejsze usg i sprawdzą czy ładnie się dziecie usadawia tam gdzie trzeba :)

Jestem więc przykładem, że dzieci obracają się jak długo chcą i kiedy chcą.. 35t+5 główka na górze, dziś 37t główka na dole :)

Idę nadrobić co pisałyście :)
    Super:)Lubimy dobre wiadomości i udane wizyty:)

aisa lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Jestem rozwarcia brak skurczy brak,małej się nie śpieszy ;-) we wtorek ktg a w piątek wizyta w szpitalu a 28.04 ok 9:30 urodzi się malutka moja ;-)

28 to już tak blisko:)Ja KTG w piatek mam:)

aisa, niunia lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Alaalicja, nie rodzę we Wrocku, bardziej na północ, potem jeszcze skok przez morze i jesteśmy w Szwecji, tutaj będę rodzić.
    -Magdalena, ja mam materac kokos-gryka i też mi się wydaje twardy, ale dziewczyny piszą że jest ok więc taką wersję przyjmuję :)
    Trzymam kciuki za sprawną przeprowadzkę!
    -Sasza, ciuchy na wyjście i wkładki laktacyjne biorę, podpaski zapewnia szpital. M chyba będzie nocował ze mną i nie będzie wracał do domu więc na wszelki wypadek ciuchy na wyjście też spakuje.
    -Natalinka, ja myślę, że jeszcze trochę pobędziesz w 2-paku, mam jakieś takie dziwne przeświadczenie. Trzymaj się tam dzielnie!!!
    -Bemommy, bardzo dobry system sprzątaniowy, wykorzystam :)
    -Joala, dobrze, że po urodzeniu nie będziecie z teściami :) Koszula faktycznie bardzo ładna.
    -Kaja, aż miałam wizualizację Twojego spania w koszulach hihi :P
    -Agata86, zdrówka życzę!
    -Beatina, fajne te huśtawki, też chyba o tym pomyślę

Kaja, agata86, Joala lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa to faktycznie mila niespodzianka na koniec, super! Teraz tylko czekac na rozwiazanie i zaciskamy kciuki, zeby sie znowu nie obrucilo;)

A my z mezem po obiedzie zrobilismy sobie niezla drzemke;) juz widze co mnie w nocy czeka;) no ale coz zrobic:-)

Joala, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa dałaś mi nadzieję że i może mój synek się jeszcze obróci, a jaką wagę ma teraz twoje maleństwo? bo mój 5 dni temu miał już 2880 stąd lekarz uważa że się nie odwróci bo ja szczupła jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:18

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Aisa dałaś mi nadzieję że i może mój synek się jeszcze obróci, a jaką wagę ma teraz twoje maleństwo? bo mój 5 dni temu miał już 2880 stąd lekarz uważa że się nie odwróci bo ja szczupła jestem.

Niestety wagi nie znam bo tu nie "ważą", tłumaczą to zbyt dużym błędem. Mierzą tylko brzuch od spojenia łonowego do końca brzucha na górze (tam gdzie macica się kończy) i po tym wnioskują czy dziecko prawidłowo przybiera na wadze.
    Ponoć obrót w dużej mierze zależy od ilości wód płodowych, w 35t+5 powiedzieli mi tylko że mam ich wystarczająco i dziecko może dać radę. A szczupła też jestem. Przed ciążą 55 kg, 173 cm, teraz mam 68 kg.
    Na dowód zdjęcie ;)
    4605dce35490ce36m.jpg

zozol, magdalena, agata86 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-coraz bliżej a ja coraz bardziej nerwowa ;-)

aisa,zozol-ja przed ciążą 48kg a teraz już prawie 72 :-(:-(:-( załamka :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol dokładnie tak jak aisa napisała, obrót w dużej mierze zalezy od ilości wód płodowych. Mój gin mi tak powiedział, jak mu mówiłam o akrobacjach mojego atrysty.

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile macie czapeczek? Bo się zastanawiam czy nie bede potrzebować, bo w zasadzie mam dwie:/ i zastanawiam się jeszcze nad niedrapkami? Jak myslicie?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wód płodowych 13 afi czyli w normie więc tym bardziej mam nadzieję że się obróci, dzięki dziewczyny za pocieszenie :) Mój mały strasznie się wierci z prawej na lewą stronę i w poprzek też się układa więc może do 24 kwietnia -do wizyty, ułoży się prawidłowo.

aisa lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia nic się nie martw, pewnie szybko wrócisz do normy sprzed ciąży :)
    ja miałam 53 jak zaszłam a teraz 12,5 do przodu
    Aisa śliczny brzusio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 21:42

aisa lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Ja mam wód płodowych 13 afi czyli w normie więc tym bardziej mam nadzieję że się obróci, dzięki dziewczyny za pocieszenie :) Mój mały strasznie się wierci z prawej na lewą stronę i w poprzek też się układa więc może do 24 kwietnia -do wizyty, ułoży się prawidłowo.

Zozol wydaje mi się, że taka ilość wód daje mu na to duże szanse:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ