X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    umnie też noc kiepska nos zatkany nie mogłam oddychać, maluda szaleje( to akurat dobrze)
    jeszcze teściowa zapowiedziała ze wpadnie w święta.... dobra kobieta ona jest pewnie przywiezie swoje placki itd ale wolałabym te święta spędzić na kanapie.
    Moje dziecko siedzi już w cyckach i się rozpycha co utrudnia mi ruchy.

bea_tina ja mam 4 czapeczki 2 takie cienkie jedną na spacer z uszami i jedną z daszkiem.

moja waga to 70 kg czyli 14,5+ a teraz święta jeszcze to bedzie masakra :)

Miłego dnia

Bea_tina, aisa, ALAALICJA, aga8787, zozol lubią tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Coraz trudniej mi Was nadrobić :-)

Zatem...byłam wczoraj na ktg w szpitalu na dyzurze mojego gina. I stwierdził ze nie ma powodow do zmartwień. Jedynie do czego moglby się przyczepić to fakt jak mialam skurcze a dziecko wcale na to nie reagowało...ale może akurat było tak ulożone ze go to nie dosięgło az tak. Zbadał mi jeszcze szyjke( na moje zyczenie) i stwoerdzil ze jest miekka jak galareta i otwarta...ale jeszcze odwrocona w stronę krzyzową...wiec jeszcze nie urodzę :-P

sciskam:*

Bea_tina, ALAALICJA, aisa, Kaja, aga8787, zozol lubią tę wiadomość

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)U nas pogoda pikna się robi:)Ale noc podobnie męczącą mialam:(ciągle się budziłam, ciągle coś mnie bolało...Jutro mam KTG,, ale narazie wszystko wydaje się ok:)

Beatina-ja też już mam sporo czapeczek. Kupiłam 4, a resztę dostałam. W sumie ok 15 chyba heheh, niedrabki 3, a buciki 10 par heheeh. takie moje wariactwo

fizjo ile twoja szyjka ma?Ja ostatnio 17mm i miękka bardzo, ale powinna też wytrzymać:)oby

agata86 ja miałam paskudne przeziębienie z mega katarem na poczatku ciąży. Męczylam się strasznie, zwlaszcza w nocy, w końcu jednak krople IBUPROM ZATOKI okazały się odpowiednie dla kobiet w ciąży i pomogły mi:)Polecam nie ma co się męczyć. Zaznaczam, że chodzi o spray do nosa, bo tabletki sa niedozwolone:)

http://www.apteka-anahit.com.pl/ibuprom-zatoki-spray-p-16.html

mychowe, aga8787 lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zamowilam 5 czapeczek i 3 niedrapki. Buciki mam jedne, ale z poczatku bedziemy ubieraz skarpetki wiec jak cos to to jakos ogarniemy;)

Kurcze wczoraj wymyslilam co jeszcze musze zamowic i zapomnialam, ah ta skleroza;)

Dzis czekam jak na szpilkach, dzis wozek ma przyjsc:-) i moze pozostale rzeczy tez sie pojawia;)

Widze ze na nas ta pelnia bardziej podzialala niz na kwietniowki z poslizgiem;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja mojej małej już par butów kupiłam 4xbalerinki jedne adidaski i jedne sandałki ;-) i reszta takie skarpetkowe botki ;-)

eh dziś nawet pospałam bez zgagi ale za to mój całą noc chrapał :/

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl wozio:-) tyle ze sama go nie rozpakuje, zostaje czekac na malza;)

ALAALICJA, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina pokaż jaki ;-)pochwal się ;-)

Joala lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey , a ja dzis buszuje od 2 w nocy zero spania ehhh i na do datek zaczynam sie odkorowywac czop zchodzi zobaczymy jutro ehhh czyli ta noc z pełni księżyca cos ruszylo hehehhe w co wątpię :-) , ale niby tak mówią !!!

Pogoda u nas super pieknie !!!!

Betina dawaj fotosy fury ..... :-)

ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikam na drzemkę moze zasnę :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Przyszedl wozio:-) tyle ze sama go nie rozpakuje, zostaje czekac na malza;)

To chyba długo nie czekałaś?Czasami znajomi po ok 3 tyg. nawet czekali. Nie czekaj na męża obtaksuj co i jak:)Pewnie ciekawość zżera ehheeh:)

ps:ja tez właśnie kuriera przywitałam. Zamawiałam dla bratanicy pościel ze świnką Peppą na prtezent wielkanocny.ehhehe mała ma fioła na jej punkcie a jak dla mnie brzydka ta świnka, a bajki ehhehe jakieś takie dziwne.Ale się uparła na świnie i tyle:)Do niedawna myszka MINI była, potem Hallo Kity a teraz śeinka rządzi:)

magdalena lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA dzięki z info o tym spray do nosa :)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj czekają zakupy świąteczne bleeeeeee, już sobie wyobrażam te tłumy :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hey hey , a ja dzis buszuje od 2 w nocy zero spania ehhh i na do datek zaczynam sie odkorowywac czop zchodzi zobaczymy jutro ehhh czyli ta noc z pełni księżyca cos ruszylo hehehhe w co wątpię :-) , ale niby tak mówią !!!

Pogoda u nas super pieknie !!!!

Betina dawaj fotosy fury ..... :-)

O jak czop schodzi to wszystko się może zdarzyć. Trzymaj się:)Odpoczywaj\

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym przejawia się odkorkowywanie ? wyleciał ci czop ?
    Bo nie wiem czego się spodziewać ;D Więc z ciekawości pytam jakie masz objawy odkorkowywania.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katelin wrote:
    dziewczyny czy śladowa ilość białka w moczu jest powodem do niepokoju?
    Dodam, że puchną mi stopy...?

Katelin, ja słyszałam, że od puchniecia i białka w moczu zaczyna się zatrucie ciążowe, nie chce Cię straszyć, ale lepiej wybierz się do lekarza..
    Trzymam kciuki, żeby było dobrze.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wes mnie puchna stopy , a na badanie ide dopiero po swietach we wtorek ehhhh i co teraz mam zrobic z tym puchneciem stóp !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaalicja- ost miała 1,5 takze nawet sporo :-)

Wy tu dzis paczuszki dostajecie....a ja zrąbałam firme z która wspolpracujue....bo kuźwa...nie wzieli mojej paczki bo sie im nie zmiescila do auta...wrrrr.....i teraz....bede miec opozniennie w realizacji......Mam hopla na punkcie punktualnosci i nie znosze gdy musze choc o dzien zmieniac plany produkcji... No to sie wygadałam :-P

kaja- mnie pełnia tez nie słuzyła dzis...ale czop na miejscu :-P

bea_tina noooo i jak zadowolona jestes???

mirka14-wspolczuje....ja nigdzie sie nie ruszam na zakupy...napisze liste mezowi...jutro odbierze ciasta...w sobote reszte łakoci...i wsio. choc w tym roku robie sobie luuuuuzik :-) choc nie powiem lubie piec...

• niunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wstałam :d najpierw pojadłam krupnik a teraz ide smażyć racuchy :d ciągle głodna jestem :-(

agata86, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niema co fura elegancka ;-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jestem z wrześniówek i mam do Was sprawę. Mam do oddania żel położniczy Natalis ułatwiający poród naturalny. Wygrałam go w konkursie, ale niestety okazało się, że termin przydatności ma do maja 2014. Jeśli któraś z Was byłaby chętna to oddam go w zamian za jakiś drobiazg dla mojego maluszka - 1xbody, śpioszki czy coś tam. Nie ma sensu żeby się zmarnował a którejś z Was na pewno ułatwi poród:) Po szersze informacje czy coś zapraszam na priv:) Pozdrawiam:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ