X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina fajny wozek to 3 w 1? Mozesz zdradzic ile kosztowal? I jaki to model? Ja jeszcze nie mam i czekam do porodu bo maz powiedzial ze kupi dopiero po to. To jest jedyna rzecz ktorej mi brakuje ale co zrobic uparl sie...

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Tak zagladam do Was i ciesze się, że całe to czekanie juz za mną. A najbardziej ciesze się z tego, że nie muszę uważać na siebie, że mogę chodzić do woli itd. Chociaż nie powiem takie lenistwo tez miało sporo zalet;-)
    A na zakupy wybieram się w sobotę dopiero. Co nie co mam w domu, więc może coś jutro zrobię. A w sobotę to jakieś "zajaczki" musze kupić dla dzieci;-)
    A dzisiaj położna była u nas. Małego zobaczyła, jakieś ulotki przyniosła i poszła, ale nie powiem była miła:-)

Bea_tina woreczek fajny. Ja juz planuje kiedy wyjadę na spacer moim pociągiem. Myślę. , że po świętach zaczniemy chodzić.

niunia, Bea_tina, Dorjana, agata86, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla-zazdroszcze,że już smigasz ;-) ja się tocze ;-) lepiej chwal się ile schudłaś ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala chodzic na spacerki z małą już i wogole ją już urodzić i mieć ją w garsci :-)

niunia lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Beatina fajny wozek to 3 w 1? Mozesz zdradzic ile kosztowal? I jaki to model? Ja jeszcze nie mam i czekam do porodu bo maz powiedzial ze kupi dopiero po to. To jest jedyna rzecz ktorej mi brakuje ale co zrobic uparl sie...
    Pysia tak 3w1. Nazwa to camarelo carera. Zaplacilismy 1460. Do tego jest torba, parasolka, pompka do kol, moskitiery i ochraniacze deszczowe, kupowalismy na allegri z hutrowni kubus z bohni.

Juz sie nie moge doczekac jak bede juz mogla nim szosowac po wsi;)

Kurde ja chcialam dzis jechac na zakupy, ale malz ma masakre w pracy i jest padniety, jutro chyba pojade z rodzicami, bo nie chce go meczyc biedaka;( takze jutro, lekkie sprzatanie, zakupy i pieczenie, takze dlugi dzien jak nic, ale za to od soboty total lezing:-)

A moze w sobote bedzie maz malowal, bo juz na to czas, to niech dychnie jeden dzien;) a myslicie jak jedna noc pospie po za domem to wystarczy? Nie usmiecha mi sie spac poza domem:\

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niebawem pojade na porodowke. Zapytalam wprost lekarza jakie są wobec mnie plany. Jak się okazuje oni ciągle liczą, że zacznie się już, bo nie mają zamiaru hamować. Czekają tylko aż coś się zacznie i biorą mnie na cc. Podobno to już ostatnie dni... Zaczynam się bać

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze natalinka! Chociaz docelowo o to chodzi! Maluch ma sterydy podane, w 36 tygodniu juz jest bezpieczny. A strach jest zupelnie normalny! Kazda z nas jest przerazona... Wy jestescie juz gotowi wiec tylko czekac na Kubusia:-)

Dobrze ze zapytalas, przynajmniej wiesz na czym stoisz:-) trzymam mocno kciuki!

niunia, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- nooo to niezle :-) bedziesz miec na swieta kurczaczka :-*
    jak sie czujesz??? skurcze nadal regularne na ktg??

bea_tina fajny wózek :-)

zjadłabym sera feta....tylko czy wolno???

Bea_tina, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo wlasnie mialam o to pytac, znaczy o ser, bo chce zrobic pierogi ze szpinakiem i serem feta i nie wiem czy mozna;) mozna??

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-u mnie ciągle malujemy więc nie mam zamiaru gdzieś chodzić na noc ;-) rano pomalować,potem wywietrzyć i żebyś nie spała w tym pomieszczeniu i starczy;-)

natalinka-to dobrze że wiesz na czym stoisz ;-) możesz się przygotować ;-) i odrazu daj nam znać;-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, wlasnie malowac bedzie sypialnie, a na waskiej wersalce wole nie ryzykowac spania;) pojde do sasiadow rodzicow hihi;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina...no wlasnie nie wiem...tak patrze sklad to pisze ze jest z mleka pasteryzowanego...wiec chyba mozna.
    Mnie sie maszy pizza z serem feta, zielonym ogorkiem i czerwona fasolą :-P

Bea_tina lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze cały czas wychodzą, a ja nadal trwam. Rano regularne, wieczorem nie i odwrotnie. Boli mnie teraz coraz bardziej brzuch jak na okres. Powinnam się domyślić, kiedy pani doktor mi wczoraj powiedziała, że wedlug niej dziecko będzie spod znaku barana

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak malowaliśmy na górze to spałam na dole,a jak na dole to spałam na górze ;-) jak tam wogóle???:d stres jest??? Ja zaczynam świrować skurczy niema nic niema ;-)

wogóle zapisałam małą już na pływanie dla niemowląt od września,a wcześniej masaż dla niemowlaków ;-)

mychowe lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia- szalejesz z tymi zapisami :-P fajnie z tym basenem....my mamy na przeciwko...a wstyd bo ani razu nie bylismy...

eh moja pizzeria nie ma sera fety...jak mogli,hehe.

natalinka- to Cię wymeczy....mogliby sie zlitowac juz...wkonu masz miec cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 21:21

niunia lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia widze ze szalejesz:-)

Fizjo pizza tez jest w moim menu przedporodowym;) pare rzeczy bedzie trzeba porobic, szkoda tylko ze sie nie chce hihi;) ale poki jeszcze mozna to trzeba korzystac:-)

Natalinka fakt znak barana jest chyba do 21, wiec faktycznie ostatnie chwile:-)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina...o taak ja chyba ost szaleje zbyt b. z jedzeniem...a to dlatego ze zdaje sobie sprawe iz zaraz sie skonczy beztroskie jedzenie....potem trzeba bedzie wcisnac sie w rozmiar 36/38....
    wczoraj zjadlam 4 jogurty czekoladowo-karmelowe....az maz wybałuszył oczy ze tyle zjadłam :-P

pizze zamowilam,jupi jupi :-))) zapraszam wszystkich,hehe :-P

mychowe lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo szkoda ze nie mieszkasz gdzies kolo:-) ale po swietach zaczne maraton to chyba 20kg przytyje, ale pozniej nie jedzac nic to moze jakos sie straci;)

Dzis leciala reklama tych nowych lodow algidy w kubku, to maz juz sie smial ze musze sobie kupic;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea_tina no szkoda ze jestes tak daleko :-) ja juz dzis szukałam diety dla karmiacych....mysle ze szybko schudne,hehe :-)

lody??? ostatnio...kupiłam sbie 5 gałek :-P a kupowałam sobie i mezowi...pani pyta ile gałek? mówię 6:-P a ona po 3 w jednym?? a ja nieee :-D 5 i 1 :D była zmieszana...a maz o dziwo nie :-)

Bea_tina, magdalena, aisa, agata86 lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie ma co, lepiej sobie teraz poszalec, bo pozniej moze byc ciezko;) z tego co czytalam na kwietniowkach to karmiace nie maja latwo;) mnie zostaly 3 intensywne tygodnie, wiec mam nadzieje ze wyrobie sie ze wszystkim:-)

Fizjo, a znalazlas pomoc do domu? Czy zrezygnowaliscie po wizytach:-) ?

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ